- 13 Nisan 2018
- 7.318
- 16.180
Hormonlar bünyene biraz fazla ağır gelmiş olabilir, herkesin hamileliği farklı geçiyor ve ne olursa olsun hamilelikten olduğunu düşün ve otur derin nefes al sakinleşmeye çalış. Bunun sebebini o an aklına getirmek seni bir nebze olsun ratlatacaktır.Arkadaşlar asiri sinirliyim valla sagi solu kirip döküyorum bebegime zarar verecek seyler yapıyorum esime aileme isyerindekilere herkese sinirliyim ne zaman gececek bu durum 25 haftalik oldum dogurana kadar boyle gidecekse katil olmasam bari
Haklısın yatma durumu çok etkiliyordur umarım düzeltirsingünde 2 magnezyum alıyorum ya da 1 magnezyum 1 soda içiyorum aslında ama ben sürekli yatıyorum ve hareketsizlik gerçekten etkiliyor sindirim sistemini.
probiyotik dediğiniz enterogermina gibi takviyeler mi mesela?
Aynen bende de öyle şuanBana da eskiden vurma şeklinde oluyordu, simdi daha az ve sert hareketleri.
Teori çok güzel misss mükemmel ama keşke uygulamada tüm herkes dikkat etse bu duruma ya. Yok anacım bizim ülkemizde samimiyet adı altında bir gevşeklik diyim artık o durum var herhalde. Cocuga mahremiyet eğitimi veriyorsun, örnek veriyorum dedesi halası amcası poposunu minciklayarak seviyor poposuna vura vura seviyor. Poposuna vurmadan da sevebilirsiniz diye uyanıyorsun aaa sevdiğimden yaptım kuzuma gene deyip sapur supur çocuğu zorla opuyorlar mesela. Daha geçenlerde markette biri hiç tanımadığı bir çocuğa sevme şekli poposuna vurması ay ne tatlısın sen diye. O yüzden annelik cidden delilik yeminle yaaa...mahremiyet eğitimi için aslında genel olarak bizim davranışlarımız en önemlisi, sen zaten buna dikkat edersin de, çocugun altını değiştirirken yanında baska biri olmaması, tuvalete gittigimiz zaman ya da üstümüzü değiştirirken kapının kapalı olması, 1.dereceden akraba bile olsa cocugun öperken ya da severken izin alınması gibi bilinçaltına yerleşecek davranıslar.pcfl nin dediği gibi uzmanlar daha iyi yanıt verir bu soruna. oğluma sınıflarında birkaç ay önce okul rehberlik öğretmeni tarafından mahremiyet eğitimi verildi (4 yas grubunda), biz de evde üzerinden geçerek pekiştirdik. ben de zaman zaman yeri geldikçe konuyla ilgili birşeyler anlatıyorum. bildigim kadarıyla bu konuyu bir sorun ya da korkutucu bir durum olarak anlatmak da cocuga zarar verebileceği için dikkatli bir şekilde anlatmak lazım, 6 ayda bir anlattıgımız bilgiler üzerinden tekrar yapmak gerekiyor.
Bende de tam tersi, şu an her şey çok kolay karnımda ne güzel uyuyor besleniyor ama az kaldı doğacak ve benim hiç deneyimim yok, doğunca daha yatağı yok dolabı yok hiçbişey alamadım evin tadilatı bitmedi şu an yerimiz yok diye, doğumu ve sonrasında lohusa depresyonu diyorlar mesela onları falan düşünürken panikle nefesim sıkışıyor bazenBende de oluyor bu kaygı ve korkuGeçen bende eşime artık doğsun gözümüzün önünde olsun dedim bazen oluyor bendede böyle
Aynı ben ya bende terazisen de çok tatlısın :) ben de teraziyim herşeyi kafama takan biriyim ve böyle olmak cok yoruyor insanı, anlıyorum oyuzden. iyi düşünelim iyi olsun canım
Ben her uyandığımda eşimi de uyandirmistimValla kadınlar bu konuda çok haklı çoğu erkek odasını bile ayırıyor ama ben buna müsade etmicem çocuk ikimizin o çalışıyor olabilir ama kadında evde ondan daha çok yoruluyor işe gitmiyor diye sanki daha avantajlı görünse de öyle bı durum yok aslında
Bir söz var ya bebekler gibi değil babalar gibi uyumak istiyorum diyeEvet daha çok dalgalanma gibi, en uygun bu tarif uyuyor bana
İmkanı olan baba olsun
Evet bende de şuan daha hafif ve yer değiştiriyor daha çok tekme yok yerleri daraldı bu arkadaşların sanırımAynen bende de öyle şuan
Ben önerdim ama bu konuda uzman arkadaşım da var ama bize anormal gelen şeyler başkalarına göre normal geliyormuş bunu gördümBu saygısızlık boyutunu aşmış bence artık. Çocuğun acilen bir pedagoga gitmesi gerekiyor ilerde çok farklı yerlere evrilir bu durum..
Yazamadım canım şimdi bakabildim sayfayaAh hadi bakalım güzel haberlerle gel canım . Bakalım bebis ne kadar büyümüş merak ettim.
