2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    329
Biz odayi birak ayni yatakta yatiyoruz😅
Ben cok mutluydum bu durumdan da artik yavas yavas buraz arayi acmak lazim galiba.
Yanyana yatinca da gece beslenmesini de kesemedim ben henuz.Oncelikli hedefim gece beslenmesini kesmek sonraki hedefim desteksiz uyku en azindan bazi uykularinda sonraki hedefim ayni yayaktan ayrilmak😅
Ve 2025 icin en buyuk hedefim kendime aZcik zaman ayirmak.Kendi kendime bi kahve ismarlamak,spora donmek falan istiyorum.
Isle birlikte kendime ayirdigim hic vaktim kalmadi.Dustan sonra sacimi bile kurutamiyorum ya islak sacla geziyorum..Biraz bisiler izleyeyim okuyayim falan desem gece 2 oluyor saat sabaha berbat bi sekilde ise gidiyorum.
Gece uyaninca emzirme/mama durumu var mi peki
Benim de bahtsızlığım iştahsızlığı. Ne gece ne gündüz doğru düzgün yemiyor. Memeyi zaten 5 aylıkken kesti. Mamayla götürüyoruz. Daha ufacıktı uyuya kalayım, o çocuk da aç açına uyur sabaha kadar gıkı çıkmazdı. 11 gün sonra yaşı geliyor. 7.5 kilo daha. Ben de bebek uyusa da dönüp uyuyamıyorum mesela. Çünkü biliyorum ki acıksa da ağlamaz. Gece 3 e, 4 e kadar ayaktayım. Uyurken veriyorum. Bazen hiç almıyor bazen biberonu komple bitiriyor. Ama acıkıp ağlaması yok yani. Hep öyle. Zoraki götürüyoruz. Demem o kii sanmayın uyuyor bebek diye ben de rahatca uyuyorum. Oyle bir şey yok 😄 uyku bende de yok ne yazık ki. Tek o uykusunu almış oluyor işte ona sevinebiliyorum. Benim açımdan da çok değişen bir şey yok yani. Hepsinin artıları, eksileri farklı işte. Ben de kilo için az doktor gezmedim. Buna da yapacak bir şey yok. Bu da bunun yapısı

Hepsi ayrı tepki veriyor demek ki:KK43: bazılarında da gündüz uykularına direnme de olabiliyormuş. Eğer durumlarımız uyku gerilemesiyse max 4 hafta içinde düzelir ama işte alışkanlığa dönüşmese:KK43: birde 18. Ayda var hatırladığım kadarıyla bunun aynısından:) bizimki henüz yürümüyorda ama yürüme hazırlıkları yapıyo geceleri uyumayarak demek ki😀 uykusuzluk zor Allah yardımcımız olsun. Destekli mi uyuyor sizin yavrunuzda?
Evet destekli uyuyor bazen memede bazende kucağımda dolastirmami talep ediyor evin içinde turlarken uyuyor arada yatağına yatırıp ee ee zamanı falan diyip denemeler yapmaya calissamda oyuna çeviriyor bu süreci bir süre daha böyle gidecek belli ki... Allah yardımcımız olsun 😁

Ne sıklıkla banyo yaptırıyorsunuz kızlar her gün yıkayan var galiba ya üşütmüyolar mı ben kesin üşütürüm kızı 😕 banyoda mı yıkanıyor odada mı sıcaklık ayarını da tam yapamıyorum gibi geliyor bazen
Ben saçını yıkamadan her kaka yaptığında lavaboda şampuanla vücut yıkıyorum.
Saç yıkamalı suyla oynamalı uzun banyo gün aşırı şu anda ama uyumuyolar, vakit geçsin diye etkinlik olsun diye yapıyorum diyeyim. Valla saçını bir hafta yıkamadığım oluyor. O kadar yorgunum ki.
Kardeşi olmadan önce kızı her gün yıkardım. Hatta her gün havuza götürüyordum. Şu an inanamıyorum o halime. 3 gün yıkamadığım oluyor yoğun yorgun dönemlerimde.

Kendime ayırdığım vakit ayakta sallarken telefona bakmak. Ayakta da gözünü kapatacak da uyuyacak o zaman…
Islak saçla yattım iki gündür boynum tutuk. Yakı aldım eczaneden, krem de sürüyorum, bana mısın demedi. Artık saç yıkamamaya karar verdim.
Valla kaç kere kuru şampuanla saçımı şekle sokup dışarı çıktığımı biliyorum. Teksem banyonun kapısına koyuyorum anakucağında kızı öyle banyo yapıyorum. Saçlarım hiç tam kuru değil. Hiç kurutmasam da uzun migren tutuyor hemen 😢
Ne sıklıkla banyo yaptırıyorsunuz kızlar her gün yıkayan var galiba ya üşütmüyolar mı ben kesin üşütürüm kızı 😕 banyoda mı yıkanıyor odada mı sıcaklık ayarını da tam yapamıyorum gibi geliyor bazen
2 günde 1 yaptırıyorum. Her güne gücüm yok bir de cildi çok kuruyor. Saçını her yıkamada yıkıyorum çünkü yemekte yediği brokoliler, yumurtalar hep saçında dün uykudan ölüyordu. Kuzu vermiştim saçına sürdü ellerini çıldıracaktım. Banyo da yaptıramadım uykusu geldiği için ıslak mendille silip devamke dedim 🤦🏼‍♀️ minik kuzum kuzu koka koka uyudu.

