- 2 Temmuz 2023
- 8.129
- 22.264
Ya 1 aydir hastaydi iyilesip duzeliyordu ama oksuruk hic gecmiyordu, o oksurukten kaynakli iltihap kulaklarina dolmus, o da orta kulak iltihabina sebep olmus, ates bu yuzden cikmis.aman çok şükür .. Allah bi daha yaşatmasın .. Neden ateşi çıktı
Alla alla doktor bir şey demedi mi ? Kıyamam . Ya benim oğlumda öksürüyordu sabahları pekmez verdim aç karnına geçti şükür .. sürekli öksürmekten kaynaklıdır . Akıntı olduğundan demekki iltihap oluştu .. kafası yukarıda kalsın yada bir süre eğilimli yatsın ..Ya 1 aydir hastaydi iyilesip duzeliyordu ama oksuruk hic gecmiyordu, o oksurukten kaynakli iltihap kulaklarina dolmus, o da orta kulak iltihabina sebep olmus, ates bu yuzden cikmis.
Toplamda 7-8 sefer hastaneye gittik bu 1 ayda, oksuruk surubu gibi birseyler bu yas grubunda onermiyoruz diye vermediler, buhardi, bitki cayiydi kullanin dediler, benim kiz inat, uygulatmadi... sonuc bu. Yuksek yastikta egimli yatiyor bikac gundur zaten baska turlu uyuyamiyor agrisi oluyor.Alla alla doktor bir şey demedi mi ? Kıyamam . Ya benim oğlumda öksürüyordu sabahları pekmez verdim aç karnına geçti şükür .. sürekli öksürmekten kaynaklıdır . Akıntı olduğundan demekki iltihap oluştu .. kafası yukarıda kalsın yada bir süre eğilimli yatsın ..
MâşâAllah kuzuma peki ekstra yedirdinmi muzlu mama falan valla beb haftada 2 kilo muz alıyorum yetmiyo bize ikisinede yatmadan muzlu mama yapıyorumValla bi kaç gecedir deliksiz uyuyor dün 9:30 yattı bu sabah 07:30 da ben kaldırdım ama ben ilaçta vermiştim ona bağlıyorum . Şimdilik bi kaç gün daha kullanacağım ki gece kalkmaları azalsın sonrasında da alışmış olurilacı alıştırmak için kullanacağım yani ..
gece çok sık uyanıyordu benimki .. uyanıyo yatakta oturuyor sonra hop başa dön uyutmak için sabaha kadar böyleydi .
Yavaş yavaş dozunu azaltarak kes 3 2 1 ml gibi, avil baya sarhoş ediyo insanı çok iyi biliyorumBu akşam yulaf muz süt ve karadut özü verdim inşallah tok tutarilacı kesmeye korkuyorum tabi bi yerde kesmem lazım
Gece biz ne zaman yatarsak o zaman uyuyo gece uyanıyo emiyo 2 3 kez sabah 6 gibi uyanıp süt veriyorım biraz oynuyo tekrar yatıyo öğleden sonra 2 3 gibi uyuyo 1 saat kadar o kadsr başkada yok bazen çok yorgunsa akşam 7 de uyuyo 1 saatArkadaşlar bir şey soracağım.
Bebeğinizin uyku düzenini (ortalama olarak) anlatır mısınız..
Sabah kaçta kalkıyor? Kaç uyku yapıyor ? Gece kaçta uyuyor ? Uyanıklık süreleri kaç saat ?
:/
Sabah kalkış 6:30 7:00 arasıArkadaşlar bir şey soracağım.
Sabah kaçta kalkıyor? Kaç uyku yapıyor ? Gece kaçta uyuyor ? Uyanıklık süreleri kaç saat ?
Sabah kalkış 6:30 7:00 arası
İlk gündüz uykusu genelde 3 saat sonrası 10:00 gibi 2 saat uyur 12:00 de kalkar
2.gündüz uykusu 15:00 gibi yine 2 saat uyur 17:00 gibi kalkar
Gece uykusuna geçiş genelde 21:00 de
Diş sancısı çektiğinde ya da hasta olduğunda gece çok sık kalkar onun dışında uyur genelde
Ha mesela şu anda o uyandığı için uyandım :) , emziğini düşürdü bu bi krizdir onun için emziksiz duramıyor gece ( gündüz pek vermiyorum) hızlı uykuya dalması için sallıyorum ayağımda, kendi başına da uyur ama yatakta acayip dönüyor çıkardığı seslerden ben rahatsız oluyorum o yüzdem hemen ayağımda sallıyorum tekrar uyuması için
Ay sizinki çok zormuş. Gece çok kalkıyormuş.Gece biz ne zaman yatarsak o zaman uyuyo gece uyanıyo emiyo 2 3 kez sabah 6 gibi uyanıp süt veriyorım biraz oynuyo tekrar yatıyo öğleden sonra 2 3 gibi uyuyo 1 saat kadar o kadsr başkada yok bazen çok yorgunsa akşam 7 de uyuyo 1 saat
Ay yavrum ya . Bir şey vermemeleri de garip illa bir şeyi olur ya . İnşallah çabucak atlatır yavrum o da rahatlar sizde rahatlarsınız .. çocuklar hasta olmasın cidden zor ..Toplamda 7-8 sefer hastaneye gittik bu 1 ayda, oksuruk surubu gibi birseyler bu yas grubunda onermiyoruz diye vermediler, buhardi, bitki cayiydi kullanin dediler, benim kiz inat, uygulatmadi... sonuc bu. Yuksek yastikta egimli yatiyor bikac gundur zaten baska turlu uyuyamiyor agrisi oluyor.
