Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne demek canım, benim de çok moralim bozulmuştu geçen hafta. Ama dikkat edip takiple de normal çıktığını görünce içim rahatladı. Bi kaç gün önce örnek beslenme şeklimi paylaşmıştım bulup tekrar etiketleyim seni bi göz at fikir olur. Meyve olarak muz, kırmızı elma, üzüm gibi şeker oranı yüksek meyveleri çok tüketmemeye çalış. Onlar yerine yeşil elma, kivi, ayva, armut tüket. Ve gün içinde ara öğün yaparken meyve yanında mutlaka kuruyemiş ile tüket ceviz olur çiğ fındık badem olur. Bunlar şekerin ani fırlamasını engelleyen kilit ipuçları Veee tabi ki glutenden, şekerden olabildiğince uzak kalmak Paketli abur, cuburları hiç söylemiyorum Ama illaki insanın canı arada bişeyler çekiyor haftada 1-2 gün abartmadan kendini ödüllendirebilirsin tabi ki değerlerin normale döndüğündeEvet dr demisti aksam 10 dan sonra bisey yeme diye bnde öyle yaptim. Neyse dedigin gibi bi cihaz alayim bu saatten sonra un seker bnim icin bitmistir vallahi sizi de stres yaptim hakkinizi helal edin
Çok geçmiş olsun senin hamilelik hep hastalıklarla geçti, en kötüsü böyle olsun artık gitsin gelmesinler ne diyelim Alerjim benim de bu ara tetiklendi, ilaç içememek çok zorluyor. Geceleri uykumdan hep burnumu kaşıyarak falan uyanıyorum ki odayı her gün süpürüp tozunu alıyorum. Petekler çalışmaya başladıktan sonra oldu benim de kuru hava da tetikliyor galiba difüzörü de açıyorum ama çok fayda etmiyor Şeker olayına sen aşinasın zaten dikkatli besleniyorsun çok sorun olacağını sanmıyorum ara ara ölçsen bile anlarsın iyi mi kötü mü takma kafana inşallah yoluna girer her şeyValla canım benden de aynı iyi diyelim iyi olsun, kızın halen burun içi ödemi inmiyor onla uğraşıyoruz, vücut dokuntusu yapıyor ara ara, alerji belli ama diyet yapıyoruz yeni bir şeye mi vücut tepki veriyor ayırt etmeye çalışıyorum günlerim onla geçiyor sürekli takip takip...
Şeker takibi yapmamı istedi benden de doktorum ama o kadar çok unutuyorum ki herseyi yemek bitiyor aaa ben şeker takibi yapacaktım diyorum çoğu kez, aynı şekilde kan ilacı vitaminler vs de öyle. Tamamen aklımdan çıkmıyor unutuyorum herseyi.
Minişler ya Git gör bakalım neler yapıyolar içerde bi marifetlerini göstersinler Şaka maka doğumlara da az kaldı ilk haberi senden bekliyoruz ama daha erken az daha dur Sezeryan olucak di mi riskli olduğu için? Doktorun herhangi bi tarih veriyor mu?Gerçekten başladılar bu ara değişik etkileri oluyor büyüdüler iyice pazartesi görmeye gideceğim bakalım inşallah hızlı büyüyorlardır sagol canim dun cok kotu gecti ama bugun toparladim 2. Doz asimi da oldum cok sukur simdi cocuklari icimde ne kadar tutabilirsem tutmaya çalışcam bakalım
En güzelini yapmışsın biz cahildik dünyanın rengine kandık simitleri götürdük Artık doğuma kadar olabildiğince sağlık beslenicez o şekeri yükseltmicezGunaydinlar
Ben varimtaa gebeligin basinda tam bugdayli, yukaf cavdar tarzi ekmeklere gecmistim :)
Seker riski cikanlar korkmayin, diyet yapinca hemen duzeliyor. Ben basindan bu Yana pilav makarna beyaz ekmek vs yemedim. Gecen ay doktorum iyi, biraz biraz yiyebilirsin artik dedi, cok az yiyorum
Yaa ben de sinir oluyorum yiyip yiyip kilo almasam keske ben de bu hafta dikkat edicem baktım gene alıyorum dediğin gibi salıcam gitsin hamileyim napiyimBugün doktora gittim
27+3
1111 kg
37 cm boy doktor gayet güzel maşallah boylu poslu olavak dedi. Gerçi ablası da uzun zaten ailece uzun boyluyuz. Ben 1 haftada tam 1 kg almışım Su içsem yarıyor herhalde 7/24 bişey de yemiyorum. Anlamadım millet tıka basa yiyor hamileyim canım çekiyor diye. Kızım gibi olacak herhalde onda tam 30 kg almıştım. Tatlıyı kıvamında ye dedi zaten akşamları nero yiyorum çayın yanında o kadar bilmiyorum. Bu kadar da yemesem şekerim düşer özellikle 2 haftadır tatlıyı kestim meyve yiyorum ve akşamları bisküvi baktım yine alıyorum salcam kendimi
Yok canım almıyorum her aldığımdan *2 yapsam buna hâl mı dayanır.Kizlar siz bebege bir sey aldiginiz da ev deki abi ya da ablaya da aliyor musunuz kiskanmasin diye. Oğlum Ocakta 3.5 yasinda olacak. Kendisi bir sey gordugun de anne kardesime alalim mi cok guzslmis vs diyor. Internetren bebege ilk defa bir kiyafet aldim ablam oglum icin kiskanir ona almadin mi vs dedi. Ben de hem ona hem kardesine bir seyler alinabilecegini.ogrensin istiyorum. Her alisveriste insan bir sey alamiyor ki. Ablam ise.her zaman ona da al diyor. Siz nasil yapuyorsunuz sizden fikir almak istedim.
