2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Kızlar selam ben size bir şey soracağım . Malum neredeyse hepiniz biliyorsunuz artık biz uykuya çok geç dalıyorz yani 1 yıldır böyleyiz . 3.aydan beri yani ..
Yarın çocuk nörolojiye götüreceğiz doktorumuz söyledi bakalım ..
Annem sürekli bu çocuğun yatağı tuvaletin duvarı ile bitişik bak sıçrayarak uykusundan uyanıyo korkutuyorlar bu çocuğu ..
bi kaç defa okuduk , işte bi camii hocasına okuttuk falan . Arada bende okuyorum ..
ya siz inanıyor musunuz bilmiyorum yada böyle şey olabilir mi diye sizin düşüncenizi almak istedim ..

Yani su sesi falan geliyorsa olabilir benim oğlumun uykusu çok hafif mesela, bizimde yatak odasının yanı banyo sifonu çekerken bile her 2 kapının kapalı olması lazım yoksa uyanır

Yani su sesi falan geliyorsa olabilir benim oğlumun uykusu çok hafif mesela, bizimde yatak odasının yanı banyo sifonu çekerken bile her 2 kapının kapalı olması lazım yoksa uyanır
O uykuya dalana kadar yanındaki tuvaleti kullanmıyoruz . Yani uykuya daldıktan sonra çok hafif değil uykusu ama nedense dalamıyo uykuya . Bugün doktora gittik gelişimi olarak bi sıkıntı yok . Değerleri iyi . Çocuk nörolojisi gördü o da EEG çekilsin ama sanmam çünkü sizin bebeğinizde olumsuz bi şey yok dedi .. o da 5 aralık a verdi randevuyu :) yani o tarihe kadar . Çocuk nörolojiside muayene etti göz teması kuruyo cevap veriyo bizlik bir şey yok dedi. Uyku ile ilgili birimler var dedi bi İstanbul da varmış bi de Ankara da dedi Marmara Üniversitesinde İstanbul da .. ama bence gerek yok takiben 2 yaşında düzeliyor dedi . Dalamıyor değil dedi geçişleri yapamıyor dedi ..

Yaa bişey çıkmamasına çok sevindim, inşallah düzelir zamanla

Evet ya bazen durumu kabullenince her şey daha kolay oluyor
Ya ben çoktan kabullendim de uykusunu alamıyor. Ona üzülüyorum..
eşim de sen çok kasıyorsun bırak sabah kaçta kalmak istiyorsa kalksın akşamda 9 da değilde 11-12 de yatsın diyor . 1 yıldır çekiyorsun üzülüyorsun ne gerek var Allah aşkına diyor . Okul zamanı zaten düzelir boşver diyor .

Aynen öyle ben şuan salmış durumdayım ne zaman uykusu gelirse o zaman yatar diyorum gece 12 1 gibi uyuyoruz

Kızlar bebeği hala yürümeyen var mı ? Bizimki yürümüyor rahatından kucak istiyor taşınmak istiyor evin içinde bile
Bir de tek uykuya geçtiniz mi? Henüz erken mi?
Uyku düzeni çok iyiydi bir sabahtan bir de ikindin iki uyku yapıyordu akşam 9 da uyuyordu. Şimdi 11-12 gibi 1,5 saatlik uyku yapıyor akşam 6-7 gibi tekrar uykusu geliyor uyursa bazen gece uykusuna geçmiş oluyor bazen 1 saat uyuyup uyanıyor bu sefer de gece uykusu 11 12 lere kayıyor. Bu işin içinden çıkamadık ne tek uyku yetiyor ne de 2 uykuyla uyuması gereken vakitte uyuyor. Tavsiyelerinize ihtiyacım var sizler nasıl yapıyorsunuz ?

