Senin tansiyonun ne zaman yükselmeye başlamıştı peki canım?Evet canim doguma kadar coraspirin kullanmistim
Ayy maşallah kocaman olmuşkızlar ben çok tombalak birşey oldum yakarşıdan karşıya geçerken otobüste falan hep yer veriyorlar bana
Yirminci haftadan sonraSenin tansiyonun ne zaman yükselmeye başlamıştı peki canım?
Selamlar, 12.hafta civarı bana da aynısı söylenmişti, dün 21.hafta doldu düzelmişti. bu durum daha önceki kontrollerde cıkmamış mıydı senin? düzelme ihtimali var, yuzde 90 düzeliyor diye okumuştum. ben calısıyorum bir de 4.5 yasında oglum var oyuzden sürekli yatmadım ama ağır kaldırmamaya, çok uzun süre ayakta kalmamaya dikkat ettim.Merhaba kızlar ben çalıştığım için fazla aktif olamadım bu zamana kadar ama bu hafta sonu işi bırakıyorum inşallah daha fazla araniza katılırım artık ben bugün kontrole gittiğimde doktorum bebeğin eşi aşağıda rahim ağzını kapatmak üzere böyle devam ederse sezeryanla doğum yapmak zorunda kalırsın dedi ve bir sürü yasak koydu alttan muayene vb gibi daha önce bu durumu yaşayıp eşi yukarı çıkan var mı acaba
Sagolasin canim cok şükür. Sanirim kan akimi azaliyo. Intte soyle yaziyor.Canım hadi geçmiş olsun sen de atlattın hayırlısıylabu çentikleşmeden kastı damar basıncı mı acaba? Bu bende de var çünkü. Hamileliğimin ilk haftaları doktorum farketmişti incelerken rahimi. Uterustaki damarlardan birinde basınç fazla coraspine başlayalım 32. Haftaya kadar dedi o zamandan beri her gün içiyorum ben sanırım 8. Hafta falandı başladığımda. Eğer kullanılmazsa ileriki dönemlerde yüksek tansiyon ya da erken doğum komplikasyonlarına sebep olabilir demişti. Ben her gün içtim ve detaylıda doktora sordum o damar normale dönmüş yani asprin iyi gelmiş ama tabi devam ediyorum içmeye, sen de başla faydası olur düzelir merak etme
valla alışveriş yaptım ama hep kışlık aldım ben şuan geçiş dönemi diye eldekilerle idare ediyorum ben sevdim ya hamileliği valla göstere göstere geziyorumMq
Ayy maşallah kocaman olmuşben çok bol giyiniyorum saklamak için
Bana hic tansiyondan yapar vs demedi ama bu gebelik zehirlenmesi dedigi sey zaten yuksek tansiyon degil mioyle okumustum.Benim de tansiyonum 10-5 ve 9-5 çıkıyor hep normal. Benim doktor bu basıncın yüksek tansiyona sebep olabileceğini söyledi yani tansiyondan dolayı damar öyle değil aslında önlem alınmazsa yüksek tansiyona sebebiyet verebilir şeklinde açıklamıştı
maşallah kuzuya, sağlıkla gelsin inşallah :) ben de tekmeleri görüntülü hissettim çok tatlı bir his gercektenBende bugun detayli ultrasonu yaptırdım cok şükür. Bebek iyi hic sorun yok 380 gr olmuş. Ben hic kilo almadim resmen. bebek gelişimi iyi mi diye cok merak etmistim sukur dr gelisiminde sorun yok normal dedi.
Bende sadece rahmi besleyen sag sol damarlarin sag tarafinda centiklesme varmis. Coraspirin verdi 32 hafta bitimine kadar kullanicam. Cok nadir gorulen bisey degil karsilasiyoruz bu durumla ama önlem amacli coraspirin kullandiricam dedi. Bu durumu bilen yada daha once yasayan var mi.
Bebegin fotosunu da ekledim. Umarim sorunsuz kavusurum bebeğimehepimiz saglikla kavusalim kokularini alalim ayy yüzünü gorunce cok duygulandim ya ekran fotosu yapasim var ben onun 8cin endiselenirken o da beni tekmeliyo suan aa bir de ultrasonda tekme atisini gorurken karnimdan da ayni anda hissettim allah im nasil guzel bisey bu duygu Allah saglikla sihatle isteyen bekleyen herkese nasip etsin
Evet gebelik zehirlenmesi yani preeklamsi yuksek tansiyona bagli gelisiyor malesefBana hic tansiyondan yapar vs demedi ama bu gebelik zehirlenmesi dedigi sey zaten yuksek tansiyon degil mioyle okumustum.
