• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Canım fetal dna genetik hastalıklar bakılıyor sanırım onu kendi isteğiniz ile mi yaptıracaksınız doktor istemi ile mi? Bir de sanırım 10 haftadan sonra felan yapılıyor sanırım nasıl bekleyeceksiniz 😊
Evet canım genetik hastalık bakılıyor. Biz kendi isteğimizle yaptıracağız hem daha kesin tanı hem de ikili test üçlü test hepsinde ayrı ayrı gerilmek istemiyorum. Fetal DNA yapınca gerek kalmıyormuş onlara sadece ayrıntılı ultrason olacak zamanı gelince.
Valla orası muamma biz de bilmiyoruz o kadar nasıl saklayacağız ama şöyle bir durum var. Biz on senelik evliyiz. Yıllardır büyükler bizden çocuk bekliyor hatta eşimin babannesi oturup ağlamıştı bile bir keresinde eşim ailenin en büyüğü ve bu da ailenin ilk torunu olacak haliyle evlendiğimiz günden beri bu muhabbet dönüyordu. En son biz sormayın umudu da kesin biz hayatımıza bakacağız çocuk istemiyoruz belki sonra diye kestirip attık. Soramadılar o zamandan beri ama dua edip istediklerini biliyorum. Şimdi hamile olduğumu söylersem ortalık yıkılacak eşimin tarafında. Sonra Allah korusun bir sorun çıkar da bebeği kaybedersem bizden çok onlar için yıkım olacak. Kendimizi değil de büyükleri üzüntüden bir parça korumak için aldık bu kararı yani. ☹️ tabii hamileliğin her dönemi riskli üç aydan sonra herkes bilirken de olabilir Allah korusun ama ilk üç ay ve fetal DNA sonucu en azından bir nebze daha güvenli zemindeyiz deme şansı verecek bize bakalım 🥹🥹

Çayı açık içiyorum ben günde 2-3 bardak ama demini o kadar az koyuyorum ki, normalde 1 demlik kaçak çay içerim zehir gibi. Kahveyi de günde 1 fincan sütlü nescafe ve 1 fincan türk kahvesine indirdim normalde 2 kupa türk kahvesi 2-3 kupa da nescafe içerim inşallah bebeğim çaykolik doğmaz allahım 😂
Ay çok güldüm ya 😂 Allah da seni güldürsün canım
Düşünsene doğar doğmaz ya şimdi bırakın anne sütünü falan çay yok mu hacı çay? Çay verin bana diyormuş 😂😂😂

düzelicem inşallah :) dediğin gibi haftada 1 ayrı, günde 1 ayrı.
Allah yardımcım olsun
Kuzum ben 10 yildir sigara iciyordum, son 2 senedir gunde 1,5 paket.. ogrendigim gibi biraktim cunku biliyordum bir tane bile icsem birakamicam.. cok zor kotu gunler gecirdim yoksunluk krizine cok girdim ama yarin bir ay olacak birakali ve cok sukur atlattim sigarayi diyebilirim. Benim bagimlilik duzeyim gercekten cok yuksekti o yuzden biraz da hirs yaptim birakma konusunu😂 bu arada yesilay ile gorusebilirsin, ucretsiz terapi destegi veriyorlar, biz su an haftada bir yarim saat online gorusmeye basladik. Cunku insallah saglikla dogurmak nasip olursa sonrasinda da icmek istemiyorum. Onu oneririm bence cok faydali

Ayy dimi yeşil elma midemi çok rahatlatıyo akşam yatmadan bi tane yiyorum harika oluyo ağzım sulandı bak 🤣 ayşeyi çıkarırsam bu kadar ekşiye çok güzel olur 😂 tabi oğluşum olursa onunda yeri ayrı 🥰
Ayşeciyiz😀😀 evet yeşil ekşi elma, olgunlaşmamış kivi çiğ köfte bile iyi gelir mi mideye yeterki acı ekşi kombinasyonu olsun 😄
Neyse canımız çekmesin ayak üstü

Evet Kuzucum yaa öyleymiş ben de hemen beni oraya altın harflerle HAMİLE diye yazacaklar sanıyordum haha 🤣🤣🤣

Ben de içiyorum valla 🫠🫠 hazır midem bulanmıyorken içeyim kuzum benim bıdık da isyan bayrağını çekerse içeride nazlı yarim kahvemle zaten ayrılmak zorunda kalacağız 😃
6-7 haftalara dogru baslıyor belırtıler zaten sımdılık keyfınde bak :D :D

Kızlar selam yorumlarınıza ihtiyacım varrr, dün (6+5) kalp atışı için gittik fakat duyamadık önümüzdeki haftaya randevu verdi dr. Kesenin boyutuyla ilgili vs biiey demedi. Sadece herşey gayet iyi, gövde oluşmaya başlamış, herhandi bir risk yok dedi. Benim aklım kaldı tabii, acaba yavai mı büyüyor anlamadım Ultrosonun fotoğrafını atıyorum bi bakar mısınız
kuzum o yuvarlak halkanın ıcınde gordugun beyaz bı yuvarlak var o bebegın esı buyumeye baslamıs bebegın endıselenecek bı durum yok bencedee doktoruna guven :)

