- 24 Ağustos 2018
- 6.700
- 10.088
- 41
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #70.781
Benimki erkek bebek, bu boyutlarda60.5 boyu
6kilo
25 50 persentilden 10-25 e dusmus
Bende kızımın 40’ında bir şeylerin yolunda olmsdığını anladım kakaları uykusuzluğu sürekli ağlaması ha bugün geçer ha yarın diye diye 3.5 ayda araştırma yaptım bülent hocayı buldum. Bizim kakalarımızda kanlı gelmeye başlamıştı 4. Ayda. Bülent hocaya götürdüm proktokolit teşhisi koydu. Deri testiyle bu ayda alerji bilinmez teste gerek yok Sadece süt ve süt ürünleriyle yumurtayı yemiceksin 4.5 ayda da ek gıdaya başlıcaksın dedi. Ben süt ve süt ürünleriyle yumurtayı kestikten 1 hafta sonra kızımın kakaları düzeldi ağlamaları azaldı. 5. Ayda ek gıdaya başlayabildim. Bülent hoca bana hafta hafta ne yicem bebek ne yicek diyet nasıl açılacak gün gün ölçü ölçü yazdı verdi. 2 ayda her şeyi yer hale geldik . Bu arada çiğ yoğurt açtığım gün yine kan geldi ama hoca devam et bırakma dedi. Sonra bitti her şey şimdi kızım 5 yaşında hiçbir alerjisi kalmadı bin şükür. İnanın 8. Ayında o sürekli ağlayan bebeğim yerine hep gülen uyumlu ılımlı bir çocuk geldi. Şimdi benim ikinciyi doğurduğumu gören sen o ağlayan kızdan sonra nasıl cesaret edebildin diyolar:)İlk üç ay o kadar zordu ki, uyku haricinde sürekli ağlıyor, bağırıyor, aşırı huzursuzdu. Hep kucaktaydı. Hâlâ öyle. Ama Allah'tan o sürekli ağlamalar azalmaya başladı. Hiç düzenimiz olmadı bizim alerji yüzünden. İkinci ayda fark ettik, o gün bugündür diyetteyim. Kendimin doktoru oldum. Pek çok besine alerjisi var şu an. Hâlâ bulamadıklarımız da var, süreç devam ediyor. Bu üç ay ömrüme üç yıl ekledi sanki. O kadar çaresiz hissettim ki kendimi. Neyi yanlış yapıyorum, eksik bir anne miyim, neden çocuğumun acılarını geçiremiyorum diye öyle çok ağladım ki. Bedenim harap, psikolojim harap. Bir, bir buçuk haftadır kızım daha rahat. Onu bu kadar bile rahat görmek nasıl sevindiriyor beni. Kk'de birkaç alerjik bebek annesiyle de konuştum, onlar da sizin gibi çok ferahlattılar beni. İnşallah en kısa zamanda tüm sıkıntıları geride kalır kızımın. Çok teşekkür ederim, yazınızı bekliyorum.
Boyu kısa olacak diye üzülmüyorum geçen aydan bu yana gelismemis ona üzülüyorum. Zaten dar boğazdı agzina sokuyodun biberonu herhalde işe başlayınca biraz gevsedim. Gece fln agzina sokmada azaldiBenimki erkek bebek, bu boyutlarda
Sağlıklı olsun da kısa boylu olsun napalım.
Kızım baba tarafına benziyor. Onlar da kısa boylu ama kemikleri ince uzun. Oğlum tam trakyalı, hüsmen aga. Tamamen bana çekmiş.
Benim de 5 yaşında bir oğlum var onda da aynısı olmuştu. Ama sadece destekli uyudukları içinde bütün bebeklerin aynı olması gerekmez mi. Artık o zamanki enerjim ve tahammülüm de kalmamış maalesef çok zorlanıyorum yaMerhaba bende bu konuyu yazmak için şuan foruma girdim ve sizin yazınızı gördüm.
9 aralık doğumlu oğlum. Yaklaşık 3-4 haftadır böyle gündüzleri 2 saatte bi uyumak istiyor ve 30. Dk düğmesine basılmış gibi uyanıyor ne yaparsam yapim uykuya dönmüyor uykusunu alamadığı için sürekli huysuz mutsuz. Geceler hele çok zorlaştı saat başı uyanıyo ve sabah 5’de güne başlıyoçok yorgunum hiç değişmeyecek mi bu durum bende bilmiyorum. Birde 5 yaşında bir kızım var her şeyi unutmuşum hatırlayamuyorum
Saç dökülmesi için yorum yapamıyorum demir ve d vitamini kullanıyorum ondan mı bilmiyorum ama dökülme sorunum yok.
Of of nasıl düzelticez bu durumu. Gerçekten çok yorucu kısacık uyuyup uyanmaları. Sonra da bitmeyen huysuzluk. Ne dedi doktor acaba paylaşabilir misinizAynısı, sürekli sütle uykuya devam ettiriyorum ama yudum Yudum içiyor. Yarım saat sonra yine uyanıyor yine süt istiyor.
