Çok geçmiş olsun bakalım ne diyecek bekliyoruz bşzdeEeg falan isteyebilir nöroloji, evet çocuk doktorunun yeşil alan açması gerekiyor yan dal branşlarda. Kızımda takipliyiz nörolojiden 3 aylıkken bi nöbeti olmuştu hala ilaç kullarıyıruz eegler anormal çıktığı için
İki uyku yaparsam sizin demenize göre daha az uyanık kalmış olacak şimdikinden bile az kalmış olacak .Aslında bu dönemde ortalama 12 saat uyku, 12 saat uyanıklık normal kabul ediliyor.
Bu açıdan bakarsak, çocuğunuz akşam 9da uyumuş olsa , ilk uyanıklığı 4.5 saat, ikinci uyanıklığı 6 saat , toplamda 10.5 saat uyanık kalmış oluyor. Uyku penceresi sistemine göre olması gerekenden az uyanık kalmış oluyor. Belki de bu yüzden 9'da yatırdığınız halde uyumuyordur. ( 2 saat daha uyanık kalma hakkını kullanıyor gibi düşün )
Fakat iki uyku arasında zamanın artıyor olması çocuk için yorucu olur bu şekilde. O yüzden tek uyku yerine, iki gündüz uykusu yapabilirseniz, hem sizin için hem de çocuğunuz için daha iyi olur diye düşündüm ben :)
2.uyku fazla geliyor bize hiç uyumuyor bu yüzden tek uykuya düştük .. uyku penceresine göre 14 aylık bebekler 4-5 saat uyanık kalabilirler . Uyanık kalma süresi o kadar yani .
Bilmiyorumsizin demenize göre çok fazla uyanık süresi gibi
13 aylıkken bizde öyleydik :) 13,5 aylık 14 aylığa yakınlaştık asla ve asla 2.uykuyu uyuduktan sonra geceleri uyumamaya başladı .. ne zaman tek uykuya düşürdüm bi tık daha rahatladık . Son uykusu ile gece uykusu arasında +1 fazla uyanıklık olması gerekiyor ya :) .. 4-5 saat uyanıklık süreleri biz de uyandıktan 6 saat sonra uykuya geçmiş oluyoruz :)Tek uyku için düşünürsek evet, diğer uykuya geçmek için fazla uyanık kalmış olur.
Bizim iki uyku olduğu için (üç defa uyanık oluyor ya ) uyanıklık süresi 4-5 saati asmıyor. Sizin tek uykuda yaptığınız uyku süresini ikiye bölüyor diyeyim.
Gece uykusu da sizinkinden daha kısa bizimkinin.
Ortalama 12 saat toplam uyanıklık, 12 saat uyku süresi diyebilirim.
Benimki 13 aylık :)
Hg canımSelam hanımlar nasılsınız? Çook uzun zamandır girmemişim buraya özlemişim okumayı :) @Salon Kadini İlay mı hasta canım geçmiş olsun. Kulak iltihabı zordur.dikloron nasıl gidiyor hamilelik canım. Yaklaşmış sayılır doğum.
İyiyiz çok şükür canım sen nasılsın? Hamilelikte iyi, 28.haftadayız ayy evet az kaldııSelam hanımlar nasılsınız? Çook uzun zamandır girmemişim buraya özlemişim okumayı :) @Salon Kadini İlay mı hasta canım geçmiş olsun. Kulak iltihabı zordur.dikloron nasıl gidiyor hamilelik canım. Yaklaşmış sayılır doğum.
4.saatte benim oğlan deliye dönüyor2.uyku fazla geliyor bize hiç uyumuyor bu yüzden tek uykuya düştük .. uyku penceresine göre 14 aylık bebekler 4-5 saat uyanık kalabilirler . Uyanık kalma süresi o kadar yani .
Bilmiyorumsizin demenize göre çok fazla uyanık süresi gibi
Yok nerede bizim ki cin gibi hayatta uyumaz zaten uyku problemimiz var . Alerji ilaçları bile işe yaramıyor biliyorsun4.saatte benim oğlan deliye dönüyordışarda bile olsak uyur direk
Bazı çocuklar öyle oluyor ya, bi de yeni bişeyler öğrendikleri zaman geceleri uyuyamıyorlarmış belki öyle bişeydirYok nerede bizim ki cin gibi hayatta uyumaz zaten uyku problemimiz var . Alerji ilaçları bile işe yaramıyor biliyorsundoktor en son tek uykuya düşür demişti denedik falan .
