Bende ikiz gebeyim 28. Haftadayim canim geceliklerimi pijamalarımı falan yıkadım utulenecek bekliyorlar, bence hazırla eksiklerin varsa tamamla ikiz bebislerin ne yapacagi belli olmuyor sürpriz yapabilirler annesiKizlar tek yumurta ikizlerine hamileyim 30+3 ama suyu fazla 2 hafta onden gidiyor biride 1 hafta hastane cantasi hazirlamalimiyim
Hiç bilmiyorum ki canım yaklaştıkça bizimkiler öğrenicez artık eğer öyleyse benim doğum yapacağım hastene sezeryan olursam ben de o kadar kalıcam demek kierken cıkarmıslar acaba prosedür değişti mi, benim sezaryen dogum perşembe akşamı olmustu 2 gece kaldık c.esi öğlen cıkmıstık. dogum yaklasınca hastaneyle konusuruz
Doğru diyorsun canım 2 gece beni de çok darlar birde arkadaşım 3 takım götürmüş bebeğe yetmedi daha fazla koy dedi aklimizda olsun. 5 takim felan koymak gerekiyor galiba1 gece kalmak iyi de 2 gece zor yaa
1 yaş karma aşısı içindeki menenjit, gebelik menenjitin%3 unu karşılıyor sadece. Çocuk doktoru anlatmıştı 2 sene önce yanlış hatırlamıyorsam cok geçmiş bilgi ben kızıma bexero ve nimenrix ucretli vurdurmustum ikisi %96koruma sağlıyor. %3 de sağlık ocağı aşısı demisti. Menenjit hastalığına birden fazla mikrop sebep olabiliyor. Onların türlerine göre aşılar üretiliyor.Menenjit sanirim bir yas asisinda var ama yeterli degil,yanlis biliyorda olabilirim bilen varsa duzeltir
Ben kızıma bexero ve nimenrix vurdurdum..Nimenrix;
- Bebeğin 6.haftası ile 6 ayı arasında aşının 1.dozu uygulanacaksa, 1.dozu takiben 2 ay sonra 2.doz uygulanır. 12.ay veya sonrasında rapel dozu yapılmalıdır.
- 6 ay -1 yaş arasında aşının 1.dozu uygulanacaksa rapel dozu 12.ay veya sonrasında uygulanır.
- 1.yaştan sonra ilk defa yapılacak aşı tek doz olarak IM uygulanmalıdır.
Bexsero;
Menactra;
- Bebeğin 2-4-6. aylarında 3 doz ve 12-23. aylarında 4. doz
- Geç süt çocukluğu döneminde 7-12. Aylar arası 2 doz ve 12-23. ay arası 3.doz, aşılar arasında en az 2 ay olması gerekir.
- 12-24 ay arası çocuklarda en az 2 ay ara ile 2 doz ve ilk aşıdan 12 ay sonra 3.doz
- 2-10 yaş arası çocuklarda 2 ay ara ile 2 doz
- 11 yaş üstü çocuklar ve erişkinlerde 1-2 ay ara ile 2 doz olarak IM uygulanır
- 9 ay-2 yaş çocuklara en az 3 ay ara ile 2 doz IM uygulanır.
- 2 yaşından sonra tek doz önerilir
bana 50gr şeker yüklemesi yapıldı. açlık 96 çıktı.1 saat sonra tokluk 199 çıktı.aşırı yüksek dedi doktor.ama sizin bilginiz var mı bu konuda.sanırım sizde de şeker var.belki bilginiz vardır diye yazdım size1. saat 190 nın altında, 2.saat 165 in altında olması lazım 75 lik yüklemede. Senin de biraz sınırlarda gibi çıkmış canım dikkat et der muhtemelen.
Son 3 ay çalışmanın günlük net ücretin 3/2 si alınıyor canım.. keşke tamamı olsaminseo Cum simdi biz nasipse martta dogum yapacağız ya bu alacagimiz dogum parasi da calisip aldigimiz son uc ayin maasinin ortalamasi olacak diye biliyorum.
Yani ornek bn ocak sonuna kadar calistim ve aldigim son maaslar kasim aralik ocak oldu bu aylarin ortalamasini alirim degil mi?
asgari ucret netlesince bnde çıkış zamanima karar verecegim eger boyleyse. Yani en azindan doğum parasi daha fazla hesaplanir düşüncesindeyim. Ya da zaten 37 haftayi brklersem subatin ortasina kadar calisacagim icin yarim maas alacagim ayni hesaba mi gelir. Isten cikabilecegim en kisa surede cikmak istiyorum muhtemelen sonrasinda 6 aylik ucretli izni de kullanacagim ve daha da calismayabilirim. Bakacak kimse olmadigi icin.
Canım d vitamini kesilmesi yada ne bileyim demir ilacı kesilmesi gibi durumlar çocuğun gelişimine göre doktorun karar verecegi şeyler aslında. Yine aynı şekilde kan tahlili göz kontrolü gibi şeylere çocuk doktoru daha erken-gec isteyebiliyor.Kızlar ben bi aşı tablosu yapmıştım, buraya atayım pdf olarak ekleyemiyorum ama ekran görüntüsü alıp ekleyeceğim. Bu arada bir çocuk doktorunun paylaşımından bu aşılar ve ayları. Doğumdan sonra süreci takip etmek isteyenler için çok büyük kolaylık sağlar.
