2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bende ilkinde rota virüs yaptırmıştım sonrasında kakada mukus ve kan gördük ve malesef süt, kuruyemis alerjisi teşhisi koydular. Allah kimsenin başına vermesin o kadar zor dönemlerdi ki o yasak bu yasak çok zorlandık, sonrasında atlattık ama ben rota virüs aşısından kaynaklandığını en azından bu aşının tetiklediği düşünüyorum. Simdi yaptırmayı düşünmüyorum kızlarıma
Rota virus alerjik bebeklere yapilmiyor, demekki ters etki yapma olasiligi var.Benim kizimda da benzer seyler yasadik,fakat verdigimiz kan tahlillerinde alerji cikmadi.Gerci kanda cikmamasi alerjik bebek olmadigi anlamina gelmezmis,en dogru alerji testi deri yoluyla bakilanmis.Umarim bu bebeklerimizde benzer seyler yasamayiz cidden alerjik bebekler cok zor.

Günaydııınnn koca göbeklerrr 😁🌸🌸 günaydın içindeki minikler 🥰🥰

ben yan destekli olanlardan almayı düşünüyorum. düz kafa olmasın diye bi sağ bi sol evire çevire yatırıyormuşuz ya o zaman rahat olur diye. ama tabii bir havluyu rulo yapıp öyle destek de yapılabilir .

ya aslında hem fonetik hem de anlam olarak ne kadar naif bir isim , bence baskı kurmaya devam edin . “ inci diye seslenince tekme atıyor bak babaçi 🥹”gibi kozları oynayın 😈😂

uykusuzluğun verdiği yetkiyle bu sabah biraz troll yanım uyanmış 🤪
İlk kizimin adi ipek ben koydum ismini,esimin icine sinmedi,bu defa asla razi degil,sadece ismi benim vermeme.Bakalim bir orta yol bulacagiz artik😃

Buradayım canım. Kızlar hepinize merhaba rutin testlerimi yaptırdım dün bugün çıktı sonuçlar temiz crp çok as yüksek çıkmış ama ilaç vermedi. Benim kız yine hasta oldu. Yani influenza olmuştu ama onun kalıntılarıymış geçmemiş. Okuldan aldık doktora götürdük eve geldik onunla uğraşıyordum. İnanılmaz belim ağrıyor sizin de ağrıyor mu? Kuyruk sokumunda oluyor ağrı. Bebek hareketleri çok güçlendi iki gündür sağlam vuruyor. Bu arada biraz uzun oturmak zorunda kaldım mesela bir yerde 2 saat oturunca belim tutuluyor. Geçmiyor tüm gün ağrısı. Karnımda yine sertleşmeler oluyor. Bebek bir yere toplanıyor sonra yumuşuyor. Dün çok fazla oldu. Bugün biraz daha iyi sanki. Ne zaman olsa doktora gidiyorum sıkıntı çıkmıyor normal diyor. Ama yine de sık sık olursa haber ver mutlaka diyor. Yarın da devam ederse söyleyeceğim. Çok oturduğum için sanırım oluyor. Yoksa normalde çok çok azalmıştı. Günde 2/3 kez oluyordu. Bebeğin de büyüdüğünü hissediyorum. Sinirliyim stresliyim neden bilmiyorum belkş de kız hasta diye. Ama durduk yere stres doluyum. Kimseyle muhattap olmak istemiyorum. 😏😏😏😏
Senin ağrıların var, kızın da hasta diye doğal olarak onunla ilgilenmen lazım. Yoruluyorsun, ağrıların oluyor bu seni strese sokuyor, okula giden çocuğu olan annelerin ortak sorunu, benim oğlan da sürekli hasta. Okulda ne kadar virüs, bakteri var getirir eve 😃
O bebeğin toplanma hissi ben de gunde 3.4 kere oluyor, doktor ağrın çok olursa durma hemen gel dedi. Bel ağrım için magnezyuma başladım.

Canım bu sayfadaki egzersizleri yapıyorum ben ama sen dr una sor. Sırt üstü yatınca ben de ağlayacak gibi oluyorum bazen sanki mermi girmiş gibi acıyor orasi belimin altına yastık koyup bi süre öyle uzanıyorum sırt üstü acıyor biraz ama iyi geliyor. Uyuyamakta insanı zorlar o da ayrı bi sorun. Stres olma sen tecrubelisin korkmanin gereksiz olduğunu görmüşsün zaten bu da kolaylıkla gelip geçecek inşallah

Sizin erkekti di mi canim. Erkeğe daha zor isim ya ama artık bulun az kaldı 😂

Ben 7.26 ta uyanıyorum karga pisliğini yemiş oluyor mu o saate acaba🤣 Ama nasıl zor uyanıyorum...🥺 Benim vücudumun uykusuzluğa hiç alışası yok doğumdan sonra yeni bi zombi türü olarak ortalarda dolanabilirim 🤣
Evet canım erkek. Evet az kaldı artık şu olsun diye kesin bulmak istiyorum az kaldı dediğin gibi 🤦‍♀️ Valla bissürü bulduk beğenemiyoruz bir türlü 😂😂

