2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Ben de kestiğim saçını saklıyorum Betüş’ümün. Böyle bir şey yapsam gereksiz mi sizceEki Görüntüle 3386126
Ay çok güzel nasıl yaptıra biliriz ya ? Yapılan yeri bana da atın

Bende gördüm ve yaptırmak istiyorum trendyolda buldum;
(Seçeneklerde kız bebek ve farklı modelde var)

Bu 5ten sonra her dakika uyanmayı nasıl çözücez arkadaşlar yanıma yatırarak bir nebze sustuyorum ama rahat yok.bir de kızım da uyanmayı başladı.yatakta 4 kişi nasıl sığıyoruz anlamadım gitti kızıma dualı sureli kolye yaptırmayı düşünüyorum bugün odasını sirkeli suyla silicem bu çığlık çığlığa uyanmaya inşallah çözüm buluruz

Bu emzirme eğitimlerinde sihirli değnek mi var? Ben anlamıyorum. Ben 18 gündür uğraşıyorum bir düzelme yok bunlar 1 günde neyi düzeltiyor? Aramızda profesyonel destek alan varsa bir beni aydınlatabilir mi?
Uyku eğitimi mi? Ben almadım ama kitaplar okudum çok araştırdım. Tüm iş annenin doğru yöntemi ve yönetimi bilmesinde ve sabırlı olmasından geçiyor. Bu eğitmenler de anneye o destek ve özgüveni sağlıyor .
Şöyle düşün mesela herkes nelerin zararlı olduğunu bilir nasıl diyet yapması gerektiğini bilir yok Ekmek yemeyeceğim şeker yemeyeceğim tuz yemeyeceğim ama kendi kendine bir türlü yapamaz. Ama diyetisyen ile çalışmaya başladığı zaman Diyetisyene haber vereceğim diyetisyen tartacak veya diyetisyen işte Soracak bana bozdun mu diye düşünüp daha çok uyar. Bir de verdiği paranın karşılığını da almak ister İnsanoğlu.
O yüzden genelde kendi bilse bile eğitmen eşliğinde yaptığın zaman ona hesap vermek bir de verdiğim para olayı muhabbet yüzünden daha çok uyarlar daha çok dikkat ederler ve başarırlar. (Genelde)

Son düzenleme:
Günaydın kızlar.. gece bizim için çok kötü geçti. 11de uyuyan bebem gece 2-3.30-5.30 şeklinde uyandı durdu.. haliyle ne uyuduğumu anladım ne uyandığımı bir de o halde işe geldim. Son uyanışında artık sinirlendiğim için kızdım da sonra pişman oldum sabah işe giderken yolda sarıldım öptüm hep.. yetmez gibi demin instada bebeğini 7 aylıkken kaybeden bir annenin hesabına denk geldim. Bebek sabah uyanmamış falan. İçime öküz oturdu resmen nasıl büyüyecek bunlar böyle oooy oy.

Günaydın canm benimde gece kötü geçti.. sabahda saçımı çekti (ki sürekli çekiyor ve canım çok yanıyor) ben de sinirlendim bi.. sonra kendi kendime vicdan yaptım bilinçli yapmıyor ama işte ama biz de biran insanlık hali. Sonra senin yazıyı gördüm üzüldüm Allah yardımcısı olsun bir şekilde büyüyecekler inşallah ama biz kesin kez yaşlanırız bu bebeleri düşünmekten

Canım eşinden destek al mecbur hatta ben başta eşime karşı çıktım çok yorulursun diye ama çok işe yaradı ve erkekler bir şekilde uykusuzluğa daha dayanıklı, emzirdim uyuttum mesela 3 saat yada 4 saat meme istememesi lazım o saate kadar eşim kalktı hep piş pişledi uyuttu koydu beni acıktığını anladığında kaldırdı, böyle böyle daha uzun uyumaya başladı fark ediyor tabi bu da zamanla oluyor sen uyandıkça memeyi biliyor orada talep ediyor bunu bir deneyin hatta bu gece ben 2 buçukta emzirdim eşim bana bırak dedi yine kalktım 7 olmuş hala uyuyor, hatta eşim böyle daha memnun oldu çünkü zırt pırt kalkmalardan onun da uykusu illa bölünüyordu