Cnm biz halen 2 uykudayiz ama ikindi uykusu geç kalırsa uyutmuyorum yani 5 i pek geçirme sonra gece uykusu geç kalıyor öğle uykusunuda 12yi gecirmemeye çalışıyorum

Geç uyuyor derken kendisi yardımsız uyuyormu ben halen sallıyorum da

Cnm biz halen 2 uykudayiz ama ikindi uykusu geç kalırsa uyutmuyorum yani 5 i pek geçirme sonra gece uykusu geç kalıyor öğle uykusunuda 12yi gecirmemeye çalışıyorum
2 uyku yapınca kaçar saat uyuyor? Toplam gündüz uykusu ne kadar oluyor yani?
Ya bizim ilk uykusu 12 yi geçmese de yine 5 ten önce uyumuyor illa 6 ya falan sarkıyor uyutmamaya çalışıyorum ona da dayanamıyor uyuyup kalıyor

Aynen öyle ben şuan salmış durumdayım ne zaman uykusu gelirse o zaman yatar diyorum gece 12 1 gibi uyuyoruz
Ya öyle aynen eşimde diyor sürekli uyku biyolojik saat diyip diyip duruyorsun belki bu çocuğun saati geç erken değil . Belki gece 11 de yatacak sabah 8 de kalkacak uykuyu pek sevmiyorda olabilir yetiyor demekki diyo . Bırak ne zaman uykusu gelir ise o zaman yatsın o zaman kalksın . Ben kasım kasım kasılıyorum burada diyor germe oğlumla beni diyor ben sinirlenince bu seferde çocuğun çıkaramadığı sesim ben diyor

Yok biz ayakta durdurunca 1-3 adım atıyoruz hop yere emeklemeye bence cesaret edemiyor yada kolayına kaçıyor
Geçiş döneminde demekki 2.uyku fazla /eksik kalıyor ben tek uykuya geçtim valla bi tık rahat ettik

Bir saat ancak oda ses olmazda yoksa ilk 20 dakikada kapı , telefon çalarsa bir daha uyumuyor.4bucuk gibi ayakta sallıyorum 5e kadar ancak uyuyor pek iyuyakaldigi yok ama ağlıyor uyumazsa da

Valla kızımda ben çok çektim bu uyku sorununu evden çıkmak istemiyordum uyku düzeni bozulacak diye. Oğlum doğunca garibim salonda yatmaya başladık herkes odasına çekilince yatıyoruz artık kızım babasıyla uyuyor kardeşi gece uyanıp ağladıkça uykusu bölünüyor evimiz çok müsait değil biraz küçük çocuk odası olsa belki biraz daha rahat ederiz. İnan ki bende büyüme hormonu salgılansın güzel uyusunlar istiyorum ama bu çocuğun yapısıyla ve yaşam tarzıylada alakalı çok kasma kendini olan sana oluyo

Tahmini ne zaman düzelmişti kızın acaba
Bizim bi gecemiz bi gecemizi tutmuyor .. gecen gece uyudu ama dün gece uyumadı paşam ..

Bir saat ancak oda ses olmazda yoksa ilk 20 dakikada kapı , telefon çalarsa bir daha uyumuyor.4bucuk gibi ayakta sallıyorum 5e kadar ancak uyuyor pek iyuyakaldigi yok ama ağlıyor uyumazsa da
Hmm bizim ilk gündüz uykusu 1,5 -2 saat oluyor toplamda aynı süreye de k geliyor o zaman

Yok biz ayakta durdurunca 1-3 adım atıyoruz hop yere emeklemeye bence cesaret edemiyor yada kolayına kaçıyor
Geçiş döneminde demekki 2.uyku fazla /eksik kalıyor ben tek uykuya geçtim valla bi tık rahat ettik
Bizim de öyle emeklemek daha kolayına geliyor gibi temkinli bir yapısı var zaten yürümede de cesaretli olamıyor sanırım. Valla biz de geçecek gibiyiz uykusunu biraz daha öğlen vaktine çekmem lazım gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…