- 24 Ağustos 2018
- 6.942
- 10.558
- 41
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #81.561
Bebeğin uslu bebek maşallah canım.Uyku öncesi rutinler yapmayı denediniz mi ? Ben öyle yapıyorum.7.5-8 gibi loş ışığa geçiyoruz. Peşine duş. Yağlanma. Giyinme. Uyku. Aynı saatte aynı şeyleri yapınca alışıyorlar aslında. Ben 2 aylıktan beri falan sanırım. Hep bu sekilde aynı saatte uyuttum. Sonrasında da rüya beslenmesi… duş alınca mayışıyorlar. Aksam 5 ten sonra da asla uyutmuyorum gece uykusundan çalmasın diye. Bende faydası oldu bunların. Deneyin isterseniz…
Çok geçmiş olsun bu arada kuzum
Tabi canım yapıları da farklı. Ben sadece denemediyseniz bir de böyle deneyin isterseniz diyerek yazdım. Ama dediğin gibi olmuyorsa da olmuyor yani. Yapacak bir şey yokVallahi daha evvel de yazdım, doğduğundannberi istisnasız rutinimizi uyguluyoruz. Zibilyon tane doktora dahi götürdüm su uyku mevzusu yüzünden. Hepsi aynı şeyi söylüyor. "Her bebek aynı değil, her şey kitaplarda yazdığı gibi değil. Yapısı böyle."
Bizimkinin de yatış saati bellidir, 7-8 arası uyumuş oluyor. Gündüz uykuları bu ara değişti, tek uykuya geçiş aşamasında bence. Doktorumuza göre ayrılık kaygısından ve alışkanlıktan gece çok sık uyanıyor. Memede kendini rahatlatıyor, bu ara neredeyse tamamen uzerimde ya da bana muhakkak dokunarak uyuyor. Uyku eğitimi ile ancak değişebilir dedi. Ben de onu yapamam. Ben uzunca bir müddet co-sleepingle yola devam edicem.
Sana nolduu uyku konusundan mı ?Bebeğin uslu bebek maşallah canım.
Benim şalterler attı şu an mesela.
Aynen böyleyim ben de her şeyi denedim, hepsini yaptım ama olmuyor, "yapacak bir şey yok" diyerek kızımın yol göstericiliginde analık maceram devam ediyor :)Tabi canım yapıları da farklı. Ben sadece denemediyseniz bir de böyle deneyin isterseniz diyerek yazdım. Ama dediğin gibi olmuyorsa da olmuyor yani. Yapacak bir şey yok
Oyy nooldu kim attırdıBebeğin uslu bebek maşallah canım.
İkisi de uyumuyor kaç gündür deliricem artık.Sana nolduu uyku konusundan mı ?
Üzgün emojisinden kahkahaya savurdun beni kusura bakma vallahi güldüm sonda.İkisi de uyumuyor kaç gündür deliricem artık.
Kız geçen gün 5’te kalktı, akşam 11’de yattı yine.
Oğlan 11-12’den aşağı yatmıyor. Gece de kaç kere kalkıyor. Gündüz de maksimum 2 saat uyur. Bıktım artık. Göresim gelmiyor çocukları. Keşke eşim çocukları alıp beni terk etse.bir ay falan yatarım hiç aramam nerdesiniz diye.
İkisi birbirini mi gazlıyor uyumama konusunda acabaİkisi de uyumuyor kaç gündür deliricem artık.
Oğlan 11-12’den aşağı yatmıyor. Gece de kaç kere kalkıyor. Gündüz de maksimum 2 saat uyur. Bıktım artık. Göresim gelmiyor çocukları. Keşke eşim çocukları alıp beni terk etse.bir ay falan yatarım hiç aramam nerdesiniz diye.
Yer yataginda mi gece uyaniyor mu kalkip yer yatagindaysa baska yere gider mi.benim kiz yer yatagindan kalkip uykuda koltuga tirmaniyorBen 2 ay oldu, odasını ayırdım bebenin. 1 tog uyku tulumunu giydiriyorum. Termostatı odasında 22 ye ayarlayıp bırakıyorum. Kamerasını kuruyorum ve arkamı dönüp gidiyorum
Yapıları kuzum ya. Sihirli değnek yok ki huylarını sularını değiştirelim. Onların da çok daha farklı şeylerde güzellikleri vardır eminim. Sıkma canını. Çocuk bunlar da. Bugün böyle olur. Yarın farklı olur. Bilmiyoruz ki. Sakin kalmaya çalış. Daha çoook değişir onlar. Küçücükler annesi daha. Sabırlı ol birazcıkİkisi de uyumuyor kaç gündür deliricem artık.
