2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Ayy allah korusun canım çok tehlikeli valla.. havuçta verilmiyor diye biliyorum bir de elma da verilmiyor. Haşlayıp veriliyor
Havucu yerken haşlayıp veriyorum zaten . Ben kemirmesi için sert diye verdim 🤣
Yoo elmayı ben Çiğden rendeleyip veriyorum suyunu emiyor

Damak kontrolü de yapın gözden kaçırdığımız anlar olabiliyor anlık ağızlarına bir şeyler sokuyorlar
Dün tam önümde oturuyordu yemekle uğraşıyordum arkasına uzanmış damla kutusunun kapağını emmiş koparmış damağına yapışmış kalmış saniyeler içinde oldu ve tesadüf damağına baktım parmağımla yokluyordum şok oldum karton kapağı 2ye katlanmış ve muntazam biçimde yerleşmiş oraya
Aman aman cidden tehlike çanları çalıyor artık
😱 ben karton fln vermiyorum artık annemi de tembihledim anne dedim verme bi şey eline . Çıngırak kemirsin dedim

Ayy simay oldu 1 haftadır çekiyoruz. Öyle isilik gibi filan değil kocaman kocaman döküntüler.. büyükler 1 tl den büyük 2 tane 1 tl kadar olanlar vardı. Bir çıkıyor bir sönüyor. mahvoldu bacakları kolları. Ki 1 kere yedi o da çeyreğin yarısı filan.. şimdi yasak geldi en az 3 ay yemeyecek bende bi 20 gün en az yumurta içeren hiç birşey
Çok geçmiş olsun inşallah hemen geçer 🙏 krem falan bir şey veriyor mu Dr yoksa kendiliğinden mi sönmesi bekleniyor
Bir de sadece sarısını mi verdiniz

Hemen bakıyorum bunlara valla mevsim sebze ve meyvelerini verdiö genelde.. qma şuan yumurta alerjisi nedeniyle 10 gün yeni besin yasağı koydu dr.
Aa öyle mi bizde de çıktı yumurta alerjisi ayak tabanında döküntüler çıktı bi de aşırı huysuzdu. Alerji varsa yeni besin yasağı konuyor öyle mi bende yeni bişi vermiyim o zaman

Ayy simay oldu 1 haftadır çekiyoruz. Öyle isilik gibi filan değil kocaman kocaman döküntüler.. büyükler 1 tl den büyük 2 tane 1 tl kadar olanlar vardı. Bir çıkıyor bir sönüyor. mahvoldu bacakları kolları. Ki 1 kere yedi o da çeyreğin yarısı filan.. şimdi yasak geldi en az 3 ay yemeyecek bende bi 20 gün en az yumurta içeren hiç birşey
Yaaa çok üzüldüm canım inşallah kısa sürede geçer bizimki bu kadar ağır değildi 3.günü ayak tabanında döküntü gördüm ayak tabanında ne manaysa artık ve dün vermiştim bugün vermememe rağmen yine aynı saatte çıkmış döküntüler 1 saat sonra geçmişti, ne zaman tamamen geçecek bilmiyorum takipteyim, bende yumurta yemeyeceğim off bugünde yedim çok üzgünüm bizimkinin bi de yanağında atopik dermatit var sebebi yumurta olabilir, ya bi insanın neden yumurtaya alerjisi olur ki çok saçma 🥹

Geçmiş olsun bebeklerimizin alerjileri taz vakitte
Benim minnakta süt alerjisi var yumurtada olacak diye ödüm yarıla yarıla yedirdim çok şükür olmadı
Hem tarifleri zor hemde seçebiliyor hanımefendi 🥲
Sağol canım inşallah geçer hepimizin tamamen, bende süt ürünlerinden korkuyordum ama yumurtada çıktı ve hiç beklemiyordum, bebe bisküvisi almıştım neyseki yumurtasızmış bende yumurta yemeyeceğim 1 hafta bi deneyeceğim bakalım

Sabırlı ve iradeli olman lazım ek gıda ve diş dönemlerindeyiz bu vakitlerde huzursuzlar
Bebişinin uykusu geldiğinde birlikte yatağa geçip kitap okuyabilirsin iyice mayışana kadar sonra sırtını başını vs hoşlandığı yeri usul usul okşayıp sessizce uyku moduna sokmaya çalışabilirsin oynamayı sevdiği herhangi bir şey veya senin elin o an neye ihtiyaç duyuyorsa dalana kadar belki ninni söylemen iyi gelir
Çabayla yapabilirsin erken değil gayet zamanı
Zor olacak dün akşam denemeye kalktık gözü kapalı ağladı ,birde ninni sevmiyor ya duygusal mi geliyor ki☺️pış pış sesiyle uyuyor birde beyaz gürültü ile uyuyor denemeye devam✋🙂

Yaaa çok üzüldüm canım inşallah kısa sürede geçer bizimki bu kadar ağır değildi 3.günü ayak tabanında döküntü gördüm ayak tabanında ne manaysa artık ve dün vermiştim bugün vermememe rağmen yine aynı saatte çıkmış döküntüler 1 saat sonra geçmişti, ne zaman tamamen geçecek bilmiyorum takipteyim, bende yumurta yemeyeceğim off bugünde yedim çok üzgünüm bizimkinin bi de yanağında atopik dermatit var sebebi yumurta olabilir, ya bi insanın neden yumurtaya alerjisi olur ki çok saçma 🥹
Canım belki yumurta değildir çünkü bizimki öyle böyle anlaşılmayacak gibi değil. Sen bir dr a sor istersen belki sende kısıt gelmez

Canım belki yumurta değildir çünkü bizimki öyle böyle anlaşılmayacak gibi değil. Sen bir dr a sor istersen belki sende kısıt gelmez
Bende onu düşündüm ama yumurtanın 3.günü çıktı daha önce hiç böyle bişey yoktu ve 2 gün üst üste oldu, dr a sorcam ama

Hayır eline kemirsin dşye elma verirsek haşlayıp verilmeliymiş
Elmayı da damağı ile ısırıp koparabiir diye haşlasamda vermiyorum .. mamasına rendeleyip katıyorum zaten yeter ya vermeyeceğim ben bir şey korkuyorum 😦.. bugün baba oğul günü yaptılar eşim salatalık vermiş onda da aynısı olmuş yutmuş boğazında kalmış sırtına vurmuş eşim aman 🤦‍♀️ istemem yemesin ben ona sofrada mama yaparım onu yer bizimle

Elmayı da damağı ile ısırıp koparabiir diye haşlasamda vermiyorum .. mamasına rendeleyip katıyorum zaten yeter ya vermeyeceğim ben bir şey korkuyorum 😦.. bugün baba oğul günü yaptılar eşim salatalık vermiş onda da aynısı olmuş yutmuş boğazında kalmış sırtına vurmuş eşim aman 🤦‍♀️ istemem yemesin ben ona sofrada mama yaparım onu yer bizimle
Bebişler bizden daha hevesliler yeme konusunda meraklılar evet bu çok güzel ama birden oluyor gerçekten çok dikkat etmek lazım biz de tadıma baslamadan bir gün öncesi eline salatalık verdik tepkisini ölçmek istedik nerdeyse yutacak zaten kırılıp boğazına kaçabilir Allah korusun
Şu tadım ek gıda olaylarını geçip bir level üste çıksak hayırlısıyla 🙏

Brokoli çorbası ne katacağız öyle sade zeytinyağı ile blend edip yiyecek mi hiç hoş değil tadı diğer sebzelere karistirsam mı

elma , armut,muz yiyor oğlum çiğden neden haşlıyoruz ki doktor bir şey demedi bize

X