- 23 Ağustos 2011
- 6.306
- 5.853
Günaydın kızlar
Canım bizim de gelenler hep 40ı dolduktan sonra geldi. Zaten direk 40 mevlüdüne geldiler hatta. Yakın 2 çift arkadaşımız var. Onlar sadece biraz daha önce gelmişti. Zaten annem bendeydi 40ına kadar, yardımcı oldu, ki onlar da hizmet beklemezler zaten. Benim ailemden burada sadece kuzenim var. Eşimin ailesi de yani hep öyle 40'ından sonra geldiler isteyenler. Hatta mevlüde gelenlerden sadece çok yakın olanlar sonra ayrıca geldi. Yani normali bu aslında. Ev bile darmaduman oluyor. Anlayışlı insanlar, çok çok yakın değilse, 40ı dolmadan gelmezler. He o bile zor tabi. 40ı çıktı diye misafir ağırlayacak duruma gelmiyorsun ertesi gün.. ama zaten hizmet de beklemezler yani gelenler. Beklemesinler :) Doğrusu o.İnşallah daha da artmaz canım ağrılar ne diyim. Cidden uyku kalitesini çok etkiliyor
Zaten lohusa evinde hizmet bekleyen misafir türünü hiç anlamıyorum Annem bişeyler yapıp difrize atalım diyip duruyor, hiç bir şey yapmayacağım dedim ben de. Bi kahve bi çikolata gayet yeterli bence. Şahsen ben yeni doğum yapmış bi kadından hizmet görmeye utanırım ki gidip evinde saatlerce oturayım bir de. Kınayan da kınasın açıkçası kendi rahatım ve bebeğimin rahatı çok daha önemli o dönemde.
Tek doz 1 yıl koruyor diye biliyorum. Bazı yerlerde tek dozun koruyuculuğu bilinmez diyor ama 1 yıl demişlerdi bana. Burada aslında olay hastanede ameliyatta falan hani bir sorun olmasın falan diye yapılıyor.. ama zaten bu devirde hastanede de tetanoz kapılması kaçta kaç ihtimal..? Her ameliyat olacak kişiye tetanoz aşısı yapılmıyor mesela. Benim doktorum çok gerekli değil ama sonuçta sağlık bakanlığı belirlemiş, aşı takviminde olduğu için biz öneriyoruz dedi. Ben de yaptıracağım onun için ama ben de 1 doz olabilirim. Ablam da doktor. Yeterli diyor. Tabi ki herkesin kendi tercihi. Bakayım ilk doz nasıl geçecek :) ona göre karar veririm. Bu arada ben haftaya aşı olacağım ve 22+ oluyorum. Hemşire aradı dün. Bana hiç sana dediği gibi 2. dozu kaçırıyorsun falan bir şey demedi. 2. doz da ondan 4 hafta sonra yapılıyor yani neden kaçırasın ki..?Gunaydin kizlar
Detayliya cuma gidecegim. 20+ larda gitmek istiyorumdum ama firsatim olmadi. Cuma da 21+3 olacak... Sonra da asimi olacagim... Ebe bu hafta olmazsan ikinci dozu kaciriyorsun, tek doz yapmak zorunda kaliriz dedi. Tek dozun koruyuculugu acaba nasil? Farkini bilen var mi acaba?