2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Günaydın Kızlar... Canım son bir haftadır o kadar sıkkın ki 2 yaşındaki yeğenim menenjit geçirdi 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra Cuma günü normal odaya alındı şükürler olsun... Ama henüz tam olarak kendine gelmedi (konuşmada güçlük, titreme, denge bozukluğu) ailecek perişan haldeyiz... Ablam dua et lütfen hamilelerin duası tutarmış diyor ben her gün her saniye dua ediyorum...
Lütfen dualarınızda yeğenime de yer verirmisiniz...
Çok geçmiş olsun canım. Dualarımız sizinle. Rabbim şifa versin inşallah. Sebebi neydi belirtileri neydi canım biliyor musunuz. Ateş yapıyormuş diyordu doktorlar genelde. Düşmediği için o söylediğin rahatsızlıklara sebep oluyormuş.

Çok geçmiş olsun canım. Dualarımız sizinle. Rabbim şifa versin inşallah. Sebebi neydi belirtileri neydi canım biliyor musunuz. Ateş yapıyormuş diyordu doktorlar genelde. Düşmediği için o söylediğin rahatsızlıklara sebep oluyormuş.
Hiç ateşi çıkmadı canım. Yani 37,2 yi görmüş ablam en fazla gece hiç uyumadım ateş ölçerle başında durdum dedi ateşi çıkarsa diye. Ablam zaten çok pimpirikli böyle konularda halsizlik olmuş sabah ablam işe giderken uyanan çocuk 12-1 e kadar uyanmamış ilk gün gece geç uyudu ondan öyle diye düşünmüş ablam. Akşam eve geldim konuşmuyor dedi. 2. gün ablam sabah bırakıp işe gidememiş 9 gibide acile götürdüler direkt. Ateş olmadı diye önce ensefalitten şüphelendiler omurilikten sıvı alındı menenjit teşhisi kondu. Direkt yoğun bakıma aldılar zaten.. Çok dikkatli olmak lazım doktor erken teşhis çok önemli demiş.

Hiç ateşi çıkmadı canım. Yani 37,2 yi görmüş ablam en fazla gece hiç uyumadım ateş ölçerle başında durdum dedi ateşi çıkarsa diye. Ablam zaten çok pimpirikli böyle konularda halsizlik olmuş sabah ablam işe giderken uyanan çocuk 12-1 e kadar uyanmamış ilk gün gece geç uyudu ondan öyle diye düşünmüş ablam. Akşam eve geldim konuşmuyor dedi. 2. gün ablam sabah bırakıp işe gidememiş 9 gibide acile götürdüler direkt. Ateş olmadı diye önce ensefalitten şüphelendiler omurilikten sıvı alındı menenjit teşhisi kondu. Direkt yoğun bakıma aldılar zaten.. Çok dikkatli olmak lazım doktor erken teşhis çok önemli demiş.
Tekrardan çok geçmiş olsun canım bir kaç defa denk gelmiştim hastanede çalışırken menenjit olan çocuklara. Hemen hemen hepsinde ateş ve halsizlik uyku hali gözüküyordu. Rabbim tez zaman da şifa versin inşallah 🙏

Rheaa Rheaa dün bi yazı okudum besin alerjisi olan bebeklerde pişik çok daha ağır görülüyormuş. Kızında bu yüzden daha kötü geçirmiş olabilirsiniz pişik olaylarını. İnşallah oğlunda olmaz alerji :dua:

Günaydın canım bugün tam 30+0 oldum 😂 30 lu haftalara geldim. Sezaryen olacağım için de 2 hafta erkenden olacak doğumum. 38.haftada Allah’ın izniyle kucağıma alacağım bu ay bittiğinde benim için 1,5 ay kalmış olacak.tabi o zamana kadar dayanırsa. Biraz içeriden açılmam vardı ama 22.haftadan beridir aynı ilerleme olmamış. İnşallah devam etmezde doğumuma kadar ilerlerim:)
Senin de 99 günün kalmış. 100 den aşağıya içince sayılı gün başladı derler😍
Insallah 🤲 evet zaman su gibi... 99 kaldi muhabbeti yapmistik ilk 99u gorunce 😇 simdi hepimizin azaldi gitti masallah... 36 Dan sonra dogum hikayelerimiz baslar 😍

teşekkür ederim canım :dua: Ablam o kadar çok dikkat ediyor ki herşeye zaten ikisi de memurlar eniştemle haftasonundan haftasonuna avm yada parka giderlerse gidiyorlar maskesiz çıkmıyorlar.. Antibiyotik kullanmadı hiç mesela yeğenimde 2 yaşında kız telefon nedir bilmez yaşıtları telefonu düşürmüyorlar elinden.. Şakır Şakır konuşur.. Ama şuan kendini o kadar suçluyor ki keşke vurdursaydım diye..