Günaydınlar herkeseSağol canım Allah hepimize bebislerimizi taşımak için güç versin
Progestan kullanıyorum ama ben ağızdan alıyorum kanamam olmadığı için, şuan sebepsiz bir şekilde mantar oldum onun için bir fitil verdi doktorum sağlık ocağına gidemiyorum ben evdeyim bütün gün nereden geldi bu bana hiç çözemedim
Proluton kan sulandırıcı gibi bir sey sanirim ondan kullanmıyorum, tiroidim var onun için levotiron kullanıyorum
Bir de demir takviyesi alıyorum yazmadım sanirim içtiğim tüm ilaçlar bunlar bir de gebelik şekeri cıktı tabiki bende diyet yapıyorum ayy sayınca ne kadar çok şey cıktı
Az kaldı direniyorum her şeye bakalım 27+2 oldum bugün doktor en son 7 hafta sık disini demişti sıkacağım sıkabildiğim kadar
ayy maşallah canım sağlıkla gelişsin sağlıkla büyüsün inşallah. Kilo işi bir değişik tartıya bir çıkıyorum bazen 2 günde 1 kilo fark ediyor sonra 3 gün sonra çıkıyorum eski kilomdayım ödem vs oluyor sindirim problemi de çok etkiliyor ama bende 26+4 de 7 kiloyla yola devam ediyorum malesef tatlıyı çok seviyorum dikkat etmeye çalışıyorum bakalım kaçla kapatacağız hamileliği çok kilo almak istemememin bir sebebi de bu da normal doğum olsun istiyorum hergün yürüyüş yapmaya çalışıyorumBugün doktora gittim
27+3
1111 kg
37 cm boy doktor gayet güzel maşallah boylu poslu olavak dedi. Gerçi ablası da uzun zaten ailece uzun boyluyuz. Ben 1 haftada tam 1 kg almışım Su içsem yarıyor herhalde 7/24 bişey de yemiyorum. Anlamadım millet tıka basa yiyor hamileyim canım çekiyor diye. Kızım gibi olacak herhalde onda tam 30 kg almıştım. Tatlıyı kıvamında ye dedi zaten akşamları nero yiyorum çayın yanında o kadar bilmiyorum. Bu kadar da yemesem şekerim düşer özellikle 2 haftadır tatlıyı kestim meyve yiyorum ve akşamları bisküvi baktım yine alıyorum salcam kendimi
canım sürekli 2 sine de birşey alsan yetişemezsin ki maddi olarak bu 1 seferlik bir alışveriş değil netice de ayrıca senin de dediğin gibi doğru bir davranış olmayabilir. benimde 4 yaşında bir kızım var bazen onunla alışverişe çıkıyorum ona birşeyler alıyorum bazen de hadi kardeşine de birşeyler alalım beraber seçelim diyorum hatta kendisine küçük gelen kıyafetlerini annecim kardeşin doğunca saklayalım da o giysin çok mutlu olur ablasının kıyafetini giydiği için diyorum onu da sürece dahil ediyorum ki kendini değerli hissetsin diye ablamın 2 çocuğu var aralarında 2 yaş var doğum günlerinde veya özel günlerde belli bir yaşa gelene kadar 2 sine de hediye aldık çünkü o zaman tüm hediyeler birine gelince diğeri de kıskanıyordu ama herşey de bunu yapmak çok mümkün de değil çocugun gelişimi için çok sağlıklı da gelmiyor bana tabiki bu benim fikrim karar seninKizlar siz bebege bir sey aldiginiz da ev deki abi ya da ablaya da aliyor musunuz kiskanmasin diye. Oğlum Ocakta 3.5 yasinda olacak. Kendisi bir sey gordugun de anne kardesime alalim mi cok guzslmis vs diyor. Internetren bebege ilk defa bir kiyafet aldim ablam oglum icin kiskanir ona almadin mi vs dedi. Ben de hem ona hem kardesine bir seyler alinabilecegini.ogrensin istiyorum. Her alisveriste insan bir sey alamiyor ki. Ablam ise.her zaman ona da al diyor. Siz nasil yapuyorsunuz sizden fikir almak istedim.
