- 16 Ekim 2016
- 1.522
- 752
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Of bu konuda bende senin gibiyim ya. İlk doktor randevu yoktu rastgele gittik bir tek o boştu. Yorumlarda iyi de vardı kötü de vardı doktor hakkında. 7. Haftada doktor kalp atışını duyamayınca panikledi mi ne yaptı bebeğin ölçüsünü yanlış ölçtü. Bizde diyemedik yanlış ölçtünüz diye. Başka bir doktora gittiğimizde iki katı ölçü aldı. Yani ilk doktorum gerçekten yanlış ölçmüş. Güvenim kalmadı. Ama ilk doktorumda hep çok ılımlıydı çok yardımcıydı. Numaraısnı verdi. Sorularını not et sor diyordu. İlgileniyordı baya. İkinci doktor daha deneyimli yaşlı diye daha güvenilir geldi ve kürtajı ona oldum. Kontrole gittiğimde hemen alel acele bakıp göndermesi beni de rahatsız etti. Ve birde arka böbrek tarafında ağrı oluyor diyince. Oo bizle ne alaka ya falan yaptı. Ben nerden bileyim doktor muyum bu tavrı da rahatsız etti. Bu doktordan da soğudum. İnşallah bir daha hamile kalırsam yeni arayışlar beni bekliyorBu dr un kürtaj öncesinde tavrı nedeniyle sevmiştim devam edeyim dedim kürtajı da oldum ama bugün kontrolde yarım yamalak konuşup gönderilmiş gibi hissedince ona da sinir oldum psikolojik durumumdan belki bilmiyorum biraz zaman geçsin de bakacağım duruma Dr icin
Ah yaa aynı haftada kaybetmişiz ve aynı şekilde. Ben de bizi cennete karşılayacagina inanıyorum meleklerimizin ve bence en kısa sürede sağlıklı bir şekilde bize kardeşleri gelecek Allah büyüktür ne zaman kaybettiniz peki denemeye başladınız miAy kızlar bende anlatmak istedim. Sizin kadar uzun bir hikayemiz yok ama. 28 yaşındayız ikimizde. 3 yıllık evliyiz. Korunmayı bıraktık. İlk ay kimyasal oldu. Çok düşük bir değerdi zaten 4 gün sonra adet oldum. Doktora gittim kimyasal diye çok normal ve iyi bir şey demek ki dölleniyor ve tüplerin açık dedi. ilk ay da ikinci ayda çok stres yapıyordum. Sürekli test yapıyordum. Oldu olmadı kafama takıyordum. Birde öğretmenim yaz tatili dönemi olduğu için evde olduğum için kafama daha çok takıyordum. İkinci ay ovülasyon testi aldım. Bu sefer onu sürekli yap yap yine çok stres olduğumu farkettim. Sonra okul açıldı. O ay çalışmaktan çok düşünmedim. Birde o ay hamile kalırsam yaz tatiline gelecekti ve doğum iznimi tam kullanamayacaktım. Olursa olur olmazsa da takmıyorum modundaydım. Sadece yumurtlamayı hissettiğimde 3 gün ovülasyon yaptım onun dışında doğaçlama takmadan devam ettik. Test falan da yapmadım. Normalde 6 gün önceden testlere başlıyordum. Adetime 2 gün kala midem bulandı ve geçmedi. Test aldım testte predictor erken gebelik diye hızlı sonuç veren almışım. Dedim kesin çıkmayacak bu erken gebelik değil. Bir baktım besbelirgin çift çizgi. Heyecanla hemen doktora gittik tabi kese falan gözükmedi. Ama içim hep bir buruktu sevinemedim bile tam olarak. Kimyasal bile etkilemişti. Acaba yine bir şey olur mu diye.Sonraki hafta yolk sac gözüktü. Sonraki hafta minik kuşum gözüktü. Kalbide atıyordu pır pır. Ama ses olarak duyamadık sonraki hafta yine 7. hafta da kalp atışı net olması gerekirken hıızı zayıftı. Bende sürekli bir şeyler almak için heves ediyordum. Sadece simgesel olarak. Kalbinin atışını tam net duyalım diye beklemiştik hep. En son hatta mağazaya girip seçmiştim, doktor randevusundan sonra bunu alacağım diye. 8. Haftada gittiğimde kalbi durmuştu. Kısacık ömründe 4 hafta da olsa onunla yaşadım çok sevdim. Sanki uzun zamandır benimleymiş gibi bağlandım.Cennette görme umuduyla uğurladım miniğimi. Hala arada ağlama krizlerim oluyor. Biliyorum hayırlısı böyle ama insan üzülüyor.
