Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Uyanır uyanmaz kan ilacı hemen yumurta haşlıyorum. Sütünü içerse iştahlı yemiyor. Yumurta sarısı az beyazı yanında meyve püresi kahvaltısını yiyor o şekilde.Kızlar siz bebeğiniz sabah uyandığında süt/formül süt mü veriyorsunuz, yoksa yumurta vs kahvaltı mı
Maşallah oğlunun tüm dişleri bir yaşında çıkmış olacak sanki pijamaya asılma bizde de var ben de tuvalete kaçıyorum çıkana kadar kapıda bekliyor vuruyor altından parmaklarını sokmaya çalışıyorbenimki bazen sahte ağlıyor ama genelde söyleniyor mızmızlanıyor. maalesef sürekli peşimde eğer oturuyorsam üstüme tırmanıyor sürekli memeyi açmamı istiyor. ayaktaysam beni takip edip ağlıyor pijamama sataşıyor hatta pijamamı çekip indiriyor dün özellikle full böyleydi aşırı yıpratıcı gerçekten. bazen gidip tuvalette oturuyorum. onun olduğu odaya bilerek gelmiyorum. misal odada 3-4 kişi varsa bile bana gelmek istiyor bana çay bile içirmiyor. ben görünürde yoksam başkalarıyla gayet iyi takılıyor. hatta herkes diyo ki çok akıllı
selim de pek ek gıda yemiyor yarı yarıya düştü o hevesli çocuk gitti şimdi mama sandalyesine oturmak bile istemiyor.
bizimkinin sıkıntıları şöyle oldu,
-işe başladım (ayrıldık)
-sürünme/diş beraber geldi
-ayaklanma/diş yine beraber
-ayrılık kaygısı (8-9 ayda başlarmış)
-beraber grip olduk 2-3 hafta o sürdü
-şimdi yine diş çıkarıyor
ay yazarken ben yoruldum
Biz 3 haftadır iştahsız olduğumuzdan şuan sadece anne sütü ile güne başlıyor ben çalışıyorum sabahları işe gitmeden emzirip gidiyodum ilk uykusundan sonra 1 yumurta sarısı domates peynir yiyodu mama vermiyodum ama şuan ek gida yemiyor 2 3 kaşık dışında oyüzden gündüz önce anne sütü sonrada öğlen ben gelene kadar eğer canı isterse mama içiyorKızlar siz bebeğiniz sabah uyandığında süt/formül süt mü veriyorsunuz, yoksa yumurta vs kahvaltı mı
süt veriyorum kahvaltı hazırlasam da epeydir yemiyor.. ben gittikten sonra kahvaltı gibi yaptırıyorlarKızlar siz bebeğiniz sabah uyandığında süt/formül süt mü veriyorsunuz, yoksa yumurta vs kahvaltı mı
Ben hep ilk süt veriyordum ama artık ek gıdayı iyice arttırmam lazım o yüzden böyle yapmayı denicemUyanır uyanmaz kan ilacı hemen yumurta haşlıyorum. Sütünü içerse iştahlı yemiyor. Yumurta sarısı az beyazı yanında meyve püresi kahvaltısını yiyor o şekilde.
Sabah uyanınca ilk anne sütü veriyorum,9-la 10 arası kahvaltı veriyorum.Sabah kaçta uyanıyor?Ben hep ilk süt veriyordum ama artık ek gıdayı iyice arttırmam lazım o yüzden böyle yapmayı denicem
İlk sütle başlayınca günde 2 öğün veriyorum 3 e çıkarmam lazım öğün sayısını
8-11 arasıSabah uyanınca ilk anne sütü veriyorum,9-la 10 arası kahvaltı veriyorum.Sabah kaçta uyanıyor?
