- 24 Ağustos 2018
- 6.785
- 10.241
- 41
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #72.981
Ben kızımda hiç 2 numara mama almamıştım ama sütüm çoktu, dolabım doluydu. Dolaptakiler 4. Ay bitti, 5. Ay mama aldık, ben okuldayken içiyordu. 6. Ay kolum kırıldı, raporluydum, evdeydim. Tekrar başladığımda 1 yaşına gelmişti. Kaşık mamasını sulandırıp veriyordum arabada falan eline. Kutusunda öyle kullanmayın yazıyordu ama bi sakıncasını görmedim9 aydan sonra ogunler doyurucu olacak, mama mıktarımız azalacak, öyle umut ediyorum.. Karnı doysun, gelısımı aksamasın,bırakırsak ne mutlu bize
Ne guzel de sütün varmıs masallah, aslında üstüne düşsen bu bebıste de çogalır, bence süt kalıtsal ya annemde de ablamda da cok olmamıs süt, buna şükür 4 ay da olsa bogazından anne sütü gectı diyorum.Ben kızımda hiç 2 numara mama almamıştım ama sütüm çoktu, dolabım doluydu. Dolaptakiler 4. Ay bitti, 5. Ay mama aldık, ben okuldayken içiyordu. 6. Ay kolum kırıldı, raporluydum, evdeydim. Tekrar başladığımda 1 yaşına gelmişti. Kaşık mamasını sulandırıp veriyordum arabada falan eline. Kutusunda öyle kullanmayın yazıyordu ama bi sakıncasını görmedim
Bu ara ne mama ne meme bizde. Boğazından 1 lt geçtiğini hiç sanmıyorum. Sağa sola baksın, elini ayağını yalasın anca.
Hep beraber büyütüyoruz bebişleriHerkes hala buradaymışmerhabalar taze anneler ilk anneler gününüz güzel geçmiştir umarım. Bebişlerin hepsi iyidir annelerin keyfi yerındedır uykularını alabılıyorlardır hengamede bakmadım ben başım dara düşünce bır gırıp sorayım belki bırı vardır derken son 14 dk olmuş mesaja sohbetınız bol olsun
Çocukla da ilgisi var ya, 2,5 aylıktan beri tepiniyor, istemiyor. Boğazına düşkün değil. Benim de kolayıma geldi biberon. Bira mayası, balık yağı takviyeler kullandım ama işe yaramadı. Sütün artması için 3 saati geçirmemek lazım. Bebek emmese de sağmak lazım. Sağlık olsun. Başlıycam inşallah eylülde. İnşallah uykusu oturur o zamana kadar.Ne guzel de sütün varmıs masallah, aslında üstüne düşsen bu bebıste de çogalır, bence süt kalıtsal ya annemde de ablamda da cok olmamıs süt, buna şükür 4 ay da olsa bogazından anne sütü gectı diyorum.
Eylulde baslıyosun deıl mı sen de?
Az içiyo canım bugün mesela 670 ml içti biraz avokado yedi biraz da havuç… bu kadarCanım senin bebeğin az mama icjyor gercekten.Biz günde 1000 i geciyoruz artik 400 lerde ne zaman iciyordu belki 2.ayinda falan.ama tabi her bebek farkli icmiyorsa da zorla veremezsin.benimki de emmedj iste ya mama da icmeseydi napardim bilmiyorum.istahi cok iyi masallah 180 versem onu da icer bitince agliyorbize maddi olarak büyük zarar o ayri mama fiyatlari yine artmis.simdi bi kutu 2-3 günde bitiyor bir güne düserse ya da günde 2 kutuya cikarsa baticaz umarim ek gida da böyle istahli olur şu an pek yediklerimizde gözü yok tek derdi mama. Doktor 6.ay cagirdi bizi ama alrerjimiz artti yine anlamiyorjm tek mama aliyor bir artiyor bir azaliyor bu isi cözemedim olmadi gidicem ben bu ay doktora
Ben de bunu doktora soracağım. Tatile gidersem kendim pişiremem, mamalar da tekli değil.Aynen iyi ki var hamılelıkte doğumda çok faydasını gördüm . Çok tatlı insanlarla yol bırlıgı ettik. Ben doğdu gelemez kimse dedim. Bebekle cebelleşirken de aklımdan çıktı gıttı. Malum 6 aylık olduk tadım da ne versem buharda haşlama meyve sebze Yemıyor tek. Hazır mamaları yıyor onlarda tek degıl alerjı testı yapmadan vermek ıstemıyorum gorseldekı gıbı çoklu hepsi nasıl yapsam ne etsem çıkamadım ıcınden.hayır mama tadalı sütü de azalttı.
Öyle canim benim saglikli olmasi kilosunun normal olmasi daha önemli ki zaten bence benim kız cok iciyor,ayda 1 kg fazla bence.belki de sizinki normaldir ya da her bebeğin normali kendineAz içiyo canım bugün mesela 670 ml içti biraz avokado yedi biraz da havuç… bu kadarama bakalım, sağlıklı olsunlar da kilosu da olması gerektiği gibi normal ..
Alerjik olmasına üzüldüm, çok ufak olduğu için bünye kaldırmıyor, sonrasında genelde düzeliyorlar
Merak etme 2-3 aya düzelir inşallahÖyle canim benim saglikli olmasi kilosunun normal olmasi daha önemli ki zaten bence benim kız cok iciyor,ayda 1 kg fazla bence.belki de sizinki normaldir ya da her bebeğin normali kendinealerjik olması üzüyor napıcamı şaşırıyorum ins düzelir
İşe başladın mı ? Kayınvaliden mi bakıyorKızlar benimki çok fos bir çocuk hiç bir şey yapmıyor
Yatıyor arada ayağını tepiyor gülüyor o kadar
KV çok tv izletiyor yalnız
Ben çıkarıyorum. Sağlık açısından çorapsızlığı öneriyorlar. Çoraplı uyuyunca sürekli uyanıyor. Hatta çorapsız olacak ve ayaklarında da battaniye olmayacak hanımefendinin yoksa uyanıyorKızlar siz bebişleri corapla mı uyutuyorsunuz?
Ben de onu merak ediyorum nasıl bir egzersiz yapılmalıBenimde cok hareketli her şeyi yapıyor ama bunu yapamıyor. Acaba öğretmek mi lazım nasıl yapılıyor ki normalde
Ona da bakimmmBenim yeğenime annem bakmıştı sırtı ağrır diye yaptırmamışlar tummy time. Ben yaptırıyorum ama benimki anca yan dönüp devriliyor henüz yüzüstü levelına geçemedik yardımsız. Çok da şeetmiyorum
Deneyimli arkadaşım trukid kullanmış ki bebesi pamuk beyazı hiç güneş yanığı vs olmamış.
Hava sıcak buralarda 23-24 üstü kısa kollu atlet altına da patikli alt giydiriyorum çorap giydirmiyorum
Listeme ekliyim. TeşekkürlerWeleda aldim yolda
Ben de bunu düşünüyordum. Bayadır yok. Kayınvalidesi gelecekti ve tatile gideceğim diyordu. Doğru mu hatırlıyorumAcelya A nerelerdesin kız?
Kayinvalidesi tarafindan ele gecirilmediyse tabiBen de bunu düşünüyordum. Bayadır yok. Kayınvalidesi gelecekti ve tatile gideceğim diyordu. Doğru mu hatırlıyorum