Ayşeciyiz😀😀 evet yeşil ekşi elma, olgunlaşmamış kivi çiğ köfte bile iyi gelir mi mideye yeterki acı ekşi kombinasyonu olsun 😄
Neyse canımız çekmesin ayak üstü
Aaa kivide mi güzel oluyo onuda deneyim. 😂Çiğ köfteye cesaret edemiyorum ya geçen kısır yedim çok kötü yaptı beni şimdi ikiside bulgur diye çiğ köfteyide yiyemiyorum 🥴

Evet canım genetik hastalık bakılıyor. Biz kendi isteğimizle yaptıracağız hem daha kesin tanı hem de ikili test üçlü test hepsinde ayrı ayrı gerilmek istemiyorum. Fetal DNA yapınca gerek kalmıyormuş onlara sadece ayrıntılı ultrason olacak zamanı gelince.
Valla orası muamma biz de bilmiyoruz o kadar nasıl saklayacağız ama şöyle bir durum var. Biz on senelik evliyiz. Yıllardır büyükler bizden çocuk bekliyor hatta eşimin babannesi oturup ağlamıştı bile bir keresinde eşim ailenin en büyüğü ve bu da ailenin ilk torunu olacak haliyle evlendiğimiz günden beri bu muhabbet dönüyordu. En son biz sormayın umudu da kesin biz hayatımıza bakacağız çocuk istemiyoruz belki sonra diye kestirip attık. Soramadılar o zamandan beri ama dua edip istediklerini biliyorum. Şimdi hamile olduğumu söylersem ortalık yıkılacak eşimin tarafında. Sonra Allah korusun bir sorun çıkar da bebeği kaybedersem bizden çok onlar için yıkım olacak. Kendimizi değil de büyükleri üzüntüden bir parça korumak için aldık bu kararı yani. ☹️ tabii hamileliğin her dönemi riskli üç aydan sonra herkes bilirken de olabilir Allah korusun ama ilk üç ay ve fetal DNA sonucu en azından bir nebze daha güvenli zemindeyiz deme şansı verecek bize bakalım 🥹🥹
Anladım canım İnşallah hayırlısı ile güzel sonuçlar alırsınız o zaman 🙏🏻😊

6+5 de gittik günüyle uyumulu dedi kalp atışını dinledik çift embriyo verilmişti biri boş gebelik olmuş biri dolu çok şükür birinin kalp sesini duyduk.
Tüp bebek dimi senin ki benim de dondurulmuş 2 embiryom var onun transfer hazırlığındayken böyle oldu inş yarın sesini duyarım yarın benim 7 hafta olacak doktor kese ve bebeği görmüştü

Çok güzel maşallah 🤩🤩 darısı bizlerin başına inşallah bizde gider hemen duyarız minigimin kalp atışını 😍😍

Eki Görüntüle 3209455 merhaba teyzeleri hayırlısıyla gördük çok şükür duyduk kalbini pır pır çift kese var biri boş oluşmuş günüyle uyumlu şuan çok şükür Allahım olmayanlarada nasip etsin inşallah.
hayırlı olsun kuzum benım Rabbım sağlıkla kucağına almayı nasıp etsın inşallah :KK200: :dua:

Yaa ne güzel bir şeyler aşerip ya da iyi geliyor diye yiyorsunuz ben normalde ne yiyorsan onları yiyorum canımın istediği bir şey olmadı hiç 😀
Ayy dimi yeşil elma midemi çok rahatlatıyo akşam yatmadan bi tane yiyorum harika oluyo ağzım sulandı bak 🤣 ayşeyi çıkarırsam bu kadar ekşiye çok güzel olur 😂 tabi oğluşum olursa onunda yeri ayrı

Kızlar şimdi size çok hassas bir şey soracağım...

Gebelikte sigara. Öğrendiği anda bırakanlar, az az içmeye devam edenler, bırakmaya çalışanlar.. Ne durumdasınız? Benim doktorum kesinlikle istemiyorum dedi fakat aşırı aşırı gergin oluyorum ve günde 1 ile 3 arası değişiyor içtiğim. Bırakmaya çalışıyorum yapabileceğimi düşünüyorum da..

Benle aynı dertten muzdarip olanlar var mı?
Bence bırakabilirsin ben ilk öğrendiğimde kızmayın keyif sigarası içtim ama içime çekemedim kıyamadım ona 🥰 hep düşünüyordum nasıl bırakırım diye ama öğrendiğim hafta hasta oldum sigara içebilecek takatim yoktu o geçti ardından bulantılar başladı hala daha çok var bulantım bırak içmeyi eşimin kokusuna tahammül edemedim 🥴arada aklıma geliyor kabul ama tiksiniyorum daha çok. sonuç olarak bu süreç de işimi kolaylaştırdı çekmemeni tavsiye ederim en azından 😊

Tüp bebek dimi senin ki benim de dondurulmuş 2 embiryom var onun transfer hazırlığındayken böyle oldu inş yarın sesini duyarım yarın benim 7 hafta olacak doktor kese ve bebeği görmüştü
Evet canım rabbim can veren sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Çayı açık içiyorum ben günde 2-3 bardak ama demini o kadar az koyuyorum ki, normalde 1 demlik kaçak çay içerim zehir gibi. Kahveyi de günde 1 fincan sütlü nescafe ve 1 fincan türk kahvesine indirdim normalde 2 kupa türk kahvesi 2-3 kupa da nescafe içerim inşallah bebeğim çaykolik doğmaz allahım 😂
Canim nescafe icme bence. Cok zararli diyorlar.

Back