Ortakulak iltihabini sanirim basladigi gun tespit ettik, cunku 1 gun once kulaklari temiz dendi, 24 saat gecmeden yine gittik kulaklari dolmus dendi ama yeni baslamis dediler, bu açıdan sansliymisiz.
Bize avil işe yaramadıYavaş yavaş dozunu azaltarak kes 3 2 1 ml gibi, avil baya sarhoş ediyo insanı çok iyi biliyorum
Ekstra derken dün yulafla sütü denedim yatmadan 2 saat önce biraz dün gece geç daldı ilaçta etki etmedi artık bünye tamam dediMâşâAllah kuzuma peki ekstra yedirdinmi muzlu mama falan valla beb haftada 2 kilo muz alıyorum yetmiyo bize ikisinede yatmadan muzlu mama yapıyorum
Yani ben pek güzel bi örnek değilim ama şöyle ki benim ki ayın 5inde 14 aylık olacak .. ben 2 uykudan 1 uykuya düşürdüm şöyle ki ;Arkadaşlar bir şey soracağım.
Yani ben pek güzel bi örnek değilim ama şöyle ki benim ki ayın 5inde 14 aylık olacak .. ben 2 uykudan 1 uykuya düşürdüm şöyle ki ;
Sabah 8 gibi kalkar .
12:30 öğle uykusu
14:30-15:00 arası kalkar
21:00 yatış ama uyumayış21:00 den sonra benim mesai başlar ta ki uykuya dalana kadar bu gece 23:00 de olabilir 00:00 da olabilir sonrası artık yat kalk yat kalk
9 da kendi mi uyumak istiyo sen mi uyutmak istiyorsunYani ben pek güzel bi örnek değilim ama şöyle ki benim ki ayın 5inde 14 aylık olacak .. ben 2 uykudan 1 uykuya düşürdüm şöyle ki ;
Sabah 8 gibi kalkar .
12:30 öğle uykusu
14:30-15:00 arası kalkar
21:00 yatış ama uyumayış21:00 den sonra benim mesai başlar ta ki uykuya dalana kadar bu gece 23:00 de olabilir 00:00 da olabilir sonrası artık yat kalk yat kalk
Eeg falan isteyebilir nöroloji, evet çocuk doktorunun yeşil alan açması gerekiyor yan dal branşlarda. Kızımda takipliyiz nörolojiden 3 aylıkken bi nöbeti olmuştu hala ilaç kullarıyıruz eegler anormal çıktığı içinEkstra derken dün yulafla sütü denedim yatmadan 2 saat önce biraz dün gece geç daldı ilaçta etki etmedi artık bünye tamam dedi
Bu akşam pirinç unu muz pekmez verdim gene bakalım bu gece bakacağız
Bizim uykuya dalışlarımız sıkıntı . Gece terörü denen şeyden sanırım bizim ki .
Ayın 30unda çocuk nöroloji ye götüreceğiz . Onda da önce çocuk doktoru görecekmiş o yönlendiriyormuş . Direk çocuk nörolojiye randevu alamıyorsun ..
2.uyku fazla geliyor bize hiç uyumuyor bu yüzden tek uykuya düştük .. uyku penceresine göre 14 aylık bebekler 4-5 saat uyanık kalabilirler . Uyanık kalma süresi o kadar yani .Aslında bu dönemde ortalama 12 saat uyku, 12 saat uyanıklık normal kabul ediliyor.
Bu açıdan bakarsak, çocuğunuz akşam 9da uyumuş olsa , ilk uyanıklığı 4.5 saat, ikinci uyanıklığı 6 saat , toplamda 10.5 saat uyanık kalmış oluyor. Uyku penceresi sistemine göre olması gerekenden az uyanık kalmış oluyor. Belki de bu yüzden 9'da yatırdığınız halde uyumuyordur. ( 2 saat daha uyanık kalma hakkını kullanıyor gibi düşün )
Fakat iki uyku arasında zamanın artıyor olması çocuk için yorucu olur bu şekilde. O yüzden tek uyku yerine, iki gündüz uykusu yapabilirseniz, hem sizin için hem de çocuğunuz için daha iyi olur diye düşündüm ben :)
Kendi uykusu geliyo gözlerini kamaştırıyor neden sordun ki ?9 da kendi mi uyumak istiyo sen mi uyutmak istiyorsun