İzmirlianne diye bi hesap tavsiye edenler var. Kokunu alınca süt hatırlatır yanınızda yatırmayın diyorlardıCanım, artık nerde hata ediyoruz diye eşim de uyku kitapları okumaya başladı uygulamaya geçelim diye. Mesela uykusu geldi ufacik sinyalinde götürüyoruz odaya, yatağına şefkatle koyuyoruz koyduğumuz an çığlık kıyamet çünkü meme istiyor. Normalde gündüz ayakta sallardım artık ayakta sallanmak dahi istemiyor. Göğüs ucu bir saniye ağızdan ayrılınca bağırıyor artık, bu gece mesela sağ göğüs ucum artık tahriş olmuş. Kafam kaldirmiyor 5 aydır kronik bir uykusuzluk, son 1-3 haftası fecaat durumda. Her gün bir önceki günü arıyorum artık. Sabah uyaninca keyfi çok yerinde doktora da götürüyoruz baştan ayağa muayene ediliyor bişey de çıkmıyor. Doktor 6. Aya kadar sabret bu huyu artık kızının dedi hatta. Ama ben de insanım artık memeler açık ortalıkta gezmek değil de gerektiği durumda çıkarmak ve en azından 2 saat deliksiz uyumak istiyorum
Ay niye uyanmamış bebekkkGünaydın kızlar.. gece bizim için çok kötü geçti. 11de uyuyan bebem gece 2-3.30-5.30 şeklinde uyandı durdu.. haliyle ne uyuduğumu anladım ne uyandığımı bir de o halde işe geldim. Son uyanışında artık sinirlendiğim için kızdım da sonra pişman oldum sabah işe giderken yolda sarıldım öptüm hep.. yetmez gibi demin instada bebeğini 7 aylıkken kaybeden bir annenin hesabına denk geldim. Bebek sabah uyanmamış falan. İçime öküz oturdu resmen nasıl büyüyecek bunlar böyle oooy oy.
Benim kızım biz tr gittik gideli uykusu düzeldi valla , orda yoruluyordu diye heralde , şimdi eve geldik yine 2 gündür sabaha kadar emiyor anlamadım bende valla , orda geceleri uyuyordu 4 emiziriyordum uyuyordu tekrar 7 de emziriyordum 8 yada 9 uyanıyordu şimdi yine aynı olduk sabaha kadar emmek istiyor , sende annenlere gidince rahat uyuyor demiştin hatırladığım kadarıylaCanimm eşim de kalkiyor benle hep, hatta şöyle diyim o da uyumuyor. Çünkü kızım uykuya geçecek vakit bile tanımıyor artık. Kalkıyor emzik veriyor ya da kucağına alıp gzuelce konuşuyor sakinleştirmek için ya böyle bir ağlama yok. Gündüz uyandığı andan itibaren de gülücükler saçıyor anlamadım ki. Yanibasimda yatıyor kızım kokumu öyle de alır mı ki
Annem gelecek bugün , halime dayanamadi artık
Canım, artık nerde hata ediyoruz diye eşim de uyku kitapları okumaya başladı uygulamaya geçelim diye. Mesela uykusu geldi ufacik sinyalinde götürüyoruz odaya, yatağına şefkatle koyuyoruz koyduğumuz an çığlık kıyamet çünkü meme istiyor. Normalde gündüz ayakta sallardım artık ayakta sallanmak dahi istemiyor. Göğüs ucu bir saniye ağızdan ayrılınca bağırıyor artık, bu gece mesela sağ göğüs ucum artık tahriş olmuş. Kafam kaldirmiyor 5 aydır kronik bir uykusuzluk, son 1-3 haftası fecaat durumda. Her gün bir önceki günü arıyorum artık. Sabah uyaninca keyfi çok yerinde doktora da götürüyoruz baştan ayağa muayene ediliyor bişey de çıkmıyor. Doktor 6. Aya kadar sabret bu huyu artık kızının dedi hatta. Ama ben de insanım artık memeler açık ortalıkta gezmek değil de gerektiği durumda çıkarmak ve en azından 2 saat deliksiz uyumak istiyorum
