Ya canim tam bugday glisemik indeksi yuksek görünüyo ve beyaz dan bile yuksek benim kafam karisti simdi tam tahilli yada cavdarli yiyorum ama dun firinin onunden gecerken tam bugday aldim yesem mi yemesem mi kararsiz kaldim. B8lgin var mi bu konudadur bak sana da örnek beslenme rutinimi atayım ordan baz al kendine, bu arada ben hamile kalmadan önce de insülin direncim olduğu için bi dönem diyetisyene gidip bu şekilde beslenerek düşürmüştüm
09.00 Kahvaltı : Tam tahıllı ekmek 1 dilim çok açsam 2 dilim, 1 haşlanmış yumurta az geliyorsa 2 adet, peynir, zeytin, salatalık, domates, yeşillik
11.00 Ara Öğün: Çiğ kuruyemiş (4-5 fındık ya da 3-4 badem). 2-3 tane kepekli grissini ama kahvaltıda çok doyduysam grissini yemiyorum
13.00 Öğle yemeği: Çorba+Salata+Ana yemek (sebze, et ne varsa)+yoğurt ya da ayran. Öğlen ekmek yok. (beyaz pirinç, makarna yemiyorum)
16.00 Ara Öğün: 1 porsiyon meyve (yeşil elma, armut, ayva gibi şekeri yükseltmeyecek meyvelerden 1 tanesi) 2 tam ceviz ile birlikte yiyorum. Eğer canım tatlı istiyorsa ek olarak 1-2 kare bitter çikolata ya da elmanın üzerine şekersiz fıstık ezmesi sürerek yiyorum
19.00 Akşam yemeği: 1 dilim tam tahıllı ekmek+çorba+salata+ana yemek+yoğurt ya da ayran bir gün sebze yemeği yiyorsam diğer gün protein içerikli yemeye çalışıyorum tavuk, balık,et benzeri. Protein ağırlıklı akşam yemeği ise ekmeği 1 dilimde tut sebze yiyeceksen 2 dilim yiyebilirsin
21.00-21.30 arası son ara öğün: tercih ettiğim yiyecekler canım abur cubur istiyorsa kabak çekirdeği, beyaz leblebi, çiğ kuruyemiş abartmadan meyve istiyorsa ayva, eğer aç hissediyorsam kepekli grissini+ayran
evet var kuzum annemler tam buğdaylı almış geçenlerde ekmeğim yanımda yoktu ondan bir dilim yedim ve şekerim normalden yüksek çıktı. ekmek mutlaka esmer olmalı ve içinde ekstra tahıllar da olursa daha iyi besleyici oluyor unonun ya da bim de ekmecik marka var onun tahıllı ekmeklerine bakabilirsinYa canim tam bugday glisemik indeksi yuksek görünüyo ve beyaz dan bile yuksek benim kafam karisti simdi tam tahilli yada cavdarli yiyorum ama dun firinin onunden gecerken tam bugday aldim yesem mi yemesem mi kararsiz kaldim. B8lgin var mi bu konuda
Evet ama önüne geleni zaten almıyor herkes bazı hastalar özellikle samimiyeti kurduklarımız girmemizi istiyor. Bazılarının kimsesi olmuyor. Bşr çok örneğiyle karşılaştım. Keza hastaneye yetişemeyip kapısının önünde doğum yapanların sayısıda epeyce var. Sağlıkla kesinlikle ahlaktan ve mahremiyetten bahsedilmemeli çünkü kimsemin odadan çıkıp hastanın mahremini anlattığını da bilmiyorum. Diyorum ya mesela hiç görmedim ebelerde öyle bişi anlatmadı diye. Çünkü hastaya şunu yaptık bunu yaptık diye de anlatmıyorlar. Canla başla çalışıyorlar o an. Ama bazı yerlerde de personel ihtiyacı oluyor ve mecbur o an olmayınca acil olarak tecrübeli hastanede uzun yıllar çalışmış olan kişilerden destek alıyorlar. Mesela bir kadın doğum asistanı doğumlara girebiliyor