Kirmizimartenicka Kirmizimartenicka kuru şampuan aldım. Bir kere kullandım. İkinciye kullanacağım zaman spreyi tıkanmıştı. Dolu şişeyi attım. Yeni almaya korkuyorum bir daha.
Kuzum batiste’nin bu pembe olanını kullan. Başka hiçbiri bu kadar etkili değil.

Eklentiler

• IMG_2857.jpeg
    IMG_2857.jpeg
    116,7 KB · Görüntüleme: 43
Kızlar böyle banyo sonrası saçı kolay açmak için önereceğiniz bir sprey var mıdır krem formu değilde sprey istiyorum özellikle. Saç kremi sürsemde ışıltı attırdım saçlarım çok zor açılıyo banyodan sonra:KK43:

Kızlar böyle banyo sonrası saçı kolay açmak için önereceğiniz bir sprey var mıdır krem formu değilde sprey istiyorum özellikle. Saç kremi sürsemde ışıltı attırdım saçlarım çok zor açılıyo banyodan sonra:KK43:
Benim de ince telli uzun ve röfleli saçlarım çok karışıyor. Islakken glissten pıspıslayıp tarıyorum. Tarak da önemli. Aşağıya eklediğim tarağı kullanıyorum. Kardeşimin eşi yeğenimin kuş yuvası saçlarına pure’un saç açıcısını kullanıyordu.
(P.S. Ay kızlar kendimi influencer gibi hissettim 2 yoruma ürün önerdim diye 😂) aşağıdaki ekle butununa tıklayıp takip edin beni anacığım, beğenmeyi de unutmayın. (Böyle mi diyorduk 😅)

Eklentiler

• IMG_2858.jpeg
    IMG_2858.jpeg
    184,2 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_2859.png
    IMG_2859.png
    139,4 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_2860.png
    IMG_2860.png
    157,4 KB · Görüntüleme: 36
Benim de ince telli uzun ve röfleli saçlarım çok karışıyor. Islakken glissten pıspıslayıp tarıyorum. Tarak da önemli. Aşağıya eklediğim tarağı kullanıyorum. Kardeşimin eşi yeğenimin kuş yuvası saçlarına pure’un saç açıcısını kullanıyordu.
(P.S. Ay kızlar kendimi influencer gibi hissettim 2 yoruma ürün önerdim diye 😂) aşağıdaki ekle butununa tıklayıp takip edin beni anacığım, beğenmeyi de unutmayın. (Böyle mi diyorduk 😅)
Çokk teşekkür ederim hemen alıyorum:) benimde ince telli ve çok dökülüyo minik minik bebek saçlarıma sinir oluyorum.
Beğendiyseniz beğenmeyi ve kanalıma abone olmayı unutmayınnnn 😀😀😀

Çokk teşekkür ederim hemen alıyorum:) benimde ince telli ve çok dökülüyo minik minik bebek saçlarıma sinir oluyorum.
Beğendiyseniz beğenmeyi ve kanalıma abone olmayı unutmayınnnn 😀😀😀
Ya dökülmeyi önleyici pure’un biberiye spreyini aldım ama ne kadar kullandın dersen 2-3 kere. Kendi kendine durdu dökülmesi şimdi mevsimsel dökülme oluyor sadece. Bebek saçlarım çıktı, mürebbiye topuzuyla geziyorum heryerde kafamdan boynuz gibi çıkıyorlar 😂 bana da hayrına onları kafama yapıştıracak bir saç ürünü bilen varsa üzerime atsın 😁 (saç spreyi daha da beter ediyor hepsi toplanıp tek boynuz oluyor)

Ya dökülmeyi önleyici pure’un biberiye spreyini aldım ama ne kadar kullandın dersen 2-3 kere. Kendi kendine durdu dökülmesi şimdi mevsimsel dökülme oluyor sadece. Bebek saçlarım çıktı, mürebbiye topuzuyla geziyorum heryerde kafamdan boynuz gibi çıkıyorlar 😂 bana da hayrına onları kafama yapıştıracak bir saç ürünü bilen varsa üzerime atsın 😁 (saç spreyi daha da beter ediyor hepsi toplanıp tek boynuz oluyor)
Evettt benimde öyle onlar boynuz gibi çıkınca sinir oluyorum:) kızıma unibaby pembe kapaklı bi saç spreyi kullanıyorum ilk etapta yapıştırıyo ama kurudukça yine çıkıyo maalesef. Öyle bir sprey bulursanız bende talibim🥲

şu tarağı gözüm kapalı öneririm. Bütün dolaşıklıkları rahatlıkla açıyor ve 0 acı. Saç dökülmesini de azaltıyor. Saçını asla taratmayan kız cocuklarında da kullandım birkaç defa. Benim bebeğe bile kullanıyorum bunu. Ne bebeği, ne cocuğu, ne yetişkini. Mis gibi bir tarak. Biraz pahalı bu markanın tarakları ama bence son kuruşuna kadar hak ediyor

Eklentiler

• IMG_1478.png
    IMG_1478.png
    203,2 KB · Görüntüleme: 42
Eşimin kuzeni aşırı kıvırcık saçlarına öyle bir şey kullanıyor. Sordum bakalım cevap verirse atarım buraya.

X