O kadar haklısın ki canım 6.aya geçer belki doktorun dediği gibi biraz daha sabret insan ağlatmaya kıyamıyor zaten uyku eğitmeni bir kadın var o da ağlatmak olmaz diyor bu çocukların ihtiyaçlarını ebeveynler 3 yaşına kadar karşılamalı diyor ama senin durumda memeye kokuna bağlanmış gibi bir şey sanki yardım al olmazsa uzmanannerehberi instagramda belki biliyorsundur bir incele bakalımCanım, artık nerde hata ediyoruz diye eşim de uyku kitapları okumaya başladı uygulamaya geçelim diye. Mesela uykusu geldi ufacik sinyalinde götürüyoruz odaya, yatağına şefkatle koyuyoruz koyduğumuz an çığlık kıyamet çünkü meme istiyor. Normalde gündüz ayakta sallardım artık ayakta sallanmak dahi istemiyor. Göğüs ucu bir saniye ağızdan ayrılınca bağırıyor artık, bu gece mesela sağ göğüs ucum artık tahriş olmuş. Kafam kaldirmiyor 5 aydır kronik bir uykusuzluk, son 1-3 haftası fecaat durumda. Her gün bir önceki günü arıyorum artık. Sabah uyaninca keyfi çok yerinde doktora da götürüyoruz baştan ayağa muayene ediliyor bişey de çıkmıyor. Doktor 6. Aya kadar sabret bu huyu artık kızının dedi hatta. Ama ben de insanım artık memeler açık ortalıkta gezmek değil de gerektiği durumda çıkarmak ve en azından 2 saat deliksiz uyumak istiyorum
Ben yiyorum canım 1 aydır falanKızlar artık acı ve gazlı şeyler yemeye başladınız mı Kuru fasulye mercimek çorbası çiğköfte falan
Ben çoktan beri yiyorumKızlar artık acı ve gazlı şeyler yemeye başladınız mı Kuru fasulye mercimek çorbası çiğköfte falan
Başlarda ağlıyordu o da oyun yaptım dedi gerekirse uykusunu açtım 10-15 dk oynadım sonra salladım dedi meme verip hatta ben dayanamayıp gidiyordum yanlarına bana kızıyordu aynı odada değiliz o sırada bu arada odasına alıyor uyuyunca yine beşiğe koyuyor beni görmüyor yaniEşinde ağlıyor mu canım, benimki beni görene kadar(memeyi görene kadar) hüngür hüngür ağlıyor zaptedilemiyor. O süreci nasıl yönetebildi?
Kuzum benim kızımda da aynu durum var biliyorsun bu grubun en uykuyu sevmeyen bebekleri bizde maalesef. Bizde gece 1.5 saatte bir kalkıyoruz hala dediğin gibi meme vermeden durmuyor. Arada ben emzik veriyorum istemiyor ellerini yüzüne süre süre uyandırıyor kendini sonra ağlamaya başlıyor çığlık çığlığa ta ki memeye ulaşana kadar. Bir kaç gecedir ben her uyandığında meme vermiyorum artık ilk mızırdanmaya başladı anda iki elinide tutuyorum hatta bazen ince bir müslinle sarıyorum kundak gibi. Şşşş diye sesleniyorum kulağına, saçlarını kaşlarını okşuyorum hafif hafif biraz sakinleşiyor sonra emziği veriyorum alıyor geri dönüyor uykuya. Tabi mantıklı bir yöntem mi bilmiyorum ama birkaç gecedir işe yarıyor gibi. Birde cidden nazar olabilir geçen uykusuzluktan çatlıyordu çığlık çığlığa ağlıyordu görümcem bunu önerdi. Kendide çok dinliyormuş bizde dinlettik sakinledi uyudu, bize de iyi geldi hafifledik linkini ekliyorumCanimm eşim de kalkiyor benle hep, hatta şöyle diyim o da uyumuyor. Çünkü kızım uykuya geçecek vakit bile tanımıyor artık. Kalkıyor emzik veriyor ya da kucağına alıp gzuelce konuşuyor sakinleştirmek için ya böyle bir ağlama yok. Gündüz uyandığı andan itibaren de gülücükler saçıyor anlamadım ki. Yanibasimda yatıyor kızım kokumu öyle de alır mı ki
