2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Aaaa merak edip bende bakıyorum indirip bilginiz olsun

Ya ben aslinda kiyaslama yapmıyorum Ilay biliyorsunuz noroloji & metabolizma takipli, noroloji doktorumuz asiri pimpirikli bi adam, gecen gun hala yurumedigini duyunca hemeen kardiyolojiye sevk etti mesela.

Boyle olunca da ben mi biseyleri kaciriyorum diye telaslandim. Yoksa 18 aya kadar yurumemenin normal olduğunu her cocugun ozel oldugunu biliyorum.

Son muayenede ve ondan oncekilerde diz refleksi almakta cok zorlandi, hemen tahlillerden bisey değerlerine bakmis miyiz diye check etti falan, her muayenede ruhumu oraya birakip cikiyorum, doktor cok iyi tavsiye de ediliyor ama anne gibi pimpirikli olunca ben de bi acaba??? olusuyor.

Nasıl biri olduğunu biliyorsunuz sonuçta .. doktorda maşallah tamam da iyi olabilir de sonuçta rahatlatması gerekiyor iyi doktor madem .. Sürekli böyle olacağınıza değiştirin madem sonuçta sizin de rahat olmanız gerekiyor bir şeyi yok çocuğun hop doktora bu da iyi bir şey değil bence . Siz rahat olacaksınız ki bebişte iyi olsun . Belki çocuğum sizden aldığı psikolojiyle geriliyordur

Haklisin ama iste, 14 aydir bu adam ilgileniyor bizle, Ilay'in herseyine hakim zaten ongorulen takip suresi 2 yasa kadar. Benim takmamaya calismam daha olumlu olacak illaki.

Haklisin ama iste, 14 aydir bu adam ilgileniyor bizle, Ilay'in herseyine hakim zaten ongorulen takip suresi 2 yasa kadar. Benim takmamaya calismam daha olumlu olacak illaki.
Ya tabi takip süresi var ise sizde memnunsanız ok o zaman . Takmayın hiç bir şeyi siz zaten bilirsiniz . Yani düşünün ben bebeğimin burnunda ki sümüğü bile biliyorum . Sümük var çocuğun burnunda diyorum babası yok diyor ya var diyorum serum fizyolojik yaptık çıkmadı en son şu okyanus suyundan yaptık hapşırınca çıktı .. anneler bilir, görür, hisseder .. Mutlu anne mutlu bebek folik asit bebekleri bunlar

Geçmiş olsun canım o bölümlerden neden takiplisiniz

Geçmiş olsun canım o bölümlerden neden takiplisiniz
Ilay'da 20 gunlukken hizli bas buyumesinden suphelenildi, sonrasinda 40'i ciktigi zamanlara yakin hizli bas buyumesi netlesti.

Ondan beridir noroloji ve metabolizma takip ediyor bizi.

Metabolizma, metabolik rahatsizlik aradi bulamadi ama bazi degerlerde sikinti gördüler o yuzden 2 yasa kadar takip karari alindi.

Noroloji bas buyumesi yani makrosefali teshisiyle takip ediyor sanırım 6 yasina kadar takip edilecek, gerci doktorumuz cok iyimser sizi 2 yas gibi takip etmeyi bırakabilirim diyor.

Bu arada aranizda doktor varsa acil bana dönebilir mi, buyuk kizim birkac gundur surekli hastanelik oluyor, en son bugun nobet duzeyinde titreme ve morarma sikayetiyle ambulansla hastaneye gittik. Birseyler sormam gerekiyor, kendi doktorumuz sanirim saat sebebiyle donus yapmadi da, icim icimi yiyor cocuk yanimda baygin yattigi icin.

Çok geçmiş olsun canım kuzenimin bebeği ta anne karnındayken baş çevresi normalin üstünde duruyordu amniyosentez yapalım bu bebek yaşaöaz falan filan muhabbetleri bebek doğuyor hiç bi sıkıntısı yok evet başı büyük ama hiç bi sorun olmadı sonrasında ilayında öyledir inşallah ister istemez kafaya takıyoruz herşeyi. Benimde kızımda topuk kanında biotinidaz eksikliği çıkmıştı kesin sonuçlar çıkana kadar biotin kullandık hergün genetik test yapıldı bende taşıyıcılığı çıktı kızımdada taşıyıcılık fırsat bulamadım ki hiç bende gidip baktırayım değerlere kızım büyüdükçe değerleri biraz yükseldi şükür.

Büyük kızınız içinde çok geçmiş olsun umarım öneöli bir şeyi yoktur

Tesekkur ediyorum Lola, size de gecmis olsun

Denedin mi dün gece nasıl uyudu birazcık tok olunca oğlum emmek bile istemiyo ben zorla emziriyorum
Valla bi kaç gecedir deliksiz uyuyor dün 9:30 yattı bu sabah 07:30 da ben kaldırdım ama ben ilaçta vermiştim ona bağlıyorum . Şimdilik bi kaç gün daha kullanacağım ki gece kalkmaları azalsın sonrasında da alışmış olur ilacı alıştırmak için kullanacağım yani ..
gece çok sık uyanıyordu benimki .. uyanıyo yatakta oturuyor sonra hop başa dön uyutmak için sabaha kadar böyleydi .

Çok geçmiş olsun canım..

Çok geçmiş olsun canım noldu son durum ne?

Kesinlikle her bebek her çocuk farklı gelişim ve sağlık doğru yönde olduğu sürece maşallah yani, benim oğlum da ben arkasında tutuyorum adım arabasını ittiriyor ve koltuk altından tutarak yürütüyorum kalkmaya çalışıyor vs kendi yürümüyor var daha zamanımız ama kimseyle kıyaslamiyorum evet merak ediyoruz araştırıyoruz çevreden olanı biteni duyuyoruz ona göre anlamlandiriyorum ben yani ama çevremde o kadar insan var ki kendini kıyaslayan ayy öyle mi yapiyorsun hmm bizimki 13 aylıkken koşuyordu bravo diyorum ne güzel siz mukemmelsiniz
Bu grupta da şuna eminim en son benim bebeğim emeklemistir olsun yani onun içinden öyle geliyor çok şükür aksini düşünmek daha çok kendine stres yapmak ve çocuğu zorlayıp baskilamak gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…