İlk işte gündüz uykularını uzattım 2,5 saat falan uyuyor . Doktor 3 ten sonra uyutma bakalım diyince eee dedim 2 uyku yapıyoruz hoş 2. Uyku bizim 10dk. Uykuyu sevmiyor seninki tek e düşür demişti . Zaditen i denedim o uyuttu 3 gece dün gece vermedim bi tık daha iyiydi . Hee bi de hero baby in gece maması da tok tutmuyormuş fazla pirinç ununda etkisi var tabi bi tık rahatladık işte .
Kendi uykusu gelince uyuyo bizimki asla saati geldi hadi götüreyim de uyusun yok bizde
Uyku uykunun mayasıdur normalde ama bize hiç olmadı
Bak mesela bugün ilk adımlarımızı attık . 9 da yattı aslında daldı uykuya ama üst katta ki komşum badana yapıyor (yeni bebiş geliyor ) sanırım bi yandan da temizlik yapıyo masa falan çekiyorBazı çocuklar öyle oluyor ya, bi de yeni bişeyler öğrendikleri zaman geceleri uyuyamıyorlarmış belki öyle bişeydir
13 aylıkken bizde öyleydik :) 13,5 aylık 14 aylığa yakınlaştık asla ve asla 2.uykuyu uyuduktan sonra geceleri uyumamaya başladı .. ne zaman tek uykuya düşürdüm bi tık daha rahatladık . Son uykusu ile gece uykusu arasında +1 fazla uyanıklık olması gerekiyor ya :) .. 4-5 saat uyanıklık süreleri biz de uyandıktan 6 saat sonra uykuya geçmiş oluyoruz :)
Bebeğiniz o sinyali verdiğinde anlarsınız beni ..
toplam 12 saat uyanıklık süresi bu aylarda fazla
Geçiş evresi .Çocuk doktoru ve aile hekimine uğradığım zaman sormuştum, normal demişlerdi. İnternetteki verilen saatler aralığına da uyduğu için normal diye düşünüyorum ben.
Hatta şöyle bir sorunum için yazdım ben buraya aslında. ilk uykuya ve ikinci uykuya ( gündüz uykulari) geçerken çok zorlanmıyorum ama gece uykusuna çok zorlanıyorum. Karnını doyuruyorum. Oda sıcaklığa uygun bir uyku ortamı hazırlıyorum. Vakti de geldi diyorum ama zorlanıyorum. Mesela şuan 5 saattir uyanık ve uyumuyor. Hani öyle uzun uzun uyuduğu bir uykudan da kalkmış değil. 45 dakika uyumuştu son uykusunu. Sallarken bağırıyor, kalkmaya çalışıyor. Bayağı bir uğraştırıyor. Eşim de uykusu yok, uyutmaya çalışıyorsun diyor. Tabi pes edip bırakırsam oyuncak falan oynuyor, keyifli sesler çıkartıyor. Keyfi iyi yani. Şüphe ettim kendimden. Ama bu çocuk 5 saattir uyanık ve derin bir uykudan da kalkmış değil dediğim gibi. Uyuması gerekmez mi ?
Acaba bizimde iki uyku yüzünden mi böyle oluyor ? Ama tek uykuya da düşürmem zor gibi. Çünkü ilk uyanıklığı bu kadar uzun sürmüyor mesela. Tam bir geçiş evrelerinde miyiz yoksa..
Ya ben kızımı erken uyumaya alışsın diye zorluyodum bebekken oda direniyoduKendi uykusu geliyo gözlerini kamaştırıyor neden sordun ki ?
Geçiş evresi .
Sizin gündüz 2. Uyku yine 45dk sürüyormuş bizim ki son zamanlarda 10 dk sürmeye başladı . Bende doktorumuza sordum uyumak istemiyor annesi yavaş yavaş tek uykuya geçelim demişti . Bizim geceler biraz sıkıntı yani ne yaparsam yapayım şu 1 yılda bizim uykuya dalamama sorunumuz bar rutinlere rağmen.. Yani benimki saatine göre değilde kendine göre hareket ediyorsun .
Bir de internette ki saatler her bebeğe uymuyor .. İnternetteki saatlere göre değilde kendi bebeğinizin saatine göre hareket edin . Demekki sizin bebeğinizde bizim ki gibi 5 saat kalabiliyor .
Hazır buna demekki .
Neden tek uykuya düşürmek zor ?