10 çok geç,kahvaltıyı kaçırmış oluyorsunuz.Ben 7:30-a alarm kurdum,ondan o tarafa bırakmıyorum.Son zamanlar hiç alarma ihtiyaç olmuyor,daha erken,6:45,7:00,7:15 gibi uyanıyor.Emzirdikten sonra da uyumasına izin vermiyorum,böylelikle düzen kurmuş olduk.Gece geç yatsa da sabah aynı saatte uyandırsanız bir süre sonra o da,siz de alışacaksınız.8-11 arası
Uyku düzeni hala yok ne yaparsam da olmuyor kafasına göre
Ama 10da uyandı diyelim süt içince geri uyuyor 1saat içinde. en az da 2 saat uyuyor
Böyle böyle öğün saatleri kaçıyo hep o yüzden ilk kalkınca yumurta vereyim diyorum artık
Evet sabah erken kaldırmıyorum biraz da benim tembelliğimden oluyo bunlar10 çok geç,kahvaltıyı kaçırmış oluyorsunuz.Ben 7:30-a alarm kurdum,ondan o tarafa bırakmıyorum.Son zamanlar hiç alarma ihtiyaç olmuyor,daha erken,6:45,7:00,7:15 gibi uyanıyor.Emzirdikten sonra da uyumasına izin vermiyorum,böylelikle düzen kurmuş olduk.Gece geç yatsa da sabah aynı saatte uyandırsanız bir süre sonra o da,siz de alışacaksınız.
benimki de 8.5-9 arası uyanıyor. ben bu uyanışta bile zorlanıyorum çünkü gece geç yatıyorum. oldum olası sabah erken uyanmayı hiççç sevmem. ama artık sevmek zorundayım demi10 çok geç,kahvaltıyı kaçırmış oluyorsunuz.Ben 7:30-a alarm kurdum,ondan o tarafa bırakmıyorum.Son zamanlar hiç alarma ihtiyaç olmuyor,daha erken,6:45,7:00,7:15 gibi uyanıyor.Emzirdikten sonra da uyumasına izin vermiyorum,böylelikle düzen kurmuş olduk.Gece geç yatsa da sabah aynı saatte uyandırsanız bir süre sonra o da,siz de alışacaksınız.
ben de en erken 12de uyuyorum,burada saat şuan 2,daha uyumadım,oğlum uyuyup uyandı,onu emziriyorum.Benim oğlum da 12ye,1e kadar sık-sık yanıyor,bu da beni yoruyor.3te uyudduğum zamanlar da oldu,ama oğlum sabah uyandığı zaman ü de uyanıyorum,az uykuya bedenim artık alışmış sanırımbenimki de 8.5-9 arası uyanıyor. ben bu uyanışta bile zorlanıyorum çünkü gece geç yatıyorum. oldum olası sabah erken uyanmayı hiççç sevmem. ama artık sevmek zorundayım demi
öyle saçma bi hal aldı ki 11-12 den önce uyumuyor kuzum. o bu kadar geç yatınca benim uyumam da 2-3 ü buluyor
Uyuyan çocuk uyandırılmaz zaten, bunu dr larda söylüyor, şuan düzen oturtacam diye bosa zorluyorsunuz kendinizi, bu modeller surekli güncelleniyor ve yeniden yeniden düzen diye uğraşmak zorunda kalıyorsunuz, kisa zamanlar icinde gunde 1 defa uyumaya, daha sonra ogle uykusunu uyumamaya baslayacak, bi süre sonra da akşam uyuyup sabah uyanacak, ben akisa biraktim uykusu gelince uyur, uykuyu alınca uyanır. 4 5 ay öncesine kadar günde 4 5 defa uyuyan çocuğum şuan günde 1 bilemedin 2 defa uyuyor, çok şey etme yaniEvet sabah erken kaldırmıyorum biraz da benim tembelliğimden oluyo bunlar
Bir de annem hep uyuyan çocuk uyandırılır mı diyordu onu da dinledim derken bizim düzen falan olmadı
Kaldırdığım günler de erken uyumadı gerçi
Bende hiç kelime söylemiyor diyordum, 3 gündür anneh mama mamma demeye başladı, ben kedi gibi miyavliyorum oda benden görüp sesini incelterek iihhh diyor, 1 günde bile değişebiliyor bu cocuk kısmı akışına birakYapmıyor yapamıyor dediğim her şey hızlı bir şekilde bebeğime yüklenmeye başladı
. Sadece canı yapmak istemiyormuş onu anladım. Çok sık ayakta durmak istior, sürekli onu yürütelim istiyor. Tutunarak kalkmaya çabalamaya başladı. Yere koyduğumda emeklemiyor ama geri geri gidiyor canı isterse, dönüp duruyor.
