2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Teşekkür ederim canım derdim sadece anne sütü değil ki benim sütümü almaması. Bilmiyorum bir bebeğe kendi annesinin sütü koruyucu olmaz mı? Bu konuda yanlışsam bilgilendirin. Doyurmak değil çok güzel doyuruyorum zaten mamayla. Düşündüren kısım ne kadar koruyucu, bağışıklığına etkisi ne kadar olur?
Canım benim gerçekten hiç üzülme bebeğin şükürler olsun sağlıklı sana bakıyor sana gülüyor tek bildiği sevdiği sensin tek güvenli limanı 😍 sen onu en iyi şekilde besliyorsun bakıyorsun inan en kıymetlisi bu. Bi arkadaş grubumuz var aramızda sadece bir arkadaşım hiç anne sütü almamış ama görsen maşallah taş gibidir hiç hastalanmaz çok dayanıklıdır. Biz hepimiz en ufak hastalıkta dökülürüz mesela. Onunki de bağışıklık bizimki de. Bir de takip ettiğim bi inf var onunda bebeği alerjik kendi katı diyetler yaptığı halde hiç geçmiyor çocuğun alerjisi huysuzluğu sütünü vermediğinde düzeliyor bi tek doktorda verme anne sütü demiş mesela. Onunda sütü var ama veremiyor. O kadar örnek var ki aslında o sebeple hiç takma bile söylenenenleri yakınlarımızda olsa bir sürü şey söylüyorlar çünkü herkesin bi yaşanmışlığı var bi de annelerimiz vs sanıyor ki kendi büyüttükleri gibi olucak memede uyuyacak memede sakinleşecek saatlerce uyuyacak kenara koyucak uyuyacak ya da bakınacak ağlamayacak. Ama öyle değil bizim çocuklarımız. Ben anne sütü verdiğim halde benim bebeğim çok huysuz huzursuz bi bebek mesela hani bunun sütle mamayla memede sakinleşmesiyle ilgisi yok bence. Hiç üzme kendini bence bebeğine çok güzel bi annesin böyle düşünmen bile çok ilgili bi anne olduğunu gösterir. Ek gıda gelsin bundan sonrası daha kolay daha güzel olacak inşallah 🤍

Herkesin bu besleme konusunda bir yorumu var.Dogurdugum gunden beri meme+mama verdim ilerde kesin memeyi birakir mama galip gelirdediler ,mamaya agirlik verdim emzirmen lazim keske emse anne sutu gibisi yok dediler,zorlaya zorlaya mamayi azaltarak biraktim simdi de kilo almiyor anne sutuyle beslenemiyor diyorlar.Ben bu konuya cok takip cocugumda fiziksel bir sorunu gozden kacirdim hala maddi ve manevi oldukca yipratici olan tedavisi icin ugrasiyorum.Benim de cok zoruma gidiyor soylenenler ama sanirim kulaklarimizi kapatip bebeklerimize odaklanmamiz lazim.Mutlular mi huzurlular mi gelisimsel olarak nasillar bunlara bakmamiz lazim.Bu arada ben lohusayken ziyarete gelip ben sadece anne sutu verdim diye ovunen birkac tanidigimla iletisimi tamamen kestim.Esimin ailesiyle de bir sure gorusmeyecegim..Baskalarinin laflariyla bebegimin gunlerini kaçırıyormuşum gibi geliyor..

Herkesin bu besleme konusunda bir yorumu var.Dogurdugum gunden beri meme+mama verdim ilerde kesin memeyi birakir mama galip gelirdediler ,mamaya agirlik verdim emzirmen lazim keske emse anne sutu gibisi yok dediler,zorlaya zorlaya mamayi azaltarak biraktim simdi de kilo almiyor anne sutuyle beslenemiyor diyorlar.Ben bu konuya cok takip cocugumda fiziksel bir sorunu gozden kacirdim hala maddi ve manevi oldukca yipratici olan tedavisi icin ugrasiyorum.Benim de cok zoruma gidiyor soylenenler ama sanirim kulaklarimizi kapatip bebeklerimize odaklanmamiz lazim.Mutlular mi huzurlular mi gelisimsel olarak nasillar bunlara bakmamiz lazim.Bu arada ben lohusayken ziyarete gelip ben sadece anne sutu verdim diye ovunen birkac tanidigimla iletisimi tamamen kestim.Esimin ailesiyle de bir sure gorusmeyecegim..Baskalarinin laflariyla bebegimin gunlerini kaçırıyormuşum gibi geliyor..
Ben sadece annesütü verdim laf sokmasını bana da yapan birisi var. Sonra ilk ay mamaya ihtiyacım kalmadı bıraktım bu seferde sağılarak verilmez ki öyleler başladı. İnsanlar çok kötü niyetli çok. İnsan seçme turnusolü gibi bu konu da.