Hee yok ya 8 gibi başlıyor gözlerini ovuşturmaya odaya geçiyoruz işte kitap okuma tulumumuzu giyiyoruz azıcık baba ile sevişiyorlr ceee oyunu yapmadan asla uyumaz beni emer yatış :) bi tık daha iyi yine kalkıyo ama eskisi kadar sık değil .Ya ben kızımı erken uyumaya alışsın diye zorluyodum bebekken oda direniyodusaatlerce uğraşıyodum odadan çıkamıyodum sonra saldım biz ne zaman uyursak uyusun dedim acaba uykusu yok mu senin bebişinin dedim uyumak mı istemiyo bizimki gibi
İlk zamanlar oğlumda ilk uykusunu 1saat uyuyordu ben uzattım .Gece 6 saat uyanık kaldıktan sonra zor uyuttum. Evet durabiliyor ama sadece ikinci uykudan kalkıp , gece uykusuna geçeceği zaman aralığında 6 saat kadar duruyor.
İlk uyandığında o kadar duramıyor.
Dünden örnek vereyim.
İlk uyandıktan sonra ilk gündüz uykusu için 3.5 saat uyanık kaldı.
kalktıktan sonra ikinci gündüz uykusu için 4 saat uyanık kaldı.
Kalkdiktan sonra gece uykusu için 6 saat uyanık kaldı.
Ortalama her gün buna benzer oluyor.
İlk uyandığında da gece kaldığı gibi daha uzun kalıyor olsa veya uyuduğunda bir saat uyumasa, daha uzun uyusa, o zaman geçebilirdim ama ilkte uyanıklığı o kadar uzun değil ve bir saat sonra kalkıyor.
Gündüz uykularına rahat uyutuyorum ama gece zor oluyor. Resmen uykusu yok gibi davranıyor gece. Benim sıkıntım ne sizce ? Bende anlamadım.
İlk zamanlar oğlumda ilk uykusunu 1saat uyuyordu ben uzattım .
Böyle zamanlarda ilk uyku da sıkıntı olmaz zaten 2. Gündüz uykusu sıkıntılıdır ya fazladır ya eksik .
İlk zaman bizde zorlandık .
Bak mesela bugün 7:40 da kalktı . 12 gibi yatıracağım şimdi 14 aylık olduğu için 3 saate kadar uyuma hakkı var. 2:40 gibi ben kaldırmaya başlıyorum (zaten kendisi uyanmaya yakın oluyor gittiğimde dönüp duruyo) sonrası akşam 20:00 e kadar oynuyo . 20:00 den sınra uyku rutinleri ..
Bizimde başlarda zor oldu uyutmadım sonra sonra alıştı kendisi, Gündüz uykularını uzattım falan .. 9da yatıp sabah 8 11 saat uyuyo işte gece . Gündüz de 2,5 saat uyuyo tek . Mesela şimdi 12 yada 12:30 gibi yatıracağım 3 e kadar uyusun .. Dün akşam bizimki uyumuştu ama akşam ki komşumuz yüzünden korkarak uyandı..
Muhtemelen artık size fazla geliyor . Bu yüzden geceleri sıkıntı oluyor . Bizde öyleydik Allahım saat başıAy keşke benimki de sizinki gibi olsa.
Çünkü var olan düzen ile totelde 12-13 saat uyanık kalmış oluyor.
Sizinkinin tek uykuda yaptığını benimki iki ayrı uykuya bölüyor işte. Ama gece sizinki kadar uzun uyumuyor. :/
Yavaş yavaş tek uyku mu denesem acaba.
Çocuk büyütmek bütünüyle zor iş gerçekten. Sizin de tek çocuk mu ?Muhtemelen artık size fazla geliyor . Bu yüzden geceleri sıkıntı oluyor . Bizde öyleydik Allahım saat başıama şimdi en azından bi 3-4 saat uyuyo o da beni emmek için kalkıyor alışkanlık hatta onu da kesmemiz gerek ama ona gücüm yok şuan
Tek uykuya geçince 3 ten sonra uyutmayınca iyi oldu.
Zaten 16:00 ten sonra uyutma diyorlar :) biz 1,5 ay erken girdik tek uykuya ..
Hemde ne zor . Boşuna demiyorlar bi çocuk büyütmek için bi köy gerekiyor diyeÇocuk büyütmek bütünüyle zor iş gerçekten. Sizin de tek çocuk mu ?