Benim tek fayda eden şey her gun duzenli biogai gaz damlasi vermek oldu baska da bir sey fayda etmedi. Bazilarina o da fayda etmiyormus. insallah gazli bebekler olmazlar cok zor gaz işiErkek çocuklar genelde gazlı olur diyorlar bende o yüzden şimdiden önlem aldım inşallah ise yarar
sütün olsun istiyorsan yeme içmeden çok bence kritik 3 konu var,sütün nasıldı canım çok faydası var deniyor bakalım inşallah etki eder bize de
Ben de memnuniyet oranına göre bakıp almıştım inşallah memnun kalırım ben deYaa cok guzel valla benim olmasaydi aliridim bundan. Tanidigim biri kullaniyor asiri memnun
Ben de hastane tipi kiralayacağım ilk haftalar için canım sonrası için süt durumuma göre karar verip alacağım cihazı. Uyku bence de çooook önemli. Sağma olayının emzirme eğitimlerinde de çok üzerinde duruyorlar mesela bebek sağ memeyi emdi boşalttı sol memeye geçemeden uyudu sol memeyi mutlaka sağarak boşaltın diyorlar. Bir de gündüz sağılan süt ile gece sağılan süt arasında bile çok fark oluyormuş onu mutlaka not edip gündüz sağdığınızı gündüz gece sağdığınızı gece verin diyor uzmanlar.sütün olsun istiyorsan yeme içmeden çok bence kritik 3 konu var,
1.uyku,
2. bol su içmek
3.kalan sütü bebek emince sağmak,
göğüsü tamamen boşaltmak acayip tetikliyor süt üretimini. ilk 3 gün hiç sütüm yoktu resmen, bebekte ememedi mahvolduk, sonra doktorum bana program yazdı, yurt dışında idim anne sütü diye de orda da diretiyorlar, sağdırarak verdirdiler hep ama az süt bile çıksa kalanı yine sağdırdılar göğsümü boşalttık, bebek doğduktan sonra ilk 10 gün falan mama takviyesi yaptık sadece ve hem emdirdik emebildiği kadar....bebeğin emmesi, ardından sağılmış sütün verilmesi, ardından doymazsa mama şeklinde devam ettik 10 gün...sütü göğüsten boşaltma yöntemleri ile 10 günlükken falan deli gibi sütüm artmıştı...buradaki bir diğer kritik konu da sağma makinesi, bana doktor hastaneden kiralattı, ben medelanın standart bir otomatik makinesi ile gitmiştim,orda da denedik arada muazzam fark var, .. hastane makineleri o kadar güçlü ki büyük bir şey zaten, doktor bununla falan olmaz 15 gün bile olsa makine kiralayın sütünü artırır bunlar güçlü tüm sütü çeker dedi...gerçekten de öyle oldu, şimdi de yine kiralarım makine kesin...10 gün sonra bebeği yine görmek istedi zaten o zamana tam dediği programda gitmiştik ve sütüm deli gibi artmıştı.
bunun haricinde bol bol rezene çayı ve mal içeceği içtim. pekmez ve bal mikrobesinde olsa içeriğinin büyük bir kısmı fruktoz, yani şeker, bu nedenle çok dikkatli tüketilmesi gerektiğini düşünüyorum...hoş emzirirken insanın baya bir iştahı açık oluyor, kontrol etmesi de gerçekten zor.o nedenle 1 kaşık yiyip durmakta zor bence böyle besinler de o zaman da kilo yapıyor tabi, faydasından çokta zararı oluyor.
uyku için ise çok uykusuz kaldığın bazı geceler sağığ bırak bence 1 kalkmayı eşin ya da annen yapsın, 3-4 saat deliksiz uykuda bile bir bakıyorsun uyandığında göğüsler dolu dolu :)
gaz damlası falan işe yaramayan kolik olduğu düşünülen bebeklerin çoğunda alerji oluyor, maalesef anlayamıyorlar doktor da ilgili değilse öyle eziyet çeke çeke bağır bağır büyüyor çocuk...benim oğlum alerjikti, kaç tane doktora götürdük, 1 yaşında anladılar, 4.5 yaşına kadar süt ürünü tüketemedi...Benim tek fayda eden şey her gun duzenli biogai gaz damlasi vermek oldu baska da bir sey fayda etmedi. Bazilarina o da fayda etmiyormus. insallah gazli bebekler olmazlar cok zor gaz işiAllahtan benimki gece uyuyordu.
