Benim de dikkatimi çekti, midem de sanki bebek. Top yutmusum gibiÇok rahatsız edici benim bulantılarım olduğunda hergb 7/24 öyleydim işte kustukran sonra bile devam ederdi. Şimdş bulantım yok ama anlıyorum midem yemek boruma yapılıyor.
Bi de bu hafta sanki göbeğim yukarıya çıkmış daha dik duruyor demekki mideye baskı yapıyor. Geçecek inşallah az kaldı :)
Aynı ben de, oğlum da hiç ağrım yoktu.Benim onceki gebelikte boyle agrilar yoktu. Kasik, genital, kalca.... Her yerim agriyor. Sanki kemiklerim ayriliyor
Aaa yaz ismi çok güzel ve havalı değil mi, bayıldım resmen..Canım karar veremedik ya babası çok kararsız bu kızın hiçbir isim kızına layık degilmişyaz,pera,alin,Lidya,nora arasında kaldık siz karar verdiniz mi?
Maşallah yerim onu, nasıl güzelSelam kızlaarrr
Ben yine kayıplara karıştım bir süre. İşler yoğun. Herkes ve bebişler iyidir inşallahÖzledim sizlerii
Benim de dün kontrolüm vardı. Her şey yolunda görünüyor çok şükürYavruşumun bir fotoğrafını da ekliyorum Herkes abisine benzetti. Nasıl benzetiyorlar şuncacık haliyle hiç bilmiyorum yaa Çocuklar benim. Ben benzetemiyorum Benzetme yeteneğim hiç yok..
Hareketleri hala gümbür gümbür hissetmiyorum ve de sürekli değil. Baya aşağılarda pıtpıtlar oluyor amaBazen elektrik çarpmış gibi hoplatıyor. Acıtıyor. Doktor olur dedi. Bu arada aşağıda hissetmek de hiç sıkıntı değilmiş. Bebek nerede olacak diyor doktor, aşağıda zaten diyor Plesantam hala tam yukarıda değil ama baya çekilmiş gibi dedi. Progestana devam ediyorum günde bir. 3 hafta sonra şeker yüklemesi olacak. O zamana kadar baya çekilmiş olur dedi. Ona göre progestanı bıraktıracak bakalım. İnşallah yukarı çıkmış olur.
3 haftada 1,5 kilo almış görünüyordumönceki gün yediğim tuzlu tuzlu çekirdeklerin de etkisi vardır bence. Şişirdi kesin ama ona bile iyi dedi. Ben dedim ay çok almışım diye. Yok dedi. Normal dedi. Öncekinde 300 gr almıştım. Sanırım total bakıyor. 6 haftada 2 kilo gibi falan olunca.. Neyse.. Yine şekersiz günlerime dönüyorum
Herkese sevgiler tatlı analar
Benim sabah kalkınca özellikle cok oluyor, gun içinde de oluyor. Bariz beyaz bir akıntı.Kızlar bir şey daha sorcam bugün külotu ıslatacak kadar beyaz akıntım oldu bu su değildir demiDoktora gidicem ya bin tane sorun bulurum şimdi
Benziyorlar canim ultrasonda olsa Oğlumu ultrason kagidinda ben dahil herkes babasina benzetiyordu gercekten de dogdu ayni babasiSadece saçlarinin sariligi beyazliğini herkes bana benzetiyor o kadarcik Ellerinin parmaklarina kadar babasi
Arkadaşım tüp bebek yaptırıyor. Sadece ilaçlar şimdiden 10bin falan oldu. Daha bir sürü işlemi sonra bir de doğumu var.. Allah yardımcısı olsun herkesin vallahiAy şaka gibi bende 1000 e çekilmiştim. Allahtan o kısımları atladık bi kaç sene sonra millet çocuk sahibi olmak için servet ödicek heralde
Ablamın eltisinin çocuğu var. 16 yaşında şimdi. Çok nahif, çalışkan, akıllı bir kız :)Aaaa cidden mi :) Bizim de çok içimize sindi çok kibarHuyu nasıl yeğeninin
