2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Insallah canim parol iciyorum ona ragmen atesim dusmuyor. 38.1 civarinda hep yukselirse diye uyku da uyuyamiyorum. Eşimde covidden cok korkuyo yanaşmıyor yardimci olamiyor. Caresiz kaldim odada
Ahh canım benim çok geçmiş olsun

Kizlar gecenlerde coraspirin ac mi tok mu icilir konusu konusulmustu,perinatolog coraspirin veya ecopirin aksam saat 22.00 civari icilmesini tavsiye etti,daha etkili oluyormus,kullanan arkadaslara da fikir olsun.
Ben hep sabah kahvaltı sonrası alıyordum sağol canım artık böyle içeyim

Selam kızlar bugün şeker yüklemesini ve tetanoz 2. dozunu yaptırdım. Midemi baya bulandırdı o içecek Neyse ki şimdi bişeyler yedim kendime gelebildim. Tetanoz da maşallah ağrı sızı hiç bir şey yok. Kilo alımım, suyum her şeyim normal fakat değerlerim bi tık sınırda çıktı. Yani bu şeker işi kilo az aldım, çok aldıma bakmıyor. Tekrar ne kadar önemli olduğunu görmüş oldum. Şimdi biraz daha dikkat ederek inşallah daha iyi seviyelere düşürürüm.

Merhaba ben de parmaktan ölçüm yapıyorum. Tokluk şekerim 120 altında oluyor. Ama açlık şekerim 96-110 arası değişiyor.
Açlık kan şekeri yüksekse yanlış beslenme kaynaklı demişsiniz. Sağlıklı ve temiz içerikli besleniyorum ama açlık kan seviyem belirttiğim aralıkta. Açlık kan sekerini düşürmek için bir öneride bulunmuş muydu diyetisyen size?

iyi olmanıza sevindim canım bununla geçmiş olsun birazcık daha dikkatle halledersin sen kafana takma

Kizlar ben oglumu ozluyorum Gecmis olsun kotu cikmamis bence rahat ol. Ekmegi azaltmak cok fark ediyor... O bile yeter sinirda ise :)

Kizlar ben oglumu ozluyorum
Gecmis olsun kotu cikmamis bence rahat ol. Ekmegi azaltmak cok fark ediyor... O bile yeter sinirda ise :)
Aynen canım hemen bi liste yazdım kendime inşallah düşürücem zaten insülin direnci daha önce de yaşamıştım maalesef tecrübeliyim bu konuda vücut şekere yatkın benim

Kilo alınca mı şeker yükseliyormuş canım? Ben 10 kilo aldım ve o içeceği içince istifra edeceğimi düşünüyorum
Birde tetanoz aşısı tam olarak ne için yapılıyor hemde 2 doz, burda yapmıyorlar

Ben de 4-5 kilo civarı aldım ama yüksek çıktı. Benimki genetik yatkınlık muhtemelen... Hızlı kilo alımı da tetikleyebiliyor eğer sağlıksız besleniyorsan tabi. Tetanoz aşısı da gebelikte anne herhangi bir kaza geçirirse ya da sezeryan durumunda falan koruyucu olsun diye yaptırılıyor canım. Avrupada da yapmıyorlarmış sanırım.

Kizlar gecenlerde coraspirin ac mi tok mu icilir konusu konusulmustu,perinatolog coraspirin veya ecopirin aksam saat 22.00 civari icilmesini tavsiye etti,daha etkili oluyormus,kullanan arkadaslara da fikir olsun.
Evt bende kendi doktoruma danıştım tok karnına içmemi istedi. Zaten bende hep akşamları 22:45 de içiyorum. İyi denk gelmiş. Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

Benimde annem yıllardır insülin kullanoyor, çok da kilo aldım, inşallah bende çıkmaz ya korktum şimdi hamile kalmadan 6 ay önce vücuttaki yağ değerine baktırmıştım o zamanlar vücuttaki yağ değerim çok çok düşüktü, hamileliktede vücut yağ dengesini normale çıkartmak için bukadar kilo aldığımı düşünüyorum yoksa çok da yemedim ne bileyim.
Tetanoz aksi bir duruma karşı koruyucu olarak yapılıyor madem keşke burdada yapsaymışlar.

Canım aslında şeker hızlı kilo alımını tetikleyebiliyor. Korkma yüksek çıksa da düşürmenin yolları var malesef genetiklerin önüne geçemiyoruz Benim de yağ oranım çok düşüktü ve doktor ne diyet yazacağını şaşırmıştı insülin direncim çıktığında düşün Tetanoz her ülkede farklı prosedür canım işte yapacak bir şey yok. Ben kendime şöyle mini bir liste hazırladım şimdilik bu şekilde beslenicem doğuma kadar şeker+paketli gıda ağzıma sürmem...

BESLENME LİSTESİ
KAHVALTI:09.00
1 Dilim tam tahıllı ekmek
Peynir+zeytin+salatalık+domates+yeşillik
Yumurta

ARA ÖĞÜN:10.30
4-5 Çiğ fındık ya da badem

ÖĞLEN:13.00
Çorba+Salata+Ana yemek (protein ya da bakliyat kızartma yok )
Ekmek, pilav yok

ARA ÖĞÜN:15.30
1 Muz 2 Ceviz ya da 1 yeşil elma 2 Ceviz

AKŞAM:19.00
Çorba+Salata+Ana yemek (protein ya da bakliyat kızartma yok )
1 dilim tahıllı ekmek

Tekmeler sonucu morarma deneyimini birebir yaşamış biri benim 🖐 çürük ağrısı oluyor resmen ve disardn da morlugu çok rahat görebiliyorsun.

Ben de seni merak etmistim etiketleme yapamadigim icin soramadim. Sekerin kac cikti siki bir dikkat olmayacak sanirim senin demi canim.

Aynen canım hemen bi liste yazdım kendime inşallah düşürücem zaten insülin direnci daha önce de yaşamıştım maalesef tecrübeliyim bu konuda vücut şekere yatkın benim
Ben de sekerden korkuyorum. Babam da abilerim de var. Aile de.olunca daha riskli oluyor. Senin ailen de var mi seker

Kuzum hala ayniyim ayaklarim havada wc disinda ayaga kalkmiyorum atesim ve belirtilerim de artti
Canım su sızıntısı varsa evde bekleme, istersen bilgi almak adına 112 yi ara, acil doktoruyla görüşebilir miyim diye sor konuyu anlat. Eğer hastaneye gelin derse kendi aracınızla veya başka şekilde hastaneye acil bölümünden giriş yapıp kendi doktorunuz covit + olduğu için muayene etmedigini belirtin. Acil ilgilenmek durumunda çünkü. Sızıntı ertelenecek bir durum değil bildigim kadarıyla kontrol altında olmanız daha iyi olur sizin için hem içiniz rahat eder. Çok çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…