2023 Eylül ayı tüp bebek transfer olacakların paylaşım alanı 💖

Doktor kilonuza ne diyor normal görüyor mu? Görüyorsa sıkıntı etmeyin ama 7 kilo birden iyi almışsınız mide bulantısı çok çekmediniz mi ?
Doktor bir yorum yapmıyor kilom ile ilgili :) doktorum da zaten rahat biri , nedense ilk 2 gebeligimde de 2 ay hamilelik geçirdim ama onlarda da hemen 2-3 kilo almıştım. Ben kesin şeker değerim yüksek çıkar demiştim ama o da normal çıkmıştı, önümüzdeki ay tekrar baktiracagim gerçi... Korkuyorum da ama engel de olamıyorum çok dehşet acikiyorum... Miğde bulantisi öyle kusacak kadar olmadı. Miğde yanmasi oldu ama su içsem yanıyordu açlık daha ağır bastı :) bir de sigarayı bıraktım hamile kalınca iştah hepten açıldı.

Allah razı olsun ben çok mutluyum ama eşim bir erkekte çok istiyordu
Evet gönül her ikisinden de olsun tadayım istiyor :) ama nasip işte , babam beni de erkek istemiş oysaki bir erkek evladı var... Israrla erkek olacak diye çocuk yapmak istemiş , erkek de olmuş ama düşük olmuş sonra tekrar yapmışlar ben olmuşum :) erkek evlat gibi de oldum babama , inşaat işi bile yaptık şimdi de sürekli söyler durur gülerek ben seni erkek bekliyordum diye :) annem vefat ettikten sonra yemeğini temizliğini vs yaptığım zaman daha çok söyler bu cümleyi. Velhasıl en önemlisi hayırlı evlat olması.

Hepimizin sağlıklı ve hayırlı evlatları olur inşallah

Enteresan vucud alıştığı için demesi bana ikisini de bıraktırmak istedi trombofili paneli sonucuna rağmen neyse iğneden iyidir :) ben de ısrarla devam ediyorum kan sulandirici iğneye doktorum gerek yok dese bile.
Benim de içime şüphe düştü , ablam hemşire ona sordum biz hep yaptırdık hiçbir sorun olmadı dedi. Kuzenim de ebe o da yaptırmış :)

Faktor 5 heterizigot cikti pirtilasma testinde o yuzdrn kullanicakmisim.Ben 17+2 yim ama hala bebişin hareketlerini hissetmiyorum hisseden arkadaşlar nasil hissettiniz?
Anladım teşekkür ederim :) ben de hissetmiyorum ya da anlamıyorum bebek guclendikce anlasilabilirligi daha kuvvetli olacakmış. Ultrasonda bildiğin boks yapıyor mesela itiyor tekme atıyor hissedemiyorum :)

Trombofili paneli testi
Sizde hangi sonuçtan dolayi ?

Geçmiş olsun , ikili testin bir güvenirliligi yok test sonucu normal çıksa bile risk var diyorlar önemli olan ikili test yaparken ultrason ölçümü yapılıyor ya o değerler... Fetal DNA analizi de yaptirmissiniz orada sadece düşük risk yüksek risk mi diyor ? Kesin sonuç veriyordu hani çok saçma geldi...
Bir de cinsiyet de çıkıyor fetal DNA da kesin diyorlar orada ne çıktı ?
Ultrason bulgusu sadece kafa büyüklüğü mü ? Ense kalınlığı ve burun kemik kalınlığı ile değerlendiriliyor sanıyordum.
Amniyo sentez ilerleyen dönemlerde de yapilabiliyorsa kendinizi hemen karar verme aşamasında hissetmeyin bunun 3lu 4lu taraması vs de var sanırım ki ayrıntılı ultrasonu da var bence en önemlisi bu.

Ultrasonda ense kalınlığı,burun kemiği felan hersey güzel.Bebek önde gidiyor sıkıntı yok.Nipt testi sonucunda hepsinde düşük risk diyor orda da sıkıntı yok.Dogruluk payı %99 olduğundan % de 1 yanılma payı varmış.Ondan dolayı hoca amniyosenteze bakıp %100 öğrenelim diyor.2 hastasında hersey güzelken down sendromlu çıkmış örnek veriyor sürekli.
Nipt testinde cinsiyet yazmiyordu.Genetik doktoru bize bebek hasta ise cinsiyet söylüyorlar dedi.O yüzden cinsiyeti orda öğrenemedik.

