2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    331
Ben de normalde ayri yikiyorum da suan az camasir birikti, ozellikle 2 tanesinde denemek istiyorum, biri renkli biri de beyaz, beklemeye usenmistim, neyse biraz bekleyip atayim en iyisi
Eğer 30 derecede herhangi bir leke çıkarıcı vs kullanmayacaksanız renk akmaz ama kumaşa görede değişiyo siz en iyisi bekleyin bencede nolur nolmaz

Benim kiz da 12 aylik olacak 3 gün sonra.ba ba ba ba diyip duruyor bu ara.babildama dönemine 6 ay gec mi girdi diyorum vallahi o kadar cok kitap okuyoruz ki,konusmasina bir faydasi olmadi.neyi yanlis yapiyorum diye sorguluyordum bir ara,akisa biraktim artik.zamanim var anne zorlama diyor sadece genetik desem degildir,sadece cevre desen de degil,ikisinin karisimi ama nasil bir karisim.sanirim senin kizinin olmasi büyük avantaj.biz ne kadar konussak da belki de kardes kadar etkili olmuyordur

İnan kızıma o kadar kitap okurdum çabalardım ki ama oğlumda öyle bir vaktim olmadığı için hiçbir şey yapamıyorum. Sadece herkes gibi ekran maruziyeti olmamasına çok dikkat ediyorum o kadar. Kızım çizgi film izlerken Ege’yi odadan çıkarıyorum zaten Ege’ninde çok hevesi yok varsa yoksa priz kablo falan kurcalayayım derdinde :)
Ege hiç agulamadı babıldamadı mesela o zaman endişelenmiştim bu çocuk niye hiç bababa dedede falan demiyo diye. Çünkü kızımda öyle bir dönem olmuştu.
Ama bazı şeyler gerçekten akışında kendi zamanlarında oluyo. Ege’ye de çok kitap okumak istedim ama hiç sevmedi. Sadece dudak izlemeyi seviyo ablası her kelimeyi üstüne basa basa ağız hareketiyle gösteriyo bi hırs yaptı kızım nedense konuşsun diye heceleyerek söylüyo sürekli ona. bu bildiği kelimeleri sürekli söylüyo mu derseniz hayır yani akşam aydede’yi görür bir kere aydede der o kadar. Ama saat mesela bilir sorarsın bu ne söylemez:) işine gelince işte.
Hepsinin zamanı çok farklı her çocuk kendine özel.
Kızım 10.5 aylık yürüdü Ege 12 aylık yürüdü.
Bazı çocuklar bir anda açılıp konuşmaya başlıyo.

Ben kızıma kitap okuyamıyorum alıp oynuyor çook uzun aradan sonra ahmet ümit’in yırtıcı kuşlar zamanını okudum. Ne kadar özlemişim. Sabah 6:30da uyandım o uyanana kadar bitirdim kalanını. Bir kısmını sesli okudum ona, konuşmaya başladığında ilk cümleleri olay yeri inceleme geldi, gözaltına aldık vs olabilir

Hanımlar aranızda bebek eşyalarını satmayı düşünen varmı
Ana kucağı kanguru yenidoğan yatağı almayı düşünüyorum ama dolap vs baktım kimse toplu satmıyor tek tek alım yapmak gerekiyor sizde bu üçü olan satmak isteyen varmı

Ben de sadece 60x120 yatak var. park yatak için almıstık pek kullanmadım istersen.

Yenidogan yatagi dediginiz reflu yatagi mi

Bizim bebekler ayni gun mu dogumlu acaba 27 aralik mi?

Bir misafirin daha sonuna yaklaşıyorum
Oğlum bir içerde bir soğukta inşallah hasta olmaz yine
İnşallah bu son olur burda misafir
Belimi kırmışlar gibi ağrıyor
ve bir sürü iş yarın beni bekliyor evi bugün silemeyince çöplük gibi oldu gene

Ay Açelya ben senin eşine de gelen gidene de çok sinir oluyorum ya

Ay Açelya ben senin eşine de gelen gidene de çok sinir oluyorum ya
Misafir hastası çok sosyal bir insan tek kötü yanı bu olduğu için pek seslenmiyorum
Gene çok kalabalık olmuyorlar 10-20 arası memleketine gidince akşamına 50 kişilik yemek hazırlığı yapmaya başlıyorum
Her akşam topluyor başımıza akrabalarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…