Lohusa depresyonu herkeste olacak diye birsey yok canım, belki hiç yasamayacaksin. Esyalara karar verdiyseniz bir haftada halledersiniz stres yapma bebegin de üzülmesin. Benim ikinci olacak ama ben de hazır hissetmiyorum hatta ilkinde 37 haftaya kadar calisip yardimsiz nasil halletmişim diye şaşıyorum suan. Bir şekilde hazirlanacagiz, yetismeyenleri doğumdan sonra halledeceğiz, yoluna koyarsin merak etmeBende de tam tersi, şu an her şey çok kolay karnımda ne güzel uyuyor besleniyor ama az kaldı doğacak ve benim hiç deneyimim yok, doğunca daha yatağı yok dolabı yok hiçbişey alamadım evin tadilatı bitmedi şu an yerimiz yok diye, doğumu ve sonrasında lohusa depresyonu diyorlar mesela onları falan düşünürken panikle nefesim sıkışıyor bazen
yok yok sıklıkla düşünüp üzmüyorum kendimi ama arada geliyor bu düşünceler engel olamıyorum, o zaman ustaların tepesine çöküyorum neden bitmedi diyeLohusa depresyonu herkeste olacak diye birsey yok canım, belki hiç yasamayacaksin. Esyalara karar verdiyseniz bir haftada halledersiniz stres yapma bebegin de üzülmesin. Benim ikinci olacak ama ben de hazır hissetmiyorum hatta ilkinde 37 haftaya kadar calisip yardimsiz nasil halletmişim diye şaşıyorum suan. Bir şekilde hazirlanacagiz, yetismeyenleri doğumdan sonra halledeceğiz, yoluna koyarsin merak etme
Valla çocuğa Popona elleyen oldu mu tokatı bas diye eğitim vermek lazım aslında iki tokat yediler mi akılları başlarına gelir belkiTeori çok güzel misss mükemmel ama keşke uygulamada tüm herkes dikkat etse bu duruma ya. Yok anacım bizim ülkemizde samimiyet adı altında bir gevşeklik diyim artık o durum var herhalde. Cocuga mahremiyet eğitimi veriyorsun, örnek veriyorum dedesi halası amcası poposunu minciklayarak seviyor poposuna vura vura seviyor. Poposuna vurmadan da sevebilirsiniz diye uyanıyorsun aaa sevdiğimden yaptım kuzuma gene deyip sapur supur çocuğu zorla opuyorlar mesela. Daha geçenlerde markette biri hiç tanımadığı bir çocuğa sevme şekli poposuna vurması ay ne tatlısın sen diye. O yüzden annelik cidden delilik yeminle yaaa...
En iyisini yapmışsın ben de öyle yapcamBen her uyandığımda eşimi de uyandirmistimbana hep dediler ama işe gidiyor tüm gün diye. Bende tüm gün evde çocuk bakıyorum demistim. Sonuçta çocuğu ben tek başıma yapmadım, gökten zembille de inmedi yani. Düşünüp konuşup çocuk sahibi olmaya ikimiz karar verdik. Neden taşın altına tek ben elimi sokuyorum ki? Hep uyandırdım hiçte pişman değilim. Yine aynı şeyi yapacağım.
Kafaya soda dikmek iyi geliyor kuzuArkadaşlar bu mide yanması için evde yapabileceğim ne önerirsiniz? Gaviscon ya da rennie yok evde. Ama midem fenadün gece vardı, geçer diye düşünmüştüm. Şimdi su bile içerken rahatsız oluyorum.
ya bu fikir çok mantıklı geldi bana aklımda olsun squat olur pilates topuna oturulur ya da yürüyüş insanı oyalayacak bir şey açılmaya da iyi gelir, yatakta yatıp beklemekten çok daha iyi olabilir.Evet canim sadece ciglik mi saniyorsunneler neler diolar bi gorsen...
Dogumhane ile yatakhaneler farkli. Dogumu yapip odana gittiginde duymazsin. En azindan benim tercih ettigim hastaneler o sekilde. Benim kizimi dogurdugum hastanede dogum odalari da tek kisilikti. Rahatti. Ben sanci beklerken benden onceki cok bagirmisti... Kesinlikle yatarak sanci beklemek hic mantikli degil. Ben doktoruma suni sanciyi ayakli serum askisina alalim buralarda yurutus yapayim dedim. Tamam dedi. Sonra sonci geldikce squart yaptimhareket halinde sancinin acisi da az oluyor dikkat dagiliyor ya, sonra bakti doktorum Ben iyiyim kahve yapti ebelerle beni izleyerek ictiler dinlendi valla kadincagiz sayemde
Evet, ben ilki icin cok hazirlik yapmistim. Kolayca da dogdu kizim. 4.aydan sonra haftada 3 defa 1.5 saat platesi duzenli yaptim. Kegel egzersizini surekli yaptim. 36dan sonra yuruyus ekledim. Her gun bir dilim ananas (acilmayi kolaylastiriyor) yedim. Özel hayatimi canlandirdimya bu fikir çok mantıklı geldi bana aklımda olsun squat olur pilates topuna oturulur ya da yürüyüş insanı oyalayacak bir şey açılmaya da iyi gelir, yatakta yatıp beklemekten çok daha iyi olabilir.
Benim de mide yanmalarım çok kötü. Yatarken bike bazen gece ağzıma gelen acı suyla kalkıyorum resmen çakmak tutuyorlar yemek boruma sanki. Süt iç deşeler içtim rennie kullandım hepsi geçici çözümler sanırım doğuma kadar çekeceğim. Ama 4,5 ay yoğun bulantı yaşayan birisi olarak buna da şükrediyorum canımArkadaşlar bu mide yanması için evde yapabileceğim ne önerirsiniz? Gaviscon ya da rennie yok evde. Ama midem fenadün gece vardı, geçer diye düşünmüştüm. Şimdi su bile içerken rahatsız oluyorum.