dur bak sana da örnek beslenme rutinimi atayım ordan baz al kendine, bu arada ben hamile kalmadan önce de insülin direncim olduğu için bi dönem diyetisyene gidip bu şekilde beslenerek düşürmüştüm
09.00 Kahvaltı : Tam tahıllı ekmek 1 dilim çok açsam 2 dilim, 1 haşlanmış yumurta az geliyorsa 2 adet, peynir, zeytin, salatalık, domates, yeşillik
11.00 Ara Öğün: Çiğ kuruyemiş (4-5 fındık ya da 3-4 badem). 2-3 tane kepekli grissini ama kahvaltıda çok doyduysam grissini yemiyorum
13.00 Öğle yemeği: Çorba+Salata+Ana yemek (sebze, et ne varsa)+yoğurt ya da ayran. Öğlen ekmek yok. (beyaz pirinç, makarna yemiyorum)
16.00 Ara Öğün: 1 porsiyon meyve (yeşil elma, armut, ayva gibi şekeri yükseltmeyecek meyvelerden 1 tanesi) 2 tam ceviz ile birlikte yiyorum. Eğer canım tatlı istiyorsa ek olarak 1-2 kare bitter çikolata ya da elmanın üzerine şekersiz fıstık ezmesi sürerek yiyorum
19.00 Akşam yemeği: 1 dilim tam tahıllı ekmek+çorba+salata+ana yemek+yoğurt ya da ayran bir gün sebze yemeği yiyorsam diğer gün protein içerikli yemeye çalışıyorum tavuk, balık,et benzeri. Protein ağırlıklı akşam yemeği ise ekmeği 1 dilimde tut sebze yiyeceksen 2 dilim yiyebilirsin
21.00-21.30 arası son ara öğün: tercih ettiğim yiyecekler canım abur cubur istiyorsa kabak çekirdeği, beyaz leblebi, çiğ kuruyemiş abartmadan meyve istiyorsa ayva, eğer aç hissediyorsam kepekli grissini+ayran