2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bakın uygulamada böyle yazıyor artık bebekler daha az yer değiştiriyormuş. Az hissetme sebebimiz de bu.

Bebeğinizin yeri daralmaya başladı. Dolayısıyla artıkçok sık büyük hareketlerle pozisyon değiştiremeyecek. Ultrasonda önemli bir faktör de bebeğin pozisyonudur. Bebekler rahim içerisinde su dolu bir havuzda yüzer gibi yerçekimsiz ortamda her yöne hareket ederler. Son haftalara doğru, artık doğuma yakın ise asıl pozisyonlarını alırlar. Ultrason sırasında bebeğin pozisyonu sadece o andaki durumunu ifade eder çünkü bebekler çok sık yer değiştirirler. Bu haftalarda da bebeğiniz ultrasonda ters duruşta olabilir. Bebekler doğumda yüzde 96 baş gelişle doğarlar. Yüzde 3 gibi bir kısmı makat gelişle, kalan yüzde 1 ise yatay veya diğer alın, yüz gibi gelişlerle doğarlar. Bu haftalarda özellikle ilk gebeliklerde pozisyonun baş geliş olmasını bekleriz ama değilse endişelenmeyin. Büyük kısmı normal pozisyona dönerler hatta bu dönüş doğum sancılarının başlamasına kadar gerçekleşmeyebilir.

Günaydın kızlar ben bu şeker işinden hiç bişey anlamadım, her zaman ki kendime göre sağlıklı kahvaltımı yaptım sonuç hüsran isyaaan 🙈 Ben nerede yanlış yapıyorum?
Kahvaltı menüm: 1 Kuru erik,2 çiğ fındık 2 çiğ kaju, dil peyniri,1 haşlanmış yumurta, iki dilim yeşil elmalı ve yarım kivili yoğurtlu yulaf.
1.saat sonuç: 138 😫
erik kurusu ya da kayısı kurusundan mı acaba ama bir tane yiyorum aç karnına çünkü yemezsem de bağırsaklarım çalışmıyor, ay ne zor işmiş :KK43:
Kuru meyve ve peynir miktarı da önemli oluyor sanırım. Geçen hamileliğimde çıkmıştı bende de.. ve yulaf miktarı da tabi.. Kuru erik kuruyemiş yiyorsan ayrıca yulaflı meyveli yoğurt yeme istersen. Bu arada 1 saat tokluk sınırı 140 değil mi? Neden hüsran? Bir de asıl önemli olan 2 saat sonraki ölçüm diye biliyorum ben. Asıl tokluk şekeri ona deniyor. Zaten o da baya düşük çıkacaktır muhtemelen.
Aynen canim ya ben hayatta kimsenin hayatina karismam kendi halimdeyimdir ve bana da karisilmasina laf sokulmasina oyle izin vermiyorum. Oğlumun kafasi buyuktu esimin ailesinin buyuk genetik doktor uygun gormedi dogum esnasinda zorlanirsan vakumla cekmek zorunda kaliriz bu da bir tehlike ama sen bilirsin dedi karar senin riske atmak istemedim. Komsum 2 3 gunluk dogum yapmisim bana diyo aa ne olacak benim ki dr buyuktu dogrdum ee nasil dogurdun vakumla cektiler zorla dogurdum dedi yani ben normal.istemem ragmen korktum ne yapayim Allah korusun zihinsel engele bile neden oluyormus. Allah herkese hayirli dogumlar nasip etsin insallah. Burda herkes bebegi icin en guzelinin olmasi çabasi icinde
Bence istenerek de yapılabilir sezaryen. Kimseye bir şey açıklamak da gerekmiyor. Korkmak ve psikolojisi falan bozulmak da başlı başına bir sebep zaten.
@Deisa bence de kuru erik kaynaklı olabilir, belki onu kahvaltının sonuna alabilirsin, yumurta ya da yulafla başlayabilirsin kahvaltıya
minseo minseo canım filtre kahvede kafein oranı biraz yüksek diğer kahvelere göre
günde 200 mg kafeini aşmamamız gerekiyormuş. gün içinde başka bir kahve çeşidi ya da çay tüketmiyorsa belki olabilir sütle seyreltip

Eki Görüntüle 3176115
Benim doktorum 2 fincan filtre kahve içebilirsin. Türk kahvesi içeceksen 1 fincan dedi :) Sadece kafeine göre değil başka bir şey de mi önemli acaba..? Benim doktor tek başına ayrı takılıyo :KK48:
Kızlar alt açma için tek kullanımlık örtüler uzun vadede masraflı gibi duruyor. Bu silinen yıkan örtüler var kullandınız mı nasıl? Hangisi daha kullanışlı olur?🤭
Vallahi unutmuşum gitmiş yaa :-)Tek kullanımlık olanları da sanırım kirlenmeyince yine kullanıyordum ya. Herkes öyle yapıyordu yani yanlış hatırlamıyorsam :)
ben kullandım canım silinebilir alt acma örtüsü, suna benziyor bendeki. dedigin gibi ekonomik oluyor ve kullanışlı
Evet bu tarz bir şey de vardı galiba. Üzerine de tek kullanımlık olanı seriyor olabilirim sanırsam galiba:KK48:

Ahhaha cidden herkesin baskasi icin bitmeyen istekleri var 😅

off bilmez miyim su grubun bulanti yasamayanlarin da bulantisini sn cektin vallahi. Cok şükür o gunler de gecti gitti bu gunler de gecip gidecek allah in izniyle. Bence bizi dogum da paklamaz sn daha iyi bilirsin tabi 2.olunca tecrubelisin. d9gduktan sonra daha fazla korkularimiz olur gibi simdiki baska o zaman ki bambaska olur 🥴
Doğduktan sonra daha rahat edeceğim böyle bili olsa müdahale edemememktten korkuyor insan doğsun gözümün önünde olsun :))

Kızlar alt açma için tek kullanımlık örtüler uzun vadede masraflı gibi duruyor. Bu silinen yıkan örtüler var kullandınız mı nasıl? Hangisi daha kullanışlı olur?🤭
Ay ben bu ortuden aldim bi paket 3 luydu icinde 10 taneden toplam 30 tane vardi. 2 paket aldim niye 2 aldim bilmiyorum iade edim mi etmiuim mi kararsiz kaldim simdi duruyo icerde 😄 cok gider mi bu örtüler acaba bana biraz fazla geldi ama yine bilemedim

Kuru meyve ve peynir miktarı da önemli oluyor sanırım. Geçen hamileliğimde çıkmıştı bende de.. ve yulaf miktarı da tabi.. Kuru erik kuruyemiş yiyorsan ayrıca yulaflı meyveli yoğurt yeme istersen. Bu arada 1 saat tokluk sınırı 140 değil mi? Neden hüsran? Bir de asıl önemli olan 2 saat sonraki ölçüm diye biliyorum ben. Asıl tokluk şekeri ona deniyor. Zaten o da baya düşük çıkacaktır muhtemelen.

Bence istenerek de yapılabilir sezaryen. Kimseye bir şey açıklamak da gerekmiyor. Korkmak ve psikolojisi falan bozulmak da başlı başına bir sebep zaten.

Benim doktorum 2 fincan filtre kahve içebilirsin. Türk kahvesi içeceksen 1 fincan dedi :) Sadece kafeine göre değil başka bir şey de mi önemli acaba..? Benim doktor tek başına ayrı takılıyo :KK48:

Vallahi unutmuşum gitmiş yaa :-)Tek kullanımlık olanları da sanırım kirlenmeyince yine kullanıyordum ya. Herkes öyle yapıyordu yani yanlış hatırlamıyorsam :)

Evet bu tarz bir şey de vardı galiba. Üzerine de tek kullanımlık olanı seriyor olabilirim sanırsam galiba:KK48:
aynen öyle isteyerek de sezaryen olabilir, her annenin böyle bir hakkı var kimsenin de yargılamaya hakkı yok, önemli olan bebegin ve annenin saglıkla süreci tamamlaması, nedir bu bazılarındaki yarış merakı anlamıyorum, çocuk dogduktan sonra da boy kiloları karsılastırırlar.
canım filtre kahvenin kalorisi çok düşük ama kafeini yüksek maalesef. türk kahvesinin kafeini daha düşük, hatta kafeinsiz türk kahvesi de satılıyor. acaba türk kahvesi daha çok çarpıntı mı yapıyor oyuzden mi dedi bilemedim ben de

Yaaa 😀😀
Bana eğer fikir soran olursa normal doğum ile ilgili o zaman fikrimi söylüyorum, ama şuna da gıcık oluyorum biri normal doğum nasıldı diyor oradan baska biri atlıyor, yok öldüm bittim, şöyle kötü böyle berbat. İnsanları Korkutmakta doğru değil gerçi bunu sezeryan içinde söyleyenler var aman her neyse cahil insan çok,
Valla canım kim neyi nasıl yaptırmak istiyorsa yapsın. Ben normal doğumu istemiyorum çünkü denemedim belki çok kolay geçecek belki yarım saat bile sürmeyecek ama ben yapı gereği paniklerim suyum gelse bayılırım zaten anesteziye gerek kalmaz 😁 tamamen uyutulmak istiyorum gözümü açtığımda kızım yanımda olsun. Epidural Bile istemem çünkü masanın üzerinde yatarken de uyanık kalmak istemiyorum. Yani herkesin tercihi başka. Ben sezaryen doğuracağım normal düşünmüyorum ilk kızım da sezaryendi diyorum başka bişey sormuyorlar zaten🤣

