- 16 Ağustos 2020
- 2.810
- 4.242
O zaman sevi bebe indirim beklicez fiyat cok uçuk ya kilit nokta da kaldik yaniayak ucunda da destek olsun canım kayıyorlarmış yoksa aşağı doğru
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O zaman sevi bebe indirim beklicez fiyat cok uçuk ya kilit nokta da kaldik yaniayak ucunda da destek olsun canım kayıyorlarmış yoksa aşağı doğru
bence indirim olacak bekleyelim, inanırsak başarırızO zaman sevi bebe indirim beklicez fiyat cok uçuk ya kilit nokta da kaldik yani
Menenjit sanirim bir yas asisinda var ama yeterli degil,yanlis biliyorda olabilirim bilen varsa duzeltirçok geçmiş olsun çok üzüldüm, inşallah bir an önce sağlığına ve neşesine kavuşur miniğiniz Allahın izniyle
menenjit aşıları da aslında aşı takviminde yer almalı, ne kadar sıkıntı verici bir süreç olabileceği biliniyor sonuçta .
Haklisin canim ya gripler bile bir tuaf olmuslar.Merak etmeyin Allah in izniyle yine oyle olacaktir. Cocuklar hasta olunca insan en cok o zamanlarini dusunup uzuluyor ama suan cok yeni duzelecek atlatacak tekrar gecmis olsunYok canım ailede yok daha önce geçiren sadece ailede değil benim çevremde hiç yok... Ülke garip hastahaneler garip koca hastahanede tek maske takan bizlerdik mesela bulaşıcı ve çok tehlikeli bir hastalık ama dikkat eden yok..Biz mahfolduk son 1 haftadır o kıpır kıpır koşup dolaşan kız öyle konuşmadan etmeden yatıyor o kadar zorki Allah'ım kimseyi çocuğuyla sınamasın sağlıkla kucağımıza alalım sağlıkla büyütelim çocuklarımızı..
Yanlis bilmiyorsam eskiden asi takvimin de yer aliyormus sanki oyle duymustum. Sonra dan kaldirildi diye. Ya zstebln fiyatlar uctu gitti ortalik hastalik doldu maddi durumu iyi olmayan insanlar nasil yaptiracaklar bilmiyorum. Rabbim yavrularimizi bizi korusun insallah.çok geçmiş olsun çok üzüldüm, inşallah bir an önce sağlığına ve neşesine kavuşur miniğiniz Allahın izniyle
menenjit aşıları da aslında aşı takviminde yer almalı, ne kadar sıkıntı verici bir süreç olabileceği biliniyor sonuçta .
Hadi bakalim inancimiz tambence indirim olacak bekleyelim, inanırsak başarırız
Benim sana attigim reflu yatagina baktim senin icin dolap uygulamasinda 180 tl sifirsa sana haber edeyim diye de kadin ne yapmis oyle beni bile gecmis 13 14 aylik olana kadar kullanmisbence indirim olacak bekleyelim, inanırsak başarırız
Ama bir tane buldum 159 tl sadece yeni dogan donemi kullanmis. Zaten kilifi cikarip yikiyorsun gicir gicir duruyor ambalaja da koymus. Indirim teklifi atabiliyorsun da daha indirimli alirsin belki.Benim sana attigim reflu yatagina baktim senin icin dolap uygulamasinda 180 tl sifirsa sana haber edeyim diye de kadin ne yapmis oyle beni bile gecmis 13 14 aylik olana kadar kullanmis
yani daha önce bebek aşı takvimi tecrübe etmedim ama şu an para verip yaptırılan menenjit aşılarının da çeşitleri var tüm menenjit çeşitlerine karşı tek koruyucu aşı yok. iki ayrı yapılması gerekiyor diye biliyorum. bunun ikisi üçü olmamalı, gerçekten ağır sonuçları olabilen bi hastalık. bu biliniyorken insiyatife ya da maddi duruma bağlı olmasını doğru bulamıyorum.Menenjit sanirim bir yas asisinda var ama yeterli degil,yanlis biliyorda olabilirim bilen varsa duzeltir
bir de bu var. ülkemizde yürütülen başarılı aşı politikası sayesinde ciddi hastalıklara karşı toplumsal bağışıklık kazanılmışken bizim zamanlarımızda, şimdi hem insiyatif hem maddi durum hem aşı olup olmadığı belli olmayan yabancı uyruklu bireyler sebebiyle toplumsal bağışıklığımız risk altında. biz yırtmışız bir şekilde de çocuklarımız için artık gözümüzü 4 açmamız gerekiyor.Yanlis bilmiyorsam eskiden asi takvimin de yer aliyormus sanki oyle duymustum. Sonra dan kaldirildi diye. Ya zstebln fiyatlar uctu gitti ortalik hastalik doldu maddi durumu iyi olmayan insanlar nasil yaptiracaklar bilmiyorum. Rabbim yavrularimizi bizi korusun insallah.
