- 1 Nisan 2014
- 2.399
- 3.495
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #70.801
Çok geçmiş olsunKızlar o kadar moralsiz ve keyifsizim ki oğlum uyuz oldu okuldan kaptı diye düşünüyorum Dr verdiği kremle ikinci günümüz sanki azalmıyor evde ne varsa yıkayıp ütülüyoruz dağılsın annem çok darlandigimi görünce geldi yardımıma bebeğe geçecek korkusu yaşıyorum nette okudukça daha panikliyorum ya kurtulamazsak diye berbat haldeyim bi yandan diyet açma aşamaları bi yanda bu kızıma hiç gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler yaptıramaz oldum ne donme egzersizleri ne yüz üstü of of
Benim bi arkadaşımın çocuğuyla eşi de geçirdi kurtuldular ama 3 ay kadar sürdü diye biliyorum, hep yıkama ütüleme işlemine devam etmelisin canım… bozma moralini, herkes kurtuluyor, sen dr önerisiyle devam etKızlar o kadar moralsiz ve keyifsizim ki oğlum uyuz oldu okuldan kaptı diye düşünüyorum Dr verdiği kremle ikinci günümüz sanki azalmıyor evde ne varsa yıkayıp ütülüyoruz dağılsın annem çok darlandigimi görünce geldi yardımıma bebeğe geçecek korkusu yaşıyorum nette okudukça daha panikliyorum ya kurtulamazsak diye berbat haldeyim bi yandan diyet açma aşamaları bi yanda bu kızıma hiç gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler yaptıramaz oldum ne donme egzersizleri ne yüz üstü of of
Bizde geceleri uyku sorunu yaşıyoruz saat başına uyanıyor bebeğim dörtten beşten sonrada hiç uyumuyor memede olursa uyuyor sadece gözü kapalı mızmız ağlıyorKızlar uyku problemi yaşayanlar varsa aramızda biraz dertleşsek ? Ya da geçtiyse ne kadar sürdü onu konuşsak çok dertliyim bu konuda. 4. Ay atağımız 5 gün sonra bitiyo ama bizim uyku sorunu hiç bitecek gibi değil
Bizim 5. Ayımız dolmak üzere5.aya giren anneler tadıma başlayacak mısınız?tadım işi üzün sürüyor doktor onaylarsa tadıma başlamayı düşünüyorum
O kadar yoruldum ki bir haftadır yıka ütüle bir yandan bebek bir yandan alerji diyeti kendimi bitik hissediyorum bi yandan yavrumun vücudu düzelmiyor kaşınıyor diye psikolojik olarak bitik durumdayımBenim bi arkadaşımın çocuğuyla eşi de geçirdi kurtuldular ama 3 ay kadar sürdü diye biliyorum, hep yıkama ütüleme işlemine devam etmelisin canım… bozma moralini, herkes kurtuluyor, sen dr önerisiyle devam et
Amin inşallah yıpratıcı rabbim dusmanima vermesin. Kreşten bulaştı muhtemel 18 Mart’ta gösteri yaptılar orda giydirdiklerinden mi diye şüphelendim.bebek var diye biyere gittiğimiz yok yakın zamanda bişey aldığımız denettigimiz yok nerden geldi kafayı yiycem.hep korkardım korktuğum başıma geldiÇok geçmiş olsun
Çevremde uyuz olan olmuştu ama atlattılar çok şükür geçmeyecek birşey değil Allahtan umarım en kısa zamanda atlatırsınız sizde
