merhaba comotomo aldınızmı avent nature aldım ancak çom hızlı içmeye başladı comoya dönsem mi karar veremedimBen avent kullanıyorum ama çok hızlı bitiyor bunu almayı düşünüyorum.
Comotomo Antikolik Silikon Biberon 150 ml Yeşil - Yavaş Akışlı (0-3 Ay) Yenidoğan
Oy sevgili yeni anne hoşgeldinMerhaba lütfen bana dönüş sağlar mısınız? Geçtiğiniz yoldan geçiyorum ve çok üzgünüm siz ne yaptınız bebeğiniz ne durumda merak ediyorum
Bunu ne için alacaksınız su için mi mama için mi anlamadım .merhaba comotomo aldınızmı avent nature aldım ancak çom hızlı içmeye başladı comoya dönsem mi karar veremedim
merhaba gekrar sizin eski yorumunuzua istinaden yazdım mama için maalesef anne aütü cerdim ama kilo almadı bebeğim mecbur mama takviyesi başladımBunu ne için alacaksınız su için mi mama için mi anlamadım .
Ben bu kadar pahalı bir şey almamıştım .. lansinoh almıştım 2 li .. ilk 3 ay küçüğünü sonra büyüğünü kullanmaya başladım ..
Anne sütünüz iyiyse gerek yok aslında . Çünkü anne sütü öyle çok kilo aldırmaz . Ayda kaç kilo alıyordu ki . Mama gibi çok kilo almasını beklemeyin . Ayına göre ideal kilo da ise ( ki bnu Asm de ki hemşire de söyler ) gerek yok bence .. hee sütüm yetmiyor derseniz o ayrı takviye edebilirsiniz . Emzirdikten sonra mama verin lütfen ..merhaba gekrar sizin eski yorumunuzua istinaden yazdım mama için maalesef anne aütü cerdim ama kilo almadı bebeğim mecbur mama takviyesi başladım
Merhaba cnm teşekkür ederim güzel cevabınız için ancak alıntı yaptığım kişi daha önce gebeyken testler yapmış ve riskli çıkmış biri,o cevabını alıntılayamadım o anda o kadar gerilere gidemedimOy sevgili yeni anne hoşgeldin
Öncelikle hepsi geçecek sadece keyfini çıkar bi daha by günler geri gelmeyecek .
Kendim için konuşayım çünkü her bebek aynı değil .
Beni ilk zamanlar uykusuzluk yoruyordu zorluyordu ki hala öyle bebeğim 6,5 aylık .
Ama buna zamanla alıştım yani kendi kendime dedim ki bebeğim bir daha bu zamanlara gelmeyecek tadını çıkar she .. ileri de bu anları hep tebessümle hatırlayacaksın
Analık , fenalık demiyorlar boşuna .. Canları sağolsun .
Bebeğin kaç aylık yada kaç günlük .
Bi 4.ay var uyku gerilemesi sonrası zaten diş vs hep aynı . Bir bebek kolay büyümüyor .7/24 mesai ..
onun haricinde merak ettiğin takıldığın ne var ise sorabilirsin hepimiz yardımcı oluruz
Çok çok güzel anlatmissin canım çok teşekkür ederimİlk 3 gün canım tek şey . Sonra diğer sebze o da tek 3 gün ..
ben şöyle başladım ;
İlk 3 gün havuç verdim tek
Sonra patates 3 gün
Sonra kabak 3 gün verdim
Sonra yoğurta geçtim
Sonra 3 nü karıştırıp sebze çorbası olarak verdim , bazen yoğurtla karıştırıp verdim .
Sonra hep böyle devam ettim , bütün sebzeleri.
Çoğunu verdiğim için sebzelerin ben artık çorbadır , mamadır vermeye başladım
Yediklerimizden de 1-2 kaşık veriyorum sofradan
Şimdi tatlı kabağı bitirdim mesela
Yarın kabakla havuçu karıştırıp ilikli kemik suyunu ekleyip çorba gibi veririm
Sonra kapya bibere geçeceğim..
Yiyeceklere başladık su icirmeye de başlıyor muyuzİlk 3 gün canım tek şey . Sonra diğer sebze o da tek 3 gün ..
ben şöyle başladım ;
İlk 3 gün havuç verdim tek
Sonra patates 3 gün
Sonra kabak 3 gün verdim
Sonra yoğurta geçtim
Sonra 3 nü karıştırıp sebze çorbası olarak verdim , bazen yoğurtla karıştırıp verdim .
Sonra hep böyle devam ettim , bütün sebzeleri.
Çoğunu verdiğim için sebzelerin ben artık çorbadır , mamadır vermeye başladım
Yediklerimizden de 1-2 kaşık veriyorum sofradan
Şimdi tatlı kabağı bitirdim mesela
Yarın kabakla havuçu karıştırıp ilikli kemik suyunu ekleyip çorba gibi veririm
Sonra kapya bibere geçeceğim..