evet malesef Hatay'dayım ben burası küçük Suriye gibi oldu adım başı suriyeli var... Kayıt yok takip yok bişey yok...
Canim okurken asiri uzuldum. Rabbim saglik versin bir daha yasatmasin. Daha once aile de memenjit geciren var miydi. Ben de ozellikle ogluma menenjit asisi yaptirmistim. Ya ulke farkli bir hal almis durum da. Bu duzensiz gocmen alimi aşiri can sıkıcı.

Yataş jumo reflu yatagını cok begenıyorum almayı planlıyorum fkriniz var mı onla işgili dedteklı degıl ama kemeri var
İlk bebegim fikrim yok bu konularda sizce kızlar ??
O model ile ilgili fikrim yok ama kemer pek kullanışlı olmaz çünkü bazen yan yaptırıyordum ben kemerle o zaman nasıl bağlanır ki?

Günaydın Kızlar... Canım son bir haftadır o kadar sıkkın ki 2 yaşındaki yeğenim menenjit geçirdi 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra Cuma günü normal odaya alındı şükürler olsun... Ama henüz tam olarak kendine gelmedi (konuşmada güçlük, titreme, denge bozukluğu) ailecek perişan haldeyiz... Ablam dua et lütfen hamilelerin duası tutarmış diyor ben her gün her saniye dua ediyorum...
Çok cok geçmiş olsun. En korktuğum şeylerden biridir menenjit. Umarim en yakın zamanda eski sağlığına kavuşur minik.. daha gecen gun burda konuşuldu aşıların ne kadar önemli olduğu bir kez daha öğrenmiş olduk. Umarım kimse yaşamaz bu durumu...

Canim okurken asiri uzuldum. Rabbim saglik versin bir daha yasatmasin. Daha once aile de memenjit geciren var miydi. Ben de ozellikle ogluma menenjit asisi yaptirmistim. Ya ulke farkli bir hal almis durum da. Bu duzensiz gocmen alimi aşiri can sıkıcı.
Yok canım ailede yok daha önce geçiren sadece ailede değil benim çevremde hiç yok... Ülke garip hastahaneler garip koca hastahanede tek maske takan bizlerdik mesela bulaşıcı ve çok tehlikeli bir hastalık ama dikkat eden yok..Biz mahfolduk son 1 haftadır o kıpır kıpır koşup dolaşan kız öyle konuşmadan etmeden yatıyor o kadar zorki Allah'ım kimseyi çocuğuyla sınamasın sağlıkla kucağımıza alalım sağlıkla büyütelim çocuklarımızı..

Çok cok geçmiş olsun. En korktuğum şeylerden biridir menenjit. Umarim en yakın zamanda eski sağlığına kavuşur minik.. daha gecen gun burda konuşuldu aşıların ne kadar önemli olduğu bir kez daha öğrenmiş olduk. Umarım kimse yaşamaz bu durumu...
teşekkür ederim canım benim inşallah... Gerçekten çok önemli bir kez daha acı bir şekilde tecrübe ettik..

Rheaa Rheaa dün bi yazı okudum besin alerjisi olan bebeklerde pişik çok daha ağır görülüyormuş. Kızında bu yüzden daha kötü geçirmiş olabilirsiniz pişik olaylarını. İnşallah oğlunda olmaz alerji :dua:
Canım alerjik bebeklerde öyle de, diyet yaptığımızda alerji hiç belirtisi olmuyor. Ama diyeti kaçırdığında kaçamak olduğunda doğru direk pişik olarak kendini gösteriyor bazen.

teşekkür ederim canım benim inşallah... Gerçekten çok önemli bir kez daha acı bir şekilde tecrübe ettik..
Malesef öyle, Allah korusun tüm yavruları ama çok daha kötü tablolar yaşanabiliyor menenjit yüzünden. Kimseye benzer tecrübeler yaşatmasın canım inşallah. En yakın zamanda eski sağlığına döner inşallah küçük savaşçı 🙏

Canım çok üzüldüm :KK43: İnşallah en kısa sürede eski sağlığına kavuşur 🙏🙏 Allah tüm hasta yavrulara şifa versin inşallah. Güzel haberler verirsin inşallah bize kısa zamanda.