Bende bir haftadır herseyi yıkıyorum poşetledim balkonda 3 gündür kıyafetleri 3 akşamdır kremi sürüyorum yarın yikayacam onu bir hafta sonra tekrar 3 gün sürecem yarın onu yıkayınca sirkeli suyla durulayacam bütün nevresimleri koltuk örtülerini yıkayıp temizleri ütüledim onları serecem bi odayı sadece temiz odası yaptım bütün yıkayıp utulediklerimizi oraya koyuyoruz dolaplara geri yıkanan hiç birseyi koymuyorum resmen bebeği yatak odasından çıkarmıyor ellerimi yıkıyorum bebeğin yanına girerken başka kıyafet giyiyorum onun odaya girerken terlikleri çıkarıyorum böyle kafayı hijyenle yemek üzereyim ne olacak bilmiyorum biran önce geçip gitse bu süreçÖnce her şeyi yıkadım koltukları vs sirke ile sildim ama sonrasında hergğn nevresim vs. Değiştirecek enerjim yoktu. Sirke su ve çay ağacı yağı ile bi sprey hazırlamıştım gün içinde hem vücudumda kaşınan yerlere hem de yatağımıza oturduğum yerlere falan sıkıyordum. Dediğim gibi kükürt sabunu ve çay ağacı yağlı şampuanlarla yıkandım. Tüm vücuduma sürüp bekletiyordum biraz hemen yıkamıyordum. Sonrada doktorun verdiği kremi sürüp ertesi akşam banyo vaktine kadar üzerimde kalıyordu krem. Oğlum dört yaşındaydı o zaman onda hiç kullanmadım kremi. Eşim bi kaç kez kullandı. Ama dediğim gibi enteresan şekilde onlara geçmedi. Umarım size de geçmeden atlatır çabucak.
Bu arada bahsettiğim sprey kaşıdığım yerlere sürünce yakıyordu bazen. Çocuğa uygulayacağınız için bilginiz olsun. Çok geçmiş olsun
Aynı durumdayız umarım geçici bir şeydir çünkü çok yorucu olmaya başladı artıkBizde geceleri uyku sorunu yaşıyoruz saat başına uyanıyor bebeğim dörtten beşten sonrada hiç uyumuyor memede olursa uyuyor sadece gözü kapalı mızmız ağlıyor
Şimdi gündüzlerimiz de çok feci sadece 10 dk uyuyor sürekli uyumak istiyor ama hemen uyanıyor ağlayarak gün içinde dedalarca böyle yapıyor işlerimi at gibi yapmak zorunda kalıyorum evde iş yükümde oldukça fazla ben anlamıyorum 3. Aydan beri böyle bu gece uykuları bide bazen ağlarken uyan uyan diye bağırıyorum gözünü açıp susuyor
Üzülme kumsarı. Bu ay boy alımı azdı. Benim bebeğim de 1 cm uzamış bu ay.
Geçeceğini umuyorum uyku düzenlerini bulmaya çalışıyorlar,Aynı durumdayız umarım geçici bir şeydir çünkü çok yorucu olmaya başladı artık
Emzirirken içtiği süt miktarını nasıl hesaplıyorsun bende ne kadar içiyor çok merak ediyorumBen geçen ay cok az yediğinden şüphelenmiştim. Sonra bir gün yazayım yediklerini dedim hatta buraya da atmıştım. Cok güzeldi, gayet yeterliydi. Demek ki telefona kaydediyorum diye odaklanmışım beslenmesine güzel miktar içmiş. Dün hızlıca hesapladım sonra 24 saati topladm 450ml içmiş bir günde. 3 kiloluk bebek kadar. Almasi gerekenin yarısı.Yani tâbi ki kilo almaz. Boğazı cok dar. Acıktım diyo süt veriyorum 10 ml sonra icmiyo gerisini zorla ben veriyordum.
Her gün içtiği miktari kaydedip, yukseltmeye bakicam. Bu konu hep odagimda kalmalı
Canım reflusu var mıydı? Gazı vs oldugu zaman ne bıberon alıyor ne meme, cıglık cıglıga kalıyor.. 4 saatlık aclık tan sonra bıle tek yudum bısey ıcmıyo.Ben geçen ay cok az yediğinden şüphelenmiştim. Sonra bir gün yazayım yediklerini dedim hatta buraya da atmıştım. Cok güzeldi, gayet yeterliydi. Demek ki telefona kaydediyorum diye odaklanmışım beslenmesine güzel miktar içmiş. Dün hızlıca hesapladım sonra 24 saati topladm 450ml içmiş bir günde. 3 kiloluk bebek kadar. Almasi gerekenin yarısı.Yani tâbi ki kilo almaz. Boğazı cok dar. Acıktım diyo süt veriyorum 10 ml sonra icmiyo gerisini zorla ben veriyordum.
