- 3 Eylül 2020
- 598
- 1.626
ah ah sorma her seferinde orada bi nefes almayı unutuyorum. ay utanıyordum halimden tek değilmişim demek kiah kuzum ben de öyleyim hele doktor o jeli sıkıp cihazı koyuyor ya karnıma ekranda görene kadar sanki 10 sene geçiyor
Ben de bunu düşünüp doona almaktan vazgeçtim. Çocuk iki büklüm saatlerce orada nasıl yatsın kiBen de doona konusunda çok kararsızım ikinci el piyasası olması çok iyi ve kullananlar o kadar övüyor ki ama anlamadığım şey bebeğin ilk 6 ay 180 derece yatay pozisyonda uyuması gerek iskelet yapısı için, ayrıca oto koltuklarında 45dkdan fazla kalması oksijeni doğru açıdan almadığı için ciğer gelişimini etkiliyormuş. Bu doona kullananlar çocuk uyuyorsa uzun süre geçtiyse uyandırıp alıyorlar mı doona’dan çocuğu kafamda bir türlü oturmuyor, dışarı çıktım mesela günü geçireceğim o kadar saat doona da zararlı değil mi çocuğa ama zararlı olsa bu kadar insan nasıl bayılarak kullanıyor olabilir? Sen anlarsan bana da söyle lütfen :)
Ay ne güzel ya çok heveslendim, ben hala hissedemedim oğlumu çok merak ediyorumKızlaaaaaar inanmayacaksınız ama bebeğin tekmesini hafifçe karnımda gördüm bugün. Yan yatmıştım aşağı toplanmış yine bende elimle dürttüm toplanma kızım anne çişe gitmekten yoruldu dedim sonra toplanmam geçti pozisyonu düzeldi demek ki. Sırt üstü yattım tam dalıcam çok güçlü tekmeler atmaya başladı sen misin onu diyen der gibi. Karnımı açtım o anki heyecanla bi baktım sadece bir tanesini gözle gördüm karnım hafifçe havaya kalktı ayyyyyyy anlatılmaz yaşanır ne güzel şeylermişartık başladı bizim tekmelemeler iyice
Gecmis olsun acil şifalar diliyorumSelam kızlar, bu öksürük olayı bir salgın boyutunda resmen. Şuan acildeyim ve gelen çoğu kişi öksürük şikayetiyle geliyor.
Öksürük olayı iyice arttı, nefes aldirmayacak raddeye geldi tuttuğunda ve aşırı öksürmekten rahimde kasılmalar başlayınca bugün fakülteye polikliniğe gittim. Hoca olmadığı için bakamayacaklarini haftaya gelmemi söylediler acile yonlendirdiler. Neyse acilde surekli kan verip kalp EKG çekiyorlar nedendir bilmiyorum. Bakalım neler çıkacak.
Çok geçmiş olsun bi kaç kişide daha duydum nefessizlik boyutuna gidiyor dediler. Atlatırsın canım inşallah bir an önceSelam kızlar, bu öksürük olayı bir salgın boyutunda resmen. Şuan acildeyim ve gelen çoğu kişi öksürük şikayetiyle geliyor.
Öksürük olayı iyice arttı, nefes aldirmayacak raddeye geldi tuttuğunda ve aşırı öksürmekten rahimde kasılmalar başlayınca bugün fakülteye polikliniğe gittim. Hoca olmadığı için bakamayacaklarini haftaya gelmemi söylediler acile yonlendirdiler. Neyse acilde surekli kan verip kalp EKG çekiyorlar nedendir bilmiyorum. Bakalım neler çıkacak.
Ben de ilk defa doğru düzgün bu hafta hissetmeye başladım ama hızlı olacağını düşünmemiştimAy ne güzel ya çok heveslendim, ben hala hissedemedim oğlumu çok merak ediyorum
çok geçmiş olsun , bahsi geçmeyen bir salgın durumu var sanırım gerçekten. güzel haberlerle dönüşünü bekliyoruz inşallahSelam kızlar, bu öksürük olayı bir salgın boyutunda resmen. Şuan acildeyim ve gelen çoğu kişi öksürük şikayetiyle geliyor.
