2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ya canim tam bugday glisemik indeksi yuksek görünüyo ve beyaz dan bile yuksek benim kafam karisti simdi tam tahilli yada cavdarli yiyorum ama dun firinin onunden gecerken tam bugday aldim yesem mi yemesem mi kararsiz kaldim. B8lgin var mi bu konuda

evet var kuzum annemler tam buğdaylı almış geçenlerde ekmeğim yanımda yoktu ondan bir dilim yedim ve şekerim normalden yüksek çıktı. ekmek mutlaka esmer olmalı ve içinde ekstra tahıllar da olursa daha iyi besleyici oluyor unonun ya da bim de ekmecik marka var onun tahıllı ekmeklerine bakabilirsin

Evet ama önüne geleni zaten almıyor herkes bazı hastalar özellikle samimiyeti kurduklarımız girmemizi istiyor. Bazılarının kimsesi olmuyor. Bşr çok örneğiyle karşılaştım. Keza hastaneye yetişemeyip kapısının önünde doğum yapanların sayısıda epeyce var. Sağlıkla kesinlikle ahlaktan ve mahremiyetten bahsedilmemeli çünkü kimsemin odadan çıkıp hastanın mahremini anlattığını da bilmiyorum. Diyorum ya mesela hiç görmedim ebelerde öyle bişi anlatmadı diye. Çünkü hastaya şunu yaptık bunu yaptık diye de anlatmıyorlar. Canla başla çalışıyorlar o an. Ama bazı yerlerde de personel ihtiyacı oluyor ve mecbur o an olmayınca acil olarak tecrübeli hastanede uzun yıllar çalışmış olan kişilerden destek alıyorlar. Mesela bir kadın doğum asistanı doğumlara girebiliyor çünkü bunu özellikle hastalar istiyor. Yoldan geçen birisini çevirimiyorlar ya da akrabalarını falan. Keza fotoğrafçılar bile giriyor artık hastanın isteği üzerine. Gel gör ki hiç bir tıbbı eğitimi dahi yok. İnan kimsenin umurunda olmuyor herkes sağlığını düşünüyor mahremiyeti değil. Bilmem ben bunda yanlış görmüyor. Bütün hijyen kurallarına da uyumuyor tabiki de.

Canım sen Beylikdüzündeydin dimi yanlış hatırlamıyorsam bizde bebitonun kıyafetlerini hep ordan aldık ordaki e bebek baya büyük ve herşey var daha çok seçenek var orda
Evet canım Beylikdüzü’ndeyim e bebek gerçekten avm kadar büyük :))) oraya girince insan kendisini kaybediyor resmen civilde var burada o da çok büyük içine gir gez akşam çıkarsın :))))

Bende henüz karar vermedim yaa ayrıca o kadar pahalı bir çanta almakda istemem açıkçası bakıyorum bende hala
Pahalı çantalarda biberon falan emzikte içinde oluyormuş galiba takım halinde oldupu için pahalı olabilir. Tabi markadan markaya da değişir

Sen çok iyi niyetli insanlara denk gelmişsin bence canım ne güzel keşke tüm insanlar böyle etik davranabilse... Benim eşim de sağlık çalışanı ve tüm zamanını ameliyathanede geçirmiş biri. Bırak çalışanları doktorların dahi hasta hakkında konuştuğunu çoğu kez duydum. Hatta bi hasta dava açmış doktoruna baygın diye duymuyor sanıyorlar konuşuyo dr tabi kadın ayılınca direk dava açmış Daha neler neler o yüzden dikkatli olmakta fayda var. Umarım iyi insanlarla denk geliriz.

Sagol canim bnim❤ dun aldığımdan balikla 1 dilim yemistim artik tam bugdayi da terk ediyorum aldigim o ikisi var zaten

Bitkisel boyalar var onlar olur demişti bir arkadaşıma doktoru o da hint kınası aldı onunla Boyamıştı son aylarında

Evet hastalar hakkında ileri geri konuşanlar oluyor ama inan çalıştığım yerde herkes çok korkardı kendisini hasta yerine koyarlardı.. komik anıları anlatıyorlardır ama doğum üzerinden kadınsal hastalıklar üzerinden hiç bir doktorun ya da hemşire ebe vs konuştuğunu duymadım. Hastalar kendileri anlatıyordu hatta kadın doluma geldim şöyle oldu böyle oldu şunu yaşadım İnan doktora girene kadar anlatıyorlar herkese. Bir tane amca bana hemoroidinş anlattı tamam doktor şimdi bakacak diyorum o hala ,ben itiyom o çıkıyor ben itiyom o çıkıyor sonra arada kalıp sıkılıyor ağrıyor, diyor eliyle de gösteriyor işaretle kıyafetin üzerinden tabi anlatarak bizim milletimiz rahat canım o konuda bazıları da tam tersi doktora bile anlatmıyor anlatamıyor çünkü. Hastane ortamında çalışan herkes anlar bak eşinden biliyorsundur bir de elime sor emin ol kendi bölümü bile olmasa bütün bölümler hakkımda tecrübeye sahiptir.

canım sen nereye baktın ? tam buğday ekmeği glisemik indeksi de glisemik yükü de beyazın nerdeyse yarısı değil mi ? yanlış mı biliyorum diye baktım sitelerde de öyle görünüyor,aşağıya bir tanesinin verilerini ekledim...sen yedin ve şekerini zıplattı ise bence o gerçek tam buğday değildir, istanbulda isen ihenin organik ekşi mayalı ekmeği var, dr yavuz yörükoğlu da organik ekşi mayalı tam buğday öneriyor...bizim eve başka ekmek girmiyor, ona bir bak bence...

canım bildiğin oral şeker yüklemesi olacak, o şekerli suyu içeceğim...kahvaltıdan tam 2 saat sonra gel diye yazdı doktor.
Anladım kuzum da normalde en az 8 saat açlık istiyorlar önce aç karna kan alınıyor sonra şekerli su içiriliyor, içtikten 1 saat ve 2 saat sonra tekrar kan bakılıyor. Tok karna hiç duymamıştım ben acaba farklı bir yöntem mi ?

Sunrseee kızlar zaten fırınlarda satılanların çoğu hikaye. benim patronun kızında gebelik şekeri vardı bir sürü ekmeği teste gönderdiler hepsi yalan dolan çıktı ben o yüzden içinde koruyucu vs. olsa da paketli ürün alıyorum en azından onların denetimi daha garanti diye. çok iyi bilinen bi yer varsa ancak ordan almak lazım ekmeği açıktan

Bu benim kilo verirkenki diyet listeme çok benziyorr

mesela ben bu sabah 11 de 2 dilim beyaz peynir 2 uno tam tahıllı ekmek yumurta 7 zeytin 3 ceviz bir bardak süt içtim. 1 bucukda muz yedim 4 bucukda da ızgara tavuklu salata yedim. Aksam da ekmeksiz karnıyarık corba icicem bilmiyorum valla nasıl yiyorum ama…

kahvaltıyı daha erkene çekip salata tarzı öğününü öğlene çekip ara öğününü 4 gibi yap bence daha dengeli olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…