Her gün içtiği miktari kaydedip, yukseltmeye bakicam. Bu konu hep odagimda kalmalı
Sağıp veriyor kumsari canımEmzirirken içtiği süt miktarını nasıl hesaplıyorsun bende ne kadar içiyor çok merak ediyorum
Refluyu konustuk doktoruyla ne reflu diyebiliyor ne normal diyebiliyor. Aşırı kusması yok. Gazı olduğu anda zaten haber veren bi bebek. Gazını cikarttiriyor sonra bidaha yudum yudum.Canım reflusu var mıydı? Gazı vs oldugu zaman ne bıberon alıyor ne meme, cıglık cıglıga kalıyor.. 4 saatlık aclık tan sonra bıle tek yudum bısey ıcmıyo.
Yaa bebişler bı ek gıdaya gecseydı, dun ben de az verıdgımı anladım, artırdım mama mıktarını, kızımın verdıgı sinyalleri anlamadımRefluyu konustuk doktoruyla ne reflu diyebiliyor ne normal diyebiliyor. Aşırı kusması yok. Gazı olduğu anda zaten haber veren bi bebek. Gazını cikarttiriyor sonra bidaha yudum yudum.
Haftaya bidaha gidicez, hem kan sonuçlarını degerlendircek hemde haftalık kilosuna bakicaz ona göre reflü ilacı baslicak bende bu hafta full beslenmesine konsantre olucam
Canım yazacaktım yazamadım Meetyou diye bir uygulama var. Ben hamileliğimden beri kullanıyorum. Günlük ne kadar uyudu kaç bez değişti ne zaman ne kadar emdi hepsini not ediyorumBen geçen ay cok az yediğinden şüphelenmiştim. Sonra bir gün yazayım yediklerini dedim hatta buraya da atmıştım. Cok güzeldi, gayet yeterliydi. Demek ki telefona kaydediyorum diye odaklanmışım beslenmesine güzel miktar içmiş. Dün hızlıca hesapladım sonra 24 saati topladm 450ml içmiş bir günde. 3 kiloluk bebek kadar. Almasi gerekenin yarısı.Yani tâbi ki kilo almaz. Boğazı cok dar. Acıktım diyo süt veriyorum 10 ml sonra icmiyo gerisini zorla ben veriyordum.
Bende geçen doktora götürdüm eli sürekli ağzında hiç çıkarmıyor baş parmağını çok emiyor acaba diş mi dedim doktorda hiç belirti yok dişe dair dedi. Damaklara yerleşiyo sanırım. Kızımında 4. Ayda çok salyası varmış eski resimlerde gördüm ama ilk dişini 8. Ay çıkarmıştı.Geçeceğini umuyorum uyku düzenlerini bulmaya çalışıyorlar,
Bir yandan diş ağrısınında uyku bozulmalarına sebep olduğunu düşünüyorum
Benım kızında elı sureklı agzında, doktor damağı beyazlamaya baslamıs dedı, 6-9 ay arasında beklerız genellikle dedıBende geçen doktora götürdüm eli sürekli ağzında hiç çıkarmıyor baş parmağını çok emiyor acaba diş mi dedim doktorda hiç belirti yok dişe dair dedi. Damaklara yerleşiyo sanırım. Kızımında 4. Ayda çok salyası varmış eski resimlerde gördüm ama ilk dişini 8. Ay çıkarmıştı.
Zaten belirtilerden 2-3 ay sonra diş çıkıyor genelde bence en zor dişler ilk dişin çıkması bide azı dişleri. Diğerlerini ben hissetmeden kızım gülünce görmüştüm hep:)Benım kızında elı sureklı agzında, doktor damağı beyazlamaya baslamıs dedı, 6-9 ay arasında beklerız genellikle dedı