Ay ben bu ortuden aldim bi paket 3 luydu icinde 10 taneden toplam 30 tane vardi. 2 paket aldim niye 2 aldim bilmiyorum iade edim mi etmiuim mi kararsiz kaldim simdi duruyo icerde 😄 cok gider mi bu örtüler acaba bana biraz fazla geldi ama yine bilemedim
canım tek kullanımlıklar kullanılır yani dursun almışsan zararı olmaz :KK70: ama ben sürekli buna para dökmiyim diye sabit bi örtü alayım dedim. Bi paket 10 lu alıcam hastaneye falan koyarım dedim başka almam muhtemelen

Günaydın kızlar ben bu şeker işinden hiç bişey anlamadım, her zaman ki kendime göre sağlıklı kahvaltımı yaptım sonuç hüsran isyaaan 🙈 Ben nerede yanlış yapıyorum?
Kahvaltı menüm: 1 Kuru erik,2 çiğ fındık 2 çiğ kaju, dil peyniri,1 haşlanmış yumurta, iki dilim yeşil elmalı ve yarım kivili yoğurtlu yulaf.
1.saat sonuç: 138 😫
erik kurusu ya da kayısı kurusundan mı acaba ama bir tane yiyorum aç karnına çünkü yemezsem de bağırsaklarım çalışmıyor, ay ne zor işmiş :KK43:
Kuru erik /çiğ fındık ve çiğ kajuyu çıkart canım. Dil peyniri yerine yağsız veya az yağlı peynir ekle, yeşil elma -kivi yi de listeden çıkartıp yerine yağsız yeşillik +salata ilave et ve zeytin ekle 😁 5-6 gün bu duzenle gidip dene düzelirse 2 çiğ fındık veya 2 çiğ ceviz ilave edip yine dene yükselecek mi diye.
Aynı anda yoğurt +peynir yükseltiyor. Sabah kahvaltıya meyve vermiyorlar ara öğünde 1 meyve +yoğurt veya yoğurt +yulaf deneyebilirsin.

Ben de o şekilde tüketiyorum yulafı normalde ama internette bazı tariflerde un oluyor ya onlar için sormuştum, yulafı rondodan geçirip un yapsam belki olabilir deneyeyim :)
Yulaf unu alabilirsin migrostan veya yulaf ezmesini direk rondodan çekip yapabilirsin kendin 😊

Aynı anda yoğurt +peynir yükseltiyor. Sabah kahvaltıya meyve vermiyorlar ara öğünde 1 meyve +yoğurt veya yoğurt +yulaf deneyebilirsin.
benim gittiğim diyetisyen de aç karna sabah meyve yasak demişti direk fırlatıyormuş. ben de hep ara öğünlerde yemiştim kuruyemişle o zaman normal seviyede ilerliyor.

Simdi karşıma çıktı, görselini paylaşmıyorum cok çekici 😍
Harikasin valla cok tesekkur ederim 🥰 muzun sekere etkisi olur mu acaba hem pismis seylerde muzu pek sevmem alternatif bisi koysam olur heralde
Arada oluyor kaçamaklar ama genel olarak bence iyiyiz bizim grup bu konuda bilinçli 😌
Aynen bnde bziim grubu seviyorum vallahi tam bnim mantikta 😄
Çok lezzetli duruyor ama pekmez pişirilince kanserojen oluyormuş onun yerine elma suyu konsantresi kullanın diyorlar, ek gıda için de aklınızda olsun ☺️
aaa boyle etkis8 oldugunu bilmiyodum canim keciboynuzu ozu ayni etkide mid8r acaba bn onu kullanirim dedim ama

Geçen şubat annelerinde mi nerde biri ilk doğumunda yaşadığı sezeryanı anlatmış. Yok spinal tutmamışta bütün acıyı hissettim falan yazmış. Tabi insanlar da korkmuş doğal olarak. Böyle bişey yaşadıysan bile anlatmanın bi manası yok ki inandırıcı da gelmedi bana hadi gerçekten yaşadın milyonda bir olan bir şey için insanları neden geriyosun. Cidden enteresan 🤦‍♀️
He canım doktor da zaten hastasına işkence etmekten zevk alıyor acı çektiren cektire kesip biçiyor. Hasta bağırırken zevkten kahkaha atıyor zaten... epidural veya spinal tutmaya bilir normal o durumda hemen genel anesteizye geçiyorlar zaten. Ben epidural sezeryan oldum. Başımda biri surekli bekledi. Başlamadan da zaten söylüyorlar en ufak acı yanma hissedersen hemen söyle diye. He genel olarak bazı şeyleri hissediyorsun mesela biri karnını cekistiriyor veya bastırıyor. Ama acı ağrı sızı 0. O zamanda başındaki doktor söylüyor bebeğe ulaştık, hafif baskı hissedeceksin bebeği çıkartmak için yanlardan bastırıyor doktor diye. Ama acı ağrı sızı dediğim gibi 0. Öyle acıya acıya oldu felan olayı yok ya. Kaldı ki hiçbir doktor buna musade etmez, acı tansiyonu yükselten bir sebep sonuçta hiçbir doktorda o riske girmez yani.

X