2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bugün şeker yükleme yapıldı. Rahim ağzı kısalığım 41 mm bebek yukarıya çıkmış. Doktor riskin yok normal hayatına dönebilirsin dedi.
Bebeğimin boyu 34 cm kilosu 820 gr.
Bugün 25+2 Olduk ama usg de 25+4 gözüktü. Gelişimi çok iyi herhangi bir sıkıntı yok dedi. Uzun zamandır aldığım en güzel haber diyebilirim:))

Kalkip yapmasaydin sacmalik ya zaten ilk gunler kafamiz degisik. Esinle konus bence sikinti yapmayacak biriyse eger. Zaten artik baska cocugumuz da var kalkip mecbur onunla da ilgilenecegiz bakalim bu dogum nasil olacak.
2 çocuğumdan baska hiç birşey ile ilgilenmeyi düşünmüyorum artık canım

Kızlar bugün şeker yükleme yapıldı. Rahim ağzı kısalığım 41 mm bebek yukarıya çıkmış. Doktor riskin yok normal hayatına dönebilirsin dedi.
Bugün 25+2 Olduk ama usg de 25+4 gözüktü. Gelişimi çok iyi herhangi bir sıkıntı yok dedi. Uzun zamandır aldığım en güzel haber diyebilirim:))
Canımm çok sevindim şükür 🙏🏻 hep böyle gitsin insallah❤️

Şükür canım, gözün aydın olsun 🧿

Oh ne guzel canim şanslisin valla.Bakalim bana bu defa kim yardimci olacak. Annemle ayni sitedeyiz ama yazik onun kendine bakacak hali yok.
Olsun canım yanında olması bile bir destek bebeğin yanında oturup göz kulak olsa bile fayda insana. Kardeşin, görümcen falan yok mu yardımcı olabilecek ?
Kizlar grupun en minnak bebegi gecen haftadan beri ufak ufak kendini hissettiriyordu bu hafta baya baya hareketli😁😁 insan hamileligin o guzel duygusunu bebek hareketlenince tam olarak anliyor.
Oyy maşallah oynasın tabi arkadaşlarından neyi eksik minnağın :halay:
Maşallah canım çok sevindim, şakacı bebek sonunda doğru yeri buldu :KK70:

Valla kayın valideme de söylerim ben. Saolsun anlar. Geçen sefer hiç hatırlamıyorum. Bir şeydememiştim sanki ama insanlar da şükür anlayışlıymış demek.. Hemen gelmemişlerdi. İnşallah yine öyle olur yaa..

Heheheh :) Valla öyle canım. Bize de gelen giden çok olmadı ama ona rağmen ben çok öyle yatıp dinlendiğimi hatırlamıyorum ya... Sonradan düşününce insan anlıyor. Sen yat. Emzirmen için bebeği versinler falan diyorlar. İlk günler hani ona bile kalkma falan.. Ben hep kendim yaptım sanki ya.. Hiç uyuduğumu hatırlamıyorum.. Bu sefer daha çok dinleniyim diyorum ama şimdi de evde 1 yavruş daha olacak. Valla inşallah bari 1-2 hafta dinlensem miss :)

Yaaaa :KK68: :nazar: 😍😍 Maşallah yeriimmm...
Kuzum ya benim bile daha yeni yeni pıtpıtlar arttı. Çok da güm güm değil, hala pıt pıt :) Minnoş olacak herhalde bu kızceğizim :KK68: :KK16::KK48:Hatta dün yine yarım saat boyunca en enn aşağılarda bir şeyler yaptı. Elektrik çarptırdı sanki bana yine.. Ay uyy diye diye geçti akşam yemeği vaktim :)
Kizlarin minnoşluğu narinliği daha anne karninda belli😍😍

Yaaa ne guzel bir haber. Senin adina cok cok sevindim😍Masallah

Maşallah canım çok sevindim. Benimde durumunda değişiklik yok açıklık aynıymış,24+6 günlüğüm bizde, kilomuz 725gr olmuş. bende yarın şeker yüklemesi yaptıracağım. Şeker yüklemesi için açlık tokluk kanı verdim mi ya da nasıl uygulanıyor canım?

Son düzenleme:
Kızlar şimdi ben 56 kilo civarında hamile kaldım 52 buçuğa düştüm şimdi 58 olmuşum kaç kilo almış oluyorum? Normal kilomdan 2 kilo fazlayım ama düştüğüm kilodan da beş buçuk kilo almışım 🤔

Masallah gozunuz aydin.