Seker ve troid icin diyet yapiyorum Eger bunlar olmasa kiloyu hic takmazdim. Keyfime bakar gebeligi yasardim. Sorun yoksa keyfinize bakin kilo verilir gercektenYaa ben de sinir oluyorum yiyip yiyip kilo almasam keske ben de bu hafta dikkat edicem baktım gene alıyorum dediğin gibi salıcam gitsin hamileyim napiyim
sende troid yüksek miydi canım? sen kiloya cok dikkat ediyorsun maşallah ne güzel. kiloyu evet ben de dert etmiyorum öncekinde 20 kg aldım sonrasında dikkat ederek 20den de fazla verdim ama suan cok almak istemiyorum, kilo çok hantallık yapıyor zaten sonlarda göbegimiz kocaman bir de kendini taşıyorsun :) ayrıca normal dogumu da zorlastırıyor, benim önceki zorunlu sezaryen oldu ama mümkün olursa normal dogum denemek istiyorum kısmet bakalım zaman ne gösterecekSeker ve troid icin diyet yapiyorum Eger bunlar olmasa kiloyu hic takmazdim. Keyfime bakar gebeligi yasardim. Sorun yoksa keyfinize bakin kilo verilir gercekten
Tabi ki canim oyle ozel hediye alinca insan birine verip digerine vermemezlik yapamaz. Cocuk yazik heveslenir uzulur. Ama boyle alisverislere bence de.surekli surekli gerekli degil. Kiziniz da ayni oğlum gibiymisayy maşallah canım sağlıkla gelişsin sağlıkla büyüsün inşallah. Kilo işi bir değişik tartıya bir çıkıyorum bazen 2 günde 1 kilo fark ediyor sonra 3 gün sonra çıkıyorum eski kilomdayım ödem vs oluyor sindirim problemi de çok etkiliyor ama bende 26+4 de 7 kiloyla yola devam ediyorum malesef tatlıyı çok seviyorum dikkat etmeye çalışıyorum bakalım kaçla kapatacağız hamileliği çok kilo almak istemememin bir sebebi de bu da normal doğum olsun istiyorum hergün yürüyüş yapmaya çalışıyorum
canım sürekli 2 sine de birşey alsan yetişemezsin ki maddi olarak bu 1 seferlik bir alışveriş değil netice de ayrıca senin de dediğin gibi doğru bir davranış olmayabilir. benimde 4 yaşında bir kızım var bazen onunla alışverişe çıkıyorum ona birşeyler alıyorum bazen de hadi kardeşine de birşeyler alalım beraber seçelim diyorum hatta kendisine küçük gelen kıyafetlerini annecim kardeşin doğunca saklayalım da o giysin çok mutlu olur ablasının kıyafetini giydiği için diyorum onu da sürece dahil ediyorum ki kendini değerli hissetsin diye ablamın 2 çocuğu var aralarında 2 yaş var doğum günlerinde veya özel günlerde belli bir yaşa gelene kadar 2 sine de hediye aldık çünkü o zaman tüm hediyeler birine gelince diğeri de kıskanıyordu ama herşey de bunu yapmak çok mümkün de değil çocugun gelişimi için çok sağlıklı da gelmiyor bana tabiki bu benim fikrim karar senin
Cok sağol canim bnim. Insan korkuyor iste yasamadigim bisey ama sağ olun buradan cok yardim aliyoruz. Beslrnme egzersiz bol su ile dr a gidene kadar dikkat edecegim. Olcum de yaparim. Bakalim dr tekrar ister mi istemz mi bilmiyorum. Ne derse ona uyacagim artik.canım diyabet cıkanlara mutlaka yürüyüş öneriyorlar, günde en az yarım saat, oyuzden hareketsizlik de etki etmiş olabilir. ben de evde kendi şekerimi takip ediyorum, yürüyüş yaptıktan sonra mutlaka daha düşük cıkıyor.