Asgari ücrete baya zam olacak diyorlar, hani seçim de yaklaşıyor diye.. o yapılacak zamdan sonra o zammın 3 katı kadar da fiyatlar artıyor. Elektrik doğalgaz zaten fiks. Onlar da her şeyi etkiliyor.. Bize de açıklanan enflasyon derecesinde zam yapmaya çalışıyorlar ama ne çare ki.. açıklanan gerçekleşen olmadığı için.. Maaşlara da hiç zam olmasa da bir şey de artmasa keşke.. aahh ahhh..Ben de Beylikdüzü’nde oturuyorum canım. 11/12 ye Ancak tıp merkezlerinde olur tam kapsamlı hastaneler biraz zor. Yeni yılda da zaten daha da artar maaşlara gelen zamlara göre
Doktor risk ya da bulgu yoksa kontrol amaçlı 50 gr yükleme de yapılabiliyor dedi.. ama mesela benim ilk hamilelikte şeker çıktığı için bana direk 75 yükleyeceklermiş, ki ilkinde de öyle yapmışlardı. Aç gidiliyor evet.Merhaba arkadaşlar 1 haftadır eğitimde olduğum için giremedim şeker yuklemesi aç karnına mi yapılıyor doktoruma sormayı unutmuşum yaptıran var mı bir de kaç Gr lik yaptırdınız
Eyvah eyvah, çok fazla yaAy kızlar hastane normale 11 de içinde epudiral yok oda ayrı 1950₺
İsteğe bağlı sezeryan 16000 bire spinal varmış onu bilmiyorım 1800 o dedi bu 2022 fiyatlar.. mart için tekrar fiyat vericekler. Normal mi bu fiyatlar ne kadar yüksek
Yaa yerimKızlar benimde detaylım bitti çok şükür herşey yolunda 20 dk sürdü benimki kısa geldi. Doktor herşeye baktık dedi. Bebişim yine durmuyordu hiç. Ultrasonda tekme attı bende hissettim tam emin oldum artık
Bebeğin yüzü rahim duvarına çok yakın net alamıyorum görüntü dedi bu kadar çekebildi
Bana 24. Haftada aç gel dedi canımMerhaba arkadaşlar 1 haftadır eğitimde olduğum için giremedim şeker yuklemesi aç karnına mi yapılıyor doktoruma sormayı unutmuşum yaptıran var mı bir de kaç Gr lik yaptırdınız
ay maşallahAblamın eltisinin çocuğu var. 16 yaşında şimdi. Çok nahif, çalışkan, akıllı bir kız :)
Ah bu babalarCanım karar veremedik ya babası çok kararsız bu kızın hiçbir isim kızına layık degilmişyaz,pera,alin,Lidya,nora arasında kaldık siz karar verdiniz mi?
Çok güzel bir isim gerçektenHepsi çok güzel
Bizde Ada koyucaz karar verdik
Ben kullandım uzun bir süre şimdi bıraktım fakat kullandığım dönemde akıntı ilaç kalıntısıydı şimdiki daha sıvı kültürde falan bir şey çıkmadı bir de idrar vereceğim bakalımCanım Progestan kullanıyor musun. Benim de normal akıntım oluyordu ama Progestan kullandığımdan beri akıntım sulu oluyor iç çamaşırımı ıslatıyor hatta iç çamaşırımdan giydiğim eşofmana kadar ıslattığı da oluyor. Ama Protestanlara alakası varmış canım.
Aynen öyle canım indirimsiz ödeyeceklerin Allah yardımcısı olsun az buz değil bi bu kadar da bebeğin masrafları var çünkü.Benim eşim de sağlık çalışanı indirimli oluyor doktorum da ücret almıyor ama indirimsiz ödeyecek olanlar için büyük miktarlar Allah yardımcısı olsun herkesin.
Saol canım sana da çok geçmiş olsun. Sağlıkla kavuşuruz inşallah canımGeçmiş olsun canım. Öyle de kalır inşallah. Dinlen bakalım
Progestanı ben de işte hafif kanlı akıntılar oluyor diye başlamıştım. Şimdi de kanlı değil şükür ama kahverengi-krem, ya da bazen çok sıvı oluyor dediğin gibi.. hep devam. O da etkiliyor demek.