Bence ilk olunca insan daha rahat oluyor😁
valla canım ilkinde hiç bir şey bilmediğin için daha rahat oluyorsun ben bunda daha stresli gibiyim hepimiz sağlıcakla kavuşalım her doğum kendine özgü sonuçta :dua:
Kızlar sizce Yiğit ismi mi guzel Yiğithan mi?Eşim Yiğit Alp istiyor ama ben Alp ismini sevmedigim icin kabul etmedim.
bence yiğit tek başına çok güzel bir isim :KK200:
Kızlar e bebegin baby me markasının pişik kremi,şampuanı,vücut losyonu,pişik kremi organik ve temiz içerikli. İnstagramda prema incelemiş tertemizmiş. Hepsini 200 TL civarına aldım bugün aşırı ucuz geldi bana bakmak isteyen olursa söyleyim dedim 😍❤️
bende kararsızım ne alsam diye buna da bakayım canım :super:
Kızlar ben iflah olmaz bir pijama avcısı oldum 😂 bebeğe daha bir şey almadım ama habire pijama takımı alıyorum. Suwenden indirimden 2 pijama almıştım, geldi ve ben baya beğendim. Depend de almıştım. 1 tane emzirme sütyeni 😅 atlete gerek yok diye düşünüyorum. Hastahanede giyecek terliklerim var ama evde giymek için yeni güzel bir terlik almalıyım. Şimdiki hedefim bu ☺️ Çorap çamaşır vs çanta hazırlarken hallederim inşallah. Önce kendi alışverişimi tamamladım galiba 🤩
Canım yakında doğum yapan bir arkadaşım lcw nın kaplı atletlerinin çok rahat olduğunu evde kullanımda çok rahat ettiğini söyledi bende 1 tane alıp deneyeceğim bakalım
Buradayım canım. Kızlar hepinize merhaba rutin testlerimi yaptırdım dün bugün çıktı sonuçlar temiz crp çok as yüksek çıkmış ama ilaç vermedi. Benim kız yine hasta oldu. Yani influenza olmuştu ama onun kalıntılarıymış geçmemiş. Okuldan aldık doktora götürdük eve geldik onunla uğraşıyordum. İnanılmaz belim ağrıyor sizin de ağrıyor mu? Kuyruk sokumunda oluyor ağrı. Bebek hareketleri çok güçlendi iki gündür sağlam vuruyor. Bu arada biraz uzun oturmak zorunda kaldım mesela bir yerde 2 saat oturunca belim tutuluyor. Geçmiyor tüm gün ağrısı. Karnımda yine sertleşmeler oluyor. Bebek bir yere toplanıyor sonra yumuşuyor. Dün çok fazla oldu. Bugün biraz daha iyi sanki. Ne zaman olsa doktora gidiyorum sıkıntı çıkmıyor normal diyor. Ama yine de sık sık olursa haber ver mutlaka diyor. Yarın da devam ederse söyleyeceğim. Çok oturduğum için sanırım oluyor. Yoksa normalde çok çok azalmıştı. Günde 2/3 kez oluyordu. Bebeğin de büyüdüğünü hissediyorum. Sinirliyim stresliyim neden bilmiyorum belkş de kız hasta diye. Ama durduk yere stres doluyum. Kimseyle muhattap olmak istemiyorum. 😏😏😏😏
valla canım çok oturunca çok ayakta kalınca her durumda bel ve özellikle de kuyruk sokumu ağrım oluyor malesef birde bu ara çok sert hareket ediyor benim minik :emir_bebek:
benim eşimin tek şartı vardı lila,mila vb. yeni türetilen isimlerden olmasın demişti :KK70: ben de o tarz isimlere zaten mesafeliydim. ama isime karar vermek cidden zor ya. ben de hala göbek adını düşünüyorum. kuranda geçen anlamı güzel isim önerileriniz varsa alırım.

bu arada benim kız isimleri listemde aklımda kalan isimleri yazayım size

Duru
İpek
Güneş
Nilsu
Nil İpek
Aylin
Beren
Beril
Sezin
Birce
Gülce
Ela
Elis
canım kuran da geçen kız isimlerinden en beğendiklerim Nisa (Kadın) ve Yüsra (kolaylık) aklıma gelenler.

Kızlar serum fizyolojik aldınız mı
Henüz almadım onu da bi ara alıcam. Ama asıl nebilüzatör almam lazım onun arastirmasindayim. Nette fiyatları uçurdular bi medikallere sorucam bakalim daha uyguna bulunabiliyormuş. Kış bebeği olacağı için kuru bi havaya doğacak evde doğalgaz çalışacak ortam çok kuruyor. Biz karı koca alerjik olduğumuz için geceleri tıkanıyoruz nefes alamiyoruz buhar makinesi falan da fayda etmiyor. O yüzden bebeğe nebilüzatör ile ara ara müdahale edip rahatlamasını sağlamak istiyorum. Kuru ve sıcak hava hasta ediyor çünkü çocukları. Gerçi maksimum 22 derecede çalışıyor bizim kombi çok sıcak yapmıyoruz ama yine de kuruyor hava.😒

valla canım ilkinde hiç bir şey bilmediğin için daha rahat oluyorsun ben bunda daha stresli gibiyim hepimiz sağlıcakla kavuşalım her doğum kendine özgü sonuçta :dua:
Yaa dimi .
Ben de ilk doğumda o kadar şaşkın ve sakindim ki, şimdi sanki biraz endişe var. Ne ile karşılaşacağını bilmemek bana göre en güzeli

