2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Gece uykusunda sıkıntısı olmayan arkadaşlar, acaba çocuğu mama - meme için hiç kaldırıyor musunuz ?
"Çocuk acıkınca kendi kalkar " deniyor ama aynı zamanda 5-6 saatten fazla aç kalmamalı da deniyor. Siz nasıl yapıyorsunuz acaba :)
7 aylığız biz ben kendi uyanmadan kalkmıyorum . 5-6 saat durabilirler çünkü . Yani oğlum 2 aylıkken kendi uyanıyordu uyanmasa 3 saatte ven kalkıp emziriyordum . Şimdi hoş uyumuyor 2 saatte bi kalkıyor ama uyudu diyelim 🤣 . Kaçta yattığı da örnmli kalkmıyorsa 1 kereye mahsus rüya öğünü yapardım yeter

İki gün pirinç unlu mama yaptım içine bebe bisküvisi muz pekmez kattım bi güzel yedi ama 2 gün ne doğru düzgün emdi ne de ayılıp bayıldığı formül mamasını içti, aşırı tok tutuyor sanırım pirinç unu
Pirinç unu tok tutar eskilerde o şekilde beslemiş ya geceleri uyusun diye . Muz da zaten tok tutar . Bende denedim tok tutup uyusun diye ama yine uyandı 😁

Pirinç unu tok tutar eskilerde o şekilde beslemiş ya geceleri uyusun diye . Muz da zaten tok tutar . Bende denedim tok tutup uyusun diye ama yine uyandı 😁
Ben gece değil de sabah kahvaltıda veriyorum, gündüz güzel emmiyor gece emiyor diye işime geliyor biraz uyanması tabi canım oğlum abartıyor uyanmayı ahajja

Kızlar biz de sünnet derdine düştük. İlk gittiğimiz doktor bize eğrilik var diyip 6. Ayı bekleyelim demişti. Bu ay gittiğimizde de sağa doğru eğrilik var gerçi sol diye yazmışız dedi oysa ki öne doğru demişti 🤦🏻‍♀️ sonra ameliyat olması lazım dedi hastane randevusu verdi. Oradan çıkıp 2 farklı doktora gittik ameliyatlık bir durum olmadığını hatta bu yaşta ameliyatın riskli olduğunu söylediler. Biz de sadece sünnet ettirme kararı aldık hatta eşim onu da mı yaptırmasak diyor ama sonradan yaptırmamız gerekirse geç kalmak istemiyorum. Bu arada operatör doktor 7000 ₺ prof 17,500 ₺ fiyat verdi 🙁 şu an karar aşamasındayız umarım en doğru kararı veririz bayramdan önce halletmek istiyorum artık🙏🏻

Gece uykusunda sıkıntısı olmayan arkadaşlar, acaba çocuğu mama - meme için hiç kaldırıyor musunuz ?
"Çocuk acıkınca kendi kalkar " deniyor ama aynı zamanda 5-6 saatten fazla aç kalmamalı da deniyor. Siz nasıl yapıyorsunuz acaba :)
Bizim hemen hemen standart gece acıkma saatimiz tam 5-6 saat arası ve acıktığında çok hareketleniyor. Bende son mamasına göre alarm kuruyorum bakıyorum hareketlenmiş kalkıp mama hazırlıyorum o arada zaten gözleri açıyor. Eğer kilo alımı iyiyse bence uyandırılmasına gerek yok. Doktora da sordum ben uyandırıyorum dedim zaten çok yiyor uyandırma dedi.

Kızlar biz de sünnet derdine düştük. İlk gittiğimiz doktor bize eğrilik var diyip 6. Ayı bekleyelim demişti. Bu ay gittiğimizde de sağa doğru eğrilik var gerçi sol diye yazmışız dedi oysa ki öne doğru demişti 🤦🏻‍♀️ sonra ameliyat olması lazım dedi hastane randevusu verdi. Oradan çıkıp 2 farklı doktora gittik ameliyatlık bir durum olmadığını hatta bu yaşta ameliyatın riskli olduğunu söylediler. Biz de sadece sünnet ettirme kararı aldık hatta eşim onu da mı yaptırmasak diyor ama sonradan yaptırmamız gerekirse geç kalmak istemiyorum. Bu arada operatör doktor 7000 ₺ prof 17,500 ₺ fiyat verdi 🙁 şu an karar aşamasındayız umarım en doğru kararı veririz bayramdan önce halletmek istiyorum artık🙏🏻
Hayırlısı olsun ben ablama özel hastane fiyat aldırdım üroloji doktoru yapıyor fiyat 12 bin bayramdan sonra benimde niyetim bana çok pahalı geldi ya ne bileyim tamam her şey çok pahalı ama zaten Nisan ayında menenjit aşıları var nimenrix ve bexsero onlarda ortalama 4 bin Allah yardımcımız olsun

Cnm ilk zamanlar uyandırıp besliyordum şu an 6.5aylik uyanmasın diye bakıyorum artık büyüdü bir sorun olmaz zaten kendi uyanıyor acıkınca bir yaştan sonra gece beslenmesi kesilecek zaten

Kızlar bimden şunu alın kendinize çok güzel yaa kilo da veririz sağlıklı atıştırmalık

Eklentiler

• 20240403_105946.jpg
    20240403_105946.jpg
    94 KB · Görüntüleme: 26
Bizde olacağız inşallah ama benim çalıştığım hastanede sünnetçi bi abi vardı çok iyi sünnet yapıyor ve eskiden sağlık kabini işletmiş biri sonradan da hep iyi dr ların yanında pansumancı olarak çalıştı bende yakınen tanıyorum kuzenimi bile ona sünnet ettirdik çocukta sıfır tepki sıfır ağrı vardı ilk idrar zorluyor sadece , ona yaptıracağımız için hiç dra gitmedim açıkçası anestezi almasını istemiyorum benim çalıştığım hastanede cerrahlar hep sedasyon verdiler uyuttular yani bu sünnetçi lokal uygulayacak ama benim oğlan aşırı hareketli nasıl olacak hiç bilmiyorum normalde bile altını açtığımda dünyalar onun oluyor kıpır kıpır oluyor bi dk yerinde durmuyor bi şekilde oyalayacağız artık, haftasonu memlekete gideceğiz gider gitmez yaptıracağım bayrama kadar toparlar inşallah dediğim gibi gün geçtikçe daha bi zorlaşacak

Sizde de eğrilik varsa aslında ikisi birden halletseniz daha iyi olacak ama drla konuşmuşsunuz zaten, nasıl biri var biri yok der onuda anlamış değilim cidden şimdiden geçmiş olsun inşallah kazasız belasız atlatırız

X