Bende almadım çok da kararsizim ikisi yanana olan mi yoksa önlü arkalı olandan mi alsam yoksa hiç almasam mı bilemedim, kızımın travel sistem ve baston bebek arabaları var onlarla idare edebilir miyim acaba diyorum. İkiz bebek arabaları bagaja da zor sığıyor diyorlar birde bebegin bana dönük olmamasından hiç hoşlanmıyorum 🤷🏻‍♀️
benim de tam olarak aynı sorularım var ya bi türlü karar veremedim. önlü arkalı da en mantıklısı prego ibiza 2071 ama yan yana almaya kalkarsam pierre cardin in ayrılabilen bebek arabası var onu düşünüyorum.
pratiklik olarak nasıl ? daha tam kullanmadınız tabii biliyorum da 😅 hani tak çıkar ne bileyim parçaları taşımak falan ?

keşke biri dese ki şöyle şunu al geç artık falan da düşünmesem

Kızlar bir şey soracağım. Doğumdan sonra hakkımız olan ücretsiz izni kullanmak isteyince direk doğum izninden sonra hiç çalışmaya başlamadan alınması gerekiyor diye biliyorum. Öyle mi? Bir kere başlayınca vermiyorlar galiba. Şu durumda, ücretsiz izin kullanacaksak, doğum izni bitince yıllık izinden de hiç kullanmamak gerekiyor o zaman, doğru mu düşünüyorum? Çünkü yıllık izin kullanınca aslında işe başlamış da ücretli izin almış oluyorsun. Ya da süt iznini falan da kullanmamak gerekiyor o zaman..? Önce ücretsiz izni almak mı gerekecek o zaman?

Kızlar bir şey soracağım. Doğumdan sonra hakkımız olan ücretsiz izni kullanmak isteyince direk doğum izninden sonra hiç çalışmaya başlamadan alınması gerekiyor diye biliyorum. Öyle mi? Bir kere başlayınca vermiyorlar galiba. Şu durumda, ücretsiz izin kullanacaksak, doğum izni bitince yıllık izinden de hiç kullanmamak gerekiyor o zaman, doğru mu düşünüyorum? Çünkü yıllık izin kullanınca aslında işe başlamış da ücretli izin almış oluyorsun. Ya da süt iznini falan da kullanmamak gerekiyor o zaman..? Önce ücretsiz izni almak mı gerekecek o zaman?
Canım yıllık izin ücretli izin, süt iznini anlaşıp toplu kullanırsan o da ücretli izin yani maaşını alırsın.

Ücretsiz izin kullanacaksan atıyorum 6 ay hakkın var 4 ayını mı kullanacaksın rapor bittikten sonra ücretsiz iznini başlatır ücretsiz izin bitimi yıllık izin ve toplu süt izinlerini de kullanmayı talep edebilirsin işverenden. Aslında bu biraz senin nasıl anlaştığına bağlı, ama ücretsiz izin kullanmak yasal hakkın orası kesin.

Eğer ben ücretsiz izin kullanacak olsam bu şekilde planlardım. Ama şimdilik düşünmüyorum 16 hafta rapor+1 ay yıllık izin+1 ay süt izni olmak üzere toplam 6 ay izin kullanırım diye planladım.

çok geçmiş olsun çok üzüldüm, inşallah bir an önce sağlığına ve neşesine kavuşur miniğiniz Allahın izniyle 🙏🏼🙏🏼

menenjit aşıları da aslında aşı takviminde yer almalı, ne kadar sıkıntı verici bir süreç olabileceği biliniyor sonuçta .

Allah şifa versin canım tez zamanda iyilessin inşallah kuzum benim hiçbir çocuğa bebeğe hastalık uğramasın inşallah

X