- 25 Şubat 2016
- 5.766
- 9.838
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #70.761
Merhaba bende bu konuyu yazmak için şuan foruma girdim ve sizin yazınızı gördüm.Herkese selam hanımlar. Umarım herkes iyidir. 30 Kasım doğumlu bebeğim ve dördüncü aya girdikten sonra yarım saat içinde tık diye uyanıyor. Uyuttuğum şekilde tekrardan uykuya döndürüyordum genelde iki üç gündür o da işlemiyor. Bütün gün yarım saat uykular beni çok yorduğu gibi o da dinlenemiyor gibi hissediyorum. Emerek uyuyan, kucakta uyuyan vs. Sizin bebeklerinizde böyle mi Allah aşkına? Bunu aşabilen var mı? Bir de saç dökülmeleriniz ne durumda
Benim 5 yaşındaki kızımında aynı sorunu vardu birazdan uzun bir yazı yazacağım size 7. Ayda her şey düzelmişti doktorumuz ankarada bülent enis şekerel’di Allah bin kere razı olsun ondan. Sakın ümitsizliğe kapılmayın o sürekli ağlayan çocuk gidecek ve yerine musmutlu bir çocuk gelecek emin olumSevgili anneler, herkese çok çok uzun zaman sonra merhaba.
O kadar zor bir yoldan geçiyor ki benim anneliğim oturup aglamadığım tek bir günüm olmadı neredeyse. Kk'de genel geçer kafam dağılsın diye takılıyorum ama ancak son birkaç gündür okuyup takip edebiliyorum burayı. 4. ayda huzursuzluk durumumuz çok şükür ki biraz daha iyileşmeye başladı(10 üstünden 3'e çıktık diyebilirim). Çok uzun zamandır neredeyse yalnızca pirinç, makarna, patates üçgeninde bir beslenmem var ancak hâlâ kızımın kanlı kakaları devam ediyor, neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Artık çok yoruldum. Bedenim bitmiş vaziyette. Gidişat böyle olunca Ece'yi 4,5 ayda tadımlara başlatacak alerji doktorumuz. Ancak haftaya başka bir doktordan daha randevu aldık, kk'de memnun olan bir üyenin tavsiyesi ile. Bir de ona görüneceğiz.
Bebeklerimizle musmutlu günlerimiz olsun inşallah.
Benim kızımında göz yaşı kanalı doğumdan itibaren tıkalıydı. 1 yaşına kadar düzenli masaj yaptım tam 1 yaşında açıldı4.ay kontrolunden geldim kızlar
Biraz moralim bozuldu 550 gr almıs, mamayı artıralım dedı,demek kı sütüm gercekten de azalmıs, sagımda az cıkmıstı gecenlerde, 2 gundur 90 120 karısık verıyordum, 120 yıyınce kusuyor bı mıktar ama dedım olsun ver dedı.. Uyandırmana gerek yok beslemek ıcın,Acıkınca uyanır dedı. 6.aya kadar oturtma omurgası henuz kuvvetlı deıl dedı. Ek gıdayı da 6. Ayd dogru baslayacagız
Bu arada d vıtamınını degıstırdı kılo almasına yardımcı olacak bır vitamin yazdı, demıre de baslıyoruz saglık ocagı ın verıdgını kullanmamamı ıstedı ıcınde katkı maddeler var dedı, farklı bısey yazdı...göz doktoruna da göründük, dogdugundan berı çapaklıydı gozlerı gecen ay bı damla kullandık gecmstı, fakat bı gozunde sulanma vardı, gozyası kanalı tam acılmadıgı ıcın oluyormus, nasıl masaj yapacagımı gosterdı.. Gecmezse 7.8.ayda ufak Bi ıslem yaparım dedı
Doktor bana bu ay 600 gr almasını bekliyoruz dedi. 550 çok az gelmedi bana.4.ay kontrolunden geldim kızlar