Benim korkum 200 de 1 risk varmış.Sağlam bebeğimi Allah korusun kaybetmek var.Hoca diyor ben hiç denk gelmedim benim hastalarimda böyle sonuç olmadı dedi.Ama dedi olmayacak diye birsey de yok diyor
Bebek önde gittiğinden ve eşi bebegin arkasindaymis avantajliyiz diyor risk azaliyormus bu durumda.Bebek geride olsa suyu azalıp geriye dusmu riski var zaten önde olduğundan sıkıntı yok diyor

beren_naz kendiniz de söylüyorsunuz her şey normal diye , doktor gereksiz evham yaptırıyor sanki ya bu nasıl bir iş anlamadım ne demek her şey yolunda giderken down sendromu olan var teknoloji o kadar gelişti fetal DNA ya da mı güvenemeyecek bu insanlar... Bir de cinsiyet her halükarda öğreniliyor diye biliyorum zira burada sonucu iyi gelip cinsiyetini de ogrenen hamiş arkadaşlar var. Sonuç kağıdı var mı elinizde ?

Var orda yazmıyor.
Rica ettim genetik doktoruna tüp bebek yaptirmisim ilk bebeğim kız erkek farketmez aldıracak değilim dedim
Hazırlık yapicam cinsiyeti öğrenir misiniz dedim
Bi soralım bilgi alabilirsek arayalım dedi aramadilar.
Ultrasonda hoca ilk erkeğe benzetmişti ben de hep erkek hissediyordum.
Cuma günü kiza benzetti net göstermiyor 3 çizgi gördü ama 3 çizgi olunca kız oluyormuş.
Kız galiba sağlıklı olsun da cinsiyet önemli değil

Merhaba kizlar bende ilk tüp bebek tedavisine başladım ayın 30 nda varsa benle beraber başlayan birlikte süreci takip edip paylaşalım rabbim herkesin isteyen herkesin gönlüne göre versin kulaklarımızı boş bırakmasın inşallah

Hangi firmaya yaptırdınız? Firma bana da söylemedi cinsiyeti ama doktorunuza ilettik ondan öğrenebilirsiniz dedi

Merhaba guzel anne adaylari bu yil gerek stresli gerek kaygili bazen umutsuz bunun yaninda tup bebek surecleri yasamis bayanlar olarak cok emek harcadigimiz ve guzel haberler alincada cook mutlu oldugumuz bir yıl oldu.Dilerim ki 2024 yili bebişlerini bekleyen anne adaylari icin saglikli mutlu huzurlu bir sekilde bebislerini kucaklarina aldiklari ve anne olmak isteyen bayanlar icinde bu guzel mutlulugu yasadiklari bir yil olurYeni yılınız kutlu olsun

Amiin inşallah size de mutlu yıllar

Doktorunuz fazla evhamlı sanırım. Yani
Öyle oldukça
Hasta da gereksiz geriliyor mesela siz devlete gitseydiniz
Şuanda fetal sonucunuzu gösterseydiniz
Size ne amniyosentez ne 3 lü test gerekli görürlerdi. Ki orda bile insanlara tercih hakkını verip söyleyip siz bilirsiniz deniyor yani
Bu kadar müdahaleci olmuyor.

Kaçıncı hafta

Kesinlikle bu kadar evham fazla %1 lik oran için amniyotik sıvımı alınır

Bu cinsiyet konusunda çok şey gördüm ya en basitinden yeğenim 28. Haftada kıza dönmüştü 20. Haftalara kadar beklemek lazım sanırım...

Kızlar 16-17. Haftalarda kalça ağrısı yaşıyorum ben yuruyemiyorum ağrı vurunca bacağıma doğru yayılıyor sağ tarafımda.. genelde soluma yatıyorum zorla :) sizlerde de ağrılar var mı ?
Bu arada magnezyum takviyesi de alıyorum gebeliğimin başından beri

Ben de o haftalar da yaşadım geçti şükür

Kızlar herkese günaydın 20. Haftadayım hamileliğin ikinci döneminde vücutta sıvı birikmesi oluyor muş el ve ayaklarda ödem olabiliyormuş hafif bende de var ayakta çok kalmamaya çalışıyorum yılbaşı diye iki gündür misafirimiz vardı biraz ayakta kaldım şişti bir de iki kolumda da parmak ucuna kadar uyuşma ve karıncalanma oluyor Buda vücuttaki sıvı birikmesindan dolayı oluyor muş karpal tünel sendromu denıyomus gebeliğin çoğunda oluyor diyolar karıncalanma olan kolunuzun üstüne yatmayın diyorlar fakat ya sağ ya da sol tarafa doğru yatabiliyorum sırtüstü yatmaya bu zamandan önermiyorlar doktora da sordum sanırım kan akımı bebeğe gitmiyor muş benim gibi bu durumu yaşayan var mı dün gece karıncalanmadan dolayı doğru düzgün uyuyamadım çok berbat bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…