- 15 Ocak 2023
- 3.893
- 4.768
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben deneyecektim ama hasta olunca cesaret edemedimKızlar bazılarımız oruc tutmayı deneyecekti. Nasıl geçti tutan arkadaşlar? Zorluyor mu?
Bugün hep kız bebekler gördük 4 aylık. Sizin kız mıydıEvet biz de 12 ye kadar oradaydık denk gelmişizdir kesinlikle
Ben tutuyorum, çok şükür iyi geçiyor. Herhangi bir zorlama olmuyor. Sütüm de etkilenmedi ama tabi bu benim tecrübemKızlar bazılarımız oruc tutmayı deneyecekti. Nasıl geçti tutan arkadaşlar? Zorluyor mu?
Uykusuzluk koymuyor mu açlıkla birleşinceBen tutuyorum, çok şükür iyi geçiyor. Herhangi bir zorlama olmuyor. Sütüm de etkilenmedi ama tabi bu benim tecrübem
Ayy Allah razı olsun kocandan bizimki bu akşam uyu uyan yaptı, uyku saati sekteye uğramıştı. Hatta ben biraz kestirdim, eşim de bunda uyuyacak göz yok dedi uyanınca. Genelde o bana göre daha hızlı uyutur.Benim bebiş bugün aylar sonra gündüz kesintisiz 2 saat uyudu ya bacaklarını tutarak dönme güncellemesi yüklenmiş
Kızlar valla bu erkekler işi biliyor ben bayadır gece uykusuna geçirmiyordum bebeği daha doğrusu 17 den sonra eşim laptop u kapattığı için bebeği hep o uyutuyordu. Bugünde boks dersi almaya başladı o vardı. Bende onu bekledim uyutsun diye zaten 22 de uyutuyoruz baya zor uyur beni uğraştırır diye geldi beni neden bekledin sandalyeye oturacaksın, white nose ilk çıkanı aç, çocuğu kucağına koy sallan emzirme sandalyesinde dedi. 10 dk da uyudu hiç bu kadar hızlı uyumamıştı. Adam rutin yapmış
Ben bu ara geceleri sık emziriyorum. Ataktan dolayı sürekli ağlayıp beni emiyor gece. E zaten kaliteli uyku olmadığı için kalkıp sahuru da çok kolay yapıyorum. (Normalde ben sahursuz tutardım eskiden.) yani açlık ve uyku birbirinden bağımsız biraz. Uykusuzluk kronik hepimizde var bence Pek açlık hissetmiyorum çok şükürUykusuzluk koymuyor mu açlıkla birleşince
Ben denemedim ama biberiyeyi demleyip spreyle saç diplerine sıktığını söylemişti biri iyi gelmiş dökülmeyi durdurmuşKızlar saç dökülmesi yaşayanlar, bir çözüm bulabildiniz mi? Kuaförüm şampuan önermişti ama etkili olacağına inanmadığım için almadım. İşe yarar önerisi olan var mı?
Ya onun oyuncak bebek saçlı dünya güzeli bir kızı varBugün hep kız bebekler gördük 4 aylık. Sizin kız mıydı
Haha bende odadan o naralarla çıktım valla eş uyutma tadını ben ilk kez yaşıyorum büyük kızım memede uyuyordu ya hep sadece benleydi, aşırı yıpratıcı bir şey Bizim bebeler düzeldi gibi sanki ya bugün bir iyiydikAyy Allah razı olsun kocandan bizimki bu akşam uyu uyan yaptı, uyku saati sekteye uğramıştı. Hatta ben biraz kestirdim, eşim de bunda uyuyacak göz yok dedi uyanınca. Genelde o bana göre daha hızlı uyutur.
