• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Guzel dusun canim benim bu gunlerimiz de geçecek ilk zamanlar nasil stresliydik simdi cinsiyet zamani geldi bence çok karar almakla kafa yormayın kafanız karışıyor dr unuza sorun en güzelini o bilir
Valla doğru dediniz doktor ne derse o olsun:)

Kızlar selam, hamileliğin tam 11.haftasını bitirdim. Doktorum bana cumartesi günü artık folik asiti bırakıp imom omegaya geçebilirsin dedi. Ancak ilk 12 hafta folik asit desteği şart diye düşündüğüm için 1 hafta daha folik kullanıp bırakayım diyorum. Sizin doktorlarınız folik asitle ilgili ne dedi?
Canım zaten biz 12+0 olduğumuz da 12. Hafta bitmiş 13 e girmiş oluyoruz.. yani senin 11. Hafta bittiğinde aslında 12 bitmiş demek. Bırakabilirsin yani kafana takma.. ben şuan mesel 10 hafta 6 günlüğüm.. bu 10 hafta 11. Haftanın içersindeyim demek... biz kendimiz yanlış tarif ediyoruz.

Bu cinsiyet haftaları çok heyecanlı ya zaman geçmiyor sanki ayın biri gelsinde doktora gideyim diye heyecanla bekliyorum belki söyler cinsiyet şuan 11+5 haftalık neredeyse artık üçüncü ayı da bitiriyoruz bakalım ikinci trimester da bizi neler bekliyor. Akşam eşimle oturuyoruz salatalık yiyordum kaynanam eşime de getirdi ben kendiminkini bitirdim eşimin elindekine böyle hüzünle bakmaya başladım aşkım valla öyle bir bakıyorsun ki kıyamıyorum dedi verdi elindekini bana nasıl aşerdiysem ona yedirmedim 😂

Kızlar benim kendi doktorum 6 hafta sonra çağırdı diye ben bugün yani önceki muay.den yaklaşık 1 ay sonra devlet hastanesine gittim.. 6 hafta beklemek uzun geldi diye :) Bebeğim 1hafta gerideydi çok şükür yetişmiş geçmiş bile :) (ben 7+2 iken bebiş 6+2di) içim öyle rahatladı ki anlatamam. 10+6 olmam lazım bebiş 11+3 çıktı :) Maalesef pek bilgi alamadım başka

Cinsiyet tahmini yapar mısınız :) Doktor birşey demedi bende sormayı unutmuşum zaten alelacele bir muay. Yaptı. Ekranı bile görmedim ya kendine çevirdi ben göremedim sonra resmi verdi ya yahu eli ayağı var ya baya ayağı var. Göremedim yavrucumun hareketlerini ekranda;( Allah herkese nasip etsin bu duyguyu. Şuan iple kendi doktor randevumu çekiyorum

Eklentiler

• 20230220_091420.webp
    20230220_091420.webp
    40,6 KB · Görüntüleme: 123
Kizlar uzun suredir yoktum nasilsiniz ben cok iyiyim mide bulantisi vs yok cok sukur bu arada fetal dna yaptırmaya karar verdik bebegin kesin %99 saglikli olup olmadigi belli oluyormuş hatta 10. Haftada cinsiyet belli oluyormuş yaptırmayı düşünen var mı baska
Merhaba,
Benim iki düşüğüm var. Bu 3. Hamileliğim. Şu an 11+1 deyim. Ben de fetal dna yaptırmayı düşünüyorum ama doğruluk oranı %95 diye duydum. Siz yaptırdınız mı?

Günaydın kızlar bi bilgiye ihtiyacım var bir hafta sonra nıfty testi vericem ben oksapar ve coraspin alıyorum testi yapan firma 48 saat kan sulandırıcı almamam gerektiğini aksi takdirde testin tekrarlanma sonuç vermeme durumu olduğunu söyledi bu durumu yaşayanınız varmı sizler kan sulandırıcı kullanırken ara verdiniz mi bebeğe bir zararı olurmu iki gün kan sulandırıcı almamam aklımda deli sorular doktoruma yazdım ama cevap gelmedi henüz sizin süreçleri merak ediyorum
Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum ama bizimkiler bilmiyor sanırım canım. Acaba ağustos anneleri grubuna mı yazsan. Onlar bu evreleri yeni geçmiştir daha iyi bilirler bence. Benide haberdar edersen sevinirim

Ben özel doktora gidiyorum canım, doktorum bana yazıyor testleri ben gidip devlet hastanesinde yaptırıyorum testleri indirekt coombs da devlet hastanesinde yapıldı benim
Ben de özele gidiyorum aynı şekilde doktorum yazdı bana da testi ama devlete gittiğimde nereye gideceğimi bilemedim . Ordan da kadın doğumdan randevu mu almam gerekiyor

Ben de özele gidiyorum aynı şekilde doktorum yazdı bana da testi ama devlete gittiğimde nereye gideceğimi bilemedim . Ordan da kadın doğumdan randevu mu almam gerekiyor
Evet canım ben kadın doğumdan randevu aldım öyle gittim doktora da özel bir doktora gittiğimi ve bu kan testlerini istediğini söyledim tamam dedi hepsini yaptırdı

Hangi laboratuvar ya da hastanede yaptırdınız? Şehir neresiydi? İnsan güzel sonuçlarınız gelir 🙏🏼🙏🏼
İnşallah canım benim. Beklemek de çok geriyor çok tuhaf bi duyguymuş. Ben Antalya’da yaşıyorum doktorumun önerisiyle bu broşürdeki firmaya yaptırdım. Bu tarz firmalar çokmuş ve genelde yurt dışına gönderiyoruz diye kandırıyorlarmış o yüzden güvenilir firma çok önemli. Ben doktoruma güvendiğim için başka firma araştırmadım şimdi sonuçları bekliyorum. 🌸450 euro fiyat bu arada

kızlar bugün sağlık ocağında kan vermiştim, Tsh 3.58 çıkmış ve yüksek 2.5 un altında olması gerekiyor, burdan okumuştım benzer sorunları yaşayanları yarın tekrar kan vericem belki sağlık ocağında kan bekledi diye yanlış çıkmıştır yani umarım da öyledir, eğer öyleyse ne gibi sorunlara yol açıyor bilginiz var mı

kızlar bugün sağlık ocağında kan vermiştim, Tsh 3.58 çıkmış ve yüksek 2.5 un altında olması gerekiyor, burdan okumuştım benzer sorunları yaşayanları yarın tekrar kan vericem belki sağlık ocağında kan bekledi diye yanlış çıkmıştır yani umarım da öyledir, eğer öyleyse ne gibi sorunlara yol açıyor bilginiz var mı
Canım benim tsh 5 civarında yüksek yani. Ama hiç korkma benim ablalarımında hep hamileliklerinde yükseldi. İlaçla kontrol altına alıyorlar. Beta hormonu tsh direk etkiliyor. Ondan oluyor rahat ol sorun yaşamazsın inşallah. İlacını düzenli kullan aynı saatte almaya çalış hep.

Back
X