2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Selamlar, 12.hafta civarı bana da aynısı söylenmişti, dün 21.hafta doldu düzelmişti. bu durum daha önceki kontrollerde cıkmamış mıydı senin? düzelme ihtimali var, yuzde 90 düzeliyor diye okumuştum. ben calısıyorum bir de 4.5 yasında oglum var oyuzden sürekli yatmadım ama ağır kaldırmamaya, çok uzun süre ayakta kalmamaya dikkat ettim.
sezaryen dogum da yapabilirsin endişelenme bebegin suan etkilendigi bir durum yok, takiplerini sık sık yaptırırsın örnegin 2 haftada bir, inşallah zamanla düzelir moralini yüksek tut, stres yapıp bebişini de strese sokma canım

Kızlar doktor bana hiç bir sorun yok gayet iyi dedi. Ben hiç cinsel ilişki meselesini sormadım başından beri o da bişey dmeedi Eşimlede hamileliğin başından hiç yakınlaşmadık. Bi sakıncasınvar mıdır? Siz ne durumdasınız bu konuda

Sagolasin canim cok şükür. Sanirim kan akimi azaliyo. Intte soyle yaziyor.
Normalde gebelik ile birlikte rahimi besleyen damarlardaki direnç azalır ve rahime dolayısı ile plasenta ve bebeğe olan kan akımı artar. Bu direncin azalmaması ve kan akımının düşük kalması durumunda doppler akım eğrilerinde çentikleşmeler gözlenir.
Bugun ictim aspirini devam edicem dr un dedigi sureye göre. Snnde düzelmiş cok şükür. Ayni seyde olabilir. Bana gebelik zehirlenmesi bebek gelisiminde sorun olabilir dedi. O esna tam ne soyledi anlamadim bile ses kaydi acmistim tekrar dinledim. Intte oyle arastirdim. Insallah benimde duzelir.

Bana hic tansiyondan yapar vs demedi ama bu gebelik zehirlenmesi dedigi sey zaten yuksek tansiyon degil mioyle okumustum.

maşallah kuzuya, sağlıkla gelsin inşallah :) ben de tekmeleri görüntülü hissettim çok tatlı bir his gercekten
canım önceki hamileliğimde plasentada notch notu düşmüştü perinatalog, bu da senin dediginle aynı şey sanırım, rahmi besleyen damarlardan birinde direnç gibi bişeydi. doktoruma sormustum ileride tansiyon gelişme riskin olusabilir demişti, bu bir öngörü kesinliği yok. kaybolma ihtimali de var takip dısında bir tedavisi yok demişti herhangi birşey kullanmadım bebegim de cok saglıklı dogdu hamilelik boyunca da herhangi bir sıkıntımız olmadı cok şükür. endişelenme sen coraspirin de kullanacakmışsın önlem olarak, inşallah saglıkla kavuşacaksın minnoşa

Sagol canim benim aynen raporda sag uterin arter dopplerde notch izlendi yaziyo. Umarim geçecektir. Dr da endiseli degildi önlem alalim biz dedi. En azindan soyledigi seye bir onlem alinabiliuor o yuzden ic8m rahat oluyor. Ama iste bazen beynimiz duygularimizin önüne gecemiyo k3ndi kendime endişe yarattim.

canım doktoruna whatsuptan ulasabiliyor musun? en saglıklısı ona sorman aslında, senin tüm takiplerini yapıp durumunu en iyi bilen o çünkü ve önemli bir konu bence.

Valla bize doktor en başından beri hiç bişey demedi biz de sormadık ama ill 3 ay tedbir amaçlı pek yanaşmadık yine de. Sonrası tam gaz devam

canım doktoruna whatsuptan ulasabiliyor musun? en saglıklısı ona sorman aslında, senin tüm takiplerini yapıp durumunu en iyi bilen o çünkü ve önemli bir konu bence.
Yok canım maili var sadece telefon vermiyor. Acil bir durumda hemşireyi falan arıyorsın hastaneden.
Valla bize doktor en başından beri hiç bişey demedi biz de sormadık ama ill 3 ay tedbir amaçlı pek yanaşmadık yine de. Sonrası tam gaz devam
Bende aynı durum hiç konuşmadık. Dün kontrol vardı sorucaktım unuttum. Yasak olsa söylerdi heralde Bizde tık yok 4-5 aydır

Yirminci haftadan sonra
o zaman sıkı takip edelim biz de artık
Bana hic tansiyondan yapar vs demedi ama bu gebelik zehirlenmesi dedigi sey zaten yuksek tansiyon degil mioyle okumustum.
canım preeklampsi demiş olabilir. gebelik zehirlenmesi yani yüksek tansiyona bağlı oluyor evet. bence korkma sen asprin iyi geliyor düzenli tansiyon takibi yap yeterli

bizim ilk haftalar yasaktı sonra da eşim korktu benim de işime geldi böyle valla

tatildeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…