Canım benim gerçekten hiç üzülme bebeğin şükürler olsun sağlıklı sana bakıyor sana gülüyor tek bildiği sevdiği sensin tek güvenli limanı 😍 sen onu en iyi şekilde besliyorsun bakıyorsun inan en kıymetlisi bu. Bi arkadaş grubumuz var aramızda sadece bir arkadaşım hiç anne sütü almamış ama görsen maşallah taş gibidir hiç hastalanmaz çok dayanıklıdır. Biz hepimiz en ufak hastalıkta dökülürüz mesela. Onunki de bağışıklık bizimki de. Bir de takip ettiğim bi inf var onunda bebeği alerjik kendi katı diyetler yaptığı halde hiç geçmiyor çocuğun alerjisi huysuzluğu sütünü vermediğinde düzeliyor bi tek doktorda verme anne sütü demiş mesela. Onunda sütü var ama veremiyor. O kadar örnek var ki aslında o sebeple hiç takma bile söylenenenleri yakınlarımızda olsa bir sürü şey söylüyorlar çünkü herkesin bi yaşanmışlığı var bi de annelerimiz vs sanıyor ki kendi büyüttükleri gibi olucak memede uyuyacak memede sakinleşecek saatlerce uyuyacak kenara koyucak uyuyacak ya da bakınacak ağlamayacak. Ama öyle değil bizim çocuklarımız. Ben anne sütü verdiğim halde benim bebeğim çok huysuz huzursuz bi bebek mesela hani bunun sütle mamayla memede sakinleşmesiyle ilgisi yok bence. Hiç üzme kendini bence bebeğine çok güzel bi annesin böyle düşünmen bile çok ilgili bi anne olduğunu gösterir. Ek gıda gelsin bundan sonrası daha kolay daha güzel olacak inşallah 🤍
Çok teşekkür ederim canım bu örnek için. Ben 7 ay sadece anne sütü almışım abim emmemiş annemi, bağışıklığım çok güçlüdür kolay kolay hasta olmam olsam da çabuk atlatırım abim sürekli hastadır uzun süren hastalığı. O yüzden ister istemez takılıyordum

Sadece ziyarete gelenler değil tlfla arayıp da anne sütü alması çok büyük ayrıcalık bütün arkadaşlarım yanında ek gıda mama taşırdı ben hiçbir şey almadan çıkardım diye lohusa kadına anlatanda oldu 😣

Benim de sütüm az doymuyor mama oncesi emiyor. Anne sutuyle beslenen bu kadar insan niye hasta cunku 1 yasindan sonra yararli bakterilerin dusmani bebegi şekerle tanistiriyorlar seker hamur işi sagliksiz beslenme zaten bedeni hastaliklara hazirliyor o sebepten doktorlarimiz izin verdigi an besleyici gidalar aliriz misal egricayirda var organik besleriz turp gibi olur giderler insallah ama buyudukce gidip saglikli sistemlerini bozacak bircok gida ile de tanisacaklar

Çok teşekkür ederim canım bu örnek için. Ben 7 ay sadece anne sütü almışım abim emmemiş annemi, bağışıklığım çok güçlüdür kolay kolay hasta olmam olsam da çabuk atlatırım abim sürekli hastadır uzun süren hastalığı. O yüzden ister istemez takılıyordum
Canım ben de erkek kardeşim de anne sütü aldık aynı süreyle. Benim bağışıklığım iyidir ama kardeşim küçüklüğü alerji ve bronşit astımla geçti, bağışıklığı düşüktür. Biraz yapı meselesi yani. Aynı anne, aynı süt ama farklı bünyeler. Bebişin senin gibi annesi olduğu için çok şanslı asla diğer insanların olumsuz düşüncelerine kulak asma, kızların dediği gibi ek gıdaya geçiyoruz yakında ve bağışıklığını güçlendirmek için çok güzel fırsat olacak 🙏🏻

Kızlar 4.ay kontrolünden geldik. 5500 gr 60 cm olmuşuz 🧿🙏 Kızım biraz alerjik nedenini bilmiyoruz 🤷🏼‍♀️ Ek gıdaya 6.ayda başlıyoruz. Güneş kremine Doğumdan itibaren başlayabilirsin dedi ben bir de 6 ay dolmasını bekliyordum. Oturtmaya başlayabilirsin dedi bebek istemezse o pozisyonda durmaz zaten sinyal verir dedi.Bu arada golden goat kullanıyorum güzel kilo aldırmış kızıma soran bir arkadaş vardı onun için yazdım