şeker yükleme sonucunuz nasıl çıktı acabaBen de 50 lik yaptırdım canım
Yatağa sabitleme, ben bir kanadını indirip yan yana getirdim sadece. Cocukla inerken de ittim indimÇok teşekkür ederim, tek emin olamadığım bu anne yanını yatağa sabitleyince 120-130cm gibi yatak yanında uzun bir alan kaplayınca bebekle yataktan inmek çok zor oluyormuş, kucağımda bebek sırt üstü komando gibi sürünüyorum aşağı kadar diyenler duymuştum o beni düşündürüyor sizde de öyle oldu mu? Yatağa hiç sabitlemesek de sadece yatağa yanaştırıp tekerleri de çıkarıp elimizle itsek çeksek diye düşündüm ama tehlikeli olur mu bilemedim.
Tamam çok sağolunS syildizs bence 2 gün de olsa yeterli. zaten depend tarzı kulot kullanıyorsun ya da kalın ped, kirlenecek bir durum pek olmuyor. benim sezaryendi cok aşırı kanamam olmadı. normal dogum olanlarda kanama nasıldır bilmiyorum ama onda da 1 gece kalınıyor
yedek koymak lazım canım nolur nolmaz dediğin gibi kirlenir, kan olur bişi olur tedbirli olmakta fayda var zaten minicik kıyafetler yer de kaplamazDoğru diyorsun canım 2 gece beni de çok darlar birde arkadaşım 3 takım götürmüş bebeğe yetmedi daha fazla koy dedi aklimizda olsun. 5 takim felan koymak gerekiyor galiba
Bende şeker yok canım sınırda dikkat etmem gerekiyor dikkat etmezsem riskli. Evet senin baya yüksek çıkmış suyun nasıl ? Doktorun diyet önerir muhtemelen fayda etmezse ilaca başlatırlarbana 50gr şeker yüklemesi yapıldı. açlık 96 çıktı.1 saat sonra tokluk 199 çıktı.aşırı yüksek dedi doktor.ama sizin bilginiz var mı bu konuda.sanırım sizde de şeker var.belki bilginiz vardır diye yazdım size
Tabi değişir çocuğun durumuna göre ama genel kabul gören kontroller bu şekildeymiş zaten bir çocuk doktorunun paylaşımından alıp hazırlamıştım ben de bunu, en azından atlanan bir şey olursa gözden kaçırmamak için yol gösterici oluyorCanım d vitamini kesilmesi yada ne bileyim demir ilacı kesilmesi gibi durumlar çocuğun gelişimine göre doktorun karar verecegi şeyler aslında. Yine aynı şekilde kan tahlili göz kontrolü gibi şeylere çocuk doktoru daha erken-gec isteyebiliyor.
Cocuk doktoruna veya sağlık ocağı kontrollerini her gidildiğinde baş çevresi kol çevresi karın çevresi boy kilo bingildak kontrolü zaten rutin olarak yapılıyor. En güncel sağlık b. Aşı takvimini görsel olarak ekliyorum kuzum Eki Görüntüle 3179562
Ay allah korusun ya... Güzel haberlerini bekliyoruz mutlaka yaz bize de sonucu. Kendine de çok dikkat et annenler haklı hastane ortamına çok girme...Viral olması daha iyi canım.. Bakteriyel virüste Hayati teklike var be hasarları çok kötü. Bize viral gibi geliyor çünkü bakteriyel de olan hiç bir belirti olmadı (Yüksek ateş,titreme,kusma,nöbet) bizdeki uykudan uyanamama ve iştahsızlık tı sadece .
Çok üzüldüm çok kasılmalarım oldu o yüzden arayıp bilgi vermiyorlar bana artık.. Menenjitte de bulaşma riski olduğu için artık Hastahaneye gitmeme de kızıyorlar annemler...
Evet canım iyi olur, belki depend le rahat edemezsin, e bebekte de varmıs lohusa pedi diye geçiyor onlardan da alabilirsinTamam çok sağolunkızlar bide depend alıcaz ya yanımıza ekstra iç çamaşırı, ped alalım mı yanımıza
net değil canım brüt ücret üzerinden hesaplanıyorSon 3 ay çalışmanın günlük net ücretin 3/2 si alınıyor canım.. keşke tamamı olsa
Açlık 87 cıktı canım 1. Saat sonunda 130 cıktı doktorum normal dedişeker yükleme sonucunuz nasıl çıktı acaba
Teşekkür ederim canım elbette haber veririm sizeAy allah korusun ya... Güzel haberlerini bekliyoruz mutlaka yaz bize de sonucu. Kendine de çok dikkat et annenler haklı hastane ortamına çok girme...
Bana da hep depend al dediler bilemedim hatta hemşirelerde ped değil külot olsa daha iyi olurdu demişler yeni doğum yapan arkadaşıma olmazsa ikisinden demi almak lazım duruma göreEvet canım iyi olur, belki depend le rahat edemezsin, e bebekte de varmıs lohusa pedi diye geçiyor onlardan da alabilirsin