Park beşikte yatıyor kuzumYer yataginda mi gece uyaniyor mu kalkip yer yatagindaysa baska yere gider mi.benim kiz yer yatagindan kalkip uykuda koltuga tirmaniyor
Benim yıpranan sinirlerimi kim tamir edecek?Yapıları kuzum ya. Sihirli değnek yok ki huylarını sularını değiştirelim. Onların da çok daha farklı şeylerde güzellikleri vardır eminim. Sıkma canını. Çocuk bunlar da. Bugün böyle olur. Yarın farklı olur. Bilmiyoruz ki. Sakin kalmaya çalış. Daha çoook değişir onlar. Küçücükler annesi daha.
Biz odayi birak ayni yatakta yatiyoruzBen 2 ay oldu, odasını ayırdım bebenin. 1 tog uyku tulumunu giydiriyorum. Termostatı odasında 22 ye ayarlayıp bırakıyorum. Kamerasını kuruyorum ve arkamı dönüp gidiyorum
Detayli yazmadim tam 6.30 da banyo yapmiyoruz,banyo hazirligiyla geciyor,7 ye dogru banyodayiz.sonra da kanguruda uykuya gecis modu.ne kadar uykusu olsa da kolay olmuyor uyutmak en erken 15 dk.bazen 1 saat ugrastigim.oluyor maalesef,en erken 7.30 gibi uyur,bazen 8.30 u buldugunu bilirim.,yapacak bir sey yok benim.bebegim de böyle yasamayan anlamaz kimse de yasamasin cok zor bir anne icin uyumayan,uyuyamayan bebek.mesela 1 saattir uyutcam diye ugrasiyorum yeni uyuttum yatirdim,tlf elime aldim,ben de yaticam yanina,yine uyanacak çünkü6.30 erken geliyor olabilir duş sonrası uyku için. Ben duştan sonraki yarım saat içinde yatırmış olmaya dikkat ediyorum. O zaman uyuyor. O saatte yıkasam benimki de uyumaz
Kendime ayırdığım vakit ayakta sallarken telefona bakmak. Ayakta da gözünü kapatacak da uyuyacak o zaman…Biz odayi birak ayni yatakta yatiyoruz
Ben cok mutluydum bu durumdan da artik yavas yavas buraz arayi acmak lazim galiba.
Yanyana yatinca da gece beslenmesini de kesemedim ben henuz.Oncelikli hedefim gece beslenmesini kesmek sonraki hedefim desteksiz uyku en azindan bazi uykularinda sonraki hedefim ayni yayaktan ayrilmak
Ve 2025 icin en buyuk hedefim kendime aZcik zaman ayirmak.Kendi kendime bi kahve ismarlamak,spora donmek falan istiyorum.
Isle birlikte kendime ayirdigim hic vaktim kalmadi.Dustan sonra sacimi bile kurutamiyorum ya islak sacla geziyorum..Biraz bisiler izleyeyim okuyayim falan desem gece 2 oluyor saat sabaha berbat bi sekilde ise gidiyorum.
Benim de atti biraz evvel,niye uyuyamiyorsun,neden bu kadar zor annem uyumak,tükendim.bittim dedim valla,sonra uzülüyorum.böyle söylendigim icin ama gücüm kalmiyor ne sırtım.ns belim.tutuyorBebeğin uslu bebek maşallah canım.
Ay alamicak miyim o zaman.0.3 tog owli giyiyor hala.bunda bile saci twrliyor geceleri,her gün carsaf degistiriyorum,denersen yazar misin ona göre petegi kapatirim olmadi
Benim arkadaşlarımın da siemens onlar da sorunsuz diyorlar ama benim neden soluyor anlamadım çekme olmadı bende de. Yıkama ile alakalı değildir sanırım 40 derece bebek programında yıkıyorum baya uzun sürüyorKomşumuzunkide simens miş uzun yıllardır da kullanıyorum dedi asla ne solma ne çekme yaşamadım dediydi
Gece uyaninca emzirme/mama durumu var mi pekiPark beşikte yatıyor kuzum