Yaa ben Alp ismini çok seviyorum, eşim sadece Ege istiyor, ben de Alp Ege olsun diyorum 🙄

Biz de hep vardır oğlandan ötürü. Ama bebek gelince yedekleriz artık 🤗
Kullandığınızın markası ne acaba☺️ Ya kızlar ben otri bebe aldım ama onu kullanmıcsksın ilk başta diyolar anlamadım tecrübesizim help me 😀

Kızlar şu kitapları aldım Tuvalet iletişiminden baslasim faydali bir kitap görünüyor alacaklara tavsiye ederim. Bilinçli Bebek kitabına henüz başlamadım. Ama tavsiye eden çok. 20221216_130238.jpg 20221216_130218.jpg

Henüz almadım onu da bi ara alıcam. Ama asıl nebilüzatör almam lazım onun arastirmasindayim. Nette fiyatları uçurdular bi medikallere sorucam bakalim daha uyguna bulunabiliyormuş. Kış bebeği olacağı için kuru bi havaya doğacak evde doğalgaz çalışacak ortam çok kuruyor. Biz karı koca alerjik olduğumuz için geceleri tıkanıyoruz nefes alamiyoruz buhar makinesi falan da fayda etmiyor. O yüzden bebeğe nebilüzatör ile ara ara müdahale edip rahatlamasını sağlamak istiyorum. Kuru ve sıcak hava hasta ediyor çünkü çocukları. Gerçi maksimum 22 derecede çalışıyor bizim kombi çok sıcak yapmıyoruz ama yine de kuruyor hava.😒
Canim bunu istersen bir cocuk doktoruna danışirsin. Nebilazator biz de kullanıyoruz ama hasta olduğu dönemlerde ve ilaçlı kullanılıyor, bildiğim kadarıyla ilaçsız kullanılmıyor, belki sadece serum fizyolojik ile kullanılıyordur ama okuduğum kadarıyla serum fizyolojik i direkt olarak uygulamak daha çok etki ediyor. Biz de bebekken serum fizyolojik bol bol uyguladık. Odasında eski usul bir kap içinde su olursa iyi olur havayı nemlendirmek için, anladığım kadarıyla hava nemlendirici de kullaniyormussunuz. Nebilüzatör un oturur pozisyonda uygulanması gerekiyor, duruma gore alsan daha iyi sanki. Mart in ilk haftası doğacak sizinki de kısmetse, kış en fazla mart nisan, mayıstan itibaren hava kuruluğu durumu olmaz bence

Yaa dimi .
Ben de ilk doğumda o kadar şaşkın ve sakindim ki, şimdi sanki biraz endişe var. Ne ile karşılaşacağını bilmemek bana göre en güzeli
Bence ikisinin de güzel yanları var. İlkinde cok saskınsın ve bisey bilmiyorsun. İkincide tecrubelisin, evet cok sey bilmek bazen endişe verici olabiliyor ama şimdi oncekinde yaptığım yanlışları biliyorum ona göre hareket edecegim

Ay bilmiyorum eşimin kuzeni 4 aylık bebişi var öylr dedi
Ortam kalablıktı böyle konu dağıldı gitti dedim ben kankilerime sorarım😂
Yani uygun başlık ile yenidoğandan itibaren kullanılıyor diye biliyorum ben ama tecrübeli anneler daha iyi bilir tabi :KK70:
Canim bunu istersen bir cocuk doktoruna danışirsin. Nebilazator biz de kullanıyoruz ama hasta olduğu dönemlerde ve ilaçlı kullanılıyor, bildiğim kadarıyla ilaçsız kullanılmıyor, belki sadece serum fizyolojik ile kullanılıyordur ama okuduğum kadarıyla serum fizyolojik i direkt olarak uygulamak daha çok etki ediyor. Biz de bebekken serum fizyolojik bol bol uyguladık. Odasında eski usul bir kap içinde su olursa iyi olur havayı nemlendirmek için, anladığım kadarıyla hava nemlendirici de kullaniyormussunuz. Nebilüzatör un oturur pozisyonda uygulanması gerekiyor, duruma gore alsan daha iyi sanki. Mart in ilk haftası doğacak sizinki de kısmetse, kış en fazla mart nisan, mayıstan itibaren hava kuruluğu durumu olmaz bence
Aynen canım ilaçsız serum fizyolojik ile kullanılıyor, haftada 2 3 defa kucağımdayken uygularım diye düşündüm ağızdan nefes alamıyorlar ya burun da tıkanırsa hasta olur diye :KK43: ama sorarım yine doktora, ileriki dönemlerde de lazım olacağı için uygun fiyatlı yakalarsam alayım diyorum. Serum fizyolojiği de sık uygulamak iyi değil diyorlar ama o konuda da çok bilgim yok.

X