çünkü bunu özellikle hastalar istiyor. Yoldan geçen birisini çevirimiyorlar ya da akrabalarını falan. Keza fotoğrafçılar bile giriyor artık hastanın isteği üzerine. Gel gör ki hiç bir tıbbı eğitimi dahi yok. İnan kimsenin umurunda olmuyor herkes sağlığını düşünüyor mahremiyeti değil. Bilmem ben bunda yanlış görmüyor. Bütün hijyen kurallarına da uyumuyor tabiki de.Bak mesela doğumhalerdeki problemlerden biri de bu, doğum ekibinde olmayan yani ebe, hemşire, doktor, hasta bakıcının dışında birilerinin doğumhaneye alınması. Mahremiyet denilen şey ortadan kalkıyor maalesef. Haliyle dışardan bakan göz, ebenin veya doktorun müdahalelerini anlamayabilir ya da yanlış yorumlayabilir. Yine doktor-ebe-doğum yapan kadın arasında kalması gereken doğum hikayelerinin anlatılması.. maalesef hiç etik değil. Sonra da ülkemizde normal doğum oranlarının azlığından dert yanıyoruz
Evet canım Beylikdüzü’ndeyim e bebek gerçekten avm kadar büyük :))) oraya girince insan kendisini kaybediyor resmenCanım sen Beylikdüzündeydin dimi yanlış hatırlamıyorsambizde bebitonun kıyafetlerini hep ordan aldık ordaki e bebek baya büyük ve herşey var daha çok seçenek var orda
Pahalı çantalarda biberon falan emzikte içinde oluyormuş galiba takım halinde oldupu için pahalı olabilir. Tabi markadan markaya da değişirBende henüz karar vermedim yaa ayrıca o kadar pahalı bir çanta almakda istemem açıkçası bakıyorum bende hala
Sen çok iyi niyetli insanlara denk gelmişsin bence canım ne güzel keşke tüm insanlar böyle etik davranabilse... Benim eşim de sağlık çalışanı ve tüm zamanını ameliyathanede geçirmiş biri. Bırak çalışanları doktorların dahi hasta hakkında konuştuğunu çoğu kez duydum. Hatta bi hasta dava açmış doktoruna baygın diye duymuyor sanıyorlar konuşuyo dr tabi kadın ayılınca direk dava açmışEvet ama önüne geleni zaten almıyor herkes bazı hastalar özellikle samimiyeti kurduklarımız girmemizi istiyor. Bazılarının kimsesi olmuyor. Bşr çok örneğiyle karşılaştım. Keza hastaneye yetişemeyip kapısının önünde doğum yapanların sayısıda epeyce var. Sağlıkla kesinlikle ahlaktan ve mahremiyetten bahsedilmemeli çünkü kimsemin odadan çıkıp hastanın mahremini anlattığını da bilmiyorum. Diyorum ya mesela hiç görmedim ebelerde öyle bişi anlatmadı diye. Çünkü hastaya şunu yaptık bunu yaptık diye de anlatmıyorlar. Canla başla çalışıyorlar o an. Ama bazı yerlerde de personel ihtiyacı oluyor ve mecbur o an olmayınca acil olarak tecrübeli hastanede uzun yıllar çalışmış olan kişilerden destek alıyorlar. Mesela bir kadın doğum asistanı doğumlara girebiliyor çünkü bunu özellikle hastalar istiyor. Yoldan geçen birisini çevirimiyorlar ya da akrabalarını falan. Keza fotoğrafçılar bile giriyor artık hastanın isteği üzerine. Gel gör ki hiç bir tıbbı eğitimi dahi yok. İnan kimsenin umurunda olmuyor herkes sağlığını düşünüyor mahremiyeti değil. Bilmem ben bunda yanlış görmüyor. Bütün hijyen kurallarına da uyumuyor tabiki de.