Annem gelecek bugün , halime dayanamadi artık
Ben kızım 1 aylık olduğunda farklı bir doktora gitmiştim. Herşeyi ye gaz yapmaz demişti o günden beri herşeyi yiyorum sakındığım yemediğim hiçbirşey yok. Yeri geliyor kola da içiyorum. Çiğköfteyi zaten ayda en az 2 kere yiyorum bir zararını görmedim.Kızlar artık acı ve gazlı şeyler yemeye başladınız mı Kuru fasulye mercimek çorbası çiğköfte falan
Hadsizlik ve cehaletin vücut bulmuş hali o insanlar. Ama böyle insanlara karşı hep içimi soğutan cümle şudur; "insan yaşattığını yaşamadan ölmezmiş"Yani bu görenlerin bu bebek çok zayıf benim çocuklar 40 lıyken bunun 2 katıydı, aa hiç gelişmemiş annen sana iyi bakmamış gibi saçma sapan sözleri ne zaman son bulacak ya! Teyzemde olsa basacam yaygarayı görecekler o zaman. Bu tarz şeyler söyleyince ne geçiyor ellerine hangi anne bebeğine iyi bakmaz? Bıktım cahil insanlardan ya
Ay valla bence de . Annem genelde yer gök dua ile der . Ben inanıyorum belli olmaz bu işler . Zararı da yok yeter ki bildiğiniz biri olsunAnnem de öyle diyorbir okutalım diyor
Var canım dolu hemde . Olmaz mı ? Başta benim görümcem var tek yakalamasın başlıyor ay halam baya zayıfsın annen sana bakmıyor mu ? He dedim komşunun çocuğuna bakıyorum benYani bu görenlerin bu bebek çok zayıf benim çocuklar 40 lıyken bunun 2 katıydı, aa hiç gelişmemiş annen sana iyi bakmamış gibi saçma sapan sözleri ne zaman son bulacak ya! Teyzemde olsa basacam yaygarayı görecekler o zaman. Bu tarz şeyler söyleyince ne geçiyor ellerine hangi anne bebeğine iyi bakmaz? Bıktım cahil insanlardan ya
Anladım canım. Sen blw yapmayı düşünüyor musun?Sabah memeden sonra yoğurtla yarım elmanın suyu. Yarından itibaren posasıyla vereceğim. Öğlen memeden önce de çorba içinde havuç patates ıspanak mercimek bulgur ve irmik vardı. Kilosu fazla olduğu için akşam ek gıdası yok.
Ah bu blw tarifleriYa ben de cok severek bi alışveriş yaptım adını hatırlamadıgım bi siteden, kalıpları kucuk diye hepsini bi buyuk beden gonderdiler neyi ne zamana almıştım jafam karıstı. Kumasşarı vs iyi ama ben yine de internet alışverişine tovbe ettim
Bak newmama da 5.5 aylıkken baslıyo bi de 15 gunden bişey olmaz bence. Bem senin yerinde olsaö biberon verirdim memeyi reddetmeyevel bebek reddetmiyo ben nerdeyse en bastan beri veriyorum biberon sırıngayı beceremedim kasık biberonu da döktüm bi mochinin kadehi iyiydi onu da kedim top yaptı kendine biberonla kıymetli sütümü dökmeden sacmadan verdim reddetmedi. Şans tabi ama 70 80 100 her kacsa ml kaşıkla cok yorucu olur bence
Cjfjjffj okuduğum bi kitaptaekmeği hafifçe kızartqrak verebilirsin diyo. Yumuşak olmayacak asırı sert olmayacak bogazında kalmayacak ama ısırılınca da kopacak bi kıvam tabi blw bebeği bu Yaselii @ffestinalente