Demem o ki ben hiç takmadığım ayda hamile kaldım. Bu 3 ay boyunca da reformer pilatese gidiyordum. Hamileliği öğrendikten sonra gitmedim. Doktora sormuştum gidebilirsin tabiki dedi. Ama ilk üç ay riskli değil mi diyerekten tekrar sordum. Riskli bir durum olmadığı sürece gidebilirsin sıkıntı yok demişti. Hatta o esnada instagramda bir kadının videosu ile karşılaştım. Kadın hamile olduğunu bilmeden kilolarca ağırlık kaldırmış onu paylaşmıştı. Bebiş sağlıklı olduğu sürece zararı olmuyor sanırım. Tam tersi yararı olur sağlıklı beslenip spor yaptığımız için gebe kalmaya.
Yaa of şehirde doktor bırakmayacagiz gez gez benim de böbrek ağrım oldu ama ağrı kesici ve antibiyotik vermişti onlardandır diye düşündüm Bi de soğuk aldım bence. Belki senin de öyledir bol su içOf bu konuda bende senin gibiyim ya. İlk doktor randevu yoktu rastgele gittik bir tek o boştu. Yorumlarda iyi de vardı kötü de vardı doktor hakkında. 7. Haftada doktor kalp atışını duyamayınca panikledi mi ne yaptı bebeğin ölçüsünü yanlış ölçtü. Bizde diyemedik yanlış ölçtünüz diye. Başka bir doktora gittiğimizde iki katı ölçü aldı. Yani ilk doktorum gerçekten yanlış ölçmüş. Güvenim kalmadı. Ama ilk doktorumda hep çok ılımlıydı çok yardımcıydı. Numaraısnı verdi. Sorularını not et sor diyordu. İlgileniyordı baya. İkinci doktor daha deneyimli yaşlı diye daha güvenilir geldi ve kürtajı ona oldum. Kontrole gittiğimde hemen alel acele bakıp göndermesi beni de rahatsız etti. Ve birde arka böbrek tarafında ağrı oluyor diyince. Oo bizle ne alaka ya falan yaptı. Ben nerden bileyim doktor muyum bu tavrı da rahatsız etti. Bu doktordan da soğudum. İnşallah bir daha hamile kalırsam yeni arayışlar beni bekliyor
13 kasımda oldu kürtaj. Daha kanamalarım bile bitmedi. İnşallah bende inanıyorum kardeşleri sağlıkla gelecek inşallahAh yaa aynı haftada kaybetmişiz ve aynı şekilde. Ben de bizi cennete karşılayacagina inanıyorum meleklerimizin ve bence en kısa sürede sağlıklı bir şekilde bize kardeşleri gelecek Allah büyüktür ne zaman kaybettiniz peki denemeye başladınız mi
Bende öyle düşündüm zaten çok üşüyen ısınamayan bir insanım antibiyotik ve ağrı kesici de olabilir bak hiç aklıma gelmemişti. Hepsi birleşmiş olabilir valla gezeceğiz bu gidişle zor beğeniyoruzYaa of şehirde doktor bırakmayacagiz gez gez benim de böbrek ağrım oldu ama ağrı kesici ve antibiyotik vermişti onlardandır diye düşündüm Bi de soğuk aldım bence. Belki senin de öyledir bol su iç
Çok geçmiş olsun size de ben de 7’sinde düşük yapmıştım. Çok şükür bitti ilaçlarım bittiği gibi benim de kanama lekelenme sürecim. Sizin kürtaj olduğu için belki bi tık daha uzun sürebilir ama bu hafta sizin de biter diye düşünüyorum13 kasımda oldu kürtaj. Daha kanamalarım bile bitmedi. İnşallah bende inanıyorum kardeşleri sağlıkla gelecek inşallah
Üşütmemeye dikkat edin ben de üşütmüştüm ve mahvolmuştum. Doktor işine gelince ne kadar çok farklı doktor görüşü alırsanız o kadar iyi doktor tecrübesi ediniyorsunuz ve anlamaya başlıyosunuz bi yerden sonra kendimden biliyorum. Bi de bu gibi gebelik süreçlerinde de tabi imkan da doğrultusunda özel doktorları tercih edin derim daha ilgili oluyorlar olmak zorundalar da zaten. Devlete gidenlerin çoğu hep aynı şeyi söylüyor ne yazık ki. testleri lab işlerini devlette ama muayeneleri özel doktorda ilerletmeye çalışın sonrasında inşallahBende öyle düşündüm zaten çok üşüyen ısınamayan bir insanım antibiyotik ve ağrı kesici de olabilir bak hiç aklıma gelmemişti. Hepsi birleşmiş olabilir valla gezeceğiz bu gidişle zor beğeniyoruz