Bu dönemin hamileliklerinin özelliği demek bu ağrılar
Şu teorileri iyi yönde kullansak harika bir yaşantımız olacak
Aaa ne güzel olmuş canım. Ben hiç öyle bir şey yapmazlar diye düşündüm de.. Kasım sonu gideceğim bakalım. Konuşayım. İnşallah biraz insaflı olurlar yaa
Bebeğe değil ama oğlana oda yapacağız kısmetse. Bebişe odasını ve eşyalarını devredecekArtık genç odası olacak yavrumun Her şey ateş pahası gerçekten. Onları da yılbaşı gelmeden almak istiyoruz çünkü onlar da yine fena zamlanacak her şey gibi.. Allah hepimize bolluk bereket versin valla
AY hiçinternete bakma. Bitiriyor bizi internet.. Doktoruna sor canım en iyisi. Kötü bir şey olduğunu sanmam amaİnşallah kurtulursun. Baş ağrısı ne fenadır bilirim.
Yaaa maşallah yeriimmÇok net çıkmış bencee Tatlıışşşş
Di mi yaa.. Tamam yani tabi ki Allah korusun işler iyi gitmezse müdahale falan edecek.. Sonuçta doktor. Saygım da çoktur da.. Eskiden en azından sezaryenin yarı fiyatına falan oluyordu sanki normal doğum. Şimdi o da çok artmış. Direk doktor ücreti yani..
Kesinlikle katılıyorum maaşlara yapılan zamı zaten he şeye zam yaparak daha fazlasını geri alıyorlar. Millette seviniyor maaşlar şu kadar olavak diye. Şimdiden gelecek Zamla ekmeğin 7,5 TL olacağını söylüyorlar o da en az 7,50 Tl. Geçen sene başında 2 tl ye alınan ekmek geçerken yazık diyorum kesinlikle zam gelmememle gelecekse de devletin cebinden çıkmalı halkın cebinden değil. Kaşıkla verip kepçeyle alınmamalı.Evet böyle diyenler var hep. Ben benzetemiyorum
Arkadaşım tüp bebek yaptırıyor. Sadece ilaçlar şimdiden 10bin falan oldu. Daha bir sürü işlemi sonra bir de doğumu var.. Allah yardımcısı olsun herkesin vallahi
Ablamın eltisinin çocuğu var. 16 yaşında şimdi. Çok nahif, çalışkan, akıllı bir kız :)
Asgari ücrete baya zam olacak diyorlar, hani seçim de yaklaşıyor diye.. o yapılacak zamdan sonra o zammın 3 katı kadar da fiyatlar artıyor. Elektrik doğalgaz zaten fiks. Onlar da her şeyi etkiliyor.. Bize de açıklanan enflasyon derecesinde zam yapmaya çalışıyorlar ama ne çare ki.. açıklanan gerçekleşen olmadığı için.. Maaşlara da hiç zam olmasa da bir şey de artmasa keşke.. aahh ahhh..
Doktor risk ya da bulgu yoksa kontrol amaçlı 50 gr yükleme de yapılabiliyor dedi.. ama mesela benim ilk hamilelikte şeker çıktığı için bana direk 75 yükleyeceklermiş, ki ilkinde de öyle yapmışlardı. Aç gidiliyor evet.
O kadar kafam karıştı ki bu bebişto krem işlerineMustelanin yenidogan sampuanini halen kullanıyoruz biz. Birde masaj yağını çok kullandım. Onun dışında pişik kremini doktorumuz kullandırma yerine kantaron yağı kullandık. Setin dışında mustelanin göğüs balmı ve soğuk kremi de favorimdir çok kullandim.
Yarın detaylı ultrasonum var canım sorcam burayı da güncellicemBen araştırırken hep karşıma çıktı ama yine de yazdıkların çoğu kişide olmuş bu su gibi akıntı.doktoruna sor istersen ama normaldir bence stres yapma canım
Sonradan da olmadı zaten bence de önemsizdi çok teşekkür ederim ama rahatladım biraz daha🖐 bazen rakı beyazı şeklinde bazen de renksiz normal su gibi. Doktoruma sormuştum gayet normal demisti. Kokusu farkli yani bozuk balik eksimis gibi kokarsa ; akıntı rengi sarimsi-yesilimsi yada akıntı içinde kanama ibaresini gösteren küçük damarlı kırmızı şeyler gibi bunlar bizim için risk göstergeleri müdahale etmek gerekebilir demisti. Su gibi kokusuz renksiz amniyon sıvısı olabilir mi diye sormuştum, amniyon sıvısı olsa durduramazsın sızinti da olsa sürekli durmadan gelir anlarsın zaten dedi. O yüzden önemsemiyorum ben,
Değil mi?Benim de dikkatimi çekti, midem de sanki bebek. Top yutmusum gibi
Aynı ben de, oğlum da hiç ağrım yoktu.
