2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Çok şükür iyi gidiyor her sey bencede yapıyla alakalı uzunlugunuz cok iyi masallah dikkat edin kendinize saglıkla kucagınıza alacagınıza inanıyorum inşallah, bende iyiyim 2. Göz için doktorumdan sonra detaylı ultrason için gittim bende bebegimin 1 hafta önden gidiyor gelişimi sat göre 20+2 iken ultrasona göre 21+2 cıktık . Bebek cok iyi rahim agzı cok iyi denildi sağ üstte 2.7x1.3 lük bir kanama alanım daha varmıs plasenta arkasında yok us bu iyi bir sey dedi kafana bile takma dedi bunu . Yeni bir kavram ile tanıstım ama sol uterin arterde diastolik çentikleşme varmıs cok yokmus az ama perinatolog her zaman olmasada bazen annenın ilerleyen dönemde tansiyon problemi yasayabilecegını veya 29. Ve 30. Haftalardan sonra bebegin gelişmeyecegini ve düşük agırlıklı erken doguma sebep olabilecegini soyledi bu biraz sıktı canımı ama doktoruma sordugumda her zaman olmaz korkmana gerek yok takip ederiz yalnızca dedi , suan tansıyonum 11-6 ,12-7 cıkıyor hayırlısı olsun inşallah 🙏
Tansiyonun da normal canım şuan. Benim içinde doktor erken doğumun sadece bir ihtimal olacağını söylemişti. Doktorlar bize en kötü olasılığı söylemek zorundalar olacağından değil ama biz yine de tedirgin oluyoruz ister istemez. İnan ben 30.haftayı geçsem yaşam sınıfını atlatsam rahat edeceğim diyordum. Ama tabi doktor 39 a kadar bile gelirsin dedi. Yat dinlen ayakta durma gerçekten zor bir hamilelik süreci geçiriyoruz Allah yardımcımız olsun. Hayır herkesin çocuğu içerde urgana bağlı da sanki bizimkisi pamuk ipliğine bağlı iki iş yapıyoruz kendimizi yormadan acaba bişi oldu ku diye tedirgin oluyoruz 😀 inşallah geçecek canım. Bu arada benim de ilk günden bu yana hep önce gidiyor. Normalde 23+0 olmam lazım ama 24+0 hesaplıyor doktorum. Ondan yana sıkıntım yok gelişsin de yeter. Ne kdar bizimle kalırsa o kdar iyi gelişimi için.

20221107_111208.jpg
arkadaslar nubdan anlayan var mı. Sizce cinsiyet nedir

Nasılsınız kızlar,
Ben hiç iyi değilim..
20+0'da detaylı ultrasona girdik. Kalpte parlak nokta, beyinde kist, bağırsakta ekojenite olmak üzere 3 tane soft marker gördü doktorum. Fetal dna istedi dün kan verdim, sonuç bekliyorum.
Böyle belirtileri olup da sağlıklı doğan bebek hikayeleri var mı? Benim gibi zor durumda olan arkadaşlar var mı?
Sevgiler
Çok geçmiş olsun, bana da detaylı ultrasonda kalpte beyaz nokta var denildi ama açıkçası bunu önemsemedi doktor 30. Haftadan geçiyor dedi.
Doktorunuz bu konu hakkında size ne dedi o daha önemli

kızlar daha önce bebek bezi kullanan var mı hangi markayı önerirsiniz? yenidoğan için kaç numara kaç paket almak gerekir ortalama
Oğlumda hep prima premium care kullandım ama şimdi almam mümkün değil, baby turco alacağım

Çok geçmiş olsun, bana da detaylı ultrasonda kalpte beyaz nokta var denildi ama açıkçası bunu önemsemedi doktor 30. Haftadan geçiyor dedi.
Doktorunuz bu konu hakkında size ne dedi o daha önemli
Canım bunlara (kalpte parlak nokta, bağırsakta parlaklık, beyinde kist vb) soft marker adı veriliyor
Hemen her bebekte oluyor, önemli olan 1 tane olması. 1 den fazla olduğunda doktor risk olduğunu söylemek zorunda.
1 tane varsa ultrason ile takibe devam ediliyor
Benim 3 tane var, o yüzden doktorum baktırmamız gerek dedi
Adamı darladığım mesajlardan birine şöyle cevap yazmıştı

Eklentiler

• 001B844E-4DA0-4C02-8903-51027A9B3255.jpeg
    001B844E-4DA0-4C02-8903-51027A9B3255.jpeg
    124,8 KB · Görüntüleme: 76
Tansiyonun da normal canım şuan. Benim içinde doktor erken doğumun sadece bir ihtimal olacağını söylemişti. Doktorlar bize en kötü olasılığı söylemek zorundalar olacağından değil ama biz yine de tedirgin oluyoruz ister istemez. İnan ben 30.haftayı geçsem yaşam sınıfını atlatsam rahat edeceğim diyordum. Ama tabi doktor 39 a kadar bile gelirsin dedi. Yat dinlen ayakta durma gerçekten zor bir hamilelik süreci geçiriyoruz Allah yardımcımız olsun. Hayır herkesin çocuğu içerde urgana bağlı da sanki bizimkisi pamuk ipliğine bağlı iki iş yapıyoruz kendimizi yormadan acaba bişi oldu ku diye tedirgin oluyoruz 😀 inşallah geçecek canım. Bu arada benim de ilk günden bu yana hep önce gidiyor. Normalde 23+0 olmam lazım ama 24+0 hesaplıyor doktorum. Ondan yana sıkıntım yok gelişsin de yeter. Ne kdar bizimle kalırsa o kdar iyi gelişimi için.
Evet canım valla herkesin çocuğu içerde urgana bağlı da sanki bizimkisi pamuk ipliğine bağlı ne guzel betimledin oyle 🤣🤣🤣 annemde oyle dıyor hep sen düşecek sanıyorsun cunku doğum sancısı cekmedin doğum görmedin diyor okadar ıkınmaya okadar rahim acılmasını bekliyorsun ki onu ysasan düşmesinin ne kadar zor oldugunu anlarsın diyor ,7 cocuk dogurmus annem ilk 5i normal doğum sorunsuz sekılde , son cocugunu 42 yasında Doğurdu sorunsuz . Kız kardesimde sorunsuz bir gebelik gecirdi ,herkesin imtihanı farklı işte inşallah cıkmaz ilerde tansiyon veya gelişme geriliği . Bebiş önde gıdıyormus inşallah gerilemez rabbim zamanında saglıkla doguralım inşallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻💖💖💖

Canım bunlara (kalpte parlak nokta, bağırsakta parlaklık, beyinde kist vb) soft marker adı veriliyor
Hemen her bebekte oluyor, önemli olan 1 tane olması. 1 den fazla olduğunda doktor risk olduğunu söylemek zorunda.
1 tane varsa ultrason ile takibe devam ediliyor
Benim 3 tane var, o yüzden doktorum baktırmamız gerek dedi
Adamı darladığım mesajlardan birine şöyle cevap yazmıştı
Bence de fazla uzmemeye çalış kendini, burun kemiği ense kalınlığı vs normal, inşallah gelip geçicidir.
Rabbim ferahlık versin

Kızlar pijama gecelik işini naptınız? Ben bu lohusa setlerinden almaktan vazgeçtim 2 gündür bak bak beynim yandı ve hiç beğendiğim bir şey bulamadım 🙄
1 gömlek gecelik almıştım 2 tane de düğmeli pijama takımı alıcam. Lohusa seti yerine de kendime beyaz fistolu bi elbise aldım foto çekilceğimizde onu giyicem 2. Gün 😂

X