2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kizlar 8+4 teyiz.Sabahlari bazen miğde bulantısı oluyor gün içinde bazen öğürme oluyor.İlk zamanlar tiksinme vardı biraz şimdi onlarda yok.Migde bulantım yok denecek kadar az.ilk gebelikte kızımda çok kusmadim ama mutfak kokusu migdemi bulandırıyordu.Tiksinmede oluyordu ama kaçıncı haftada unuttum.Acaba sizin ikinci gebelikte az bulantıyla mi geçirdiniz.ilk gebelikte aynı cinsiyet olan anneler var mı
Tebrikler 🎊 benim ilki kizdi 10 gun kadar hafif bulantim olmustu. Cok kolaydi gebelikte, dogumda masallah 🤲🍀 Bu erkek, basindan beri bulantim var. Simdi bile az az var. Cok zorladi. Simdi de genital bolge agrisiydi, nefes darligiydi, çabuk yorulma bilmem ne hala zorluyor ama sukur saglikla gelsin oglum 🤲🌾 sizin ilkse bosverin cinsiyeti keyfine bakin 😇😇

Kizlar 8+4 teyiz.Sabahlari bazen miğde bulantısı oluyor gün içinde bazen öğürme oluyor.İlk zamanlar tiksinme vardı biraz şimdi onlarda yok.Migde bulantım yok denecek kadar az.ilk gebelikte kızımda çok kusmadim ama mutfak kokusu migdemi bulandırıyordu.Tiksinmede oluyordu ama kaçıncı haftada unuttum.Acaba sizin ikinci gebelikte az bulantıyla mi geçirdiniz.ilk gebelikte aynı cinsiyet olan anneler var mı
Bir kizim var,bulantilarim altinci haftada baslayip 17-18. Haftalara kadar surmustu,yine hamileyim ve yine kizim olacak insallah,tum her sey ayni,hatta tiksindigim seyler bile ayni,ilk kizimda da ilk et ve bulgurdan tiksinmistim bunda da ayni.Doktor cinsiyeti soylemeden kiz demistim o kadar her sey benzerdi ki.Ama tabi herkeste ayni olacak diye bir sey yok

Ilk hamileligimde mide bulantim yok denecek kadar azdı, ikincide yogun yaşadim kusma yoktu ama sürekli ağzımda kötü bir tat kussam rahatliycam gibi, kokulara karşı aşırı hassasiyet vardi mutfaktaki kokular ve sabun şampuan kolonya kokusuna dayanamiyordum oyuzden kız herhalde diye düşündüm ama ikincisi de erkek. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤️

Sizin 3. hamilelik mi. Benim ikinci hamilelik. Bir.oğlum var bu bebegim de erkek.Kiz cocuk.duygusunu da tatmak istedigim icin şimdiden acaba 3. yu yapabilir miyim diye dusunuyorum😂Daha bu bebek doğmadan 3. dusunmem de ayri bir tuaflik😂😂

Canım, Allah herkese tattırsın bu duyguyu neden düşünmeyeceksin tabiki isteyebilirsin. Ben de 2. Hamileliğimde erkek duygusu tatmak istedim, bu kız olursa üzüleceğim anlamına gelmez. Erkeğin de kızın da yeri ayrı. Gönlünden geçiyorsa çok ara vermeden düşünebilirsin
Bu ara da cocuklarinizin aralarinda kac yas var.

30 ay var ikisinin arası. Biri 10 biri 7 buçuk yaşında Allah’ın izniyle 🥰

Canım, Allah herkese tattırsın bu duyguyu neden düşünmeyeceksin tabiki isteyebilirsin. Ben de 2. Hamileliğimde erkek duygusu tatmak istedim, bu kız olursa üzüleceğim anlamına gelmez. Erkeğin de kızın da yeri ayrı. Gönlünden geçiyorsa çok ara vermeden düşünebilirsin

30 ay var ikisinin arası. Biri 10 biri 7 buçuk yaşında Allah’ın izniyle 🥰
Yaa cok guzel masallah ne guzel buyumusler bu 3. size daha kolay olur. Ben de eger dusunursem tabi en fazla 3 yas aralarinda dusunurum de bakalim bu saglicakla kucagimiza alalim da zaman ne gosterecek😍

Leedong Leedong merhaba nasılsınız nasıl oldunuz , aklıma geldınız bir an dua ettim size , merak ettim sizi daha iyisinizdir inşallah 🙏💖
Merhaba canım iyiyim rahim ağzı uzunluğum 39 mm olmuş ama doktorum çok iyi bir değer dedi haftasına göre. Açılmama baktı yine aynı değişmemiş dedi. 16 kasıma yine randevu verdi o zaman da aynıysa demekki yapıyla alakası vardır korkulacak bişi yoktur dedi. Yine de dinlen ayakta durma fazla yürüme falan dedi. Progestan ve magnezyuma da devam. Bakalım inşallah şu 30.haftama kadar geleyim de ondan sonra 32/34/36 inşalalh bu haftalarımı da görmek nasip olsun hepimize Kızlar.
Zor süreçlerden geçiyoruz birisi bitiyor birisi başlıyor. Hepimizin uğraştığı başka şeyler var sağlıkla gelsinler de Gerisi hallolur.
Sen nasıl oldun canım nasılsın?