Bana da bugün otobüste ilk defa yer verdiler çok tuhaf hissettimkızlar ben çok tombalak birşey oldum yakarşıdan karşıya geçerken otobüste falan hep yer veriyorlar bana
Sagol canim benimmaşallah kuzuya, sağlıkla gelsin inşallah :) ben de tekmeleri görüntülü hissettim çok tatlı bir his gercekten
canım önceki hamileliğimde plasentada notch notu düşmüştü perinatalog, bu da senin dediginle aynı şey sanırım, rahmi besleyen damarlardan birinde direnç gibi bişeydi. doktoruma sormustum ileride tansiyon gelişme riskin olusabilir demişti, bu bir öngörü kesinliği yok. kaybolma ihtimali de var takip dısında bir tedavisi yok demişti herhangi birşey kullanmadım bebegim de cok saglıklı dogdu hamilelik boyunca da herhangi bir sıkıntımız olmadı cok şükür. endişelenme sen coraspirin de kullanacakmışsın önlem olarak, inşallah saglıkla kavuşacaksın minnoşa
canım doktoruna whatsuptan ulasabiliyor musun? en saglıklısı ona sorman aslında, senin tüm takiplerini yapıp durumunu en iyi bilen o çünkü ve önemli bir konu bence.Kızlar doktor bana hiç bir sorun yok gayet iyi dedi. Ben hiç cinsel ilişki meselesini sormadım başından beri o da bişey dmeediEşimlede hamileliğin başından hiç yakınlaşmadık. Bi sakıncasınvar mıdır? Siz ne durumdasınız bu konuda
Valla bize doktor en başından beri hiç bişey demedi biz de sormadık ama ill 3 ay tedbir amaçlı pek yanaşmadık yine de. Sonrası tam gaz devamKızlar doktor bana hiç bir sorun yok gayet iyi dedi. Ben hiç cinsel ilişki meselesini sormadım başından beri o da bişey dmeediEşimlede hamileliğin başından hiç yakınlaşmadık. Bi sakıncasınvar mıdır? Siz ne durumdasınız bu konuda
Yok canım maili var sadece telefon vermiyor. Acil bir durumda hemşireyi falan arıyorsın hastaneden.canım doktoruna whatsuptan ulasabiliyor musun? en saglıklısı ona sorman aslında, senin tüm takiplerini yapıp durumunu en iyi bilen o çünkü ve önemli bir konu bence.
Bende aynı durum hiç konuşmadık.Valla bize doktor en başından beri hiç bişey demedi biz de sormadık ama ill 3 ay tedbir amaçlı pek yanaşmadık yine de. Sonrası tam gaz devam
o zaman sıkı takip edelim biz de artıkYirminci haftadan sonra
Sagolasin canim cok şükür. Sanirim kan akimi azaliyo. Intte soyle yaziyor.
Normalde gebelik ile birlikte rahimi besleyen damarlardaki direnç azalır ve rahime dolayısı ile plasenta ve bebeğe olan kan akımı artar. Bu direncin azalmaması ve kan akımının düşük kalması durumunda doppler akım eğrilerinde çentikleşmeler gözlenir.
Bugun ictim aspirini devam edicem dr un dedigi sureye göre. Snnde düzelmiş cok şükür. Ayni seyde olabilir. Bana gebelik zehirlenmesi bebek gelisiminde sorun olabilir dedi. O esna tam ne soyledi anlamadim bile ses kaydi acmistim tekrar dinledim. Intte oyle arastirdim. Insallah benimde duzelir.
canım preeklampsi demiş olabilir. gebelik zehirlenmesi yani yüksek tansiyona bağlı oluyor evet. bence korkma sen asprin iyi geliyor düzenli tansiyon takibi yap yeterliBana hic tansiyondan yapar vs demedi ama bu gebelik zehirlenmesi dedigi sey zaten yuksek tansiyon degil mioyle okumustum.
bizim ilk haftalar yasaktı sonra da eşim korktu benim de işime geldi böyle vallaKızlar doktor bana hiç bir sorun yok gayet iyi dedi. Ben hiç cinsel ilişki meselesini sormadım başından beri o da bişey dmeediEşimlede hamileliğin başından hiç yakınlaşmadık. Bi sakıncasınvar mıdır? Siz ne durumdasınız bu konuda
acil durum diye arasana hemşiresiniYok canım maili var sadece telefon vermiyor. Acil bir durumda hemşireyi falan arıyorsın hastaneden.
bende ilk başlarda tuhaf hissediyordum şimdi alıştım kendimi yaşlı teyzeler gibi hissediyorumBana da bugün otobüste ilk defa yer verdiler çok tuhaf hissettim