2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bende kurutma makinesi tavsiyesi isteyeceğim. Birde kurutma makinesini çamaşır makinesinin üzerine kurduran varmi aranızda, memnun musunuz

Bizim kurutmamız siemens, 9 kilo. 3 senedir kullanıyorum gayet memnunum. Kapalı balkona koyduk, çamaşır makinesi üzerinde değil

Aa bak o da olabilir ya da bozuktu. Kendi ölçümüm acikcasi bni rahatlatti. Bi kac gun daha yeme seklimi de cesitlendirip degistirerek denicem. Sorma ya yani ne alaka bn sana dr un verdiği belgeyi veriyorum kan tahlilinde olmasi gereken sey bana diyo basitce parmaktan yapariz cidden şu kolaya kaçma huylarindan vazgecmeleri gerek. Zaten isyerinden izin alip telasla gittim yetismicek stresiyle stresime stres kattilar. Neyse çözdüm allah tan ki aklimda kalmadi.

Kızlar, şeker ölçümü yapanlara soruyorum; son 2 gündür kahvaltımı yapıp hem d vit hem de imom vitamini içip işe gidiyorum. Daha önce aynı şeyleri yememe rağmen normal çıkan değerler, ilaçları içip gittiğim şu iki günde 137-133 çıktı. Ben açıkçası ilaçlardan olabileceğini düşüyorum. Siz ilaç aldınız mı hiç, kan ölçümünden önce?

etkilemiş olabilir canım, ben de ölçüm yaptıgım hafta değeri etkiler diye düşünüp 2 saat gectikten sonra alıyordum vitaminleri ama bir kez denedim ben de, daha yüksek cıkmıstı

bizim de alan dar ve kiradayız, alanı düzenleme şansım yok oyuzden kurutmalı çam mak aldım samsung, henüz kurdurmadım. yerim olsa ben de ayrı alırdım, genelde zaten üzerine kurduruyorlar

etkilemiş olabilir canım, ben de ölçüm yaptıgım hafta değeri etkiler diye düşünüp 2 saat gectikten sonra alıyordum vitaminleri ama bir kez denedim ben de, daha yüksek cıkmıstı

İlk ölçümlerde ben de aynı düşünerek kullanmadım ilaçları, ama daha önce de belirttiğim gibi ilaçları içecek zamanı tam ayarlayamıyorum. Onun için içerim demiştim. Dün yüksek çıkınca bugün de denemek için tekrar içtim. Yarın içmeyeceğim, bakalım

İlk lokmanı 19.00 da yediysen
1. Saat tokluk 20.00
2.Saat tokluk 21.00 de ölçeceksin canım

185 çok yüksek kız ne yedin o kadar 135 in üstüne çıkma
1. Saat için sınır 140

Ve evet 2. Saat tokluk ölçene kadar bişey yemeyeceksin

Ben hep yanlış mı ölçtüm o zaman Yemeğimi ne zaman bitirdiysem öyle ölçtüm ben. Dün anneme geldim ben karadenizliyim ve karadeniz yemeklerine bayılırım. Annemde kara lahana çorbası, mısır ekmeği yapmış. 1 tabak lahana çorbası, 5 kaşık kadar bezelye, 5 kaşık bulgur pilavi, 7 tane istavrit bi de mısır ekmekli yoğurt yedim offf çok yemişim kız yazınca daha iyi anladım dedğim gibi 20:15de başladım 20:45 de bitirdim ilk lokma diye bişey okuyunca dedm 21:15de ölçeyim 185 çıktı 21:45 de tekrar 155 oldu.
2. Saatimde de 101 çıktı.
Bu sonuçları görünce anneme gelmemeye karar verdim

canım sen saglık ocagında hba1c (glike hemoglobin) değerine de baktır istersen, 1.saat 185 cok gorunuyor gercekten. eğer bunun içinde baklava börek tarzı yemekler varsa belki normaldir ama sadece yemekle bu seviyeye geliyorsa yine de detaylı arastırılsa iyi olur
şimdi gördüm menünü :) hem bulgur pilavı hem mısır ekmeği, onlar coşturmuş şekeri, mısır ekmeğine karşı mesafeli ol derim

Aminn kuzum. Şeker çok önemli gerçekten bi arkadaşım var o da 31 haftalık hamile şeker yüklemesi yaptırmamış ve 3 hafta önce doktor bebeğin iri olduğunu şeker yüklemesini neden yaptırmadığını sormuş. Hemen şekerine bakmışlar 280 küsürlerde çıkmış.
O da cihazla evden takip ediyo ama diyet falan hiç dikkat etmiyo ne bulursa yiyo yine.
3 gün önce doktora gitti ve bebeğin kilosu 2.650gr çıkmış 31 hafta değil de 34 haftalık görünüyomuş bebek 3 hafta önden gidiyo. Hazırlıklı ol erken doğum olabilir şekerden dolayı iri bebek olucak demiş.
O yüzden bu şeker işi hiç şakaya gel iyo canım boğazımızı tutup dikkat etmemiz gerekiyo

185 iyi bile çıkmış o zaman Aman dikkat et hamilelikte şekerin şakası yok Bezelye, lahana, mısır unu şekeri fırlatacak besinler hep bi de pilav da yemişsin yanında Senin için acil çanlarını çalıyoruz bugünden itibaren 135 in altında görelim lütfen 1. Saati

Son düzenleme:
Ptesi sağlık ocağında kontrolum var zaten isterim o zaman bahsederim doktoruma. İnşaAllah ters bişey çıkmaz ama ben dün gerçekten çok ama çok kaçırdım yoksaki çok dikkat ediyodum yemeğime

Şekerin bebek için oluşturacağı sonuçlardan haberi var mı kendisinin peki? Burda kötü şeyler yazıp kimseyi etkilemek istiemiyorum ama çok üzücü sonuçları olabilir. Umarım dikkat eder kendisi bebeğe yazık günah

Bezelyenin şeker yaptığını yedikten sonra öğrendim. Lahanaya da yeşillik gözüyle baktım. Mısır ekmeğinide yığurtla yiyince keser diye düşündüm sonucu görünce göZlerim pörtledi aklım başıma geldi zaten bi daha tövbe dedim. Nete girip araştırınca hepsinde şeker olduğunu gördüm.
Bu akşam sadece çorba ve salata olcak başka bieşy yok. Sabah yaptığım ölçümler çok iyi çıkıyo ama akşam da sıkıntı oluyo işte

Az yemekten ziyade doğru besinleri ye O zaman gözlerin pörtlemez, nerden biliyosun diye sorma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…