- 5 Ocak 2017
- 1.395
- 1.030
Sabah bir gün yulaf bir gün yumurta pişiriyorum,bu gün yulaf ununu suda pişirip muz,hurma,ceviz ekledim.Dün yumurtaya süzme yoğurt,elma,ceviz ekleyip pişirmiştim.Önceki defa bu karışıma yulaf unu da eklemiştim.Yulaf yerine tam buğday unu da olur.Gelecrk sefer irmikle deneyeceğim.Günorta ve akşam aynı çorbayı pişiriyorum,çorbadaKızlar artık yemek bulamıyorum bebişkoya yaaa menü çıkarmaya çalışmaktan yoruldum ben eşime bu kadar yemek yapmadım vallahi billahi pratik öneri varsa alırım
et,soğan,sarımsak,patates,havuç mutlaka oluyor,bir gün brokoli,bir gün karnabahar,bir gün balkabağı ekliyorum.Tahılları da sırayla.Bir gün pirinç,bir gün karabuğday,bir gün mercimek.Sert kaka yaparsa,muzu,patatesi,pirinci azaltıyorum ya da yemeklerden çıkarıyorum.Bu gün kendimize fasulyeli spagetti yaptım,çorbasını içerken fasulye de yedirdim.Bir gün fasulyeli pirinçli bir çorba da yapa bilirsiniz.Baklagilleri ve tahılları çeşitlendirerek farklı çorbalar yapmak mümkün.Sebzeleri önceden haşlayıp yumurta ve un ekleyip mücver ya omlet de yapıla bilir.Brokoli ve yumurtayla omlet yapmıştım mesela.