Sevgili anneler,
Hepsiburada da Rossmann alışverişinde 100tl ye 30tl indirim var. Babydream markasının pudra kokulu kirli bebek bezi torbaları var. Islak mendil gibi dış ambalajı. İçinde 100 adet var. 35 tl gibi birşeydi sanırım indirimli hali. Benim gibi özel koku tutan çöp kovası almayacak ve poşet sıkıntısı çekecekler için ideal ürün. Kokusu çok güzelmiş ve baya tutuyormuş. Yorumları okuyunca hemen aldım. Bir bakın bence…

Kızlar benim de doğum yapan annelere bir sorum olacak. Bebek doğduğunda ameliyathanede kundaklanıp getiriliyor odaya, kundak için nasıl bir ürün almak gerekli hastane için? Müslin çok ince kalır gibi. Pazen battaniyeler var daha mı kullanışlı olur sizce?
Hastane çıkışı içindeki penye battaniyeye ek kalın bir peluş battaniye mutlaka olmalı. Ben Adana'dayım ve ilk doğumum da Mart'ta olmuştu. Gömlekle gezilecek havaları. İki battaniyeye sarıp bir de çorap giydirdi hemşire üşümesin diye. Pazen kumaş alıp diktirebilirsiniz ben öyle yapmıştım ve sonra çok işime yaradı evde de.

kızlar daha önce bebek bezi kullanan var mı hangi markayı önerirsiniz? yenidoğan için kaç numara kaç paket almak gerekir ortalama

Sizin tamamen mi kapliyordu rahim ağzını? Benim de 12.haftalarda plasenta alt yerlesimli demisti perinatalog, 21.haftadaki detaylıda yukarı çıkmıştı. İnşallah çıkar 28e kadar düzelebilir diyorlar bebek büyüdükçe yukarı çıkıyor genellikle
Tamamen kapatmıyor ama çok yakına konumlanmış dedi doktor. Bakalım hayırlısı .)

kızlar daha önce bebek bezi kullanan var mı hangi markayı önerirsiniz? yenidoğan için kaç numara kaç paket almak gerekir ortalama
Ben şahsi fikrimi söylüyorum ilk çocuğumda da öyle yapmıştım şimdide öyle yapmayı düşünüyorum. Bez stoğu yapma çünkü çocuktan çocuğa durum değişiyor. Bana 1 numara bi paket al kullanamazsın demişlerdi hemen büyüyor falan ama benim çocuğum o kadar kakalı bir çocuktu ki günde 20 kakalı bez atıyordum. 1 numaradan yaklaşık 10 paket falan bitirdim 15 güne. Marka işine gelince de ben sleppy ile başlamıştım çocuk biraz büyüyünce çiş geçmeye başladığı için molfixe geçtim bir süre sonra oda geçirmeye başlayınca primaya geçtim ve orda final verdim. Benim mantığım şuydu bez çocuğun üzerinde ne kadar duruyor. Bezin çocuğumun üzerinde durma süresi uzadıkça kaliteyi yükselttim ki pişik vs olmasın diye. Şimdide aynı mantıkla ilerlemek istiyorum. Sleppy zaten marka olarak geliştirdi kendini ve kullanan çoğu kişi memnun bakalım pişik vs olmaz ise yine aynı ilerleyceğim. Ucuzdan pahalıya :)

Çok şükür iyi gidiyor her sey bencede yapıyla alakalı uzunlugunuz cok iyi masallah dikkat edin kendinize saglıkla kucagınıza alacagınıza inanıyorum inşallah, bende iyiyim 2. Göz için doktorumdan sonra detaylı ultrason için gittim bende bebegimin 1 hafta önden gidiyor gelişimi sat göre 20+2 iken ultrasona göre 21+2 cıktık . Bebek cok iyi rahim agzı cok iyi denildi sağ üstte 2.7x1.3 lük bir kanama alanım daha varmıs plasenta arkasında yok us bu iyi bir sey dedi kafana bile takma dedi bunu . Yeni bir kavram ile tanıstım ama sol uterin arterde diastolik çentikleşme varmıs cok yokmus az ama perinatolog her zaman olmasada bazen annenın ilerleyen dönemde tansiyon problemi yasayabilecegını veya 29. Ve 30. Haftalardan sonra bebegin gelişmeyecegini ve düşük agırlıklı erken doguma sebep olabilecegini soyledi bu biraz sıktı canımı ama doktoruma sordugumda her zaman olmaz korkmana gerek yok takip ederiz yalnızca dedi , suan tansıyonum 11-6 ,12-7 cıkıyor hayırlısı olsun inşallah 🙏

Son düzenleme:
Hastane çıkışı içindeki penye battaniyeye ek kalın bir peluş battaniye mutlaka olmalı. Ben Adana'dayım ve ilk doğumum da Mart'ta olmuştu. Gömlekle gezilecek havaları. İki battaniyeye sarıp bir de çorap giydirdi hemşire üşümesin diye. Pazen kumaş alıp diktirebilirsiniz ben öyle yapmıştım ve sonra çok işime yaradı evde de.
peluş koyucam canım bi tane de orta kalınlıkta koyayım dedim işte penye ve müslinler çok ince geldi, pazen daha mantıklı gibi

merhabalar,

6-8 haftalık ultrason görüntülerinize göre baktığınızda bu ramzi teorisi tahminleri tuttu mu acaba?

Sevgili anneler,
Hepsiburada da Rossmann alışverişinde 100tl ye 30tl indirim var. Babydream markasının pudra kokulu kirli bebek bezi torbaları var. Islak mendil gibi dış ambalajı. İçinde 100 adet var. 35 tl gibi birşeydi sanırım indirimli hali. Benim gibi özel koku tutan çöp kovası almayacak ve poşet sıkıntısı çekecekler için ideal ürün. Kokusu çok güzelmiş ve baya tutuyormuş. Yorumları okuyunca hemen aldım. Bir bakın bence…
Ben de aldım 3 paket 🥳

X