Rica ederim canım ne demekÇok çok güzel anlatmissin canım çok teşekkür ederimAllah razı olsun
Evet her tadın sonrası her yemek sonrası su ver tabiki .. hem boğazını temizler .6.aydan sonra vücuttaki su ihtiyacının hepsini anne sütü karşılamıyor artık destek lazım .Yiyeceklere başladık su icirmeye de başlıyor muyuz
Kabız olmaması için az bir şey zeytinyağı mi ekleyelim
Ve evet verdiğin her sebzeye zeytinyağı ekle mutlaka . Kabız olmaması için zaten tadım unutma doyması gerekmiyor ..Yiyeceklere başladık su icirmeye de başlıyor muyuz
Kabız olmaması için az bir şey zeytinyağı mi ekleyelim
Çok doğruVe evet verdiğin her sebzeye zeytinyağı ekle mutlaka . Kabız olmaması için zaten tadım unutma doyması gerekmiyor ..
eğer baktın kabız oldu gün kurusunu kaynat ez yada bızbızla ver ..
mesela ishal yapan yiyecekler var balkabağı gibi dikkat et ki fazla karıştırma bozulmasın motor
Hemen bakıyorum bunlara valla mevsim sebze ve meyvelerini verdiö genelde.. qma şuan yumurta alerjisi nedeniyle 10 gün yeni besin yasağı koydu dr.
Şu post çok iyi bence bi bak istersen
Merhaba cevap attım size. Biraz geç oldu kusura bakmayınMerhaba lütfen bana dönüş sağlar mısınız? Geçtiğiniz yoldan geçiyorum ve çok üzgünüm siz ne yaptınız bebeğiniz ne durumda merak ediyorum
Ayy allah korusun canım çok tehlikeli valla.. havuçta verilmiyor diye biliyorum bir de elma da verilmiyor. Haşlayıp veriliyorKızlar haberiniz olsun . Bebeklerinizin eline ekmek vermeyin . Damakları sertleştiği için koparıyorlar artık . alıştı bizimle sofradayken eline veriyordum hep ekmek parçası. 2 gün önce damakları sertleşmiş sanırım koparmış boğazında kaldı kıpkırmızı oldu çocuğum aldığım gibi ters çevirip sırtına vurdum çıktı parça
Bi daha da vermem asla . Resmen çocuktan ekmek kaçırıyoruz evde . Sofraya oturunca da çorba fln veriyorum artık direk ağzına ekmek istemiyor . Aman diyim aynı şey salatalık içinde geçerli .. havuç falan vereceğim artık sofradayken
Ayy simay oldu 1 haftadır çekiyoruz. Öyle isilik gibi filan değil kocaman kocaman döküntüler.. büyükler 1 tl den büyük 2 tane 1 tl kadar olanlar vardı. Bir çıkıyor bir sönüyor. mahvoldu bacakları kolları. Ki 1 kere yedi o da çeyreğin yarısı filan.. şimdi yasak geldi en az 3 ay yemeyecek bende bi 20 gün en az yumurta içeren hiç birşeyYumurta alerjisi olan var mı? Bizim bugün 3.günümüz ayak tabanında isilik gibi döküntüler vardünde çok huysuzdu sebebi buymuş meğer
Damak kontrolü de yapın gözden kaçırdığımız anlar olabiliyor anlık ağızlarına bir şeyler sokuyorlarKızlar haberiniz olsun . Bebeklerinizin eline ekmek vermeyin . Damakları sertleştiği için koparıyorlar artık . alıştı bizimle sofradayken eline veriyordum hep ekmek parçası. 2 gün önce damakları sertleşmiş sanırım koparmış boğazında kaldı kıpkırmızı oldu çocuğum aldığım gibi ters çevirip sırtına vurdum çıktı parça
Bi daha da vermem asla . Resmen çocuktan ekmek kaçırıyoruz evde . Sofraya oturunca da çorba fln veriyorum artık direk ağzına ekmek istemiyor . Aman diyim aynı şey salatalık içinde geçerli .. havuç falan vereceğim artık sofradayken
Geçmiş olsun bebeklerimizin alerjileri taz vakitteYumurta alerjisi olan var mı? Bizim bugün 3.günümüz ayak tabanında isilik gibi döküntüler vardünde çok huysuzdu sebebi buymuş meğer
Sabırlı ve iradeli olman lazım ek gıda ve diş dönemlerindeyiz bu vakitlerde huzursuzlarKızlar bebeğim sallamadan uyumuyor nasıl bırakıcaz , kendi kendine uyumayı öğrenmesi gerekiyor sanırım artık yoksa erken mi 6aylik
Bizi de bugün aradılar yarın gideceğiz aşıya.Biz yarın gidiyoruz bugün telefon edip sordum gelin dedi
Ben de sünnet için fiyat aldım, 9000 ₺Bizim burası kudurmuş resmen ya 5 zaten özelde şuan normaldir piyasa uçuk
Biraz araştıracağım