2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
İki gün pirinç unlu mama yaptım içine bebe bisküvisi muz pekmez kattım bi güzel yedi ama 2 gün ne doğru düzgün emdi ne de ayılıp bayıldığı formül mamasını içti, aşırı tok tutuyor sanırım pirinç unu

Daha çok yenisiniz oruç tutmayın bence ..
tutunmaya çalışıyor annesi . Sizinde iyi olmanız lazım kendinize dikkat etmeniz lazım ..
Bugün gitirm doktora çok şükür iyiyiz hamdolsun, oruç tutmaya gücüm yetiyor, doktorum müsaade etti herhangi bir bayılma vs yaşamadığın sürece tutabilirsin dedi bende başladım bir sorun olmadı, inanıyorum ki daha da şifa olacak, şifa Allahtan

Gittim bugün çok şükür herhangi bir sıkıntı yoktu hamdolsun, doktorumun müsaadesiyle tutuyorum orucu açıkçası, bebek şuan senden besleniyor dedi bir damla kanın ona yetiyor dedi hiç zorlamadı beni ilk 11 gün tutmadım sonrasını tutuyorum, gerçekten şifa niyetine öyle iyi geldi ki bana hamileliğimin başımdan beri belirtim sadece göğüs ağrısı ve kasık ağrısıydı, mide bulantısından çok tedirgin olurdum sanırım oruç tuttu beni, bilmiyorum bana çok şey kattı zarar vereceğini hiç düşünmüyorum açıkçası Zaten az kaldı dediğiniz gibi, bu arada göğüs ağrıları falan gidince tedirgin oldum ama rahatladım çok şükür

" Akşam kesiliyorum , midem kötü oluyor' diyorsunuz. Buraya soru soruyorsunuz, nasıl cevap bekliyorsunuz ki ?
Hamileyken oruç tutuyorsunuz diye sizi tebrik mi edelim ? Sizi rahatsız ettiği halde. Şuan etmiyor demişsiniz, sizi etmiyor. Peki ya bebek ? Bundan nasıl emin olabiliyorsunuz? Allah müsade de vermiş. Şimdi risk almasanız da , ilerde kazasını tutsanız daha iyi değil mi ?
Ya çok hassas konular ama hamileyken tutup sonra akşam kötü oluyorum yazan kişileri görünce insan bir sinirleniyor. Alkış ne diyelim.

Gece uykusunda sıkıntısı olmayan arkadaşlar, acaba çocuğu mama - meme için hiç kaldırıyor musunuz ?
"Çocuk acıkınca kendi kalkar " deniyor ama aynı zamanda 5-6 saatten fazla aç kalmamalı da deniyor. Siz nasıl yapıyorsunuz acaba :)

Asabiyetinizi anlamış değilim? , size oruç tutuyorum hamileyken kötü oluyorum, neden kötü oluyorum, yaşadıklarım oruçtan mı vs gibi bir soru yöneltmedim? Oruç ile alakalı bir soru sormadım.. sadece belirtiniz bir anda kesildi mi sizinde bu normal mi diye sormuşum.. Allah gücün varsa tutmaya yoksa tutmamaya müsaade vermiş.. Riskten bahsediyorsunuz doktor kötülüğümü isteyip tut diyecek kadar cahil değildir herhalde kitabını okumuş insan yahut bende bunu anlamayacak kadar sorumsuz bir insan değilim biraz fikriniz olsa yaklaşımınız daha farklı olurdu.. Bebek ilk 3 ay anne deposundan besleniyor tek bir damla kan yetiyor ona.. Gereki beslenmeyi yaptıktan sonra Aksi bir durum olsa yaparmıyım?? Allaha şükürler olsun ki çok rahat bir gebelik geçiriyorum, yalnız iki belirtimin olduğunu ve o da bir anda gittiğinden bahsetmişim size (Nazik ve kibar bir şekilde..) ve çok normal olarak..
herkes gibi bende bir kontrol sürecinden geçiyorum. Yolunda gitmeyen bir durum söz konusu olsa herhalde gereğini yapacağım.. Sorduğum soru haricinde buraya takılmanız tuhaf.. Rica ediyorum telaffuz ve yaklaşımınız bu şekildeyse hiçbir kadının sorusunu yanıtlamayın..

Siz yazdığınızı tekrar okuyun bence.
Ne yazdığım gayet malum belirti olarak mide rahatsızlığını bir tek iftardan sonra yaşadığımı belirtmişim.. Öncesi de var yazdıklarımın sonrası da Ne yazdığımı neyden bahsettiğimi siz anlayamadınız bence.. Gayet açık ve diğer dönüşlerde bakılacak olursa sizin anlamadığınızı çıkarıyorum ben.. Bir tek sizden asabi bir dönüş aldım özellikle orucu kastetmenizle..

Evet şaşırdım, ilk cümleye binaen oruç tutmayın yazmıştım ama şimdi de bana şifa gibi geldi yazmış hanımefendi. Neyse pek karışmayayım zira beynim allak bullak oldu

Maalesef tadına bakmadan ağzını kitliyor benimki me olduğunun önemi yok

Yoo bakın, yukarıda arkadaş da öyle anlamış.

Çocuğum o kadar uzun süre asla durmuyor ama Osman Hoca videosunda diyor ki 9-10 saate kadar aç kalabilir bizim ayımızdaki bebekler... 5-6 saatte bir kaldırmanıza gerek yok yani bebek uyanmıyorsa

Evet şaşırdım, ilk cümleye binaen oruç tutmayın yazmıştım ama şimdi de bana şifa gibi geldi yazmış hanımefendi. Neyse pek karışmayayım zira beynim allak bullak oldu
Mesele oruç değil yani nesini anlayamadınız gerçekten anlayamıyorum aynı şeyi size de izah ettim, sorduğum sorunun içinde takıldığınız yer çok farklı ben oruçtan şikayetçi olduğumu beyan etmiyorum ki evet şifa gibi geldi çok iyi geldi bana.. Allah için yapılan ne köyü olabilir ki.. Gücüm yetiyor ki tutuyorum.. Beyninizin allak bullak olacağı bir durum yok hanımefendi.. Cevap verdiniz, nazikçe dönüş yaptım.. Sadece belirtinin azalmasını sordum ki hastaneye gittiğimii çok şükür bir sıkıntı olmadığını da özellikle kibar bir dille size belirtmişim neden bu kadar abartıldı oruç tutmam bilemiyorum

Son düzenleme:
Yoo bakın, yukarıda arkadaş da öyle anlamış.
En azından sizin gibi sert bir mizac kullanmadı ki gerekeni kendisine de açıkladım o da farklı anlamış dalgaya alır, küçümser gibi muhatap oluyorsunuz.... cidden insanı pişman ettirdiniz bir şey sorduğuma.. Biliyorsunuzdur belki bir fikriniz vardır diye gruba dahil oldum ama cidden hiç hoş değil tavrınız.. Neyin zararlı olduğunu neyin olmadığını emin olun iyi biliyorum.. Yaşadığım durumu yaşamadıysanız, İlgi alanınıza girmiyorsa yorum yapmayın öyleyse.. Daha fazla konuşmak istemiyorum.. Sadece size diyeceğim şey uslübunuzu düzeltmeniz..

Bir sorun olmamasına sevindim, sağlıcakla kavuşun bebeğinize inşallah

İyiyseniz siz bilirsiniz tabi doktorunuz bir şey demedi ise sizin kararınız . Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…