Evet benim de genelde hep şiddetli adet sancım olur. Öncesinde bundan dolayı doktora çok gittim her yıl poliçemi kontroller için yıl sonu kullanırım hatta ama hiçbi doktor ne kist ne başka bir şey görmemişti. Ben biraz bu covid aşılarına da bağlıyorum günahları boyunlarına bilmiyorum işten dolayı mecburen 3 defa yaptırmıştım.Kesinlikle öyle akışta kalmak bizim için en önemlisi olacak bu süreçte demek ki hicbirseyden şüphe etmedi. Sadece yaş faktörü dedi. Yaşım 32 ydi gittigimde. Eşim de 34. Sonra gebelik olunca ona gitmedim başka Dr a gittim ayni özel hastanede. Karından görmekte zorlandı vajinal bakalım dedi ve bakar bakmaz ters rahim dedi. Sonra senin bu gebeliğin olması büyük şans olmuş haberin olsun falan dedi. Regl im aşırı sancılı geçer benim dedim bilgi alırken. Onda da hiçbir sorun yoksa endometriozis vardır dedi yani sendeki çikolata kisti. Ama gebelik sürecinde olduğumdan bununla ilgili tanı vs yapmadı yorum olarak söyledi onemsemedi. Kese bozulunca ben başka Bi dr a gittim bi arkadaşım söyledi araştırmadim alelacele aynı gün birini bulmam gerektiği için gittim. Kürtajı yapan dr bu aynı zamanda. O da baktı bebeğin kalbi yavaş ve gelişimi geride kalmış dedi. Yaşadığım süreçleri anlattım o gün muayenede. Sen her ay düzenli adet görüyorsun dimi dedi evet dedim. Bu da doğal oldu dimi dedi evet dedim. Ne kadar gereksiz tedaviler veriyorlar sen yine dogal yolla gebe kalacaksın hiç korkma dedi. Kürtaj randevusu verdi sonra işte. Benim sürekli kafamı karıştırıp strese soktular kime gittiysem
Ya bu akşam dışarı çıkmıştık. Kapalı ortamda oturduk ama havalarda çok soğuk. Eve geldiğimden beri belimde inanılmaz bir ağrı var. Ayaklarımdan can gitti. Sızlıyor böyle anlatamam hiç böyle olmamıştım.Çok geçmiş olsun size de ben de 7’sinde düşük yapmıştım. Çok şükür bitti ilaçlarım bittiği gibi benim de kanama lekelenme sürecim. Sizin kürtaj olduğu için belki bi tık daha uzun sürebilir ama bu hafta sizin de biter diye düşünüyorum
Üşütmemeye dikkat edin ben de üşütmüştüm ve mahvolmuştum. Doktor işine gelince ne kadar çok farklı doktor görüşü alırsanız o kadar iyi doktor tecrübesi ediniyorsunuz ve anlamaya başlıyosunuz bi yerden sonra kendimden biliyorum. Bi de bu gibi gebelik süreçlerinde de tabi imkan da doğrultusunda özel doktorları tercih edin derim daha ilgili oluyorlar olmak zorundalar da zaten. Devlete gidenlerin çoğu hep aynı şeyi söylüyor ne yazık ki. testleri lab işlerini devlette ama muayeneleri özel doktorda ilerletmeye çalışın sonrasında inşallah
Aynısını yaşadım karnımda davul gibi patlicak gibi şişmişti, lekelenmen kırmızı kanamaya dönebilir korkma, bende de öyle oldu. Tam bitti diyodum Büyük Pıhtılı bi kan parçası gelmişti o üşütmeli bel sancılarım sonrasında. Ayağından kalın çorap üzerinden yelek esirgeme canım. Sıcak tut gerekiyosa bikaç gün çıkma evden dizlerinde ince battaniyeyle otur hep. ben öyle gevşemiştim.Ya bu akşam dışarı çıkmıştık. Kapalı ortamda oturduk ama havalarda çok soğuk. Eve geldiğimden beri belimde inanılmaz bir ağrı var. Ayaklarımdan can gitti. Sızlıyor böyle anlatamam hiç böyle olmamıştım.
Evde hemen üstüme battaniye alıyorumda dışarıda başka oluyor. Neyse dediğin gibi bu hafta iş dışında bir yere gitmeyeyim en iyisi. Karnımda şişti anlattığınız gibi. Kanamada bitmiş gibiydi yine geldi eve gelince ama çok az. Isınamadım bile hala buz gibi ayaklarım.Aynısını yaşadım karnımda davul gibi patlicak gibi şişmişti, lekelenmen kırmızı kanamaya dönebilir korkma, bende de öyle oldu. Tam bitti diyodum Büyük Pıhtılı bi kan parçası gelmişti o üşütmeli bel sancılarım sonrasında. Ayağından kalın çorap üzerinden yelek esirgeme canım. Sıcak tut gerekiyosa bikaç gün çıkma evden dizlerinde ince battaniyeyle otur hep. ben öyle gevşemiştim.
Kıyamam ya sıcak su torban varsa ayaklarının dibine koy. Yoksa bi şişeye filan sıcak su koy yastık kılıfına geçirip aynı etkiyi alabilirsin canım.Evde hemen üstüme battaniye alıyorumda dışarıda başka oluyor. Neyse dediğin gibi bu hafta iş dışında bir yere gitmeyeyim en iyisi. Karnımda şişti anlattığınız gibi. Kanamada bitmiş gibiydi yine geldi eve gelince ama çok az. Isınamadım bile hala buz gibi ayaklarım.