Sagol canim bnim❤ dun aldığımdan balikla 1 dilim yemistim artik tam bugdayi da terk ediyorumevet var kuzum annemler tam buğdaylı almış geçenlerde ekmeğim yanımda yoktu ondan bir dilim yedim ve şekerim normalden yüksek çıktı. ekmek mutlaka esmer olmalı ve içinde ekstra tahıllar da olursa daha iyi besleyici oluyor unonun ya da bim de ekmecik marka var onun tahıllı ekmeklerine bakabilirsin
Bitkisel boyalar var onlar olur demişti bir arkadaşıma doktoru o da hint kınası aldı onunla Boyamıştı son aylarındaBenim de diplerim çok beyaz, çokta rahatsız oluyorum aslında ama boyamak için asla cesaret edemedim. Gratis ya da Watsons ta doğal boya görmüştüm amonyaksız falan ama almadım, doktoruna sor istersen boyayı gösterip
difrize at doğumdan sonra çıkarır yersinSagol canim bnim❤ dun aldığımdan balikla 1 dilim yemistim artik tam bugdayi da terk ediyorumaldigim o ikisi var zaten
canım bildiğin oral şeker yüklemesi olacak, o şekerli suyu içeceğim...kahvaltıdan tam 2 saat sonra gel diye yazdı doktor.canım şeker yüklemesi aç karna yapılıyor. kahvaltı edip mi içmeni söyledi emin misin ?
Evet hastalar hakkında ileri geri konuşanlar oluyor ama inan çalıştığım yerde herkes çok korkardı kendisini hasta yerine koyarlardı.. komik anıları anlatıyorlardır ama doğum üzerinden kadınsal hastalıklar üzerinden hiç bir doktorun ya da hemşire ebe vs konuştuğunu duymadım. Hastalar kendileri anlatıyordu hattaSen çok iyi niyetli insanlara denk gelmişsin bence canım ne güzel keşke tüm insanlar böyle etik davranabilse... Benim eşim de sağlık çalışanı ve tüm zamanını ameliyathanede geçirmiş biri. Bırak çalışanları doktorların dahi hasta hakkında konuştuğunu çoğu kez duydum. Hatta bi hasta dava açmış doktoruna baygın diye duymuyor sanıyorlar konuşuyo dr tabi kadın ayılınca direk dava açmışDaha neler neler o yüzden dikkatli olmakta fayda var. Umarım iyi insanlarla denk geliriz.
Biz de 1 kere yaptık. Zor bu erkekler gerçektenBugün doktor kontrolüm var, eşime de gel dedim sırf doktordan cinsel ilişkinin normal olduğunu duysun diye.
Aylardır yanaşmıyor çok korkuyor birşey olacak diye, sadece elleşip öpüşüyoruz
canım sen nereye baktın ? tam buğday ekmeği glisemik indeksi de glisemik yükü de beyazın nerdeyse yarısı değil mi ? yanlış mı biliyorum diye baktım sitelerde de öyle görünüyor,aşağıya bir tanesinin verilerini ekledim...sen yedin ve şekerini zıplattı ise bence o gerçek tam buğday değildir, istanbulda isen ihenin organik ekşi mayalı ekmeği var, dr yavuz yörükoğlu da organik ekşi mayalı tam buğday öneriyor...bizim eve başka ekmek girmiyor, ona bir bak bence...Ya canim tam bugday glisemik indeksi yuksek görünüyo ve beyaz dan bile yuksek benim kafam karisti simdi tam tahilli yada cavdarli yiyorum ama dun firinin onunden gecerken tam bugday aldim yesem mi yemesem mi kararsiz kaldim. B8lgin var mi bu konuda
Anladım kuzum da normalde en az 8 saat açlık istiyorlar önce aç karna kan alınıyor sonra şekerli su içiriliyor, içtikten 1 saat ve 2 saat sonra tekrar kan bakılıyor. Tok karna hiç duymamıştım ben acaba farklı bir yöntem mi ?canım bildiğin oral şeker yüklemesi olacak, o şekerli suyu içeceğim...kahvaltıdan tam 2 saat sonra gel diye yazdı doktor.