Ben hep piş pışla uyuturdum. Şu an kocanın taktiğiyle kucağımda mayıştı, ben şokk
Bu atak beni de mahvetti. Yok yani her şeyi bozuldu bebeğin yaAh kızlar bu atak neymiş böyle çokkk zor sürekli huysuz uykunun içinde ağlıyor bazen hiç ağlamadan uyanırdı agularla filan duyardım sabahları şimdi çığırıyor resmen asla asla emmiyor öyle bağırıyor ki benden bu kadar dememe az kaldı bir yandan da sağıp vereyim diyorum vicdan yapıp ama nereye kadar ve yenidoğan zamanı gibi sağacak vaktim de yok e haliyle süt kesilecek duruma geldi bu kadarmış bizimde nasibimiz diyorum sonra ağlamaya başlıyorum bende hiç doğru düzgün emziremedim diye yani o atakta ben bunalımdayım
Ayyy düzeldi demeye korkuyorum ama maşallah diyelim bugün bizimki de ilk defa düzenli gündüz uykusu yaptı. Tabi şöyle bir durum var, bizimki tekrar silikon ucu istiyor emşyor emiyor ama bazı zaman kitliyor ağzını, uç gelince cop cop emmeye başlıyor garip bir kızHaha bende odadan o naralarla çıktım valla eş uyutma tadını ben ilk kez yaşıyorum büyük kızım memede uyuyordu ya hep sadece benleydi, aşırı yıpratıcı bir şey Bizim bebeler düzeldi gibi sanki ya bugün bir iyiydik
Ya bizde çok şaşırdık eşim gelip gidiyor hala mı uyuyor hala mı uyuyor bak çocuğa diyip durdu. Alışık değiliz 2 saat uyuyan bebeğe meme olayı bizde de oyun şeklinde daha iyi oldu 2 dk emip bırakıyor ama bence baya çekiyor bugün bez durumu daha iyiydi. Elini ısırıyormuş gibi yapıyorum, sonra öpüyorum, sonra yanakta pırt oyunu baya hoşuna gitti çaktırmadan emiyorAyyy düzeldi demeye korkuyorum ama maşallah diyelim bugün bizimki de ilk defa düzenli gündüz uykusu yaptı. Tabi şöyle bir durum var, bizimki tekrar silikon ucu istiyor emşyor emiyor ama bazı zaman kitliyor ağzını, uç gelince cop cop emmeye başlıyor garip bir kız
Bir şey söyleyeyim mi, birkaç hafta önce gece uykusu konusunda ben de utanırdım sadece sütle beslediğim halde. 2 kere kalkar, emzirir uykuya devam ederdik. En erken uyanışımız 9du. Şimdi ise 7.30da kalkıyoruz, gece kaç kere kalktığımı sayamıyorum bile. Bazen eşim çağırıyor, ben yeni emzirdim sanıp gözümü açamıyorum. Sırf bu yüzden her emzirmede saate bakıyorum ki çocuğun meme istediğini anlayayım diyeYa çok değil daha bir kaç hafta önce kaç saat uyuduğumu söylemeye utanacak kadar uyurduk biz ya. Şimdi ne değişti anlamıyorum
Hep aynı şekilde uyutmama rağmen şimdi kucaktan yatağa konduğu an gözleri açıyor
Ay çok sevindim senin adına. Emmeyen bebek de anneye ayrı bir zulüm. Hani kesin emmediğini bilsek mama alır veririz ama o kadar belliki sırf ataktan dolayı emmedikleri. İnsan bu sefer vicdanıyla savaşıyor. Ay tüm bebişler en kolay ve en sağlıklı şekilde beslensinlerYa bizde çok şaşırdık eşim gelip gidiyor hala mı uyuyor hala mı uyuyor bak çocuğa diyip durdu. Alışık değiliz 2 saat uyuyan bebeğe meme olayı bizde de oyun şeklinde daha iyi oldu 2 dk emip bırakıyor ama bence baya çekiyor bugün bez durumu daha iyiydi. Elini ısırıyormuş gibi yapıyorum, sonra öpüyorum, sonra yanakta pırt oyunu baya hoşuna gitti çaktırmadan emiyor