Ben uyudum, bol su ictim falat sutu hic bosaltmadim.Bir de dogumdan sonra kayinvalidem hep vitaminli corbalar yapti onlari ictim.sütün olsun istiyorsan yeme içmeden çok bence kritik 3 konu var,
1.uyku,
2. bol su içmek
3.kalan sütü bebek emince sağmak,
göğüsü tamamen boşaltmak acayip tetikliyor süt üretimini. ilk 3 gün hiç sütüm yoktu resmen, bebekte ememedi mahvolduk, sonra doktorum bana program yazdı, yurt dışında idim anne sütü diye de orda da diretiyorlar, sağdırarak verdirdiler hep ama az süt bile çıksa kalanı yine sağdırdılar göğsümü boşalttık, bebek doğduktan sonra ilk 10 gün falan mama takviyesi yaptık sadece ve hem emdirdik emebildiği kadar....bebeğin emmesi, ardından sağılmış sütün verilmesi, ardından doymazsa mama şeklinde devam ettik 10 gün...sütü göğüsten boşaltma yöntemleri ile 10 günlükken falan deli gibi sütüm artmıştı...buradaki bir diğer kritik konu da sağma makinesi, bana doktor hastaneden kiralattı, ben medelanın standart bir otomatik makinesi ile gitmiştim,orda da denedik arada muazzam fark var, .. hastane makineleri o kadar güçlü ki büyük bir şey zaten, doktor bununla falan olmaz 15 gün bile olsa makine kiralayın sütünü artırır bunlar güçlü tüm sütü çeker dedi...gerçekten de öyle oldu, şimdi de yine kiralarım makine kesin...10 gün sonra bebeği yine görmek istedi zaten o zamana tam dediği programda gitmiştik ve sütüm deli gibi artmıştı.
bunun haricinde bol bol rezene çayı ve mal içeceği içtim. pekmez ve bal mikrobesinde olsa içeriğinin büyük bir kısmı fruktoz, yani şeker, bu nedenle çok dikkatli tüketilmesi gerektiğini düşünüyorum...hoş emzirirken insanın baya bir iştahı açık oluyor, kontrol etmesi de gerçekten zor.o nedenle 1 kaşık yiyip durmakta zor bence böyle besinler de o zaman da kilo yapıyor tabi, faydasından çokta zararı oluyor.
uyku için ise çok uykusuz kaldığın bazı geceler sağığ bırak bence 1 kalkmayı eşin ya da annen yapsın, 3-4 saat deliksiz uykuda bile bir bakıyorsun uyandığında göğüsler dolu dolu :)
Doğum öncesi özel bir şey yaptiniz mi acaba , maşallah diyelimSutun cok fazlaydi canim. Sezeryanliydim ama odama aldiklari an sutum geldi. Hic sut sikintisi yasamadim.
bir de boşaltsanız Allah bilir nasıl bir süt olacaktı o zaman :)Ben uyudum, bol su ictim falat sutu hic bosaltmadim.Bir de dogumdan sonra kayinvalidem hep vitaminli corbalar yapti onlari ictim.
Aynen oyle bizim doktorumuz hatta alerji testi yaptirmisti temiz cikmisti sonucumuz. iyi bir doktora denk gelmek cok onemli ya. Zavvali bebeklerin dili de yok ki derdini anlatsinlar oyle cekiyorlar iste.gaz damlası falan işe yaramayan kolik olduğu düşünülen bebeklerin çoğunda alerji oluyor, maalesef anlayamıyorlar doktor da ilgili değilse öyle eziyet çeke çeke bağır bağır büyüyor çocuk...benim oğlum alerjikti, kaç tane doktora götürdük, 1 yaşında anladılar, 4.5 yaşına kadar süt ürünü tüketemedi...
geçen bir çalışanımın da başına geldi, bebek gece hiç uyumuyormuş 1 saat uyusa dua ediyoruz diye anlattı çocuk, kakası cıvık mı böyle sünüyor mu dedim evet dedi 3-5 soru daha sordum, dedim sen hemen bu çocuğu çocuk alerji uzmanına götür, ve gerçekten çocuk alerjiden uyuyamıyormuş. anneye yumurta, süt ürünü vb. diyeti vermiş doktor, sütten geçince maalesef çocuk alerjikse çocuğu mahvediyor, ağrı yapıyor organlarında o da çocuğu uyutmuyor...çocuk 4 saat falan uyumaya başladı bir anda maşallah
bu nedenle önerim çocuğunuzda bebekken eklem yerlerinde egzama varsa, yüzü böyle hep kuru kızarıksa, böyle kötü kokulu kaka var kakada sünme varsa ve huysuz gibi gece hiç uyumuyorsa mutlaka alerji uzmanı da görmeli...yoksa böyle yıllarca çekiyorsunuz maalesef örnek ben...
