Herkese merhaba. Yeni katıldım.
Ben 39 yaşındayım
İlk evliliğimden 2 çocuğum var.
Şimdiki eşimden 4 yıl çocuğumuz olmadı. Biz de Türkiye'de
tüp bebek tedavisine başlamak istedik.
Eşimin morfoloji bozukluğu ve ileri hareketlilik sıkıntısı varmış. Benim tahlillerimde bir sorun çıkmamıştı. Ağustos ayında tedavimiz başladı. Yumurta toplamadan sonra 17 yumurta toplandı. Başlangıçta 6'sı gelişti. Sonunda elimide 2 adet embriyo kaldı ve 5. Gün transferi olacak şekilde donduruldu. 25 Eylül'de çift embriyo transferi yapıldı. Yarın yani 12 gün sonra kanda gebelik testi için hastaneye gidiyorum inşaAllah. Bugün dayanamadım erken gebelik testi yaptım. Sonuç pozitif çok şükür. Eşime söylemedim, doktorda öğrenmesini istiyorum:) İlk denememiz ve çok mutluyum. Allah hepinize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.
Transferden sonraki gün hafif pembe bir lekelenme oldu. Bu arada kasık ağrılarım ara ara devam ediyor. İlk gün kalkmadım yerimden ama namazlarımı yavaş da olsa düzenli kıldım. Sonraki iki gün hafiften kalkıp kendi işlerimi görmeye başladım. Sonrasında da normale hayatıma döndüm hareket anlamında. Ağır kaldırmadı sadece.
Tedaviye başladığım günden beri ekmek ve şeker kullanmıyorum. En geç yedide akşam yemeğimi yiyiyorum. Protein ve sebze ağırlıklı besleniyorum. Düzenli olarak probiyotik içiyorum. Zaten doktorumun verdiği vitamini her gün aynı saatte alıyorum. Bu arada kullanılan takviye ve ilaçların saatinde alınması çok önemli. Hepsinin alarmı var telefonda. Asla geciktirmem ya da erken almam. Somon, tavuk, bazen kırmızı et, ev yoğurdu, bol salata, çiğ badem, ceviz, gün kurusu, siyah üzüm kurusu şeklinde besleniyorum. Şekerin her türlüsünden uzak durduğum için meyve de yemiyorum. Ekmeği de tam tahıllı ve en fazla iki dilim olacak şekilde haftda 1 kez yiyorum. Baklagillerden, sebzelerden almam gereken karbonhidratı alıyorum, o yüzden unlu mamülleri tüketmiyorum. Çaya hiç sınır getirmedim. Günde bir kez Türk kahvesi illa ki içiyorum. 1 tepeleme Türk kahvesinde sadece 65 mg kafein var va kafein 500 mg üzeri olursa sıkıntıdır. Çok kasmayın:) İlaçlardan kilo alımı yaşayan kadın çokmuş ama ben 7 kg verdim 1 ayda. Cildim de değişti baya iyi hissediyorum. İğne, fitil, estrofem ve vitamin hâlâ devam. Dediğim gibi hepsinin saati var.
Transferin 8 günü kahverengi lekelenmem oldu. Ertesi gün akşama kadar devam etti. Tutunma lekelenmesi olduğu söylendi.
Sizlerle paylaşmak için şu an aklıma bunlar geldi.
Merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz tabii.