İnşallah biran önce iyileşirsin canım. benim de öyleydi, nefes alamıyordum kriz gibi tutuyordu öksürmekten çıkardım bir defasında. kasıklarım ağrıyordu, bebek için korkup bir kere kadın doguma kontrole gelmiştim ben de. onlara bişey olmuyor merak etme korunaklı yerdeler ama tabi kontrol ettirmekte yarar var. antibiyotigi 1 hafta kullandım, ilacın son günü hafifledi şikayetlerim. bu senenin hastalıgı da boyle olacak gibi, uzun süre geçmeyen öksürükler, Allah tüm hastalara şifa versin.Selam kızlar, bu öksürük olayı bir salgın boyutunda resmen. Şuan acildeyim ve gelen çoğu kişi öksürük şikayetiyle geliyor.
Canım endişe etme allahın izniyle bir sey olmayacak az kaldı zaten allahın izniyle , ben herkese drtaylıda vajinal rahim agzına baktırmalarını öneririm karından saglıklı bir ölçüm olmuyor maalesef, benım detaylıda muhakkak son olarak vajinal bakıp rahim agzımı kontrol edip ölçüm alıp oyle emin oldu sizde her gittiğinizde rica edin baksın tedbirli olmak gerekıyor caresi var cok sukur ilaçlarla bir sorun olsa dahi tedbirler alınabiliyorÜstten gözükmüyor zaten canım ben baskı var kasıklarımda bebek sürekli orada sertleşiyor bu seferki hatta sancılı oldu o yüzden doktoruma yazdım o da çağırdı beni. Alttan Rahimin durumuna bakmam lazım dedi çyle baktı. Bebeğin başında rahme dayanmış. Sanırım onun pozisyonuyla alakalı bir durum bu sancılar belki de rahim açıklığıyla ilgisi de yok doktor bakacak haftaya o zaman belli olavak işte yapıyla mı alakalı yoksa bebekle mi alakası var bakalım
Merhaba çok geçmiş olsun, kasılma dediğiniz kasıklara yakın bir baskı mı yoksa karın bölgesinde mi oluyordu? Benim de bazen karnım ağrı ile kasılıyor, gaz zannediyordum ama benzer bir durum mu merak et
Benim karnımın ortasında sertleşme kasılma oluyor arada. Kasıklarımda bi sıkıntı hissetmedim. Rahim uzunluğun iyi dedi ölçü vermedi. İlaç, iğne vs vermedi. Sadece çok sertleşme kasılma olursa hemen hastaneye git dedi. C.tesi tekrar bakıcak inşallah hayırlısı olur hakkımdabenim de benzer şikayetim var. bebekler mi hareket ediyor yoksa bağırsaklarım ya da idrar kesesi mi sıkıştırıyor da kasılma oluyor bilmiyorum ama karnım bölgesel olarak sertleşiyor. bugün randevum var soracağım.
doktor bi ölçüm verdi mi rahim ağzı uzunluğu ile ilgili? progesteron takviyesi başladı mı ya da? fitil iğne gibi.
bende de sertleşme kasılma oluyor ama kasıklarımda değil karın bölgemde oluyor. ama yine de rahat değilim
inşallah serklaja gerek kalmaz sizin de . bi arkadaşım doğuma kadar her hafta iğne oldu , rahim ağzı uzunluğu öyle sabit kaldı sağlıklı doğum yaptı inşallah bizim de böyle olur
Daha çok karnımın ortası sertleşiyor kasılıyor bebek dayanıyor sanki oraya toplanıyor gibi oluyor uzanınca biraz daha rahatlıyorum.Merhaba çok geçmiş olsun, kasılma dediğiniz kasıklara yakın bir baskı mı yoksa karın bölgesinde mi oluyordu? Benim de bazen karnım ağrı ile kasılıyor, gaz zannediyordum ama benzer bir durum mu merak ettim.