canım sen nereye baktın ? tam buğday ekmeği glisemik indeksi de glisemik yükü de beyazın nerdeyse yarısı değil mi ? yanlış mı biliyorum diye baktım sitelerde de öyle görünüyor,aşağıya bir tanesinin verilerini ekledim...sen yedin ve şekerini zıplattı ise bence o gerçek tam buğday değildir, istanbulda isen ihenin organik ekşi mayalı ekmeği var, dr yavuz yörükoğlu da organik ekşi mayalı tam buğday öneriyor...bizim eve başka ekmek girmiyor, ona bir bak bence...
Glisemik İndeks ve Glisemik Yük
Bu blog yazımızda son zamanlarda diyet ve beslenme açısından çok sık duyduğumuz iki terim olam “glisemik indeks” ve “glisemik yük” nedir ve bunların hastalıkların önlenmesinde olası kullanımlarını …www.sifabiorezonans.com.tr
Bu benim kilo verirkenki diyet listeme çok benziyorrdur bak sana da örnek beslenme rutinimi atayım ordan baz al kendine, bu arada ben hamile kalmadan önce de insülin direncim olduğu için bi dönem diyetisyene gidip bu şekilde beslenerek düşürmüştüm
09.00 Kahvaltı : Tam tahıllı ekmek 1 dilim çok açsam 2 dilim, 1 haşlanmış yumurta az geliyorsa 2 adet, peynir, zeytin, salatalık, domates, yeşillik
11.00 Ara Öğün: Çiğ kuruyemiş (4-5 fındık ya da 3-4 badem). 2-3 tane kepekli grissini ama kahvaltıda çok doyduysam grissini yemiyorum
13.00 Öğle yemeği: Çorba+Salata+Ana yemek (sebze, et ne varsa)+yoğurt ya da ayran. Öğlen ekmek yok. (beyaz pirinç, makarna yemiyorum)
16.00 Ara Öğün: 1 porsiyon meyve (yeşil elma, armut, ayva gibi şekeri yükseltmeyecek meyvelerden 1 tanesi) 2 tam ceviz ile birlikte yiyorum. Eğer canım tatlı istiyorsa ek olarak 1-2 kare bitter çikolata ya da elmanın üzerine şekersiz fıstık ezmesi sürerek yiyorum
19.00 Akşam yemeği: 1 dilim tam tahıllı ekmek+çorba+salata+ana yemek+yoğurt ya da ayran bir gün sebze yemeği yiyorsam diğer gün protein içerikli yemeye çalışıyorum tavuk, balık,et benzeri. Protein ağırlıklı akşam yemeği ise ekmeği 1 dilimde tut sebze yiyeceksen 2 dilim yiyebilirsin
21.00-21.30 arası son ara öğün: tercih ettiğim yiyecekler canım abur cubur istiyorsa kabak çekirdeği, beyaz leblebi, çiğ kuruyemiş abartmadan meyve istiyorsa ayva, eğer aç hissediyorsam kepekli grissini+ayran
Yaa alemsin ama anca oyle yapayim ziyan olmasindifrize at doğumdan sonra çıkarır yersin
kahvaltıyı daha erkene çekip salata tarzı öğününü öğlene çekip ara öğününü 4 gibi yap bence daha dengeli olur :)mesela ben bu sabah 11 de 2 dilim beyaz peynir 2 uno tam tahıllı ekmek yumurta 7 zeytin 3 ceviz bir bardak süt içtim. 1 bucukda muz yedim 4 bucukda da ızgara tavuklu salata yedim. Aksam da ekmeksiz karnıyarık corba icicem bilmiyorum valla nasıl yiyorum ama…