2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kizlar tek yumurta ikizlerine hamileyim 30+3 ama suyu fazla 2 hafta onden gidiyor biride 1 hafta hastane cantasi hazirlamalimiyim
Bende ikiz gebeyim 28. Haftadayim canim geceliklerimi pijamalarımı falan yıkadım utulenecek bekliyorlar, bence hazırla eksiklerin varsa tamamla ikiz bebislerin ne yapacagi belli olmuyor sürpriz yapabilirler annesi

erken cıkarmıslar acaba prosedür değişti mi, benim sezaryen dogum perşembe akşamı olmustu 2 gece kaldık c.esi öğlen cıkmıstık. dogum yaklasınca hastaneyle konusuruz
Hiç bilmiyorum ki canım yaklaştıkça bizimkiler öğrenicez artık eğer öyleyse benim doğum yapacağım hastene sezeryan olursam ben de o kadar kalıcam demek ki

Menenjit sanirim bir yas asisinda var ama yeterli degil,yanlis biliyorda olabilirim bilen varsa duzeltir
1 yaş karma aşısı içindeki menenjit, gebelik menenjitin%3 unu karşılıyor sadece. Çocuk doktoru anlatmıştı 2 sene önce yanlış hatırlamıyorsam cok geçmiş bilgi ben kızıma bexero ve nimenrix ucretli vurdurmustum ikisi %96koruma sağlıyor. %3 de sağlık ocağı aşısı demisti. Menenjit hastalığına birden fazla mikrop sebep olabiliyor. Onların türlerine göre aşılar üretiliyor.
Meningokok enfeksiyonuna en sık yol açan 5 serogrup (meningokok bakterisinin tipi) mevcut. Bunlar için aşılar mevcuttur.

Bunlardan 3 tanesi (Nimenrix, Menactra, Menveo) birbirinin muadili (benzeri)dir ve 4 farklı bakteri tipini (serogrup A, C, W135, Y) içeren aşılardır.

Bexsero ise tek tip bakteri (serogrup B) içeren aşıdır.

Serogrup ACWY içeren aşılar : 1) Nimenrix 2) Menactra 3) Menveo

Serogrup B içeren aşı: Bexsero

Ben kızıma bexero ve nimenrix vurdurdum..
7.ayda Bexero+ Nimenrix
9.ay Bexero
13.ay Nimenrix
24. Ay Bexero (rapel dozu istemisti)
Takibindeki cocuk doktorumuzla birlikte konuşarak ayarladık. Sağlık ocağı asılarinin olmadığı /az olduğu aylara göre ayarlama yaptık.

1. saat 190 nın altında, 2.saat 165 in altında olması lazım 75 lik yüklemede. Senin de biraz sınırlarda gibi çıkmış canım dikkat et der muhtemelen.
bana 50gr şeker yüklemesi yapıldı. açlık 96 çıktı.1 saat sonra tokluk 199 çıktı.aşırı yüksek dedi doktor.ama sizin bilginiz var mı bu konuda.sanırım sizde de şeker var.belki bilginiz vardır diye yazdım size

Son 3 ay çalışmanın günlük net ücretin 3/2 si alınıyor canım.. keşke tamamı olsa

Canım d vitamini kesilmesi yada ne bileyim demir ilacı kesilmesi gibi durumlar çocuğun gelişimine göre doktorun karar verecegi şeyler aslında. Yine aynı şekilde kan tahlili göz kontrolü gibi şeylere çocuk doktoru daha erken-gec isteyebiliyor.
Cocuk doktoruna veya sağlık ocağı kontrollerini her gidildiğinde baş çevresi kol çevresi karın çevresi boy kilo bingildak kontrolü zaten rutin olarak yapılıyor. En güncel sağlık b. Aşı takvimini görsel olarak ekliyorum kuzum

Yatağa sabitleme, ben bir kanadını indirip yan yana getirdim sadece. Cocukla inerken de ittim indim halen de öyle yapıyorum hatta kızımda öyle yapıyor çekiyor biniyor anne itttt diyor resmen ben kızım yürüyene kadar tekerlekli kullandım. Yürüyünce kendi inip binmeye başlayınca tekerlekleri çıkarttım. Şuan tekerleksiz kullanıyorum

Tamam çok sağolun kızlar bide depend alıcaz ya yanımıza ekstra iç çamaşırı, ped alalım mı yanımıza

Doğru diyorsun canım 2 gece beni de çok darlar birde arkadaşım 3 takım götürmüş bebeğe yetmedi daha fazla koy dedi aklimizda olsun. 5 takim felan koymak gerekiyor galiba
yedek koymak lazım canım nolur nolmaz dediğin gibi kirlenir, kan olur bişi olur tedbirli olmakta fayda var zaten minicik kıyafetler yer de kaplamaz

Bende şeker yok canım sınırda dikkat etmem gerekiyor dikkat etmezsem riskli. Evet senin baya yüksek çıkmış suyun nasıl ? Doktorun diyet önerir muhtemelen fayda etmezse ilaca başlatırlar

Tabi değişir çocuğun durumuna göre ama genel kabul gören kontroller bu şekildeymiş zaten bir çocuk doktorunun paylaşımından alıp hazırlamıştım ben de bunu, en azından atlanan bir şey olursa gözden kaçırmamak için yol gösterici oluyor

Ay allah korusun ya... Güzel haberlerini bekliyoruz mutlaka yaz bize de sonucu. Kendine de çok dikkat et annenler haklı hastane ortamına çok girme...

Evet canım iyi olur, belki depend le rahat edemezsin, e bebekte de varmıs lohusa pedi diye geçiyor onlardan da alabilirsin
Bana da hep depend al dediler bilemedim hatta hemşirelerde ped değil külot olsa daha iyi olurdu demişler yeni doğum yapan arkadaşıma olmazsa ikisinden demi almak lazım duruma göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…