2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Dönmeye başladı mı sizin bebekler? 1 hafta sonra 5 aylık olucak benimkinde hiç dönme çabası yok. Nasıl yönlendirebilirim istemesini sağlarım acaba

Hayrolsun ınsallah
Doğumdan beri aynı konu bende canım. Emmiyor kızım başaramadım emzirmeyi. İmreniyorum emzirebilen annelere. Dışarı çıkarken sorun oluyor bu durum o zaman daha çok içime oturuyor. Gerek çevremde gerek sosyal medyada benim kızım hiç mama almadan büyüdü diyenleri gördükçe Benim kızım da anne sütü almadan büyüyor diye düşünüp daha kötü oluyorum

Canımsın, 2.gunden ıtıbaren mama veren biriyim bılıyosun, bunu en basta ben de kabullenemedim ama suan bebegım saglıklı gelısımı de gayet iyi gıdıyor, hıc pısman deılım mama verdıgım ıcın.. 120 ccye cıkardım mamayı.. Ben 1 damla anne sütü ıcmemısım gayet de saglıklıyım çok şükür ben bı influencer takıp ediyorum sureklı şöyle emdı boyle emdi emzırme kısmını vurguluyor hep. Ama emınım mama verdıgıne.. Sosyal medyayı asla ciddiye alma.. Hıcbırsey gorundugu gıbı deıl

Üzülme lütfen. Çok dert ediyorsan birinden anne sütü bulamaz mısın? Fazla sütü olan yok mu hiç çevrende yakın olsak seve seve verirdim. Benim de annem hep emzirdiğini söyler sütün bolluğundan dem vururdu. Bebeğim olduktan sonra öğrendim ki ben 3 aylıkken işe başlamış bana da mamaya geçmişler, hiç bu kısmını bilmiyordum şok oldum, o yüzden söylenenlere takılma ne kadarı doğrudur kimbilir.

Mama verdiğime üzülmüyorum canım emsin yine vericem zaten. Beni üzen emmemesi belki emse bir damlacık süt geçse boğazından içim rahat olacak. Emse mama olmadığında dışarıda en azından eve kadar idare edebilir diye düşünücem. Bugün yanıma mama almadan avm ye gittim nasılsa mama saatine 2 saat var diye Dönüşte anneme uğramak istedim uğrayamadım eve geldim mamasını içirdim tekrar çıktım

Teşekkür ederim canım derdim sadece anne sütü değil ki benim sütümü almaması. Bilmiyorum bir bebeğe kendi annesinin sütü koruyucu olmaz mı? Bu konuda yanlışsam bilgilendirin. Doyurmak değil çok güzel doyuruyorum zaten mamayla. Düşündüren kısım ne kadar koruyucu, bağışıklığına etkisi ne kadar olur?

Ek gıdaya gecmemıze az kaldı, dısarda kebaplar lahmacunlar yıyecegız bı bakmışsın, bugunlerı guzel bır anı olarak hatırlıcaz.

mamaların içinde de immün sistemini güçlendirecek bileşenler var zaten sadece doyurma amaçlı değil ki mama.

Canım kendini aylardır boşuna üzüyorsun… Evet keşke anne sütü sadece verebilseydik ama olmayınca olmuyor, senin elinde olan bir şey değil ki… Takdiri ilahi bebek senin sevginle mutlu olur, ha anne sütü almış ha mama almış… Doyuyor mu? Evet… Ruhunun doyması daha önemli inan bana

Canım bir anne olarak haklısın evet anne sütü değerli alsa iyi olurdu ama bundan daha iyi olan şeyler var. Bi kere bebeğin sağlıklı mı çok şükür sağlıklı, annesi olarak sen de sağlıklısın, ayrıca bebeğini 1. Planda tutup her şeyi ona göre ayarlıyorsun, onun iyiliği için deniyorsun her şeyi. Olumlu şeylere odaklanmaya çalış “çok güzel bir bebeğin var ve gelişimi çok şükür çok iyi” bunlar önce Allah sonra senin sayende çok fazla tanımasamda bence “sen mükemmel bi annesin”

Canım kusura bakmasınlar ben diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum yani kayınpederine odadan çıkıp laf söylemem doğru değil. Çünkü ne söylersen söyle anlamayacaklar hatta erkek haliyle bunu oğluna söyleyen adam daha da haddini aşıp sen bir şey söylediğinde kocanın yanında saçma sapan seni daha da delirtecek şeyler diyebilir. Bu da kocanla senin aranı bozabilir. Bence yapman gereken seni üzen her hareketlerinde onlara gittiğinde kayınpederin sevdiği bir şeye “kusmak olur, kırmak olur, zarar vermek olur” artık “yanlışlıkla ve kesinlikle istemeden” ne olursa onu yapmak ve sonra akşam kendi kendine kaldığında o anı düşünüp gülmek

Seni çok iyi anlıyorum ben de emziremedim meme reddi var sütümü sağıyorum yetmeyince mama veriyorum. Neredeyse yarı süt yarı mama. Ve bana da bebeğim ağlayınca emseydi rahat ederdin emseydi ağlamazdı falanca emiyodu hiç ağlamıyodu vs deniyor. En kötüsü de her zaman görmek zorunda olduğum insanların bunu demesi. Tek bildiğim bugünler geçecek. Biz zaten bunu düşünüp üzülüyoruz etraftan da bunların denmesi bizi iyice yıpratıyor. Ha tüm emen bebekler sessiz sakin mi hayır ama nedense insanın sanki canını acıtmak istiyorlar. Seni de biliyorum elinden gelen her şeyi yaptın aylardır eds ile besledin ki eds çok zor bir yöntem. Çok güçlü olduğunu bil. Ben artık bebeğimin kararına saygı duyuyorum nasıl mutluysa öyle olsun yeterki sağlıklı olsun. Ben de emziren görünce imreniyorum fakat yapacak bir şey yok bu bebişlerimizin seçimi biz elimizden geleni yaptık. Her zaman yanında mamasını taşı daha beslenme saatine var diye düşünme hiç belli olmuyor. Belki bu biraz daha rahatlatır. Çantanda termosta sıcak su ve mama mutlaka bulunsun.

Keşke insanlarımız biraz empati yapabilse çok daha kolay atlatırız süreci belki ama ne yazık ki duygu durumumuzu düşünmeden akıl vermeyi, sadece konuşmayı çok seviyorlar. Hepimizi empatik sevgi dolu insanlarla çevrelesin Allah buna ihtiyacımız var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…