- 6 Aralık 2013
- 742
- 420
-
- Konu Sahibi -kuzeyildizi-
- #7.981
Doktor bir yorum yapmıyor kilom ile ilgili :) doktorum da zaten rahat biri , nedense ilk 2 gebeligimde de 2 ay hamilelik geçirdim ama onlarda da hemen 2-3 kilo almıştım. Ben kesin şeker değerim yüksek çıkar demiştim ama o da normal çıkmıştı, önümüzdeki ay tekrar baktiracagim gerçi... Korkuyorum da ama engel de olamıyorum çok dehşet acikiyorum... Miğde bulantisi öyle kusacak kadar olmadı. Miğde yanmasi oldu ama su içsem yanıyordu açlık daha ağır bastı :) bir de sigarayı bıraktım hamile kalınca iştah hepten açıldı.Doktor kilonuza ne diyor normal görüyor mu? Görüyorsa sıkıntı etmeyin ama 7 kilo birden iyi almışsınız mide bulantısı çok çekmediniz mi ?
Evet gönül her ikisinden de olsun tadayım istiyor :) ama nasip işte , babam beni de erkek istemiş oysaki bir erkek evladı var... Israrla erkek olacak diye çocuk yapmak istemiş , erkek de olmuş ama düşük olmuş sonra tekrar yapmışlar ben olmuşum :) erkek evlat gibi de oldum babama , inşaat işi bile yaptıkAllah razı olsun ben çok mutluyum ama eşim bir erkekte çok istiyordu
Hepimizin sağlıklı ve hayırlı evlatları olur inşallah
Enteresan vucud alıştığı için demesi bana ikisini de bıraktırmak istedi trombofili paneli sonucuna rağmen neyse iğneden iyidir :) ben de ısrarla devam ediyorum kan sulandirici iğneye doktorum gerek yok dese bile.coraspırııne vucud alıstıgı ıcın sona kadr devam dedı doktorum.oncesınde denemem olmamıstı dusuk vs.tup bebek sırasında verıyorlar ıste transferde hala devam edıyorum sebebını bılmedentetanoz aşısı ıcın de bazı yerlerde alımunyum ıcerdıgı ıcın onerılmıyor falan dıye okudum ıkılemde kaldım acıkcası
Benim de içime şüphe düştü , ablam hemşire ona sordum biz hep yaptırdık hiçbir sorun olmadı dedi. Kuzenim de ebe o da yaptırmış :)
Anladım teşekkür ederim :) ben de hissetmiyorum ya da anlamıyorum bebek guclendikce anlasilabilirligi daha kuvvetli olacakmış. Ultrasonda bildiğin boks yapıyor mesela itiyor tekme atıyor hissedemiyorum :)Faktor 5 heterizigot cikti pirtilasma testinde o yuzdrn kullanicakmisim.Ben 17+2 yim ama hala bebişin hareketlerini hissetmiyorum hisseden arkadaşlar nasil hissettiniz?
Sizde hangi sonuçtan dolayi ?Trombofili paneli testi
Geçmiş olsun , ikili testin bir güvenirliligi yok test sonucu normal çıksa bile risk var diyorlar önemli olan ikili test yaparken ultrason ölçümü yapılıyor ya o değerler... Fetal DNA analizi de yaptirmissiniz orada sadece düşük risk yüksek risk mi diyor ? Kesin sonuç veriyordu hani çok saçma geldi...4 Gündür cok hastayım doktora gittim bebek iyi mi diye normalde Salı günü gidecektim.Iyiymis şükür.
Önceden erkeğe benziyor net değil demisti
Bugün de kiza benzetti
Kız galiba sağlıklı olsun da insallah kız erkek farketmez ilk çocuk.
Amniyosentezden sıvı almayı önerdi gene
Sizler yaptırdınız,mi?
Düşük olma ihtimali 200 de 1 mis.
Hic denk gelmedim.simdiye kadar dedi.
Ama risk de var tabi dedi.
Yaştan dolayı down sendromu riski için.
Nipt testi yaptırdım orda sıkıntı çıkmadı ama down sendromu güvenilirlik oranı %98-99 imiş nipt testinde.
Yaptırmayı düşünüyorum amniyonisentezten sıvı almayi
Bir de cinsiyet de çıkıyor fetal DNA da kesin diyorlar orada ne çıktı ?
Ultrason bulgusu sadece kafa büyüklüğü mü ? Ense kalınlığı ve burun kemik kalınlığı ile değerlendiriliyor sanıyordum.
Amniyo sentez ilerleyen dönemlerde de yapilabiliyorsa kendinizi hemen karar verme aşamasında hissetmeyin bunun 3lu 4lu taraması vs de var sanırım ki ayrıntılı ultrasonu da var bence en önemlisi bu.