Saç dökülmememde avuç avuç. Simdi doktora giricem bekliyorum . Ama baska bir arkadasmla konustum 7.8. ayda saç dökülme oranım azaldı dedi. Hamileyken hormonlarımizdan dolayi dökülmemis simdi topluca dökülüyormus
Aynıyız gündüzleride uyumuyo uyusada büyüğü ilgi bekliyo bitik haldeyim.Benim de 5 yaşında bir oğlum var onda da aynısı olmuştu. Ama sadece destekli uyudukları içinde bütün bebeklerin aynı olması gerekmez mi. Artık o zamanki enerjim ve tahammülüm de kalmamış maalesef çok zorlanıyorum ya
Doktor da takviye kullanabilirsiniz dedi. Kan verip degerlerinize baktirbilirsiniz dediOf of nasıl düzelticez bu durumu. Gerçekten çok yorucu kısacık uyuyup uyanmaları. Sonra da bitmeyen huysuzluk. Ne dedi doktor acaba paylaşabilir misiniz
Ne güzel kısa sürede atlatmışsiniz. Darısı bize inşallah. Yenidoğan döneminde bile uyuyamazdı, gazdır koliktir derken kakada mukus ve ikinci ayda kan görünce anladık biz de. Süt ve yumurtadan sonra da bizim kanlı kakalar devam etti. Balık, et(kuzu dâhil), tavuk, domates bizim kesinleşen alerjenler. Kanlı kaka yaptığı zamanlar nasıl canı yanıyor yavrumun, o halini tekrar görmek istemem, doktor alerjen tükettirip diyeti açmak isterse ne yaparım hiç bilmiyorum. Su an bile paranoyak raddesine geldim ya o da kötü yaparsa ya bu da kötü yaparsa diye diye. Rahat olduğunda gülümsemesi ömre bedel ama kısacık sürüyor o hâli. İş yapmak zaten mümkün değil, tuvalete bile gidemiyorum zaman oluyor ki. İnşallah hepsi geçer gider de yavrum rahata erer.Bende kızımın 40’ında bir şeylerin yolunda olmsdığını anladım kakaları uykusuzluğu sürekli ağlaması ha bugün geçer ha yarın diye diye 3.5 ayda araştırma yaptım bülent hocayı buldum. Bizim kakalarımızda kanlı gelmeye başlamıştı 4. Ayda. Bülent hocaya götürdüm proktokolit teşhisi koydu. Deri testiyle bu ayda alerji bilinmez teste gerek yok Sadece süt ve süt ürünleriyle yumurtayı yemiceksin 4.5 ayda da ek gıdaya başlıcaksın dedi. Ben süt ve süt ürünleriyle yumurtayı kestikten 1 hafta sonra kızımın kakaları düzeldi ağlamaları azaldı. 5. Ayda ek gıdaya başlayabildim. Bülent hoca bana hafta hafta ne yicem bebek ne yicek diyet nasıl açılacak gün gün ölçü ölçü yazdı verdi. 2 ayda her şeyi yer hale geldik . Bu arada çiğ yoğurt açtığım gün yine kan geldi ama hoca devam et bırakma dedi. Sonra bitti her şey şimdi kızım 5 yaşında hiçbir alerjisi kalmadı bin şükür. İnanın 8. Ayında o sürekli ağlayan bebeğim yerine hep gülen uyumlu ılımlı bir çocuk geldi. Şimdi benim ikinciyi doğurduğumu gören sen o ağlayan kızdan sonra nasıl cesaret edebildin diyolar:)
Bende sen gibiydim çok ağladım beraber ağlardık alerjiyi tespit edene kadar haftada bir doktora giderdim niye ağlıyo diye kucaktan bırakamazdım hiçbir işimi yapamazdım yinede mutlu olmazdı.