demek ki bi sıkıntı yok , hiç stres yapmaBenim karnımın ortasında sertleşme kasılma oluyor arada. Kasıklarımda bi sıkıntı hissetmedim. Rahim uzunluğun iyi dedi ölçü vermedi. İlaç, iğne vs vermedi. Sadece çok sertleşme kasılma olursa hemen hastaneye git dedi. C.tesi tekrar bakıcak inşallah hayırlısı olur hakkımda
benim aşağı doğru biraz inmişti ama rahim ağzını kapatmak üzere vs gibi bi şey demedi doktorum. istirahat edeceksin ve haftan daha erken yukarı çıkma ihtimali yüksek daha çok zaman var demişti öyle de oldu şükür.Merhaba kızlar ben çalıştığım için fazla aktif olamadım bu zamana kadar ama bu hafta sonu işi bırakıyorum inşallah daha fazla araniza katılırım artık ben bugün kontrole gittiğimde doktorum bebeğin eşi aşağıda rahim ağzını kapatmak üzere böyle devam ederse sezeryanla doğum yapmak zorunda kalırsın dedi ve bir sürü yasak koydu alttan muayene vb gibi daha önce bu durumu yaşayıp eşi yukarı çıkan var mı acaba
Haftan daha küçük büyüdükçe çıkar yukarı biraz daha, benim bi arkadaşımında aynı durumu vardı 37 hafta sonunda normal doğum yaptı, sağlıkla gelsin inşallahMerhaba kızlar ben çalıştığım için fazla aktif olamadım bu zamana kadar ama bu hafta sonu işi bırakıyorum inşallah daha fazla araniza katılırım artık ben bugün kontrole gittiğimde doktorum bebeğin eşi aşağıda rahim ağzını kapatmak üzere böyle devam ederse sezeryanla doğum yapmak zorunda kalırsın dedi ve bir sürü yasak koydu alttan muayene vb gibi daha önce bu durumu yaşayıp eşi yukarı çıkan var mı acaba
Kendimi iyi hissedince ve bebeğin hareketlerini de hissedince rahatlıyorum moralim düzeliyor, doktorum çok tehlikeli bi durum olarak bakmadı benim için, öyle olsa yatış verirdi diye düşünüyorum. C.tesi yi iple çekiyorumdemek ki bi sıkıntı yok , hiç stres yapmakarın bölgesi de kasılma aslında birçoğumuzda bu haftalarda ortaya çıkan bi şikayet demek ki normal diye düşünüyorum ben ama yine soracağım bugün doktoruma.
benim aşağı doğru biraz inmişti ama rahim ağzını kapatmak üzere vs gibi bi şey demedi doktorum. istirahat edeceksin ve haftan daha erken yukarı çıkma ihtimali yüksek daha çok zaman var demişti öyle de oldu şükür.
Tesekkurler canımGecmis olsun acil şifalar diliyorum
Evet her gelende nerdeyse öksürük var artık. Bende guz3l haberlerle dönmek istiyorum doğrusuçok geçmiş olsun , bahsi geçmeyen bir salgın durumu var sanırım gerçekten. güzel haberlerle dönüşünü bekliyoruz inşallah
Yok ben k.doguma gitmedim. Şuanda evham yapabileceğim bir durum yok, öksürük anında kasılma oluyor, sonra düzeliyor hemen. Şiddeti artarsa ve süresi artarsa , oksuruk disinda da baslarsa haber veririm doktoruma.İnşallah biran önce iyileşirsin canım. benim de öyleydi, nefes alamıyordum kriz gibi tutuyordu öksürmekten çıkardım bir defasında. kasıklarım ağrıyordu, bebek için korkup bir kere kadın doguma kontrole gelmiştim ben de. onlara bişey olmuyor merak etme korunaklı yerdeler ama tabi kontrol ettirmekte yarar var. antibiyotigi 1 hafta kullandım, ilacın son günü hafifledi şikayetlerim. bu senenin hastalıgı da boyle olacak gibi, uzun süre geçmeyen öksürükler, Allah tüm hastalara şifa versin.