• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    332
Bebeğim yaklaşık 1 saat önce koltuktan düştü bebeyatmazlar var peluş oturak gibi birşey onun içindeydi mutfağa birşey almaya gittim yere düştü hemen aldım yüzünü yıkadım ağladı korktu canı yandı ama sonra sakinleşti mama vericektim sakinleşince mama verdim sonra kucağıma aldım dolaşırken birden fışkırarak kustu sadece alnında bir kızarıklık var buz kompresi yapıyorum keyfi yerinde ama kusması çok korkuttu beni ne yapmalıyım doktora gitmeli miyim beklemeli miyim

Buhar makinası sipariş ettik biranda kaba bir öksürük ve hırıltı başladı balgamda var çıkarırken her seferinde kusuyor
Doktora gitmeden evde ilaçlı buhar versek birşey olur mu baktığım videolarda hep buhardan bahsedilmiş
İlacli verme canim,serum izotonikle ver,doktor bize gecmezse ilacla veririz demisti

Bebeğim yaklaşık 1 saat önce koltuktan düştü bebeyatmazlar var peluş oturak gibi birşey onun içindeydi mutfağa birşey almaya gittim yere düştü hemen aldım yüzünü yıkadım ağladı korktu canı yandı ama sonra sakinleşti mama vericektim sakinleşince mama verdim sonra kucağıma aldım dolaşırken birden fışkırarak kustu sadece alnında bir kızarıklık var buz kompresi yapıyorum keyfi yerinde ama kusması çok korkuttu beni ne yapmalıyım doktora gitmeli miyim beklemeli miyim
Hemen gidin bence

Bence ventolin verebilirsin. Geçen ay benim oğlumda oldu balgam vs yoktu çok hafif öksürük vardı ama ciğerleri sıkışık dedi doktor günde 3 kere 1.5 cc ventolin 2.5 cc izotonik su karıştırıp verin dedi. kiloya göre veriliyor ventolin kaç kg bilmiyorum ama o ay benim oğlan 10.200’dü. 1.5 cc ventolin dedi.
O nasıl veriliyor
Bunun öksürüğü kuru değil çok kalın hırıltılı ve kusuyor balgamı

İmkanınız varsa bencede gidin bir süre uyumasınada izin vermeyin

Kızım düştüğünde hemen kusma beklemiyoruz demişti doktor ama bir an önce gitmekte fayda var. Bayağı olmuş yazalı siz naaptınız gittiniz mi

O nasıl veriliyor
Hava makinesiyle yapılıyor hırıltı olması ciğerlerinin sıkılık olduğunu düşündürür. İsterseniz 2 gün sadece izotonik suyla hava verin 5 cc falan mesela günde 3-4 kere. Geçmezse ventolin eklenebilir

Hiç kıpırdamıyor ya gözünü açıp kapatıyor
Arada oluyordu son zamanlarda dişten diyordum ama bu sefer baya kötü sanırım iki gün oldu böyle gece gündüz

Eklentiler

• IMG_3185.jpeg
    IMG_3185.jpeg
    132,4 KB · Görüntüleme: 41
Hava makinesiyle yapılıyor hırıltı olması ciğerlerinin sıkılık olduğunu düşündürür. İsterseniz 2 gün sadece izotonik suyla hava verin 5 cc falan mesela günde 3-4 kere. Geçmezse ventolin eklenebilir
Tamam bekliyoruz makinanın gelmesini ilaç koymuşlar yanına ama ne koydular bilmiyorum bu bronşolit mi oluyor hemen ya başka sebebten öksürük falan olmazmı

Tamam bekliyoruz makinanın gelmesini ilaç koymuşlar yanına ama ne koydular bilmiyorum bu bronşolit mi oluyor hemen ya başka sebebten öksürük falan olmazmı
Bronşit ile bronşiolit farklıdır canım . Bronşiolit daha hafif seyreder ilerlerse bronşite çevirir. Sen havayı ver inş rahatlar kuzucuk ama 2 gün içinde geçmezse bi doktora görünün bence

Teşekkür ederiz
Oda nemi nasıl yükseltilir
Su kaynatıyoruz buram buram buhar çıkıyor bir gram nemlenme yok havada %40 gösteriyor gösterge kapı açılırsa 39 oluyor
Sobalı evde ister istemez hava kuruyor sanırım. Bizim ev hep olması gerekenden fazla nemli olduğu için bilemiyorum. 😔

20 gunlukken bronsilit oldu kizim cigere inmisti. Öhö öhö durmadan. Ertesi gun eczaneden alelacele almistik makineyi vevilaclari. Baska neden olur bilemiyorum soba vardi demi o da etkilemis midir cok uzuldum suan hic dayanamiyorum hastalanmalarina.

Buhar makinası sipariş ettik biranda kaba bir öksürük ve hırıltı başladı balgamda var çıkarırken her seferinde kusuyor
Doktora gitmeden evde ilaçlı buhar versek birşey olur mu baktığım videolarda hep buhardan bahsedilmiş
Canım şimdi okudum, 2 gün bu şekilde halsizlik varsa bence doktora götürün, kan filan bakar enfeksiyon var mı diye… Yani bi kere fazla gitmek bir kere az gitmekten iyidir konu bebek olunca 😥 inşallah hemen iyileşir, en azından doktor onu rahatlatacak ilaç verir.. 😥

O nasıl veriliyor
Ventolin vermeyin bence ventolin sadece doktor kontrolünde verilmeli ventolin ve comfort gibi ilaçlar kalbi hızlandırıyor ciğere inmeyen öksürüklerde bronşları dolmadan kullanılmaz rahatlaması için balgam sökücü olan 0.9 serum suyu kullanın ve mutlaka odasının nemli tuttun odanın neminin fazla olması da mikrop üremesine yardımcı olur o yüzden mutlaka nem ölçer kullanmazsınız

Bronşit ile bronşiolit farklıdır canım . Bronşiolit daha hafif seyreder ilerlerse bronşite çevirir. Sen havayı ver inş rahatlar kuzucuk ama 2 gün içinde geçmezse bi doktora görünün bence

Ventolin vermeyin bence ventolin sadece doktor kontrolünde verilmeli ventolin ve comfort gibi ilaçlar kalbi hızlandırıyor ciğere inmeyen öksürüklerde bronşları dolmadan kullanılmaz rahatlaması için balgam sökücü olan 0.9 serum suyu kullanın ve mutlaka odasının nemli tuttun odanın neminin fazla olması da mikrop üremesine yardımcı olur o yüzden mutlaka nem ölçer kullanmazsınız
Ventosol ve comfort gönderilmiş tuzlu su verdik şimdilik ama hiçbir etki etmedi
Nem 40 tan yukarı çıkmıyor maalesef
Doktora gitmek daha kötü olabilir diye düşündüm kar yağışı var çok soğuk bu soğukta daha kötü etmekten korkuyorum biraz daha evde bekleyelim bakalım ama ilginçki ateşi düşüktü sanki 40 derece gibi aşırı halsizdi

Back