Yaşadığın çok zor bir durum canım. Gitmen gerek ama gitmek hem senin hem bebeğin için çok zorMerhaba kızlar benim işyerinde ikinci haftam ama sanırım olmayacak, yani benim açımdan hiçbir sorun yok ama bakıcı ne kadar çabalarsa çabalasın olmuyor. Kızım sürekli ağlıyor rahat uyusun diye hamakta aldım ben taşıyamam diyen kadın çocuğu indirmiyor yerine oturmuyor ama olmuyor. Bugün morardı ağlamaktan diye beni çağırdı daha gideli yarım saat olmuştu. Daha yeni geldin oldu haliyle amir bende bu kadarı benden olsun tüm gün için izin yazın dedim öyle olunca gidip geri gel dedi. Taksiyle eve gittim aradıktan 10 dk sonra evdeydim 5. Kattan girişe sesi geliyordu kapıyı açtım beni gördü ve sustu. Emzirdim mamayı almamış yedirdim gazını çıkardım altını aldım. Eli ağzında hep dış granülü sürdüm sakinleşir diye bıraktım ise döndüm 10 dk sonra yine ağlamaya başladı bu kez uyutabildi. Ben yarım saatte git gel yapmış oldum ise ama işte sorun herşey. Zaten yarım çalışıyorum öğleden sonra gidiyorum birde arada izin alınca suratlar beş karış. Abla birkaç gün daha deneyelim olmuyorsa zorlamayalım dedi. Zaten ramazanda kadın oruç tutacak bununla nasıl baş eder hiç bilmiyorum oluru yok gibi
Ben 4.aydan beri yiyorum canım artık her şeyi affetmiyorum vallaKızlar artık acı ve gazlı şeyler yemeye başladınız mı Kuru fasulye mercimek çorbası çiğköfte falan
Yaşıtım olanlar söylese cevabını veririm büyükler söyleyince bişey diyemiyorum amaaa şimdilik, bilmiyorum bakalım kime patlayacamVar canım dolu hemde . Olmaz mı ? Başta benim görümcem var tek yakalamasın başlıyor ay halam baya zayıfsın annen sana bakmıyor mu ? He dedim komşunun çocuğuna bakıyorum benvalla ben direk dalga geçiyorun artık .. kime çektin sen annene çekmedin mi demeye ? Hee halası diyorum aynı sen sana çekmiş .. başlıyor teyzeler bır bır konuşmaya .. valla ben he he diyip geçiyorum bazen , bazende cvp vermeden alıyorum çocuğumu bitmek bilmiyorlar , bitmeyecekte ..
Ayyy şu erkek tarafı ne zaman annelerin çocukları üzerinden uğraşılmaması gerektiğini öğrenecek. Şu çocuğun kime çektiği muhabbeti de ayrıca saçma anası babası belli çocuğun kime çekecek zaten. İyi şeyleri babaya kötü şeyleri anneye çevirmeye bayılıyorlarVar canım dolu hemde . Olmaz mı ? Başta benim görümcem var tek yakalamasın başlıyor ay halam baya zayıfsın annen sana bakmıyor mu ? He dedim komşunun çocuğuna bakıyorum benvalla ben direk dalga geçiyorun artık .. kime çektin sen annene çekmedin mi demeye ? Hee halası diyorum aynı sen sana çekmiş .. başlıyor teyzeler bır bır konuşmaya .. valla ben he he diyip geçiyorum bazen , bazende cvp vermeden alıyorum çocuğumu bitmek bilmiyorlar , bitmeyecekte ..
Yaşıtım olan işte görümcem o da beni huzursuz etmek için söylüyor nedeni ne ise , mesafe koydum zaten . Büyükler söyleyince de çoğu zaman cvp vermiyorum ben alıyorum hemen çocuğu ellerinden yada o ortamdan . Bir de eskiden başlayan cümleler var bitmiyorYaşıtım olanlar söylese cevabını veririm büyükler söyleyince bişey diyemiyorum amaaa şimdilik, bilmiyorum bakalım kime patlayacam
HahaaAyyy şu erkek tarafı ne zaman annelerin çocukları üzerinden uğraşılmaması gerektiğini öğrenecek. Şu çocuğun kime çektiği muhabbeti de ayrıca saçma anası babası belli çocuğun kime çekecek zaten. İyi şeyleri babaya kötü şeyleri anneye çevirmeye bayılıyorlar