Bir tane dişi de ucunu göstedi .
Aşırı terliyor ama sizin bebekleriniz de diş çıkarırken terledi mi? Kafası su içinde kalıyor. Bir kaç gün huysuzdu ve terleme dışında bir sıkıntı yaşamadı çok şükür
Hatta bugün kahvaltısında kaşığı kendi tabağa daldırmaya çalışıyordu. Uzun süredir kaşığı ben doldurup veriyordum o ağzına götürüyordu bugün artık tabaktan almaya da çabaladı.
Valla ben uyandırmıyorum hatta benim uykum varsa o erken uyanmışsa emzirip tekrar uyutmaya çalışıyorum. Babası evde yoksa uyumuyor ise yatağın içinde oturtuyorum eline de oyuncak veriyorum oyalansın diye ben uyumaya devam ediyorum, ta ki sıkılıp pat pat bana vurana kadar , baba evdeyse hemen ona veriyorum beni rahatsız etmeyin diye tembihliyorum .Uyuyan çocuk uyandırılmaz zaten, bunu dr larda söylüyor, şuan düzen oturtacam diye bosa zorluyorsunuz kendinizi, bu modeller surekli güncelleniyor ve yeniden yeniden düzen diye uğraşmak zorunda kalıyorsunuz, kisa zamanlar icinde gunde 1 defa uyumaya, daha sonra ogle uykusunu uyumamaya baslayacak, bi süre sonra da akşam uyuyup sabah uyanacak, ben akisa biraktim uykusu gelince uyur, uykuyu alınca uyanır. 4 5 ay öncesine kadar günde 4 5 defa uyuyan çocuğum şuan günde 1 bilemedin 2 defa uyuyor, çok şey etme yani
Bende hiç kelime söylemiyor diyordum, 3 gündür anneh mama mamma demeye başladı, ben kedi gibi miyavliyorum oda benden görüp sesini incelterek iihhh diyor, 1 günde bile değişebiliyor bu cocuk kısmı akışına birak
Ben de yaklaşık bir haftadır bestironu vermiyorum, diğer zamanlarda da çok düzenli vermedim çünkü kabızlık problemi oluyor bazen. Dikkat edeyim o zamanArkadaşlar oğlum 10 aylık oldu bugün kontrolümüz vardı, kilosu 8.7 boyu 79 cm baş çevresi 45,5. Tam kan sayımı ve vitaminlere bakıldı, Demir biraz düşük çıktı, vermediğim günler oluyordu ondan kaynaklanıyormuş, aç olmadığı için vermiyordum ama doktor bestironu tokken de verebilirsin dedi, doktor muayene ederken piyano verdi ilgilensin diye şarkı açılınca hemen oynamaya başladı, oğlum müzik duyar duymaz oynamaya başlar, seçim arabası müziğinde bile oynamaya başlıyor, süpürge ve evdeki makinelere merakı çok fazla doktora internette otizimle ilişkili olduğunu okudum sürekli sallanırlarmış dedim tam tersi sosyal olduğundan bakışlarından öyle bi şey olmadığını söyledi, oğlum anne hadi gel, baba hadi gibi basit cümle kuruyor, En az 10 tane ev eşyası ve oyuncağını tanıyor, tutunarak kalkıyor, koltuk boyunca sıralıyor.