• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Benimki de normal diyor hatta ishal olması için günde 3-6 bez dolusu sıvı kaka olması gerekirmiş. Bazı bebekler az az sık sık yapıyor bizimki biriktirip birden bez dolusu yapıyor sanırım. Benim bebeğimin hatta son zamanlarda kaka yapma sıklığı azaldı bugün 3. Günümüz kakasız. İnşallah geceye kadar yapar. gaz çıkarıyor kaka yok, çişli bez de var ama insan ister istemez sütüm az mı tribine giriyor
Ay kesinlikle bizim de her gun yaparken buun 2 gunu gecti oyle yapti bi de yapamamanin huzursuzluguyla uğraşıyoruz. Süt az olsa idrar da az olmaz mi ya? Ama cidden bu aralar azaldi gibi hissediyorum ustune bebegim de beş dk emdikten sonra mızırdamaya başlıyor memede. Sıkıyorum bi iki yerden fışkırıyor ama çocuk istemiyor anlamadim. Meme reddi boyle bisey mi 😢

Ay kesinlikle bizim de her gun yaparken buun 2 gunu gecti oyle yapti bi de yapamamanin huzursuzluguyla uğraşıyoruz. Süt az olsa idrar da az olmaz mi ya? Ama cidden bu aralar azaldi gibi hissediyorum ustune bebegim de beş dk emdikten sonra mızırdamaya başlıyor memede. Sıkıyorum bi iki yerden fışkırıyor ama çocuk istemiyor anlamadim. Meme reddi boyle bisey mi 😢
Evet benim de öyle bazen hemen bırakıyor memeyi bazen de savaş halinde çekiştiriyor falan. Doymasa cıyak cıyak ağlar diye de düşünüyorum 🤨 bilemiyorum gerçekten

Kızlar bebeğine aktivite yaptıran var mı? Yüz üstü durmaktan nefret ediyor o yüzden tummy time falan yapamıyorum. Oyun halısı var bir tane ona koyuyorum ama oda hiç ilgisini çekmiyor normal mi? 2 aylık oldu henüz

Kızlar bebeğine aktivite yaptıran var mı? Yüz üstü durmaktan nefret ediyor o yüzden tummy time falan yapamıyorum. Oyun halısı var bir tane ona koyuyorum ama oda hiç ilgisini çekmiyor normal mi? 2 aylık oldu henüz
Emzirme yastığına koyuyorum yazıcıdan siyah beyaz resimlerden çıkardım. Bakıyor onlara

Aslında benim siyah beyaz kartlarım var bu egzersiz için kullanılan ama emzirme yastığına koyunca ağlıyo o pozisyonda durmak istemiyor
Siz sırt üstü yatarken kucağınıza koymayı denediniz mi ya da siz otururken bebeğinizin karnını destekleyecek şekilde ayak ayak üstüne atabilirsiniz, o şekilde de tummy time yapar, ne kadar anlatabildim bilmiyorum 😅 bebeğinizin ağlamayacağı bi tummy time pozisyonu mutlaka vardır

Doktorumuz her ay aktivite ödevi veriyor, ikinci ayımızda bol konuşma, zeka kartları ve tummy time yaptık. Şimdi üçüncü ayımıza girdik, bu ay bunlara ek olarak çıngıraklı oyuncakları takip ettiriyoruz, oyuncaklara uzanmasını sağlamaya çalışıyoruz, bir de oyun halısında ufak ufak zaman geçiriyoruz

Doktorumuz her ay aktivite ödevi veriyor, ikinci ayımızda bol konuşma, zeka kartları ve tummy time yaptık. Şimdi üçüncü ayımıza girdik, bu ay bunlara ek olarak çıngıraklı oyuncakları takip ettiriyoruz, oyuncaklara uzanmasını sağlamaya çalışıyoruz, bir de oyun halısında ufak ufak zaman geçiriyoruz
Ben biraz erken davranıyorum sanırım. Biraz zaman tanımam daha doğru olur oğluşuma. Benim doktorun öyle şeyleri yok, boy kilo bakıyor sorumuz varsa sorup ayrılıyoruz kendisiyle

Siz sırt üstü yatarken kucağınıza koymayı denediniz mi ya da siz otururken bebeğinizin karnını destekleyecek şekilde ayak ayak üstüne atabilirsiniz, o şekilde de tummy time yapar, ne kadar anlatabildim bilmiyorum 😅 bebeğinizin ağlamayacağı bi tummy time pozisyonu mutlaka vardır
Ana kucağındayken bakıyor kartlara ilgilisinide çekiyor aslında. Dediğiniz gibi denerim bir de

Kızlar siddetli cilt kuruluğu yaşıyorum dudaklarim ve ellerimin üstü çatir çutur hic boyle olmamistim emzirme doneminde normal mi acaba yasayan var mi bunu?

Ben biraz erken davranıyorum sanırım. Biraz zaman tanımam daha doğru olur oğluşuma. Benim doktorun öyle şeyleri yok, boy kilo bakıyor sorumuz varsa sorup ayrılıyoruz kendisiyle
Osman gönülalan in haftalik aylik videolarını izleyip anlattıklarını yapıyoruz biz de. Doktor söylemiyorsa ordan bakabilirsin.

Kızlar siddetli cilt kuruluğu yaşıyorum dudaklarim ve ellerimin üstü çatir çutur hic boyle olmamistim emzirme doneminde normal mi acaba yasayan var mi bunu?
Üst dudağım öyle bir hale geldi ki iyileşmesi imkansız gibi geliyor. Kuruluktan kabuk kabuk kalktı her yeri. Bebeği öpemiyorum canı acır diye o kadar kuru çünkü dudağım. Nasıl geçecek bir fikrim yok

Doktorunuz kim canım?

Vücudumuzdaki tüm su çekiliyor resmen. Ben de bunu lavaboya gidince fark ediyorum. Nerden baksan 3 litreye yakın su içiyorum ama idrarım o kadar az ki o kadar içtiğim suya rağmen. Hepsi süt oluyor demek ki. Keşke biraz da yağlı olsa 😔

Vücudumuzdaki tüm su çekiliyor resmen. Ben de bunu lavaboya gidince fark ediyorum. Nerden baksan 3 litreye yakın su içiyorum ama idrarım o kadar az ki o kadar içtiğim suya rağmen. Hepsi süt oluyor demek ki. Keşke biraz da yağlı olsa 😔
Nasıl yağlı oluyor acaba bir yöntemi var mı ki

Bizim oğlan da 2 aylık aynı böyle yatırıyorum bir dakika geçmeden ağlamaya başlıyor. Başını da yatırıveriyor yana. Arkadaşların dediği gibi farklı yüzüstü pozisyonlar denemek lazım. Bir de ben fizyoterapistim oğlum bak böyle olmaz biraz çaba göster elalem ne der diyorum ama yok 😂😂 Şaka bir yana çok kasmamak lazım dik pozisyondayken baş kontrolü varsa o da gelişecektir zamanla. Biz instamom reelslerini gördükçe tribe giriyoruz ama daha küçükler. Çok hızlı büyüyorlar bir bakmışız bir hafta sonra bizimkiler de yüzüstü başını tutmuş tummy time yapıyor 😁

Nasıl yağlı oluyor acaba bir yöntemi var mı ki
Valla herkes protein ağırlıklı beslen diyip duruyor ama öyle beslensem de hala bir faydasını görmedim. Bebeğim yeterli kilo almıyor. Artık mama ile barıştım. Tıpış tıpış tekrar başladım mamaya bugün itibariyle. 😔😔

Back