Blw yapmam diyen ben bugün marul verdim eline çok güzel kemirdi yaYa kızlar doktor bana başla demedi ama 5ay 10 günlük ben yavaş yavaş emziğe sürüp fln veriyorum direk yemek sularındanyani bilmiyorum ama sanırım herkes kabak papates havuç kısmından başlıyor . İrmik ve pirinç unu 6.ay da mı kullanılıyor .. direk tadım olarak mı başlayacağız yani yoksa direk irmikli mamalardan fln mı yapacağız bilemedim
Nazar boncuğu şirktir bence Allah’ın ayetlerine emanet ediyorum Nas Felak’laKızlaar bebişlere nazar boncuğu takıyor musunuz? Ben hiç takamıyorum iğneden korkup, başka önerisi olan?
Aynen direk sofraya saldırıyor . Ne yersek ne içersek bakıyor .. sofrada yanımızda olmak istiyor. Valla bende emziğine sürüp ne olursa veriyorum yemek sularından .. havuç verdim eline dişlerinden dolayı sert ya onu almadı istemedi , değişik geldi demekki ..Blw yapmam diyen ben bugün marul verdim eline çok güzel kemirdi yaartık sofraya çok daha ilgili elime ne alsam saldırıyor, seninde yemek sularından vermen çok iyi olmuş zaten ne yeseniz 1 çay kaşığı tattırın diyorlar
Çok şükür dualara sığınıyorum sürekli zaten ama bu aralar okumayı unutuyorum kalabalık ortama girince filan yoğunluktanNazar boncuğu şirktir bence Allah’ın ayetlerine emanet ediyorum Nas Felak’la
De ki: Sığınırım ben Rabbine insanlığın.
Yegâne hâkimine insanlığın.
Tek gerçek ilahına insanlığın.
Sinsi vesvese kaynağının şerrinden.
O ki sürekli fısıldıyor gönüllerine insanların.
Hem cin türünden hem insan türünden!
(Nâs 114/1-6)
De ki: Sığınırım ben karanlığı yarıp ortaya çıkan aydınlığın Rabbine.
Yarattığı tüm varlıklardan gelebilecek kötülüklerden.
Ve bastırdığı zaman zifiri cehalet karanlığının şerrinden.
Ve düğümlere üfürenlerin şerrinden.
Ve kıskandığı zaman hasetçinin şerrinden.
(Felak 113/1-5)
Ve eşim bana oğluşumu tüm platformlarda paylaşma yasağı koyduzaten yüzünü paylaşmıyordum da yinede yasağı yedik çünkü onun yengeleri falan
Ben takmadım valla onun yerine her akşam uyuturken okuyorum olmaz mı ?Nazar boncuğu şirktir bence Allah’ın ayetlerine emanet ediyorum Nas Felak’la
(Nâs 114/1-6)
(Felak 113/1-5)
Ve eşim bana oğluşumu tüm platformlarda paylaşma yasağı koyduzaten yüzünü paylaşmıyordum da yinede yasağı yedik çünkü onun yengeleri falan
Canm marul maydonoz vs vermesen iyi olur. Boğaza yapışma ihtimali var. Temizleyemez de gıcık yapar boğazına. (Bunu kuşlar için söylüyorduk (ben veteriner hekimim ya) o yüzden bebekte de aynı risk var diye düşünüyorum) sen bilirsin yinedeBlw yapmam diyen ben bugün marul verdim eline çok güzel kemirdi yaartık sofraya çok daha ilgili elime ne alsam saldırıyor, seninde yemek sularından vermen çok iyi olmuş zaten ne yeseniz 1 çay kaşığı tattırın diyorlar
Para kalmadı paraKızlar cigitte indirim var , hepsi burada
Çocuklar uyuduktan sonra diğer odadan açtım.hepimizin ruhuna iyi gelir güzelce uyuruz inşallah.Allah razı olsunKuzum benim kızımda da aynu durum var biliyorsun bu grubun en uykuyu sevmeyen bebekleri bizde maalesef. Bizde gece 1.5 saatte bir kalkıyoruz hala dediğin gibi meme vermeden durmuyor. Arada ben emzik veriyorum istemiyor ellerini yüzüne süre süre uyandırıyor kendini sonra ağlamaya başlıyor çığlık çığlığa ta ki memeye ulaşana kadar. Bir kaç gecedir ben her uyandığında meme vermiyorum artık ilk mızırdanmaya başladı anda iki elinide tutuyorum hatta bazen ince bir müslinle sarıyorum kundak gibi. Şşşş diye sesleniyorum kulağına, saçlarını kaşlarını okşuyorum hafif hafif biraz sakinleşiyor sonra emziği veriyorum alıyor geri dönüyor uykuya. Tabi mantıklı bir yöntem mi bilmiyorum ama birkaç gecedir işe yarıyor gibi. Birde cidden nazar olabilir geçen uykusuzluktan çatlıyordu çığlık çığlığa ağlıyordu görümcem bunu önerdi. Kendide çok dinliyormuş bizde dinlettik sakinledi uyudu, bize de iyi geldi hafifledik linkini ekliyorum
Ben kızım 1 aylık olduğunda farklı bir doktora gitmiştim. Herşeyi ye gaz yapmaz demişti o günden beri herşeyi yiyorum sakındığım yemediğim hiçbirşey yok. Yeri geliyor kola da içiyorum. Çiğköfteyi zaten ayda en az 2 kere yiyorum bir zararını görmedim.