Nimenrix;Menenjit sanirim bir yas asisinda var ama yeterli degil,yanlis biliyorda olabilirim bilen varsa duzeltir
minseo Cum simdi biz nasipse martta dogum yapacağız ya bu alacagimiz dogum parasi da calisip aldigimiz son uc ayin maasinin ortalamasi olacak diye biliyorum.Canım yıllık izin ücretli izin, süt iznini anlaşıp toplu kullanırsan o da ücretli izin yani maaşını alırsın.
Ücretsiz izin kullanacaksan atıyorum 6 ay hakkın var 4 ayını mı kullanacaksın rapor bittikten sonra ücretsiz iznini başlatır ücretsiz izin bitimi yıllık izin ve toplu süt izinlerini de kullanmayı talep edebilirsin işverenden. Aslında bu biraz senin nasıl anlaştığına bağlı, ama ücretsiz izin kullanmak yasal hakkın orası kesin.
Eğer ben ücretsiz izin kullanacak olsam bu şekilde planlardım. Ama şimdilik düşünmüyorum 16 hafta rapor+1 ay yıllık izin+1 ay süt izni olmak üzere toplam 6 ay izin kullanırım diye planladım.
Canim bunlar ozel menenjit asilari,kizima hepsini yaptirdik,yazdigim mesajda kast ettigim devlet asilarindan birinin iceriginde de menenjit asisi var ama kapsamini ve yeterliligini bilmiyorumNimenrix;
- Bebeğin 6.haftası ile 6 ayı arasında aşının 1.dozu uygulanacaksa, 1.dozu takiben 2 ay sonra 2.doz uygulanır. 12.ay veya sonrasında rapel dozu yapılmalıdır.
- 6 ay -1 yaş arasında aşının 1.dozu uygulanacaksa rapel dozu 12.ay veya sonrasında uygulanır.
- 1.yaştan sonra ilk defa yapılacak aşı tek doz olarak IM uygulanmalıdır.
Bexsero;
Menactra;
- Bebeğin 2-4-6. aylarında 3 doz ve 12-23. aylarında 4. doz
- Geç süt çocukluğu döneminde 7-12. Aylar arası 2 doz ve 12-23. ay arası 3.doz, aşılar arasında en az 2 ay olması gerekir.
- 12-24 ay arası çocuklarda en az 2 ay ara ile 2 doz ve ilk aşıdan 12 ay sonra 3.doz
- 2-10 yaş arası çocuklarda 2 ay ara ile 2 doz
- 11 yaş üstü çocuklar ve erişkinlerde 1-2 ay ara ile 2 doz olarak IM uygulanır
- 9 ay-2 yaş çocuklara en az 3 ay ara ile 2 doz IM uygulanır.
- 2 yaşından sonra tek doz önerilir
Mesela su çiçeği aşısının 1. dozunu karşılıyor 2. dozunu karşılamıyor devlet arkadaş bu aşı 2 dozsa ya tam karşıla ya hiç karşılama o zaman.yani daha önce bebek aşı takvimi tecrübe etmedim ama şu an para verip yaptırılan menenjit aşılarının da çeşitleri var tüm menenjit çeşitlerine karşı tek koruyucu aşı yok. iki ayrı yapılması gerekiyor diye biliyorum. bunun ikisi üçü olmamalı, gerçekten ağır sonuçları olabilen bi hastalık. bu biliniyorken insiyatife ya da maddi duruma bağlı olmasını doğru bulamıyorum.
bir de bu var. ülkemizde yürütülen başarılı aşı politikası sayesinde ciddi hastalıklara karşı toplumsal bağışıklık kazanılmışken bizim zamanlarımızda, şimdi hem insiyatif hem maddi durum hem aşı olup olmadığı belli olmayan yabancı uyruklu bireyler sebebiyle toplumsal bağışıklığımız risk altında. biz yırtmışız bir şekilde de çocuklarımız için artık gözümüzü 4 açmamız gerekiyor.
Onu hiç bilmiyorum valla ama zaten yeterli olsa bunları yaptırın demezlerdiCanim bunlar ozel menenjit asilari,kizima hepsini yaptirdik,yazdigim mesajda kast ettigim devlet asilarindan birinin iceriginde de menenjit asisi var ama kapsamini ve yeterliligini bilmiyorum
hahahahah tepe tepe kullanmış resmenBenim sana attigim reflu yatagina baktim senin icin dolap uygulamasinda 180 tl sifirsa sana haber edeyim diye de kadin ne yapmis oyle beni bile gecmis 13 14 aylik olana kadar kullanmis
linkini atarsan bi bakarım bebişAma bir tane buldum 159 tl sadece yeni dogan donemi kullanmis. Zaten kilifi cikarip yikiyorsun gicir gicir duruyor ambalaja da koymus. Indirim teklifi atabiliyorsun da daha indirimli alirsin belki.
Saol canım. Ben de öyle düşünüyordum ama sanıyorum bizim şirket süt izinlerini birleştirmeyecek. IK'ya sordum resmiyette öyle olmuyor vs dediler. Biz bakıp size dönelim falan dediler. Öyle günde 3 saat ya da haftada 1 gün falan izin de bana uymayacak. Sonuçta bebeciği bırakıp işe dönmem gerekecek ve öyle de yapmak istemiyorum.Canım yıllık izin ücretli izin, süt iznini anlaşıp toplu kullanırsan o da ücretli izin yani maaşını alırsın.