Maşallah 🧿canım çok sevindim. Benimde durumunda değişiklik yok açıklık aynıymış,24+6 günlüğüm bizde, kilomuz 725gr olmuş. bende yarın şeker yüklemesi yaptıracağım. Şeker yüklemesi için açlık tokluk kanı verdim mi ya da nasıl uygulanıyor canım?

Kızlar şimdi ben 56 kilo civarında hamile kaldım 52 buçuğa düştüm şimdi 58 olmuşum kaç kilo almış oluyorum? Normal kilomdan 2 kilo fazlayım ama düştüğüm kilodan da beş buçuk kilo almışım 🤔
KİLO FARK
56,00= 0
52,5= -3,5 kg
58,00= +2 kg (58-52,5=5 5-3,5=2 Kg)

bu şekilde hesaplaman lazım hamileliğin başından itibaren kilonda olan değişim +2 kg

Ben de uygulamadan takip ediyorum bu şekilde annewith annewith

Eklentiler

• Screenshot_20221116_141612_com.hp.pregnancy.lite.jpg
    Screenshot_20221116_141612_com.hp.pregnancy.lite.jpg
    43,2 KB · Görüntüleme: 55
Maşallah canım çok sevindim :KK68: :nazar: Gözün aydın ✨ Böyle de sağlıkla devam etsin inşallah 🙏

Günaydın kızlar :KK200:

Canım bizim de gelenler hep 40ı dolduktan sonra geldi. Zaten direk 40 mevlüdüne geldiler hatta. Yakın 2 çift arkadaşımız var. Onlar sadece biraz daha önce gelmişti. Zaten annem bendeydi 40ına kadar, yardımcı oldu, ki onlar da hizmet beklemezler zaten. Benim ailemden burada sadece kuzenim var. Eşimin ailesi de yani hep öyle 40'ından sonra geldiler isteyenler. Hatta mevlüde gelenlerden sadece çok yakın olanlar sonra ayrıca geldi. Yani normali bu aslında. Ev bile darmaduman oluyor. Anlayışlı insanlar, çok çok yakın değilse, 40ı dolmadan gelmezler. He o bile zor tabi. 40ı çıktı diye misafir ağırlayacak duruma gelmiyorsun ertesi gün.. ama zaten hizmet de beklemezler yani gelenler. Beklemesinler :) Doğrusu o.

Tek doz 1 yıl koruyor diye biliyorum. Bazı yerlerde tek dozun koruyuculuğu bilinmez diyor ama 1 yıl demişlerdi bana. Burada aslında olay hastanede ameliyatta falan hani bir sorun olmasın falan diye yapılıyor.. ama zaten bu devirde hastanede de tetanoz kapılması kaçta kaç ihtimal..? Her ameliyat olacak kişiye tetanoz aşısı yapılmıyor mesela. Benim doktorum çok gerekli değil ama sonuçta sağlık bakanlığı belirlemiş, aşı takviminde olduğu için biz öneriyoruz dedi. Ben de yaptıracağım onun için ama ben de 1 doz olabilirim. Ablam da doktor. Yeterli diyor. Tabi ki herkesin kendi tercihi. Bakayım ilk doz nasıl geçecek :) ona göre karar veririm. Bu arada ben haftaya aşı olacağım ve 22+ oluyorum. Hemşire aradı dün. Bana hiç sana dediği gibi 2. dozu kaçırıyorsun falan bir şey demedi. 2. doz da ondan 4 hafta sonra yapılıyor yani neden kaçırasın ki..?
Hemsire bi sey dedi de nedenini hatirlayamadim. 23+0 Dan sonra Tek doz olur dedi... Ben cumalari gidebilirim saglik ocagina. Oteki cuma gec dedi...

Hemsire bi sey dedi de nedenini hatirlayamadim. 23+0 Dan sonra Tek doz olur dedi... Ben cumalari gidebilirim saglik ocagina. Oteki cuma gec dedi...
Sağlık bakanlığının belirlediği zamana gore yapmaları gerekiyormus galiba aşıyı hemşire bana öyle dedi. Benim doktorum 28. Haftaya yaptıracagiz dedi birde sağlık ocağında değil hastanede yapacağız dedi. Sağlık ocagindaki hemşire aradığında söyledim o zaman imza alacağız senden yoksa bakanlık bizi sorumlu tutuyor dedi. O yüzden öyle demiş olabilir sana da canım

X