Senin boşaltmadığın iyi olmuş canımBen uyudum, bol su ictim falat sutu hic bosaltmadim.Bir de dogumdan sonra kayinvalidem hep vitaminli corbalar yapti onlari ictim.
Kesinlikle psikoloji ve moral süt için çok önemliHer hafta balik yedim, her gun 1 bardak sut, öglenleri bir kase yogurt uzerine badem koyup yiyordum oyle cok faydaliymis. Sabahlari tahin, yumurta her gun ceviz.Meyvelerimi yiyordum. Maden suyu iciyordum ve Bol su ictimiyi de yemisim ha Dogum sonrasi da her gun 2 incir yerdim dereotu cok yedim. Onun harici rezene kimyon karistirip her gun ictim.Sut işi kafada bitiyor sutum var.diyeceksin beyne oyle sinyali yollamak lazimmis. Ben hep hamile iken de sutum cok olacak diye inandim cok.sukur 2 yasi gecti emzirdim.Mamaya ihtiyac duymadik. Insallah hepimizin bol bol sutu.olur
Yaa benim de aynı sanki orada krem kurumuş kalmış gibi. Ben de diyorum bu ne böylebenim de öyle uçları işte bi de irileşip çatlamış gibi orda bişey birikip kuruyor ben de normaldir diye hiç sorgulamadım
Yapmadim canim. Oyle siradan hepimizin yedigi ictigi seyler. Ben bol su icmeye bağlamistim acikcasi. Bazen de oldu mu oluyor. Sut işi nasip işi ya. Stres falan yapmadim. Hic sutum olmaz gibi dusunmedim. Dogum sonrasi da bakimim çok iyi oldu kayinvalidem, eşim etrafimda her seyimi yapiyorlardi. Kayinpederim kemikli kuzu eti falan alip dolapi.doldurmustu onunla corbalar falan yapmislardi.Doğum öncesi özel bir şey yaptiniz mi acaba , maşallah diyelim
benimde uçları çatlamis kurulukdan çatladı diye düşünmüştüm ben de
Süt üretimine hazırlanıyor memitolarYaa benim de aynı sanki orada krem kurumuş kalmış gibi. Ben de diyorum bu ne böyle
Bu da çok güzelmiş ben de bunun kemer şeklinde olanı var.Ben de patiği bundan aldım mikrodalga yada normal fırında ısıtılıyor gaza çok iyi geliyormuş kiraz çekirdekli kemer de aldımEki Görüntüle 3164952
Canım e bebek Perşembeden pazar gününe çok güzel indirimleri var. Geçen hafta emzirme sütyeni atleti falan aldım ben 53 tl den . Bayağı ürünlerde vardı. Orayı uygulamasından takip edebilirsin kargosu da çok hızlıKesinlikleBen de o civarda yaparim. Ancak henuz hic bir sey almadik haftaya artik ne var ne yok bir bakip liste yapicam. Ona gore baslasin alis-veris
güzeeeelKızlar Nil ismi nasil sizce
o atletlerden ben de aldım kumaşı da ne güzel geldi valla iyi ki almışızCanım e bebek Perşembeden pazar gününe çok güzel indirimleri var. Geçen hafta emzirme sütyeni atleti falan aldım ben 53 tl den . Bayağı ürünlerde vardı. Orayı uygulamasından takip edebilirsin kargosu da çok hızlı
Çok kibarKızlar Nil ismi nasil sizce
İnşallah gene bol bol sütün olurYapmadim canim. Oyle siradan hepimizin yedigi ictigi seyler. Ben bol su icmeye bağlamistim acikcasi. Bazen de oldu mu oluyor. Sut işi nasip işi ya. Stres falan yapmadim. Hic sutum olmaz gibi dusunmedim. Dogum sonrasi da bakimim çok iyi oldu kayinvalidem, eşim etrafimda her seyimi yapiyorlardi. Kayinpederim kemikli kuzu eti falan alip dolapi.doldurmustu onunla corbalar falan yapmislardi.
Guzel benceKızlar Nil ismi nasil sizce
kayınvalden ne iyiymiş maşallah ya :) ben hiç yatamadım ya, sürekli ayakta idim bir taraftan, dinlenme de çok çok önemli gerçekten....Yapmadim canim. Oyle siradan hepimizin yedigi ictigi seyler. Ben bol su icmeye bağlamistim acikcasi. Bazen de oldu mu oluyor. Sut işi nasip işi ya. Stres falan yapmadim. Hic sutum olmaz gibi dusunmedim. Dogum sonrasi da bakimim çok iyi oldu kayinvalidem, eşim etrafimda her seyimi yapiyorlardi. Kayinpederim kemikli kuzu eti falan alip dolapi.doldurmustu onunla corbalar falan yapmislardi.