Ücretsiz izin kullanacaksan atıyorum 6 ay hakkın var 4 ayını mı kullanacaksın rapor bittikten sonra ücretsiz iznini başlatır ücretsiz izin bitimi yıllık izin ve toplu süt izinlerini de kullanmayı talep edebilirsin işverenden. Aslında bu biraz senin nasıl anlaştığına bağlı, ama ücretsiz izin kullanmak yasal hakkın orası kesin.
Eğer ben ücretsiz izin kullanacak olsam bu şekilde planlardım. Ama şimdilik düşünmüyorum 16 hafta rapor+1 ay yıllık izin+1 ay süt izni olmak üzere toplam 6 ay izin kullanırım diye planladım.
Evet canım. Aşı takviminde var sanıyorum. Ablam sağlık bakanlığına bağlı halk sağlığı merkezinde halk sağlığı uzmanı. Aşıları falan onlar takip ediyor. Menenjit aşısını oluyor çocuklar ama şimdi maalesef göçmenlerden dolayı çeşitleri artmış. Eskiden o bakanlığın takvimindeki aşı yeterli gelirken şimdi ekstra başka aşı da yapmak iyi olur diyorlar. Hatta 2 farklı tipi var aşının da sanırım. Biri tek doz ile işe yarıyor, diğeri 2 dozda falan.. 6 yaşa kadar çok önemli. Sonrasında risk azalıyor diye biliyorum. 6 yaş ve küçüklere yapıyorlar en çok.Menenjit sanirim bir yas asisinda var ama yeterli degil,yanlis biliyorda olabilirim bilen varsa duzeltir
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin tez zamanda iyileşsin inşallahGünaydın Kızlar... Canım son bir haftadır o kadar sıkkın ki 2 yaşındaki yeğenim menenjit geçirdi 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra Cuma günü normal odaya alındı şükürler olsun... Ama henüz tam olarak kendine gelmedi (konuşmada güçlük, titreme, denge bozukluğu) ailecek perişan haldeyiz... Ablam dua et lütfen hamilelerin duası tutarmış diyor ben her gün her saniye dua ediyorum...
Lütfen dualarınızda yeğenime de yer verirmisiniz...
Canım dogum iznine, 36+6 dan sonra yani 37 hafta bitince cıkıyorsun. 6 aydan sonra günlük süt izni 1,5 saat özelde. ücretsiz yerine evden calısmayı kabul eder umarım müdürün. resmiyette tabiki yok süt izni birleştirmek, şirket inisiyatifinde, kimseye uygulamamıslar mı şimdiye kadar, birçok şirket yapıyor aslındaSaol canım. Ben de öyle düşünüyordum ama sanıyorum bizim şirket süt izinlerini birleştirmeyecek. IK'ya sordum resmiyette öyle olmuyor vs dediler. Biz bakıp size dönelim falan dediler. Öyle günde 3 saat ya da haftada 1 gün falan izin de bana uymayacak. Sonuçta bebeciği bırakıp işe dönmem gerekecek ve öyle de yapmak istemiyorum.
Bu arada 37 haftada mecburi izne çıkıyoruz ya. Bana 36 bitince diyorlar, öyle mi? Yani 35+6'dan sonra mı? Yoksa 36+6'dan sonra mı? Orası da bir karıştı
Zaten 16 haftalık doğum izninin en az 2 haftası doğum öncesi gidiyor ama di mi? Geriye 14 hafta kalıyor en iyi ihtimalle, hayırlısı ise bebişler zamanında gelsin de tabi.. Yıllık iznim de yaklaşık 4 hafta. E toplasan 18 hafta ediyor. O da 4-4,5 ay gibi bir şey oluyor. Muhtemelen 1-2 ay ücretsiz almam gerekecek. O zaman diyelim ki hiç rapora ara vermeden ücretsiz aldım. Sonra döndüm işe. Çocuk 6 ayı geçti. Sonra bana yine günde 3 saat mi süt izni verecek yoksa 6 ayı geçti diye 1,5 saat mi ay ne çok soru var yaa ♀
Bir ihtimal de müdürümle konuşup, ücretsiz yerine 2 ay evden çalışmayı teklif etmek. Bakalım ne diyecek..
Evet canım. Aşı takviminde var sanıyorum. Ablam sağlık bakanlığına bağlı halk sağlığı merkezinde halk sağlığı uzmanı. Aşıları falan onlar takip ediyor. Menenjit aşısını oluyor çocuklar ama şimdi maalesef göçmenlerden dolayı çeşitleri artmış. Eskiden o bakanlığın takvimindeki aşı yeterli gelirken şimdi ekstra başka aşı da yapmak iyi olur diyorlar. Hatta 2 farklı tipi var aşının da sanırım. Biri tek doz ile işe yarıyor, diğeri 2 dozda falan.. 6 yaşa kadar çok önemli. Sonrasında risk azalıyor diye biliyorum. 6 yaş ve küçüklere yapıyorlar en çok.