Şimdi kürek kemiklerim ağrıyor, bazen kalçadan bacağa ağrı oluyo. Yürüdükçe karnımın sismesini saymıyorum bile
Aaa yaz ismi çok güzel ve havalı değil mi, bayıldım resmen..
Sorcam canım yarın insallah bir sıkıntı yokturMaşallah yerim onu, nasıl güzel
Benim sabah kalkınca özellikle cok oluyor, gun içinde de oluyor. Bariz beyaz bir akıntı.
Amniyon sivisi pembemsi renkteydi benim ilk doğumda olan, ama için rahat değilse doktora danış istersen
Babası da en çok aline yakın gibi bakalım insallah karar verebilirseAh bu babalarBenim eşimde aynı cümleyi kuruyor acaba gizli gizli burayı mı okudu
Bende Alin i çok sevdim bende Ada veya Defne yi beğeniyorum bu ara
Çok güzel bir isim gerçekten
Ben kullandım uzun bir süre şimdi bıraktım fakat kullandığım dönemde akıntı ilaç kalıntısıydı şimdiki daha sıvı kültürde falan bir şey çıkmadı bir de idrar vereceğim bakalım
Sağol canımhaha dilini çıkarmış galiba, minik burun çok tatlı maşallah :) herşeyine baktık diyorsa süresine takılma canım
Eyvah eyvah, çok fazla ya
Yaa yerimbenin minnoşun da eli başındaydı, sanki dünyanın derdi onun üstünde
Benim eşim de sağlık çalışanı indirimli oluyor doktorum da ücret almıyor ama indirimsiz ödeyecek olanlar için büyük miktarlar Allah yardımcısı olsun herkesin.
Kızlar size ne sorucam daha önce doğum iznine ayrılan anneler daha iyi bilir, şimdi benim bi 20 gün kadar geçen yıllardan içerde iznim var şubatın 2. haftası yıllık izne çıkıp şubatı öyle kapatır 1 martta da raporumu başlatırım diyorum yani o da 38. haftalara tekabül edecek. Rapor bitiminden sonra da bu yılki 20 gün yıllık iznimi ve süt iznimi toplu kullanıp 6 aya tamamlamak istiyorum, ücretsiz izin kullanmak yerine.16 hafta ücretli rapor hakkımız var bu rapor ücretini ne zaman yatırıyor sgk ? rapor bitimi yatıyor diyen de var rapor bitmeden yatıyor diyen de, sizin ilk doğumlarda nasıl olmuştu ?
Allahım dertli kuzu ya masallah sanaKızlar benimde detaylım bitti çok şükür herşey yolunda 20 dk sürdü benimki kısa geldi. Doktor herşeye baktık dedi. Bebişim yine durmuyordu hiç. Ultrasonda tekme attı bende hissettim tam emin oldum artık
Bebeğin yüzü rahim duvarına çok yakın net alamıyorum görüntü dedi bu kadar çekebildi
Benim bu ara neredeyse her gün midem yanıyor canımKızlar mideniz yanıyor mu? Cayır cayır yanıyor benim ne çok şikayetim oldu bugün. Affedersiniz ama sanki ağzımın içine kadar kusmuk tadı geliyor sanki midem baskı mı yapıyor yemek borusuna öyle Gibi sanki. Şimdi sodanın içine limon şıktım biraz inşallah iyi gelir
Canım Bi ara banada böyle olmuştu bir kere 14.haftamda soğuk soğuk terleyip elim ayağım titremişti hemen uzanmıştım kan şekerin düşmüştür demişti ebeKızlar bugün dışarıya çıktı tören vardı kuzum şiir okuyacaktı. Ayakta da durmadım hep oturdum. Oradan kahvaltı yaptık toplasan 15 dk yürümüşümdür. Eve geldim uzanıyordum 1 saat kadar oldu Tv izliyordum birden hararetlendim ellerim titredi tansiyonumu ölçtüm hemen 11/7 ama ayakta dursam bayılırdım uzandım. Ensemden soğuk soğuk terledim. Kan şekerim mi düştü anlamadım ki. Hiç böyle olan var mı kızlar aranızda. İyi ki dışarda böyle olmadım kesin bayılmıştım.