Biraz moralim bozuldu 550 gr almıs, mamayı artıralım dedı,demek kı sütüm gercekten de azalmıs, sagımda az cıkmıstı gecenlerde, 2 gundur 90 120 karısık verıyordum, 120 yıyınce kusuyor bı mıktar ama dedım olsun ver dedı.. Uyandırmana gerek yok beslemek ıcın,Acıkınca uyanır dedı. 6.aya kadar oturtma omurgası henuz kuvvetlı deıl dedı. Ek gıdayı da 6. Ayd dogru baslayacagız
Bu arada d vıtamınını degıstırdı kılo almasına yardımcı olacak bır vitamin yazdı, demıre de baslıyoruz saglık ocagı ın verıdgını kullanmamamı ıstedı ıcınde katkı maddeler var dedı, farklı bısey yazdı...göz doktoruna da göründük, dogdugundan berı çapaklıydı gozlerı gecen ay bı damla kullandık gecmstı, fakat bı gozunde sulanma vardı, gozyası kanalı tam acılmadıgı ıcın oluyormus, nasıl masaj yapacagımı gosterdı.. Gecmezse 7.8.ayda ufak Bi ıslem yaparım dedı
Canım bozma moralini benim ilk 3 ay hep bu aralıkta gitti kilo alımı doktor normal sınırda dedi mamayı da artırmadı. Kaç kg şu an?Her doktor farklı gerçekten hepsinin doğrusu değişiyor biz de bugün kontrolden geldik oturtmaya başlayabilirsin zaten rahatsız olursa hareket eder sinyal verir dedi.4.ay kontrolunden geldim kızlar
Mama ıle beslendıgıı ıcın 600 sınır dedı, mamayı ne kadar ısterse ver dedi.. Bı de vitaminleri degıstırdı ıste..Doktor bana bu ay 600 gr almasını bekliyoruz dedi. 550 çok az gelmedi bana.
Bızım asırı capak da vardı netira damla ve masajla 3 gunde gectı capak ama akıntı devam ettı, acıkcası ben de bıraktım capak gectı dıye masaj yapmayı.. Sımdı devam edıcem ınsallah isleme gerek kalmadan gecer bızım deBenim kızımında göz yaşı kanalı doğumdan itibaren tıkalıydı. 1 yaşına kadar düzenli masaj yaptım tam 1 yaşında açıldı
6615 suan, pazartesı asıda saglık ocagında tarttrdım 6870 cıktı ıkısı arasında fark da var, ama gece ay doktorun tarttıgı kılo ıle karsılastırınca 550 cıktı fark.. 600 sınır mama da dedı, ben 2 gundur 120 ve 90 karası verıyordum artık 120 verıcem hep, ıste sorun 120 ıcınce bıraz kusuyor..Canım bozma moralini benim ilk 3 ay hep bu aralıkta gitti kilo alımı doktor normal sınırda dedi mamayı da artırmadı. Kaç kg şu an?Her doktor farklı gerçekten hepsinin doğrusu değişiyor biz de bugün kontrolden geldik oturtmaya başlayabilirsin zaten rahatsız olursa hareket eder sinyal verir dedi.
Demek ki bir tık fazla geliyor canım alışmadığı için. İlk 120 ye başladığımda benim kızım da kusuyordu. Şimdi çok nadir kusması. Doktor 4 saatte besliyorsan 3 saatte acıkmaya başlarsa artır miktarı dedi. 150 ye çıkar ama hepsini içmeyebilir 140 içer bırakır belki gözlemle dedi.6615 suan, pazartesı asıda saglık ocagında tarttrdım 6870 cıktı ıkısı arasında fark da var, ama gece ay doktorun tarttıgı kılo ıle karsılastırınca 550 cıktı fark.. 600 sınır mama da dedı, ben 2 gundur 120 ve 90 karası verıyordum artık 120 verıcem hep, ıste sorun 120 ıcınce bıraz kusuyor..