Dereotu Maydonoz Kapya avakado susam çörekotu tahın de ekleyın bolca
Maydonoz azaltıyor demişti sanki Saraçoğlu
Degdirdik ama hani iki aylık falan olsa icirirdik simdi her şeyi algılıyor cenesini saga sola ceviriyor dilini dışarı atiyor bilerek napcagimi sasirdim memeyi tutup sütumi içiyor ama biberon siringa vs mama yok tek care benim sütümün kalitesini artirmak olcak galiba
Eds dene
Doğumdan beri aynı konu bende canım. Emmiyor kızım başaramadım emzirmeyi. İmreniyorum emzirebilen annelere. Dışarı çıkarken sorun oluyor bu durum o zaman daha çok içime oturuyor. Gerek çevremde gerek sosyal medyada benim kızım hiç mama almadan büyüdü diyenleri gördükçe Benim kızım da anne sütü almadan büyüyor diye düşünüp daha kötü oluyorum
Ben senin kadın doğum doktoruna kızıyorum doğumdan beri canım yurt dışına çıkacağım diye seni vaktinden erken doğurttu. İlk defa itiraf ediyorum.
Tek sebep bu değil ama doktorun hatalıydı bence.
Bir sonraki bebekte başka doktora git lütfen
Kızlar 4.ay kontrolünden geldik. 5500 gr 60 cm olmuşuz 🧿🙏 Kızım biraz alerjik nedenini bilmiyoruz 🤷🏼‍♀️ Ek gıdaya 6.ayda başlıyoruz. Güneş kremine Doğumdan itibaren başlayabilirsin dedi ben bir de 6 ay dolmasını bekliyordum. Oturtmaya başlayabilirsin dedi bebek istemezse o pozisyonda durmaz zaten sinyal verir dedi.Bu arada golden goat kullanıyorum güzel kilo aldırmış kızıma soran bir arkadaş vardı onun için yazdım
Kaç gram almış gözünüz aydın?

Eds dene

Ben senin kadın doğum doktoruna kızıyorum doğumdan beri canım yurt dışına çıkacağım diye seni vaktinden erken doğurttu. İlk defa itiraf ediyorum.

Doktorumu da çok seviyorum 😣 3 haftadır ilerlemiyor gelişim geriliği var riske atamam dedi güvenmek zorundaydım. Evet doğumum başından beri sıkıntılı geçti. Hastanede yapılan yanlış uygulamalar, (silikon uç) çocuk doktorunun yanlış sonda ucu vermesi ve 40 gün sonunda emmiyorsa emmiyordur rahat bırak diyip biberona yönlendirmesi, ( ki buna rağmen kullanmadım, parmakla beslemeye devam ettim) belki tam bu sıralarda ebe desteği alsaydım emzirmeyi başarabilirdim. Destek alayım mı diye sorduğumda bile gerek yok demişti

Eds dene

1200 gram almış canım 42 günde

Sevgili anneler, herkese çok çok uzun zaman sonra merhaba.

O kadar zor bir yoldan geçiyor ki benim anneliğim oturup aglamadığım tek bir günüm olmadı neredeyse. Kk'de genel geçer kafam dağılsın diye takılıyorum ama ancak son birkaç gündür okuyup takip edebiliyorum burayı. 4. ayda huzursuzluk durumumuz çok şükür ki biraz daha iyileşmeye başladı(10 üstünden 3'e çıktık diyebilirim). Çok uzun zamandır neredeyse yalnızca pirinç, makarna, patates üçgeninde bir beslenmem var ancak hâlâ kızımın kanlı kakaları devam ediyor, neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Artık çok yoruldum. Bedenim bitmiş vaziyette. Gidişat böyle olunca Ece'yi 4,5 ayda tadımlara başlatacak alerji doktorumuz. Ancak haftaya başka bir doktordan daha randevu aldık, kk'de memnun olan bir üyenin tavsiyesi ile. Bir de ona görüneceğiz.

Bebeklerimizle musmutlu günlerimiz olsun inşallah.

Herkese selam hanımlar. Umarım herkes iyidir. 30 Kasım doğumlu bebeğim ve dördüncü aya girdikten sonra yarım saat içinde tık diye uyanıyor. Uyuttuğum şekilde tekrardan uykuya döndürüyordum genelde iki üç gündür o da işlemiyor. Bütün gün yarım saat uykular beni çok yorduğu gibi o da dinlenemiyor gibi hissediyorum. Emerek uyuyan, kucakta uyuyan vs. Sizin bebeklerinizde böyle mi Allah aşkına? Bunu aşabilen var mı? Bir de saç dökülmeleriniz ne durumda

Herkese selam hanımlar. Umarım herkes iyidir. 30 Kasım doğumlu bebeğim ve dördüncü aya girdikten sonra yarım saat içinde tık diye uyanıyor. Uyuttuğum şekilde tekrardan uykuya döndürüyordum genelde iki üç gündür o da işlemiyor. Bütün gün yarım saat uykular beni çok yorduğu gibi o da dinlenemiyor gibi hissediyorum. Emerek uyuyan, kucakta uyuyan vs. Sizin bebeklerinizde böyle mi Allah aşkına? Bunu aşabilen var mı? Bir de saç dökülmeleriniz ne durumda
Aynısı, sürekli sütle uykuya devam ettiriyorum ama yudum Yudum içiyor. Yarım saat sonra yine uyanıyor yine süt istiyor.
Saç dökülmememde avuç avuç. Simdi doktora giricem bekliyorum . Ama baska bir arkadasmla konustum 7.8. ayda saç dökülme oranım azaldı dedi. Hamileyken hormonlarımizdan dolayi dökülmemis simdi topluca dökülüyormus

X