Geçecek merak etme hepsi geçecek ve unutacaksın bak şimdi oğlum 4.5 aylık uyumuyor emmiyor ama kızımın bu aylarını unutmuşum acaba kızım uyuyor muydu diye sorguluyorum:)
Hamileliğimin başında ben de olmuştum. Hem de uyuz olduğunu anlayana kadar baya süre geçti ama ilginç şekilde eşimle büyük oğluma geçmedi. Doktorun verdiği kremin yanında kükürtlü sabun ve çay ağacı yağlı şampuanlardan kullanmıştım vücuduma. Umarım sizlere geçmeden bi an önce atlatırsınız. Gerçekten insanı çok yıpratıyorKızlar o kadar moralsiz ve keyifsizim ki oğlum uyuz oldu okuldan kaptı diye düşünüyorum Dr verdiği kremle ikinci günümüz sanki azalmıyor evde ne varsa yıkayıp ütülüyoruz dağılsın annem çok darlandigimi görünce geldi yardımıma bebeğe geçecek korkusu yaşıyorum nette okudukça daha panikliyorum ya kurtulamazsak diye berbat haldeyim bi yandan diyet açma aşamaları bi yanda bu kızıma hiç gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler yaptıramaz oldum ne donme egzersizleri ne yüz üstü of of
Canım moralini iyi tut evdeki krizi atlatın bu ay dönmez gelecek ay döner. Şuan sağlık konusu en öncelik, sen moralini ayakta tut İnşallah en kısa sürede atlatırsınızKızlar o kadar moralsiz ve keyifsizim ki oğlum uyuz oldu okuldan kaptı diye düşünüyorum Dr verdiği kremle ikinci günümüz sanki azalmıyor evde ne varsa yıkayıp ütülüyoruz dağılsın annem çok darlandigimi görünce geldi yardımıma bebeğe geçecek korkusu yaşıyorum nette okudukça daha panikliyorum ya kurtulamazsak diye berbat haldeyim bi yandan diyet açma aşamaları bi yanda bu kızıma hiç gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler yaptıramaz oldum ne donme egzersizleri ne yüz üstü of of
Üzülme kumsarı. Bu ay boy alımı azdı. Benim bebeğim de 1 cm uzamış bu ay.Bizde hastanedeyiz, haftada 100gr almış boyu ise hiç uzamamış çok üzüldüm. Enfeksiyondab supheleniyordum cis rengi koyu diye, ilk idrarı sondayla hijyenik aldılar. Sonra süt içip ikinciyide torbaya yapacak onu bekliyoruz. Az kilo aldığı için kan tahlili yapıldı demir ve b12 dedi. Demir takviyesine bu ayda baslicaz ama demiri düşükse en üst sınırdan baslicaz onun için bakıyoruz dediler. Boyuna çok üzüldüm bir aylık hakkını kaybetti gibi düşünüyorum kilo alınıp verilir de
Uyku atağı 4. Ay sonunda mı bitiyor. 5. Ay sonunda mı? Doğum tarihi neydi bebeğin??Kızlar uyku problemi yaşayanlar varsa aramızda biraz dertleşsek ? Ya da geçtiyse ne kadar sürdü onu konuşsak çok dertliyim bu konuda. 4. Ay atağımız 5 gün sonra bitiyo ama bizim uyku sorunu hiç bitecek gibi değil
Canım çok geçmiş olsun bebeğin doktoru ile de görüş istersen bu durumda ne yapabilesin ekstra bir şey söyler belkiKızlar o kadar moralsiz ve keyifsizim ki oğlum uyuz oldu okuldan kaptı diye düşünüyorum Dr verdiği kremle ikinci günümüz sanki azalmıyor evde ne varsa yıkayıp ütülüyoruz dağılsın annem çok darlandigimi görünce geldi yardımıma bebeğe geçecek korkusu yaşıyorum nette okudukça daha panikliyorum ya kurtulamazsak diye berbat haldeyim bi yandan diyet açma aşamaları bi yanda bu kızıma hiç gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler yaptıramaz oldum ne donme egzersizleri ne yüz üstü of of
Mama veriyor musunuz?Aynıyız gündüzleride uyumuyo uyusada büyüğü ilgi bekliyo bitik haldeyim.
İşte destekli uykudan mı herkeste mi böyle bende bilemiyorum
Bende çok yorgunumUyku atağı 4. Ay sonunda mı bitiyor. 5. Ay sonunda mı? Doğum tarihi neydi bebeğin??
Benim kız da sabah 5 buçuktan uyandı. Hala uyanık. Arada bir kaç saat kestirdi. Sürekli uyanıyor. Çok yorgunum çok
Bizimkide mama alıyor ama yok uykulara etki etmediMama veriyor musunuz?
Kızıma bebekken 1 aydan sonra hiç mama vermedim, sabahlara kadar meme için uyanırdı. Hiç uyku bilmezdim. Oğluma mama veriyorum, gece uykusu çok iyi. Gündüz belli olmuyor. 45 dk bir uyanıyor. Geri uyutabilirsem 1,5 saat uyuyor, uyutamazsam kalkıyor.
Önce her şeyi yıkadım koltukları vs sirke ile sildim ama sonrasında hergğn nevresim vs. Değiştirecek enerjim yoktu. Sirke su ve çay ağacı yağı ile bi sprey hazırlamıştım gün içinde hem vücudumda kaşınan yerlere hem de yatağımıza oturduğum yerlere falan sıkıyordum. Dediğim gibi kükürt sabunu ve çay ağacı yağlı şampuanlarla yıkandım. Tüm vücuduma sürüp bekletiyordum biraz hemen yıkamıyordum. Sonrada doktorun verdiği kremi sürüp ertesi akşam banyo vaktine kadar üzerimde kalıyordu krem. Oğlum dört yaşındaydı o zaman onda hiç kullanmadım kremi. Eşim bi kaç kez kullandı. Ama dediğim gibi enteresan şekilde onlara geçmedi. Umarım size de geçmeden atlatır çabucak.Nasıl kurtuldunuz neler yaptınız rica etsem biraz yazarmisiniz evdeki herkes krem kullandı mı