Dedıgne gore, artırmak ıcın 2 hafta gec kaldım sanırım ben, 2 gundur her ogunu de artırmadım.. Bazen 120nın 30 u kalıyor, demek kı daha midesi genıslemedıDemek ki bir tık fazla geliyor canım alışmadığı için. İlk 120 ye başladığımda benim kızım da kusuyordu. Şimdi çok nadir kusması. Doktor 4 saatte besliyorsan 3 saatte acıkmaya başlarsa artır miktarı dedi. 150 ye çıkar ama hepsini içmeyebilir 140 içer bırakır belki gözlemle dedi.
27sinde 5 aylığız dönüyor canım ama ablası daha geç dönmüştü dönmese de sorun olacak aylar değil canı istemesi lazımDönmeye başladı mı sizin bebekler? 1 hafta sonra 5 aylık olucak benimkinde hiç dönme çabası yok. Nasıl yönlendirebilirim istemesini sağlarım acaba
Tamamen dönmek mi yoksa sağa sola dönmek mi? Benim kızım henüz tamamen dönmüyor. Sağa sola dönüyor ama27sinde 5 aylığız dönüyor canım ama ablası daha geç dönmüştü dönmese de sorun olacak aylar değil canı istemesi lazım
6.ay dolunca baslayacagim 29unda 5 aylik olacagiz5.aya giren anneler tadıma başlayacak mısınız?tadım işi üzün sürüyor doktor onaylarsa tadıma başlamayı düşünüyorum
İlk üç ay o kadar zordu ki, uyku haricinde sürekli ağlıyor, bağırıyor, aşırı huzursuzdu. Hep kucaktaydı. Hâlâ öyle. Ama Allah'tan o sürekli ağlamalar azalmaya başladı. Hiç düzenimiz olmadı bizim alerji yüzünden. İkinci ayda fark ettik, o gün bugündür diyetteyim. Kendimin doktoru oldum. Pek çok besine alerjisi var şu an. Hâlâ bulamadıklarımız da var, süreç devam ediyor. Bu üç ay ömrüme üç yıl ekledi sanki. O kadar çaresiz hissettim ki kendimi. Neyi yanlış yapıyorum, eksik bir anne miyim, neden çocuğumun acılarını geçiremiyorum diye öyle çok ağladım ki. Bedenim harap, psikolojim harap. Bir, bir buçuk haftadır kızım daha rahat. Onu bu kadar bile rahat görmek nasıl sevindiriyor beni. Kk'de birkaç alerjik bebek annesiyle de konuştum, onlar da sizin gibi çok ferahlattılar beni. İnşallah en kısa zamanda tüm sıkıntıları geride kalır kızımın. Çok teşekkür ederim, yazınızı bekliyorum.Benim 5 yaşındaki kızımında aynı sorunu vardu birazdan uzun bir yazı yazacağım size 7. Ayda her şey düzelmişti doktorumuz ankarada bülent enis şekerel’di Allah bin kere razı olsun ondan. Sakın ümitsizliğe kapılmayın o sürekli ağlayan çocuk gidecek ve yerine musmutlu bir çocuk gelecek emin olum
Bugun doktorumuz 6. ayda dedı5.aya giren anneler tadıma başlayacak mısınız?tadım işi üzün sürüyor doktor onaylarsa tadıma başlamayı düşünüyorum
Kaç cm şu an canım belki ideal uzunluktadır. 58-67 arası normal diye biliyorum bu haftalardaBizde hastanedeyiz, haftada 100gr almış boyu ise hiç uzamamış çok üzüldüm. Enfeksiyondab supheleniyordum cis rengi koyu diye, ilk idrarı sondayla hijyenik aldılar. Sonra süt içip ikinciyide torbaya yapacak onu bekliyoruz. Az kilo aldığı için kan tahlili yapıldı demir ve b12 dedi. Demir takviyesine bu ayda baslicaz ama demiri düşükse en üst sınırdan baslicaz onun için bakıyoruz dediler. Boyuna çok üzüldüm bir aylık hakkını kaybetti gibi düşünüyorum kilo alınıp verilir de
60.5 boyuKaç cm şu an canım belki ideal uzunluktadır. 58-67 arası normal diye biliyorum bu haftalarda