buarada 50 likten sonra her yüksek cıkana 100 lük yapılmıyor benim çevremde gördüğüm, risk faktörlerine bakıyorlar (kilo, yaş, ailede diyabet öyküsü, önceki gebelikte diyabet cıkmıs olması vs) bazı doktorlar evde cihazla takip etmeyi de öneriyor. içine hangisi daha çok sinecekse öyle ilerle tabiki ama hiç canını sıkma, gebelikte şeker çıkan anneler cok saglıklı besleniyor ve bebekleri de cok güzel kilo alıyor. baska bir doktora gidene kadar mutlaka dikkat et, imkanın varsa cihazla kendin takip et ve moralini yüksek tut
Evet birinci trimesterda yuksekti. Diyet ve ilacla normal sinira geldi. Sonra dahiliye ilaci stopladi. Sadece diyet verdi. Dahiliye de takip edelim dedi. 24.hafta gebeligin basinda ki gibi detayli kan, troid, idrar vitamin vs istedi doktorum. Ben sadece kan ilaci kullaniyorum. Bu sonuca gore yeniden duzenleme yapacak. Saglikli beslendigim icin doktorum vitamin vermedi.sende troid yüksek miydi canım? sen kiloya cok dikkat ediyorsun maşallah ne güzel. kiloyu evet ben de dert etmiyorum öncekinde 20 kg aldım sonrasında dikkat ederek 20den de fazla verdim ama suan cok almak istemiyorum, kilo çok hantallık yapıyor zaten sonlarda göbegimiz kocaman bir de kendini taşıyorsun :) ayrıca normal dogumu da zorlastırıyor, benim önceki zorunlu sezaryen oldu ama mümkün olursa normal dogum denemek istiyorum kısmet bakalım zaman ne gösterecek
Estagfurullah, bu topigin en bilincli annesi sensing bence benimki taa basinda sinirda idi zorunluluk diyelim. Seker yuklemesi asil ben de gercek bir test olacak... Bakalim use yaramis mi buraya kadar ki cabamNe demek canım, benim de çok moralim bozulmuştu geçen hafta. Ama dikkat edip takiple de normal çıktığını görünce içim rahatladı. Bi kaç gün önce örnek beslenme şeklimi paylaşmıştım bulup tekrar etiketleyim seni bi göz at fikir olur. Meyve olarak muz, kırmızı elma, üzüm gibi şeker oranı yüksek meyveleri çok tüketmemeye çalış. Onlar yerine yeşil elma, kivi, ayva, armut tüket. Ve gün içinde ara öğün yaparken meyve yanında mutlaka kuruyemiş ile tüket ceviz olur çiğ fındık badem olur. Bunlar şekerin ani fırlamasını engelleyen kilit ipuçları Veee tabi ki glutenden, şekerden olabildiğince uzak kalmak Paketli abur, cuburları hiç söylemiyorum Ama illaki insanın canı arada bişeyler çekiyor haftada 1-2 gün abartmadan kendini ödüllendirebilirsin tabi ki değerlerin normale döndüğünde
Çok geçmiş olsun senin hamilelik hep hastalıklarla geçti, en kötüsü böyle olsun artık gitsin gelmesinler ne diyelim Alerjim benim de bu ara tetiklendi, ilaç içememek çok zorluyor. Geceleri uykumdan hep burnumu kaşıyarak falan uyanıyorum ki odayı her gün süpürüp tozunu alıyorum. Petekler çalışmaya başladıktan sonra oldu benim de kuru hava da tetikliyor galiba difüzörü de açıyorum ama çok fayda etmiyor Şeker olayına sen aşinasın zaten dikkatli besleniyorsun çok sorun olacağını sanmıyorum ara ara ölçsen bile anlarsın iyi mi kötü mü takma kafana inşallah yoluna girer her şey
Minişler ya Git gör bakalım neler yapıyolar içerde bi marifetlerini göstersinler Şaka maka doğumlara da az kaldı ilk haberi senden bekliyoruz ama daha erken az daha dur Sezeryan olucak di mi riskli olduğu için? Doktorun herhangi bi tarih veriyor mu?