Hadsizlik ve cehaletin vücut bulmuş hali o insanlar. Ama böyle insanlara karşı hep içimi soğutan cümle şudur; "insan yaşattığını yaşamadan ölmezmiş"
Kızımda bi sıkıntı yok şükürÇok güzelmiş güle güle kullansınfavoriledim yaza doğru alırım
Sıbyan olunca senin çocuğa sonra onun çocuğa aktarılıyor diye duydum doğru mu?
10 aylıkken deldirmiştim ama bazı eczaneler yaşından önce deldirmeyi kabul etmedi.kremle uyuşturuluyor hiç hissetmiyor sadece ani gelen sesten irkilip korkuyor minnaklarşuan küpesi küçük geliyor diye çıkardım kapanmak üzere yeni alıcam yarın
Eşim de çocuk huzursuzsa hemen diyor resim paylaştın wp de ondan oldu bi ara gizlemiştim adamı laf söylemesin diyeNazar boncuğu şirktir bence Allah’ın ayetlerine emanet ediyorum Nas Felak’la
(Nâs 114/1-6)
(Felak 113/1-5)
Nazar boncuğu Yunan geleneği zaten diye biliyorum bizimki süs işteBen takmadım valla onun yerine her akşam uyuturken okuyorum olmaz mı ?
Yani nazar boncuğu kısmına ben inanmıyorumşimdi kızmayın bana da ..
valla ben sosyal medyada flan paylaşıyorum . İlk zamanlar evet saklıyordum ama şimdi Allah her anını neredeyse , valla sakınmıyorum daha çok batmasın diye .
Aman en iyisini annesi bilir demişler .
İlahiyatçı bi arkadaşım var çocuğa çıkarken 3felak 3nas 3ihlas oku korur onlar demişti aklıma geldikçe yapıyorumÇok şükür dualara sığınıyorum sürekli zaten ama bu aralar okumayı unutuyorum kalabalık ortama girince filan yoğunluktanbugün de görenler hep nazarlık tak tak dediler ben de öyle diyen herkese okuyun okuyun dedim
Ben bunlara ek 3 adette ayetel kürsi okuyorumİlahiyatçı bi arkadaşım var çocuğa çıkarken 3felak 3nas 3ihlas oku korudu onlar demişti aklıma geldikçe yapıyorum
Şey yaptık yaprak kısmını kestik orta sert kısmı kaldı onu kemirdi 2 dk sonra aldım elinden koparır falan diye korktumCanm marul maydonoz vs vermesen iyi olur. Boğaza yapışma ihtimali var. Temizleyemez de gıcık yapar boğazına. (Bunu kuşlar için söylüyorduk (ben veteriner hekimim ya) o yüzden bebekte de aynı risk var diye düşünüyorum) sen bilirsin yinede
Nazar boncuğu şirktir bence Allah’ın ayetlerine emanet ediyorum Nas Felak’la
(Nâs 114/1-6)
(Felak 113/1-5)
Ben takmadım valla onun yerine her akşam uyuturken okuyorum olmaz mı ?
Yani nazar boncuğu kısmına ben inanmıyorumşimdi kızmayın bana da ..
valla ben sosyal medyada flan paylaşıyorum . İlk zamanlar evet saklıyordum ama şimdi Allah her anını neredeyse , valla sakınmıyorum daha çok batmasın diye .
Aman en iyisini annesi bilir demişler .
Eşim de çocuk huzursuzsa hemen diyor resim paylaştın wp de ondan oldu bi ara gizlemiştim adamı laf söylemesin diye
Uyudu mu ?Çocuklar uyuduktan sonra diğer odadan açtım.hepimizin ruhuna iyi gelir güzelce uyuruz inşallah.Allah razı olsun
Ay ne güzelBenim kızımın doğduğu gün adına açtığım bir instagram sayfası varHesabı sadece anane babanne dede halalarımız ve teyzemiz takip ediyor. Yakın arkadaşlarımı ve diğer akrabaları bile kabul etmedim nazar olur diye
Her 5 günde bir foto atıyorum altına yazıyorum İlay 80 günlük, 85 günlük diye. Büyüdüğünü izlemek o kadar güzelki
Ve hep devam edeceğim bir nevi arşiv gibi oldu benim için.
Büyüyüp aklı erdiğinde göstereceğim ona hesabını, umarım sever
Benim annem böyle birşey yapsaydı ben bayılırdımm bu nedenle bende kızıma böyle birşey yapmak, hatıra bırakmak istedim