2023 Eylül ayı tüp bebek transfer olacakların paylaşım alanı 💖

coraspırııne vucud alıstıgı ıcın sona kadr devam dedı doktorum.oncesınde denemem olmamıstı dusuk vs.tup bebek sırasında verıyorlar ıste transferde hala devam edıyorum sebebını bılmeden tetanoz aşısı ıcın de bazı yerlerde alımunyum ıcerdıgı ıcın onerılmıyor falan dıye okudum ıkılemde kaldım acıkcası

Tüm hamilelere yapılıyor cevremde hangı hamiş varsa hepsi yaptırdı

Faktor 5 heterizigot cikti pirtilasma testinde o yuzdrn kullanicakmisim.Ben 17+2 yim ama hala bebişin hareketlerini hissetmiyorum hisseden arkadaşlar nasil hissettiniz?

Faktor 5 heterizigot cikti pirtilasma testinde o yuzdrn kullanicakmisim.Ben 17+2 yim ama hala bebişin hareketlerini hissetmiyorum hisseden arkadaşlar nasil hissettiniz?
18 artı 1 ama hala hıssetmıyorum 20 de dedı doktor.yanı dokununca boyle tıtresım gbı bısıler gelıyor ama bılmedıgımız ıcın anlamıyoruz sanırım bebek mı bagırsak mı

ben ilk hamileliğimde oldum doktorumda olmamı söylemişti. hatta doğumdan sonra 1 doz daha oldum. bu hamileliğimde tek doz yeterli dedi hemşire.

Trombofili paneli testi

4 Gündür cok hastayım doktora gittim bebek iyi mi diye normalde Salı günü gidecektim.Iyiymis şükür.
Önceden erkeğe benziyor net değil demisti
Bugün de kiza benzetti
Kız galiba sağlıklı olsun da insallah kız erkek farketmez ilk çocuk.
Amniyosentezden sıvı almayı önerdi gene
Sizler yaptırdınız,mi?
Düşük olma ihtimali 200 de 1 mis.
Hic denk gelmedim.simdiye kadar dedi.
Ama risk de var tabi dedi.
Yaştan dolayı down sendromu riski için.
Nipt testi yaptırdım orda sıkıntı çıkmadı ama down sendromu güvenilirlik oranı %98-99 imiş nipt testinde.
Yaptırmayı düşünüyorum amniyonisentezten sıvı almayi

Amniyosentezin sanırım bazı riskleri var düşük olma ihtimali derken onu kastettiniz sanırım. ben hiç araştırmadım bilmiyorum ama fetal dna yaptırdıysanız ve risk yoksa niye bir de amniyosentez istiyo ki doktor. Yada siz emin misiniz yaptırmaya.

Doktor ısrarla söylüyor
Hastasının ikisinde hersey yolundayken down sendromlu çıkmış
O yüzden amniyosentezle garantilemek istiyor galiba.Fetal dna da düşük risk çıktı kafam karıştı.
Salı günü randevum var o zaman yapalım dedi.Yaptirmak istemezsen randevuyu iptal ettir dedi.Esim gerek yok diyor
Bilmiyorum bakalım

Bugün hastahanede 11 haftalik ikiz gebeliği olan birinin.Bebeginin birinin beyni gelismemis ağlıyordu.Yaşarsa da 1 yil sonra ölürmüş.Kalbini durdurdular Hocaya sordum alınacak mı diye yok dedi büzüşüp gidecekmiş.Hoca da çok üzgündü çok iyi biri ya hastaları ile üzülüp hastaları ile seviniyor

Yani doktor temkinli davranmak istiyordur muhtemelen. Ama riski olan bişeyse bu sefer çocuğa zarar verilirse. Yani
Fetal yüksek çıksa iç rahatlığı için mantıklı bulabilirdim tabi sizin kararınız yaptırıp yaptırmamak sonuç olarak mesela Öğrenseniz ne olacak ? Yani aldırma gibi bir düşünceniz var mı? Değilse stresli bir şey yaşadığınızla kalacaksınız.

Yüksek risk çıkınca da cocuk sağlıklı da doğabiliyor boşa saglikli bebeği aldırmak da var.Allah korusun o tarafi hiç düşünmek istemiyorum.İyi çıkacak diye umut ediyorum

Down çıkarsa aldıracak misin yoksa onden bilmek mu istiyorsunuz?
Ben ilk hamileligimde 5 yılın sonunda tüp bebekle hamile kalmıştım. Şifayı doktorla bulunca ne dese ses cikartamiyorduk. Ne olursa kabulüm dediğim halde doktor dedi diye her dediğini yapıyorduk. Amniyosentez onermedi Allahtan. Doktorum da çok iyi bir doktor bu arada. Yine aynı doktorla devam ediyorum.

nipt yaptırdıysanız sıvıya ne gerek var Allah askına yazık gunah cocuga ya nipt lere bıle o kadar gereksız para verdık bosu bosuna yaptırdılar yuzde 99 dogru olan bırseyın ustune neden daha gıdıyorsunuz.asla önerılmıyor sıvı alımı

Doktor ısrarla söylüyor.
Ultrasonda kafası büyük dedi babasına benziyor dedi eşimin de kafası büyük
Acaba bireyden mi şüphelendi de demiyor
İki kişide hersey normalken down sendromlu çıkmış ondan öneriyor

Bence boşa stres. Tabi aldırma düşünceniz varsa kesinleştşrmeniz mantıklı sizin için. Ama aldırma düşünceniz yoksa boşuna sizde bebekte strese girecek şu düşünce bile insanı yorar mesela.

Allah korusun aldırmayı düşünmüyorum
Yaptirmayacagim galiba
O zaman kendinize de bebeğe de stres yaptırmayın bence. Amniyosentez ne kadar risksiz dese de. Anne karnından sıvı alımı tahmin edersiniz ki zor bi işlem. Yani fetal dna testiniz normal çıkmış daha bir daha o stresi o sıkıntıya girmek zor bişey olsa gerek. Tabi karar verecek sizsiniz ama her tarafından düşünmek gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…