En güzelini yapmışsın biz cahildik dünyanın rengine kandık simitleri götürdük Artık doğuma kadar olabildiğince sağlık beslenicez o şekeri yükseltmicez
Canım benim en başından beri bel ağrım var ve doktor normal dedi. Vücudun ağırlık merkezi göbekte toplandığı için oluyormuşKızlar ya belim agrıyor bugun dün yogun bir gün gecirdim ve koltukta yatmak durumunda kaldım ayrıca masabası bir işte calısıyorum normal mi bel agrısı , lekelenmem yok cok sukur
Aaa ne demek bence burda çok bilinçli insanlar var diğer topiklere bakıyorum da en çok bilimsel, faydalı muhabbetler bizim topikte dönüyor Mart anneleri olarak çok şanslıyız bence doğumdan sonra da birbirimizden çok şey öğreneceğiz Yükleme sonucun da güzel çıkacak inşallah emeklerinin karşılığını alacaksınEstagfurullah, bu topigin en bilincli annesi sensing bence benimki taa basinda sinirda idi zorunluluk diyelim. Seker yuklemesi asil ben de gercek bir test olacak... Bakalim use yaramis mi buraya kadar ki cabam
Ya normalde cok yormuyordum kendimi dün yürümek durumunda kaldım günlük normal yürüdüğümden fazla ve koltukta yattım belim ve bacaklarım dizlerim agrıyor cok fazla normalse sorun yok inşallah daha once ilk zamanlar kanamalı geçirdiğim için korkuyorum gerçi kanamam oldugu zamanlarda bel agrım kasık agrım veya bacak agrımda yoktu agrısız kanama yasıyordum ama insan korkuyor işte , gebelik travmatik bir süreç olarak devam edıyor bendeCanım benim en başından beri bel ağrım var ve doktor normal dedi. Vücudun ağırlık merkezi göbekte toplandığı için oluyormuş
Kanaman daha onceleri olmus muydu ilk defa mi oldu. Ben de.ilk hamileligim de plates yapiyordum 5. Ayimda hafif lekelenmem olmustu. Acaba platesten mi diye dusunmustum de. Bunda zaten yogun kanamam oldu ondan korkumdan yapamiyorum.Evet birinci trimesterda yuksekti. Diyet ve ilacla normal sinira geldi. Sonra dahiliye ilaci stopladi. Sadece diyet verdi. Dahiliye de takip edelim dedi. 24.hafta gebeligin basinda ki gibi detayli kan, troid, idrar vitamin vs istedi doktorum. Ben sadece kan ilaci kullaniyorum. Bu sonuca gore yeniden duzenleme yapacak. Saglikli beslendigim icin doktorum vitamin vermedi.
Aslinda ilk gebelikte pek 20 kg aldim Ben de 53 ile gebe kalip 73 ile doguma gittim. Dogumun ertesi gunu 68 kg idim 2.5 ay sonra 51 idim. Simdi 24.haftadayim. 62.6 olmusum :) Sanirim 15 kg falan olacak bu defa, cunku 2 hafta da 1.2 kg aliyorum. Haftada 600 gr. Bu test sonuclari ve haftyaki kontrolumden sonra gene paylasirim.
Gecen hafta hafif kanama olur gibi oldu diye platesi biraktim ama hic rahat dglm. Plates bence normal dogum icin cok onemli bir faktor. Hem de enerji veriyor. Is yeri icin sik giyiniyorum, enerjigim falan insanlar nasil gebelik bu dio oglumun enerjisi diyorum... Tabii ki benim de sikayetlerim var ama biliyorum ki oglum gobuste oldugu surec daha rahat ve kontrol bende. Yapmak istedigim ne varsa yapiyorum. Dogumdan sonra en az 6 ay acayip bir hayat beni bekliyor biliyorum enerji depoluyorum
Oldu canim, 3.5 aylikken oldu. Sabah aksam 200mg progestan kullandim bir hafta, ikinci hafta da 100mg kullandim. Plates, is, iliski hepsi yasakti. 5.ayda yeniden normale donduk, ama genede 3 haftada bir Dr a gidiyorum. Doktor kanamasi olanlari boyle takip ediyormus. Bu hafta da 2 gun boyle sac teli gibi hafif oldu. Insallah tekrarlamaz. Bugun test verdim, haftaya gidecegim bakalim. Suan iyiyim...Kanaman daha onceleri olmus muydu ilk defa mi oldu. Ben de.ilk hamileligim de plates yapiyordum 5. Ayimda hafif lekelenmem olmustu. Acaba platesten mi diye dusunmustum de. Bunda zaten yogun kanamam oldu ondan korkumdan yapamiyorum.