Canım bende memede uyumasından çok sıkıldım
Başta kucakta sallayarak uyuyodu desteği kescem dedim gündüz yatakta pışpşladım uyudu ama akşam asla uyumuyo öyle böyle böyle azaltırım dedim hasta oldu iyice düzen kaçtı
Geçen hafta farkettimki hep uyucağı zaman ağlıyo ve meme diyo bildiğin normalde bitek uyucağı zaman emzik alırdı onuda almıyo artık ağzını açmıyo bile baktım iş çığrından çıkıyo gündüz ağlasada emerek uyutmuyorum hatta uyku zamanından 30 dk evel fln 2.kez emziriyorumki hem emmiş olsun hem doyduğuna emin olayım uyuturken vermiyorum meme böyle böyle unutcak inş
Tabi yine kucakta uyumaya döndü olay malesef ama biraz saatler oturdu gündüz akşam saatleri akşam 8 9 gbi yatırıyorum 1 saat içinde kesin uyanıyo o zmn emzirip yatrıyorum yine bazrn dalıyo bazen yine uyanıyo birdaha uyandığında vermiyorum meme 11 e kadar bazen iyi dalıyo bazen hep 1 saatte bir uyanma akşamı hala tam oturtamadım ama bunada şükür ki destek noktasına hala gelemedim akşam uykusuna kesintisiz geçmiyor çünkü
Sende gündüz vermeyip uyutarak yavaş yavaş azaltabilirsin meme ve kucak biraz daha zor ten teması aranıyo sanki nasıl alıştırdık bende bilmiyorum ya

Kesinlikle teorikte her şey çok basit ama uygulamaya gelince olmuyor gerçekten
Bu emzirme eğitimlerinde sihirli değnek mi var? Ben anlamıyorum. Ben 18 gündür uğraşıyorum bir düzelme yok bunlar 1 günde neyi düzeltiyor? Aramızda profesyonel destek alan varsa bir beni aydınlatabilir mi?

Canimm eşim de kalkiyor benle hep, hatta şöyle diyim o da uyumuyor. Çünkü kızım uykuya geçecek vakit bile tanımıyor artık. Kalkıyor emzik veriyor ya da kucağına alıp gzuelce konuşuyor sakinleştirmek için ya böyle bir ağlama yok. Gündüz uyandığı andan itibaren de gülücükler saçıyor anlamadım ki. Yanibasimda yatıyor kızım kokumu öyle de alır mı ki
Annem gelecek bugün , halime dayanamadi artık

Ah kuzum eşim devamlı benle uyanır bebeği önce bir sakinlestirmeye uğraşır ama imkansız olmaya başladı. Emziği ağzına degdirince zimk gibi kapatıyor ağzını çok tuhaf
Kucağa alınınca da basıyor yaygarayi
Memeyi verince pat uyuyor yine
Valla komşu gelicek artık diyorum bu bebeğe gece napiyosuniz diye

Canım, artık nerde hata ediyoruz diye eşim de uyku kitapları okumaya başladı uygulamaya geçelim diye. Mesela uykusu geldi ufacik sinyalinde götürüyoruz odaya, yatağına şefkatle koyuyoruz koyduğumuz an çığlık kıyamet çünkü meme istiyor. Normalde gündüz ayakta sallardım artık ayakta sallanmak dahi istemiyor. Göğüs ucu bir saniye ağızdan ayrılınca bağırıyor artık, bu gece mesela sağ göğüs ucum artık tahriş olmuş. Kafam kaldirmiyor 5 aydır kronik bir uykusuzluk, son 1-3 haftası fecaat durumda. Her gün bir önceki günü arıyorum artık. Sabah uyaninca keyfi çok yerinde doktora da götürüyoruz baştan ayağa muayene ediliyor bişey de çıkmıyor. Doktor 6. Aya kadar sabret bu huyu artık kızının dedi hatta. Ama ben de insanım artık memeler açık ortalıkta gezmek değil de gerektiği durumda çıkarmak ve en azından 2 saat deliksiz uyumak istiyorum

Emzik hiç almıyor mu? Almıyorsa çok az şekerli suya batırıp öyle ver ben ilk emziğini öyle verdim
Bu arada gece benimkide uyandığında asla emzik almaz emmek ister ama seninki kadar uyanmıyor tabi
Emzik alıyordu normalde ama sadece ayakta sallanirken ve bebek arabasında. Şuan artık hemen hemen hiç kabul etmiyor

Alla alla kıyamam o da sende harap oluyorsunuz . Valla bi okutun belki nazar vardır , yani ben inanıyorum seni bilmem de . Ağırlık vardır çocukta kıyamam yavruma
Bence sen direk eğitim al canım hiç yorma kendini

Alla alla kıyamam o da sende harap oluyorsunuz . Valla bi okutun belki nazar vardır , yani ben inanıyorum seni bilmem de . Ağırlık vardır çocukta kıyamam yavruma
Bence sen direk eğitim al canım hiç yorma kendini
Annem de öyle diyor bir okutalım diyor

Eşinde ağlıyor mu canım, benimki beni görene kadar(memeyi görene kadar) hüngür hüngür ağlıyor zaptedilemiyor. O süreci nasıl yönetebildi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…